Toate articolele (769 articole)

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   69 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   402 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   524 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   235 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   233 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   895 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   513 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.204 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.467 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   644 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   422 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   336 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   210 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   557 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.091 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.275 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.928 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   392 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.331 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.860 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   427 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   545 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   887 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

10 bucatari romani renumiti pe care sa-i urmaresti pe Facebook



Restograf  (Aug 2015)
20.647 Vizualizarivizualizari
13 Comentariicomentarii
4 placut 
8 displacut 

 

Acum, majoritatea bucatarilor romani (chefs) sunt pe Facebook, iar daca esti pasionat sa afli retete, ponturi pentru a-ti face viata mai usoara in bucatarie, este foarte simplu: le dai like pe Facebook.

De asemenea, cativa dintre acestia au si restaurantele lor sau gatesc in diverse localuri pe care le promoveaza pe paginile lor, nu strica sa fii la curent cu aceste lucruri.

Astfel, am realizat o lista cu 10 bucatari romani renumiti pe care sa-i urmaresti pe Facebook:

Chef Adrian Hadean 

Chef Adrian Hadean // sursa foto Facebook

Chef Adrian Hadean // sursa foto: Facebook

Scriu cu multa bucurie si incerc sa-i ajut in felul acesta pe cei care-si inchipuie ca bucataria e un loc ingrozitor in care te pandesc mari primejdii“, scrie in prezentarea sa de pe Facebook.

De asemenea, pe Chef Adrian Hadean il gasesti si pe blogul personal, pe Instagram si in emisiunea Master Chef.

Chef Foa

Chef Foa // sursa foto Facebook

Chef Foa // sursa foto: Facebook

Chef Foa (Florin Scripca) are o cariera in domeniul culinar de peste 11 ani, lucrand in strainatate in bucatariile unora restaurante cu una sau doua stele Michelin, printre care se numara si Jamie Oliver’s Fabulous Feasts, La Cantine du Faubourg, rhubarb sau The Nut Tree Inn.

In prezent, Chef Foa face parte din echipa Flavours Food Design si coordoneaza o echipa de peste 60 de bucatari, avand grija de 10 bucatarii, printre care: Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro si Willbrook Platinum Business & Convention Center.

De asemenea, este coleg de emisiune cu Chef Adrian Hadean si Chef Patrizia Paglieri.

Chef Florin Dumitrescu 

Chef Florin Dumitrescu // sursa foto: Facebook

Chef Florin Dumitrescu // sursa foto: Facebook

Chef Florin Dumitrescu este printre cei mai populari bucatari de pe Facebook, avand peste 500.000 de fani. De asemenea, Chef Florin Dumitrescu a realizat conceptul culinar de la Tapo, unde aproape zilnic gateste personal.

Bineinteles, cu siguranta l-ai vazut si la televizor, in emisiuni culinare de succes, precum Master Chef sau Hell’s Kitchen.

Chef Johnny Susala

Chef Johnny Susala // sursa foto: Facebook

Chef Johnny Susala // sursa foto: Facebook

Chef Johnny Susala este unul dintre cei mai experimentati si talentati chefi romani din noua generatie. Are o abordare creativa a gatitului, iar experienta si imaginatia le imbina cu pasiunea si respectul fata de ingrediente.

Eu, unul, din cate stiu, nici Jamie, nici Gordon nu au calificari de bucatar. Iti trebuie asa ceva?! Daca ai o pasiune, un suflu, o dorinta sa faci lucruri de-astea, sa creezi, ai misiune. Poti sa ai toate diplomele din lume, daca nu stii meserie, cum sunt multi chefi prin Romania, persoane publice sau nu, degeaba, te stergi cu ea la fund oricum! Si cu ea, si fara ea! E irelevanta diploma in Romania.” – restul interviului cu Chef Johnny Susala il poti citi pe Urbology.ro

Chef Nico Lontras

Chef Nico Lontras // sursa foto: Facebook

Chef Nico Lontras // sursa foto: Facebook

Chef Nico Lontras s-a intors in Romania in 2013 dupa multi ani petrecuti in bucatariile restaurantelor din Europa. Este considerat unul dintre cei mai buni bucatari romani si este foarte respectat de colegii de breasla.

Totodata, este printre putinii bucatari romani care incearca si reuseste sa reinterpreteze bucataria romaneasca.

Urmareste-l pe Facebook si vei descoperi cateva dintre cele mai populare retete romanesti aduse la standarde contemporane.

Chef Mihai Neacsu

Chef Mihai Neacsu // sursa foto: Facebook

Chef Mihai Neacsu // sursa foto: Facebook

Pe tot parcursul tau in bucatarie trebuie sa inveti, sa evoluezi, dar in acelasi timp trebuie sa inveti sa spui si NU. Cu cat pronunti mai frecvent NU inseamna ca te-ai maturizat inca o treapta.“, spune Chef Mihai Neacsu.

El este responsabil si pentru preparatele 240, care par mai mult niste opere de arta.

Chef Patrizia Paglieri

Chef Patrizia Paglieri // sursa foto: Facebook

Chef Patrizia Paglieri // sursa foto: Facebook

Chef Patrizia Paglieri s-a nascut in Bahamas, iar timp de 25 de ani a lucrat in restaurantul familiei, din orasul San Remo. De 21 de ani lucreaza in Romania, a gatit pentru multi actori care au venit aici sa filmeze diverse productii: Andy Garcia, Donald Sutherland, Armand Assante etc.

Acum, printre altele, este unul dintre cei 3 jurati ai emisiunii Master Chef.

CooKatar (Chef Radu Dumitrescu)

Chef Radu Dumitrescu // sursa foto: Facebook

Chef Radu Dumitrescu // sursa foto: Facebook

Chef Radu Dumitrescu este bucatar la Voila Bistro si pana in urma cu doi ani a locuit in Spania, unde a ajuns bucatar profesionist datorita pozelor pe care le facea la mancare pe care tot el o prepara.

Acum, site-ul Cookatar este o adevarata arhiva de foodporn si de retete minunate.

Chef Catalin Scarlatescu

Chef Catalin Scarlatescu // sursa foto: Facebook

Chef Catalin Scarlatescu // sursa foto: Facebook

Chef Catalin Scarlatescu a fost spaima tuturor bucatarilor amatori care au ajuns sa-i gateasca in emisiunea Master Chef.

Acum il gasiti la Beraria H, dar si pe Facebook unde isi invata fanii cum sa faca cei mai buni burgei, rapane sau scoici… printre altele.

Chef Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu // sursa foto: Facebook

Chef Catalin Petrescu // sursa foto: Facebook

In urma cu 10 ani, Chef Catalin Petrescu a lucrat in Norvegia la un restaurant cu stele Michelin, unde manca Casa Regala a Norvegiei si multe vedete. Acolo s-a specializat pe fusion asiatic & sushi si de atunci numai asta a facut.

Despre cum se mananca sushi corect: “Daca ar fi sashimi, se inmoaie foarte putin in soia. Rolul gingerului este de a-ti spala papilele gustative ca sa te pregateasca pentru alt gust. Daca mananci un singur fel de peste, este absolut inutil gingerul. Se pune intr-adevar putin wasabi in sosul de soia pentru a scapa de posibilii paraziti din peste. La fel, maki-ul, nu recomand sa fie taiat cu furculita si cutitul in patru. El este un rulou cu anumite ingrediente inauntru, si este facut cu un scop anume, de a avea un gust final dat de toate ingredientele amestecate. Oricum portiile sunt byte-size si este recomandat sa fie mancate cu totul, ca sa simti un gust final pregatit special de chef.“, mai multe puteti citi aici.

In prezent, Chef Catalin Petrescu este sushi chef la Argentine Sushi & Steak si il puteti urmari pe Facebook pentru mai multe informatii despre cum se prepara si mananca sushi-ul, si nu numai.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Pentru echipa de Cupa Davis a Romaniei a jucat timp de 18 ani un numar de 146 de meciuri de simplu si dublu, dintre care a castigat 109.

Reply
happyteens.click June 2, 2017 at 2:31 am

Din momentul in care am inceput sa fug, au inceput a trage dupa mine, cu pistoalele, toti sapte, in afara de subofiterul care injura si striga mereu sa ma impuste”, declara Tudor Avram.

Reply

Am avut ocazia sa gatesc cu Chef Nico Lontras ! Ce vorbesti ba omule? nu pot sa cred ca saracacioasa noastra de tara ar un asemenea Chef ! Respect maxim !

Reply

De Baz participant Masterchef ați auzit? ? Are un Bistro pe calea Floreasca numărul 49 Se numește Buffalo Baz și mâncare este chiar spectacol. .

Reply

Aceeasi reclama ieftina…
A numi o persoana “Bucatar” fara a avea cunostintele clare asupra persoanei este doar o reclama ieftina un pupincurism tipic romanesc…
In special fara o scolarizare absolvita nu poate fi Bucatar cum nici Medicul nu poate fi numit Medic daca nu a absolvit studiile pentru aceasta meserie…

Reply

Nu pot sa cred cat te rautaciosi sunteti..Voi va auziti ce spuneti?? Dupa cum stiti suntem foarte prost vazuti de alte tari si cu oameni ca cei mentionati mai sus ne putem ridica de la “tigani” si sa putem fii vazuti altfel, voi ce faceti? ne faceti tara de ras, macar altii se straduiesc sa faca ceva pentru care sa ne mandrim, in fine, nu sunt in masura sa va judec.. Vroiam doar sa va spun ca in acest moment eu lucrez cu unul din bucatarii mentionati mai sus si tot ce scrie acolo este adevarat. Pacat ca se ajunge la asta, daca o sa continuam cu prejudecatile si criticile care ni le facem unul altuia, nu o sa ajungem foarte departe..De asta sa fiti siguri…

Reply

Înainte sa afirmati anumite chestii, daca sinteti jurnalisti ar trebuii sa va verificati sursele! Eu am verificat de curiozitate CV ul unuia mentionat mai sus , la restaurantele din strainatate (2 la număr) si chiar nu am fost surprins sa aflu de la mamagerii din restaurantele respective ca citez: ,,lucrez ca manager de 7 ani in acest restaurant si nu am auzit de aceasta persoana”! E simplu: sunati si pretinderi ca detineti un restaurant si doriti sa il angajati pe respectivul, dar nu mai inainte de a vorbii cu ei ptr referinte! Sar putea sa aveti surprize!

Reply

    Nu poti cere mai mult, atat pot ei !! O sa gasesti o gramada de articole scrise la intamplare ! Sunt o gramada de articole scrise de ei si de marele Basinoiu in care vei gasi si comentariile managerilor de restaurante cu adaugarile personale pentru articole ! Niste pamfletari !

    Reply

    mai pune mana pe gramatica analfabetule !

    Reply

Cine scrie astfel de mizerii ? Sunteti praf si pulbere !

Reply

vai de capu vostru
de Alexandru Iacob ati auzit?

Reply

Da buni ?

Reply

Restograf, cred ca esti intr-o mare eroare. Burgeri buni la H? Grozav de prost facuti. Nu respecta nici macar descrierea din meniu. Coleslaw?! Si multa, multa…paine proasta. De Stefan Bercea ati auzit?

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− five = 4