Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   625 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   387 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   798 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.158 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   416 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   481 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.216 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   664 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.834 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   361 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.207 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   853 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   562 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   650 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.193 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.595 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.386 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   587 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.587 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.104 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   577 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   701 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Atmosfera nu tine de foame



Irina Vasilachi  (Dec 2012)
4.973 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
12 placut 
1 displacut 

 

Nu stiu altii cum sunt, dar cand merg la restaurant eu comand mancare chiar pentru a-mi astampara foamea si nu pentru cine stie ce reflectii metafizice prilejuite de contemplarea unor firimituri aranjate artistic. Bucataria moleculara ma entuziasmeaza doar daca nu imi este foame in momentul respectiv. Nu fac parte, cu atat mai putin, din categoria grea a celor care au nevoie de 5 feluri la o nunta pentru a se satura si care se asteapta sa primeasca mereu farfuria plina ochi. Consider, totusi, de bun simt ca portiile sa respecte indicatiile de gramaj trecute in meniu. Ma incapatanez sa sper ca bucatarul are si el in vedere informatia prezentata clientului si ca nu arunca plictisit niste mancare pe o farfurie asa cum ii vine la indemana in ziua respectiva.

Prima dezamagire a avut loc anul trecut, cand am comandat la Malagamba o portie de tiger shrimps. Erau trecuti la aperitive, deci ma asteptam sa nu am o portie mare, dar pretul de 35 de lei m-a facut totusi sa sper ca voi primi cat pentru a-mi face pofta. Pentru mai multa siguranta am comandat si o garnitura, dar tot am iesit din restaurant mai flamanda decat atunci cand intrasem. Am primit in total doi creveti cu un smoc  vesel de rucola alaturi pentru a umple ingenios golul din farfurie. M-am gandit ca a fost pur si simplu ghinion si lipsa de experienta si m-am grabit sa ma intorc acasa ca sa mananc.

Acum cateva zile am mers, la recomandarea unui prieten, la Luna. Ne- a placut foarte mult atmosfera, muzica era extrem de potrivita, iar personalul dornic sa te faca sa te simti bine. Am hotarat, asadar, sa luam o mica gustare pe langa bauturile comandate si am cerut doua portii de bruschete. Eu am comandat antreul Luna la 18 lei iar un prieten si-a luat bruschete cu branza gratinata la 19 lei. Nu am nicio obiectie in privinta calitatii (mai ales ca eu am avut parte de ingrediente precum somon, icre rosii si foie gras), dar niciuna din cele doua portii nu avea cantitatea oficiala de 150 de grame. Ce am primit eu au fost 3 felii subtiri de paine prajita, usor mai mari decat feliile de Bake Rolls, facute exact pentru a fi mancate fiecare dintr-o inghititura. Desi simtul meu estetic a fost incantat de aranjamentul elegant al feliilor (doua din ele sub un bol de sticla iar a treia asezata gratios deasupra, cum se poate vedea si in poza din meniul lor), tot am ramas cu sentimentul ca cineva mi-a mancat o parte din portie pe drum. Cealalta portie avea 4 felii de aceleasi dimensiuni, dar topping-ul era mult mai sarac. Ajunsa acasa am facut un experiment si am pus 3 felii similare pe cantarul de bucatarie, totalul nu depasea 50 de grame. Exista, fara indoiala, doritori de a plati 18 lei pe trei inghitituri de mancare (si, repet, nu pun la indoiala calitatea), dar nu inteleg de ce ai trece in meniu o cantitate de trei ori mai mare. Sa fie oare o greseala de tiparire in meniu, sau era inclusa si o parte din greutatea bolului de sticla?

Ca la noi mancarea nu e la fel de pretuita ca bautura, o stiam demult. In Spania, de exemplu, la tot pasul te intampina mici gustari (tapas) cu care iti poti asezona bautura: masline, tortilla, inele de calamari, felii de pastrama etc. La noi mi se pare ca mancarea e apanajul aproape exclusiv al restaurantelor. Exista o serie de locuri destinate exclusiv bauturii, unde nu poti gasi nimic de mancare (nici macar clasicele alune). Alta categorie include localuri care au mancare in meniu, dar la preturi menite sa te descurajeze. Categoria care dezamageste cel mai mult e cea a localurilor „de atmosfera”. Cu un nume care variaza de la cafenea la ceainarie, bar, lounge sau diverse combinatii ale numelor de mai sus, sunt perfecte daca vrei sa savurezi in tihna un ceai, un pahar de vin sau o prajitura si sa stai la povesti interminabile cu prietenii. Toata vraja tinde sa dispara in momentul cand comanzi ceva de mancare. Dupa ce ai fost de cateva ori in locul respectiv si totul a fost perfect, e suficient un sandvis cu gust de plastic la un pret exagerat ca sa iti taie tot cheful. Mesajul pe care il percep in aceste localuri este: „veniti, stati cat vreti, beti cat vreti, dar nu ne cereti ceva de mancare!”

Am comparat, de curiozitate, poza din recenzia Restograf cu ce am primit eu si nici nu poate fi vorba de asemanare. Antreul din poza arata fabulos, feliile sunt de vreo trei ori mai mari, foie gras-ul e din belsug, a aparut miraculos si o frunza generoasa de salata si totul pare pregatit cu grija unei mame care nu se zgarceste la cantitati. Ceea ce ma duce cu gandul la trei posibile concluzii. Unu: ai mai multe sanse sa primesti portii mai mari atunci cand esti un nume cunoscut. Doi: dupa ce te afirmi pe piata, cobori standardele si iti neglijezi clientii. Trei: premiul pe care il afiseaza cu mandrie la intrare nu mai are nicio valoare in ochii mei.

Nu intentionez sa critic niciun loc/ meniu (mai ales ca nu am incercat suficiente feluri pentru a-mi forma o parere de ansamblu), dar care este atitudinea corecta atunci cand portia e evident mult mai mica decat ce e in meniu sau in meniu nu e nicio indicatie dar pretul te face sa speri la o portie decenta? Refuzi sa platesti nota? Discuti cu chelnerul/ bucatarul/ patronul? Faci reclamatie (unde?)? Scrii un articol?   😮  Din experienta noastra (si a altor prieteni, cu mult mai ghinionisti), nu se intampla nimic. Platim nota pentru ca asa e frumos, inghitim in sec, ne consolam cu un croissant de pe drum si lasam chiar si bacsis ca sa nu facem nota discordanta. Partea proasta e ca, oricat de mult ar puncta un local la capitolul atmosfera si servicii, e suficient un mic amanunt (de vreo 100 de grame), ca sa stearga cu buretele toata impresia de dinainte. Atmosfera, din pacate, nu tine de foame.

(poza de pe www.deviantart.com)

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







pt cei care vor sa petreaca un eveniment din viata lor la luna cafe le dau un sfat: sa se gandeasca de 2 ori inainte. iata si motivele: d`onsoara Gabriela (managera, sau ce o fi ea) nu este deloc o tipa de cuvant, ba mai mult e foarte ok pana cand semnezi contractul dupa isi arata adevarata fata. Mi-a spus ca pentru ea “un contract este doar pt linistea clientului, ca ea se tine de cuvant si tot ce am vorbit cu ea ramane vorbit nu e nevoie sa scriem toate detaliile in contract” ceea ce am si facut. De la inceput mi s-a parut superficiala, interesata doar sa-i iasa ei cel mai mare profit si nu sa fim noi multumiti.La eveniment am optat pt bufet suedez: NU AU AVUT MANCARE SUFICIENTA MAI ALES LA APERITIV, BAUTURILE erau trase cu apa, fara gust,MI S-A SPUS CA VOM AVEA 3 OSPATARI AM AVUT DOAR 1 LA 45 DE PERSOANE(BINEINTELES CA NU A FACUT FATA LA 45 DE PERS), in loc de Jack Daniel`s s-a dat alt whisky, cocktail-URILE NU AVEAU GUST, CAFELE LA FEL . SA NU MAI ZIC CA LA FINALul notei de plata mi s-a adaugat din senin inca 900 de lei nejustificati. ACEASTA GABRIELA NE-A JIGNIT ATAT PE NOI CAT SI PE INVITATII NOSTRII. SUNT TOTAL DEZAMAGITA DE CONDUCEREA ACESTUI restaurant pe care nu-l voi mai recomanda NIMANUI.Ma opresc aici, desi mai erau multe de spus. Regret ca am ales acest restaurant!!!

Reply

    Buna ziua,
    Am hotarat in cele din urma sa dau un raspuns la postarea doamnei Andreea Savu, de mai sus. Dansa a organizat petrecerea de cununie la noi la restaurant, in luna iulie, anul trecut. Pentru ca am negociat un pret extrem de scazut si oarecum am rezonat cu tineretea dansei si a viitorului sau sot, am stabilit ca open bar-ul sa fie pe o perioada de 6 ore. Neputand sa asiguram pe toata durata noptii, la costul stabilit, mai mult de 6 ore, open bar. Petrecerea a inceput la ora 17:30, dar am stabilit ca open bar-ul sa fie pana la 00:00. Ca sa va dati seama ce gen de oameni sunt invitatii doamnei, pe care eu i-am “jignit”, inainte de 00, au inceput sa comande intr-o isterie la bar, erau 3 oameni in bar (inclusiv eu) care nu puteau face fata comenzilor a 10 – 15 oameni. Invitatii au strans alcool si bautura in camera pe care o aveau alocata petrecerii ca sa poata sa ramana sa bea toata noaptea. E adevarat ca la asa ceva nu m-am gandit niciodata. Iar la finalul notei de plata s-au adaugat 600 lei (nu 900) pentru care au facut un scandal monstru, insa tot un invitat cu caracter, a avut grija sa comande in afara open-bar-ului. Despre calitatea produselor nu vreau sa comentez nimic, nu se pune problema. Multumesc pentru timpul acordat in citirea acestui comentariu. Din experienta cu doamna Savu am invatat sa selectez clientii. Cu drag, Gabriela Epuras

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− two = 5