Nu știm exact cum s-a întâmplat, dar de vreo 2-3 ani, burgerul a devenit cel mai popular „răsfăț culinar” al românului. A devenit o modă să ieși în week-end la un burger, mai ales atunci când vrei să te premiezi pentru o săptămâna grea, care tocmai s-a terminat, sau să sărbătorești ceva… orice. Iată care sunt restaurantele cu cei mai buni burgeri din București.
Restaurante din București cu burgeri delicioși
Nu sunt chiar cel mai dietetic preparat din lume, dar cu siguranță sunt de-li-cioși! Ne plac, sunt gustoși și de cele mai multe ori ne e gresu să ne abținem din a-i savura. Drept dovadă, uită-te câte fotografii cu burgeri ai să găsești pe Instagram! Sau câte restaurante i-au inclus în meniu, și încă la loc de cinste – de la restaurante casual, până la cele mai sofisticate sau chiar de fine dining.
Noi am ales câteva astfel de restaurante ai căror burgeri sigur nu te vor dezamăgi!
OSHO
OSHO e deja renumit pentru carne de vită servită în restaurant și pentru faptul că, odată cu intrarea pe piața românească, a impus noi standarde de calitate tuturor restaurantelor din București.
Localul se laudă că se aprovizionează cu cea mai bună carne de vită maturată din lume și tot din aceasta își pregătesc și selecția de burgeri: black Angus, royal burger, cheeseburgeri și burgeri cu carne de vită la grătar.40
Prețurile burgerilor sunt cuprinse între 28 – 58 lei.
VacaMuuu
VacaMuuu este tot un restaurant care se concentrează pe preparatele din carne de vită. Deci e clar că aici veți fi serviți și cu unii dintre cei mai buni burgeri. Burgeri cinstiți, de vită, unii chiar și cu friptură de vită, un burger cu 100% carne Angus, dar și un burger rătăcit, de pui.
Prețurile variază între 32 și 145 lei.
Biutiful Downtown
Biutiful este deja o poveste de succes și unul dintre cele mai frumoase localuri din București. În același timp, aici veți găsi și unii dintre cei mai buni burgeri din oraș. Nu o spunem doar noi, dar și cei care le-au trecut pragul și s-au arătat fermecați de „tower burgerii” de aici.
Prețurile sunt cuprinse între 37 și 44 de lei.
Rezervă o masă la Biutiful Downtown
Simbio
La Simbio, calitatea burgerilor este asigurată de faptul că aceștia sunt făcuți de la zero „in house”. Totul, de la carnea tocată acolo, până la chiflă este făcut în bucătăria de la Simbio. Diferența se simte imediat, de la prima îmbucătură.
Alături de carnea suculenta de vită, burgerii mai conțin și avocado, ceapă caramelizată, brânză Gouda sau alte ingrediente gustoase, în funcție de specialitatea pentru care optați. De asemenea, există și un burger vegetarian făcut din quinoa.
Prețurile sunt cuprinse între 32 – 35 lei.
Dabeef Meat and Eat
La Dabeef Meat and Eat, din Claea Floreasca nr 111-113, găsești o selcție mare din tot ceea ce înseamnă „street food”, cu gusturi din jurul lumii (America, Europa, Asia). Pe lângă fripturile de vită gătite pe grătarul cu cărbuni și deserturile interesante, au o mulțime de burgeri pe care îi poți personaliza cum dorești. Plus sosuri pe care nu ai cum să le găsești în altă parte! Ia burgerul clasic, burger Black Angus ori burger Wagyu și adaugă la ele ce vrei!
Prețurile pornesc de la 38 de lei.
Rezervă o masă la Dabeef Meat and Eat
South Burger
Deschis încă din 2016, South Burger Berceni a apărut din dorința proprietarilor de a aduce burgerii în sudul Bucureștiului. Mai exat pe str. Gospodinelor nr. 31. Le-a mers așa de bine și au câștigat atât de multă popularitate, încât au mai deschis o locație și la Unirii, pe str. Verdeței. Adevărul e că sunt foarte pricepuți într-ale burgerilor care, zic ei, sunt și foarte sănătoși. Poți alege din peste 12 variante, de la clasic burger, la Shrimp Sandwich, la Lamb Burger sau chiar Halloumi Burger.
Prețurile sunt între 23 și 33 de lei.
Rezervă o masă la South Burger
Flip Flop Bistroteca
FlipFlop este burgeria cu cele mai multe rețete originale de burgeri vegetarieni și vegani din București – 12 la număr – de la clasicul reinterpretat cu halloumi, până la cei pe bază de sfeclă roșie, năut sau orez. Dar stai, nu te grăbi să pui o etichetă, pentru că tot la ei găsești încă pe atât burgeri cu carne de vită în fel de fel de combinații delicioase. Atât de spectaculoși, că trebuie să ne întrebăm oare ce se va alege de dieta noastră!
Rezervă o masă la FlipFlop Bistroteca
Bibo Burgers
Bibo Burgers este un concept creat de 4 frați pasionați de bucătărie, care au vrut să se asigure că fiecare masă este una memorabila. Și, zicem noi, au reușit, pentru au unii dintre cei mai gustoși burgeri nu doar din București, ci din țară! Folosesc numai ingrediente de calitate superioară, produse organice, mereu proaspete, iar acest lucru se cunoaște. Noi am mâncat de la ei și ne-au plăcut foarte tare Burger cu prosciutto crudo, Porchetta burger și Burgerul cu de toate.
Prețurile variază între 27 și 88 lei.
Rezervă o masă la Bibo Burgers
Burger Station
La Burger Station, din Bd Pipera nr 66, vei găsi numai rețetele făcute cu ingrediente proaspete, naturale. Ei folosesc carne de vită 100% naturală, din ferma proprie, fără steroizi, antibiotice, hormoni de creștere, substanțe chimice sau aditivi. În plus, poți să-ți personalizezi burgerul cum vrei tu, cu o mulțime de toppinguri (inele de ceapă, dulceață de ceapă, Jalapeños, Bacon, Roquefort, Brie, Cheddar, Rosted garlic și multe altele). Burgerii sunt serviți alături de o porție de cartofi și sos Roasted Garlic.
Prețurile variază de la 25, la 56 lei.
Rezervă o masă la Burger Station
Vivo
Vivo Fusion Food Bar este cel mai renumit burger bar din București. Are mai multe tipuri de burgeri, printre care niște burgeri cu ulei de trufe, brânză făcută în casă, brânză halloumi sau pesto. Prețurile variază de la 22 la 29 lei.
După cum spun și ei, „secretul e că totul este proaspăt gătit inhouse, din ingrediente premium, alese cu o mare atenție. Fără potențiatori de gust, coloranți, conservanți sau stabilizatori.”
Modelier
În ultima vreme s-a dus vorba că în casa din zona Matei Voievod, la bistro-ul Modelier, se servesc unii dintre cei mai buni burgeri din oraș: de vită, de pui, de miel sau burger vegetarian. Prețurile încep de la 24 de lei și ajung la 48 de lei.
De menționat că la Modelier poți să îți compui burgerii după cum îți place. Și că printre clienții care vin aici să încerce faimoșii burgeri se numără și destul de mulți turiști.
Switch.eat
Switch.Eat, situat în zona Foișorul de Foc, este o alternativă la agitaţia oraşului, un loc aparte care îţi deschide uşa pentru a te lăsa să intri într-o lume nouă plină de zile liniştite şi lipsită de griji cotidiene. La ei găsești burgerii sunt iuți, cu gorgonzola și pesto, clasici sau cu inele de ceapă. În meniu au și varianta unui burger vegetarian.
Burgerii costă de la 22 – 39 de lei.
Red Angus Steakhouse
La Red Angus se mănâncă cea mai bună friptură de vită din Centrul Vechi și, pentru că localul se aprovizionează cu carne de vită din Australia și Uruguay, aici veți găsi și unii dintre cei mai buni burgeri din oraș.
De asemenea, un alt indicator al faptului că la Red Angus se găsesc burgeri buni este specificul american al localului.
Burgeri vă așteaptă în meniu cu prețuri de la 34 la 60 lei.
Burgerii de la Burger Van au fost apreciați de toată lumea care i-a gustat, iar în urma succesului înregistrat s-a deschis și Burger Van Bistro. În afara de burgeri, aici se servesc și steak sandwich, cuban sandwich, ribs, supă de muștar cu bacon, blue potato chips, salate etc.
Localul se află pe strada George Vraca nr. 4, în zona Sala Palatului. Dacă vreți să gustați din preparatele lor, faceți-le o vizită!
Prețurile sunt cuprinse între 22 și 42 de lei.
Buffalo Baz
Update: din păcate, localul s-a închis
Un alt restaurant din București cu specific american este și Buffalo Baz. Aici veți găsi burgeri din carne de vită de calitate cu diverse alte ingrediente: bacon, ou, inele de ceapă, mozzarella sticks și un sos de semnatură. Localul folosește doar produse naturale și proaspete.
Prețurile variază de la 25 la 37 lei.
O mică istorie a burgerului
Cum au ajuns burgerii să fie una dintre cele mai populare mâncăruri ale momentului? Se pare că în secolul 19, Hamburg a devenit faimos pentru carnea de vită pe care oamenii o tocau, o condimentau și o preparau ca pe o chiftea. Mai târziu, emigranții germani care au ajuns în America au dus cu ei această rețetă – prima menţiune apare în 1884, în ziarul Boston Evening Journal, care populariza „friptura din carne de Hamburg”. Americanii au adoptat repede acest preparat și au început să îl schimbe după preferințele lor. Așa a apărut, undeva pe la 1885, varianta de carne de vită așezată între o chiflă tăiată în două – atunci când Charlie Nagreen a prezentat „hamburgerul american” la un festival culinar din Seymour, Wisconsin. În 1904 a apărut și reţeta clasică pe care o savurăm astăzi, în St.Louis, la Târgul Mondial.
Astăzi pentru burgeri există atât de multe variante, ingrediente și sosuri, încât pare a fi un preparat cu infinite posibilități – există chiar și burgeri vegetarieni, în care s-a renunțat la carne în favoarea unor ingrediente precum quinoa, linte sau falafel. Cert e că de un burger bun te poți bucura în orice parte a lumii, de la gherete de genul street-food, până la restaurante cu stele Michelin!
Românii preferă burgerii alături de cartofi prăjiți, salată, sau legume la grătar. În ceea ce privește sosurile, pe primul loc este maioneza cu usturoi, apoi sosul remoulade și sosul ușor picant.
Ție cum îți plac?