Lansarea oficiala a Restograf-ului
(Mar 2011)
   8.132 vizite  3 comentarii   

Ieri, 17 martie, Hotelul Marshal a gazduit lansarea Restograf.ro. Invitatii au sosit in numar mare, printre ei numarandu-se Mircea Dinescu, Sandra Pralong, Misu Negritoiu, Varujan Vosganian, Alex Stefanescu, Andrei Dimitriu, Gabriel Biris, Sorina Placinta, George Ivascu, Oreste Teodorescu si multi...

............................................citeste tot

Restaurantul Casa Elisabeta si-a schimbat numele in Satyricon
(Mar 2011)
   8.036 vizite  2 comentarii   

La inceputul anilor '90 se amenaja intr-o cladire veche de pe strada Ion Neculce restaurantul Casa Elisabeta. Aceeasi incinta a mai gazduit localuri in perioada 1930-1950. De-a lungul timpului, interiorul a devenit o adevarata expozitie de obiecte de arta colectionate  de catre proprietari. In ...

............................................citeste tot

Un nou executive chef la Athenee Palace Hilton
(Mar 2011)
   5.890 vizite  1 comentarii   

Gabriele Savini este, incepand cu 9 martie, noul executive chef pentru restaurantele si serviciile de banqueting ale hotelului Athene Palace Hilton. Primul proiect al sau este redeschiderea Restaurantului Roberto’s, aflat in prezent in renovare. Gabriele Savni s-a nascut in Senigallia, Italia...

............................................citeste tot

Prima editie Grill Champions Tour
(Mar 2011)
   4.670 vizite  0 comentarii   

Pe 25 martie va avea loc in Bucuresti primul eveniment profesionist din Romania dedicat artei gatitului in stil american, Grill Champions Tour. Organizatorul evenimentului, GrillSociety.ro, îşi propune să aducă periodic în România specialişti de calibru mondial ai domeniului. Anul acesta, ...

............................................citeste tot

Curs de nutritie cu degustare la Serendipity
(Mar 2011)
   11.458 vizite  0 comentarii   

Incepand cu 10 martie, ceainaria Serendipity organizeaza un curs format din doua module intitulat "Sanatatea vine...mancand!". Evenimentul este dedicat celor care au devenit constienti de importanta hranei, simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare dar nu au informatii concrete ...

............................................citeste tot

Radacini Group deschide inca sase centre Domino Pizza
(Mar 2011)
   6.340 vizite  0 comentarii   

In vara anului trecut, se deschidea in Bucuresti primul centru Domino Pizza. Intr-un interval de sase luni au urmat inca alte doua iar anul acesta urmeaza o extindere solida constand in sase noi unitati si o linie de productie, anunta revista "Food & Bar". Reprezentantii masterfrancizei Domino...

............................................citeste tot

S-a deschis Paris 17 Bistro
(Mar 2011)
   6.364 vizite  1 comentarii   

Saptamana trecuta s-a deschis un nou bistrou in apropierea sediului Guvernului, pe strada Paris - si de aici ii vine si numele. Paris 17 Bistro; apartine lui Sorin Dumea si e situat la subsolul unei vile, cu intrarea direct din strada. E foarte frumoas amenajat, intr-un spatiu redus, destul de intim...

............................................citeste tot

Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011
(Feb 2011)
   6.960 vizite  2 comentarii   

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ organizeaza anul acesta o noua editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Evenimentul se va desfasura in Iasi, Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Cluj. Cupa Bucurestiului va avea loc intre 27 si 29 mai. Competitia culinara se adreseaza atat ...

............................................citeste tot

"La Mama" se extinde
(Feb 2011)
   5.908 vizite  0 comentarii   

Odata cu implinirea a 12 ani de la inaugurarea brandului "La Mama", Catalin Mahu, proprietarul retelei, anunta deschiderea a inca trei restaurante in acest an. Intr-un interviu acordat revistei "Food&Bar", Catalin Mahu spune: "Traversam aceasta perioada in care ne luptam cu criza, dar consider ...

............................................citeste tot

Scandia Sibiu, un nou lant de restaurante
(Feb 2011)
   8.202 vizite  1 comentarii   

Sub sloganul "Bucatarie cu dichis", Scandia Food lanseaza un lant de restaurante cu servire rapida axat pe produse din bucataria traditionala romaneasca. Baneasa Shopping Center este locatia aleasa pentru primul restaurant Scandia Sibiu. Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, declara ca extinderea ...

............................................citeste tot

Wienerwald deschide restaurante in Romania
(Feb 2011)
   5.402 vizite  0 comentarii   

Friedrich Jahn inaugura in anul 1955 primul restaurant Wienerwald in Munchen. De atunci afacerea s-a dezvoltat rapid, astfel incat in 1978 existau deja 1600 de restaurante in Europa. Meniul este, in mare parte, alcatuit din produse pe baza de pui. Franciza Wienerwald este adusa in anul acesta in ...

............................................citeste tot

Inaugurarea Centrului Cultural Basarabean “Vatra Neamului”
(Feb 2011)
   7.236 vizite  0 comentarii   

Uniunea Culturala a Romanilor Basarabeni, in parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova  au organizat vineri, 11 februarie, inaugurarea Centrului Cultural al Uniunii in cadrul Restaurantului-Muzeu "Vatra Neamului". Asa cum a subliniat presedintele Uniunii, compozitorul Nicolae Caragia, acesta ...

............................................citeste tot

Restaurantele Subway intra pe piata romaneasca
(Feb 2011)
   5.653 vizite  0 comentarii   

Subway, lantul american de restaurante tip fast-food, va avea, incepand cu anul acesta, 34.000 de francize in 95 de tari, printre care si Romania. Astfel, Subway poate deveni cea mai mare retea fast-food la nivel mondial. Primele restaurante ale retelei vor fi deschise in Romania, cel mai probabil, ...

............................................citeste tot

Lansarea oficiala a restaurantului Istria
(Feb 2011)
   5.882 vizite  0 comentarii   

Joi, 3 februarie, a avut loc lansarea restaurantului cu specific pescaresc, Istria. Locatia se afla in Calea Victoriei 163, in acelasi loc in care se afla si restaurantul Marul de Aur, devenit acum salon de evenimente. Petrecerea de inaugurare a adunat oameni de afaceri si vedete, care au fost ...

............................................citeste tot

David Contant si-a deschis propriul restaurant
(Dec 2010)
   13.119 vizite  3 comentarii   

David Contant si-a deschis propriul restaurant marti, 7 decembrie, in Str. Mihai Eminescu 80, unde a preluat micul restaurant care a functionat pana de curand sub numele Escoffier. David Contant este fostul chef al Heritege, adus in Romania dupa ce a lucrat in mai multe restaurante cotate ...

............................................citeste tot

Semifinala concursului de gastronomie
(Nov 2010)
   8.977 vizite  0 comentarii   

Semifinala concursului de gastronomie "Bucatarul de Aur al Bucurestiului", desfasurata ieri la Centrul Aroma, a adus la start 6 chefi de la restaurante si hoteluri din Capitala, care si-au demonstrat maiestria si talentul in fata unui juriu de profesionisti. Ashlie Dias Tomas si Dorel Saru (Crowne ...

............................................citeste tot

  23 
Afiseaza

Anunt: se cauta preluarea unui restaurant



(Apr 2015)
1.638 Vizualizarivizualizari
1 Comentariucomentarii

 

OrbManagerii unui important proiect social, finantat din fonduri europene, cauta sa preia un restaurant cu o suprafata de min. 200 mp, utilat sau doar cladirea, pentru deschiderea unui restaurant deservit in intregime de personal nevazator. Spatiul trebuie sa fie dispus, preferabil, pe un singur nivel.

Cei care detin astfel de spatii si doresc sa-l cedeze sau sa se implice in proiect in alt fel, sunt rugati sa-l contacteze pe domnul Marius Toth la adresa [email protected].

 ***

Intreprinderea Sociala PE INTUNERIC

Pe IntunericCrearea intreprinderii sociale PE INTUNERIC are la baza un concept pe cat de generos, pe atat de inovator, unic in Romania si anume infiintarea unui Muzeu-Restaurant PE INTUNERIC cu angajati persoane nevazatoare care vor deservi diferitele sectii ale muzeului. Vizitatorii vor parcurge pe intuneric un traseu prin sectii organizate dupa cele 4 simturi, in afara celui al vazului, respectiv sectia rezervata simtului auzului, cea rezervata simtului tactil, a simtului olfactiv si, in fine, sectia rezervata simtului gustului. Beneficiile crearii si functionarii acestei inreprinderi sociale sunt multiple si, practic, sunt rezultatele indeplinirii urmatoarelor obiective pe care si le propune:

  • sa creasca gradul de constientizare a publicului larg cu privire la problemele nevazatorilor;
  • sa contribuie la insertia pe piata muncii a unui nr de 7 persoane nevazatoare, 3 persoane care provin din familii cu mai mult de 2 copii si alte 2 persoane de etnie roma;
  • sa sprijine financiar copii nevazatori supusi unor operatii chirurgicale pentru recuperarea vederii.

Vizitatorii vor face turul muzeului, respectiv, vizitarea tuturor sectiilor. In cadrul turului, vizitatorii vor fi in permanenta ghidati de persoane nevazatoare si vor experimenta, pe intuneric, diferite senzatii si perceptii caracteristice fiecarui simt. Turul se va incheia cu sectia rezervata gustului care este, de fapt, un spatiu in care vizitatorii vor servi masa in intuneric deplin.

Servirea mesei in intuneric are la baza conceptul de „blind dinning” care pune accentul pe ascutirea celorlalte simturi, altele decat vederea. Organizarea unor sesiuni de teambulding in intuneric este o activitate in premiera in tara noastra si are la baza indeplinirea unor obiective de training intr-un regim cu totul special, respectiv in intuneric, participantii la teambuilding parcurcand un set de exercitii specifice.

Intreprinderea sociala PE INTUNERIC va functiona in regim de Unitate Protejata Autorizata (UPA), fapt ce presupune o serie de facilitati pentru societatile comerciale care achizitioneaza produse siservicii.

Proiectul este finantat de POS DRU – DMI 6.1, iar spatiul necesar functionarii muzeului si al restaurantului PE INTUNERIC este de minimum 200-250 mp utili rezervati sectiilor muzeului, inclusiv salonul dedicat restaurantului, (exclusiv spatiul alocat bucatariei, vestiarelor angajatilor, spatiilor de depozitare anexe). Ideal ar fi ca intreg spatiul sa fie situat pe un singur nivel (in cazul in care bucataria si salonul restaurantului ar fi situate la nivele diferite, ospatarilor nevazatori le-ar fi foarte greu sa asigure o servire prompta si de calitate urcand si coborand trepte).

Identificarea si recrutarea persoanelor nevazatoare se va realiza cu ajutorul asociatiei de profil care detine baza de date a persoanelor nevazatoare din Bucuresti. Fiabilitatea ideii a fost deja validata cu acestea. Pentru posturile de ospatari vor fi selectate persoane care prezinta abilitati mai degraba motrice, dexteritate in manipularea unor obiecte, facilitatea de a se deplasa. Pentru posturile de trainer-teambuilding se va opta pentru persoane nevazatoare cu studii superioare si care prezinta abilitati sociale, de comunicare interpersonala. Dat fiind deficienta acestora, multe din persoanele nevazatoare au studiat stiinte sociale, precum psihologia, asistenta sociala etc si prezinta si competentele necesare.

(poza lui 3noony de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







buna ziua
va rog incercati la acest nr de tel 0733. 799. 391 din cate stiu doreste inchirierea restaurantului

Restaurant Classico
[email protected]

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 8 = eleven