Restaurant - Berarie La Nenea Iancu

Vizualizari 9.780 Vizualizari 
Comentarii 3 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Apr-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 11 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Restaurantul-berarie La Nenea Iancu a fost deschis in cinstea lui Caragiale, din respect pentru o bere de calitate care-i poarta numele si din dorinta de a aduce atmosfera din vremuri mai vechi, in timpul nostru, pentru a veseli sufletul. Conceptul restaurantului a fost inspirat tocmai de acestea.

Meniul restaurantului-berarie La Nenea Iancu (click pentru a deschide)
Pe larg

De ce au taiat copacii mari si batrani din gradina?

Mi-a placut la restaurantul – berarie La Nenea Iancu, sper sa devina un model de succes, pentru ca merita sa fie copiat. Asta daca raspunsul la intrebarea din titlu nu e cel care ar putea sa fie… Zona e foarte frumoasa, e Bucurestiul din carti, cu case vechi si copaci batrani, strazi linistite si curate, cu amintiri, nostalgii si poezie. Au o casa veche, burgheza, cu multe ornamente, cum se faceau atunci, cu porti din fier forjat si cu multe accesorii. Casa din fata, in care se afla restaurantul, nu pare sa aiba etaj, insa in spate, in curte, se vede una cu doua niveluri, nu am intrebat daca si acolo e pentru musafiri. Curtea e foarte mare, pacat ca au acoperit-o cu un podium pe aproape toata intinderea ei, nu stiu dupa ce logica. Se vad (si in poze) multi copaci foarte mari si batrani taiati cu totul, de la radacina. De ce i-au taiat, eu nu stiu. Daca e ceea ce unii banuiesc, atunci inseamna ca sunt niste criminali prin zona, sau niste isioti. Sau si una si alta… Oricum, terasa e cheala, asa cum se vede si in poze, cu umbrele. ... citeste tot
Recenzii & Articole

Festinul Toamnei in gradina la Nenea Iancu   
(Sep 2016)

A doua luna de toamna vine si cu multe ocazii de sarbatoare, asa cum sunt acestea marcate de evenimentele care se pregatesc in barurile si restaurantele din Bucuresti. Acesta este si cazul gradinii La Nenea Iancu unde se planuieste un mare festin al toamnei. Detalii despre eveniment le aflam mai jos...
........................................................................................................ citeste tot


Festivalul Toamnei la Nenea Iancu   
(Oct 2015)

Evenimentele culinare se agata de oras ca boabele de struguri de ciorchine. Din seria acestor evenimente in care mancarea este un actor important vrem sa va mai povestim de un soi de festival cu muzica si degustari de preparate traditionale. E vorba de "Festivalul Toamnei la Nenea Iancu", zile de ...
........................................................................................................ citeste tot


S-a deschis restaurantul-berarie La Nenea Iancu   
(Mar 2015)

Din 14 martie, restaurantul-berarie La Nenea Iancu isi primeste cu spectacol oaspetii pe strada Romulus, nr. 55, la numai cateva minute de zona Unirii. Restaurantul-berarie La Nenea Iancu a fost deschis in cinstea lui Caragiale, din respect pentru o bere de calitate care-i poarta numele si din ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Restaurant - Berarie La Nenea Iancu

Romulus 55, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Din pacate mancarea nu are gust!

Reply

I was a regular client of the former restaurant in this location. When the business changed and “Bierhof” became “La nenea Iancu” we decided to keep on going because the place was nice and we needed a quiet and not so crowded place for our group to come weekly and enjoy a few beers and some food watching soccer – Champions League matches. They began to promovate the location as a recommended one for these matches. In Romanian time, those matches begin at 21.45 and finish the earliest at 23.30 (if no extra time). At 23.00 when we wanted to order another beer, we were told that the restaurant closes and it should be the last order but we have to hurry because they want to go home. I really don’t understand now can they present themselves as a location to watch soccer matches that begin at 21.45 and to close at 23.00. At our last beer, we had to have every swallow counted by the waiters, with very specific looks in their eyes. Their attitude said something like “why don’t you get the f**k off to leave us alone”… Quite impressive!

Unfortunately, a couple of months after this story, I was invited in the same place by a good friend who had a show there, singing some nice Romanian music. I took the bad decision of giving them another chance and visited them again. One of my group ordered a beer and asked for a lemon as she really doesn’t like the taste of beer and usually squeezes a lemon into it. At the second beer, when asking for another lemon, she was told by the waiter that she had been taxed with a lemonade for the first lemon. So a beer worth 8 RON costed 18 RON due to the lemon. We asked for the water, the honey, the ice and all the other ingredients of a lemonade but we have been told that this was the bar policy, that they have to make profit and if they buy the lemons they have to sell them to the customers, otherwise they should have planted an orchard of lemontrees just for us. We explained them that it would have been undestandable to have the lemon listed as a side dish and have it for a reasonable price and been announced before, and they replied that they are not a charity organization and if we want to get something for free we should have gone to charities. They even called us thick-skinned for the impertinence to ask for a second lemon. I guess too much lemon affected their common sense and this is not a way to treat their customers so my advice is to stay away from this pot house.

Reply

O experienta foarte neplacuta! Anul acesta am avut cununia civila si am rezervat o masa pentru 30 de persoane la ei pentru a sarbatori evenimentul. Singurul avantaj al acestei berarii este amplasarea, fiind foarte aproape de Casa de Căsătorii a sectorului 3, mai ales daca ai invitați in vârsta care nu se pot deplasa pe distante mai mari si nu au cu ce sa vina. Deși, dupa aceasta experiența, regret ca nu am rezervat la Hanul Berarilor Interbelic, unde preturile sunt, intr-adevăr, mai mari, dar servirea si ambianta sunt ireprosabile. Inca de cand am mers cu soțul meu sa rezervam mesele, ne-a întâmpinat fata patroanei, care, deși părea in regula la inceput, dupa ce a venit mama ei, a rămas langa noi la stabilirea meniului, intervenind aiurea in discutiile noastre cu patroana. Aceasta din urma nici nu ne lasă sa ne spunem punctul de vedere si vorbea peste noi, intrerupandu-ne mereu, ca si cum nu noi am fi fost clienții si nu noi am fi avut dreptul sa stabilim ce vrem sa avem de mancare. In acel moment mi-am dat seama ca ar fi mai bine sa renunțam si sa schimbam restaurantul, dar soțul meu mi-a spus sa rămânem, totuși, aici, pentru ca localizarea este foarte buna. Mare greșeala am făcut! In ziua cununiei, dupa ceremonie, cand a intrat pe usa berariei, soțul meu a fost preluat de patroana, mai antipatica si mai bagacioasa decat in urma cu cateva zile, care i-a spus ca nu are suficiente platouri cu mancare, pentru ca am venit cu mai mulți invitati decat am vorbit inițial! Asta in conditiile in care noi am fost 25 de persoane cu totul si vorbisem cu ea cu cateva zile inainte ca vom fi 30! Sotul meu i-a răspuns ca suntem chiar mai putini decat am vorbit initial si i-a spus ca o vom anunța pe parcursul mesei daca mai avem nevoie de platouri in plus. Aici a fost marea noastră greseala, ca am stabilit sa se servească platouri, si nu portii. Daca am fi stabilit de la inceput 30 de portii, nu ar mai fi avut cum sa invoce faptul ca sunt mai mulți invitați. Apoi, la masa, servirea a fost extrem de proasta. Chelnerii sunt neexperimentați, au distribuit aiurea platourile cu mancare, punând mai putina mancare la masa noastră si a nașilor, probabil instruiți de patroana nesătulă de bani sa ne servească pe noi cu mai putin, ca sa mai comandam portii in plus. La sfârșitul mesei am aflat ca invitatii de la capătul opus mesei noastre nici nu au putut mânca tot, pentru ca au avut foarte multă mancare, desteptii de chelneri punând mai mult la ei, in condițiile in care la masa noastră nici nu au ajuns legumele pane, iar cartofii zdrobiti au fost serviți cate o porție la doua persoane, desi sotul meu vorbise cu patroana cu cateva zile inainte sa suplimenteze aceste portii, astfel incat sa nu mai fie servite pe platouri, precum restul mâncării, ci cate o porție la fiecare persoana! Iar eu am așteptat o jumatate de ora pentru o banala limonada, care nu mai venea. In cele din urma i-am reamintit chelnerului de limonada mea si a adus-o. Deci uitase complet de ea! Pe tot parcursul mesei, patroana se tot plimba prin jurul nostru, sperând, probabil, sa suplimentam portiile, ceea ce, spre marea ei dezamagire, nu am făcut! Va întreb si eu: cum este posibil, chiar la masa mirilor si a nașilor sa pui mai putina mancare?? Oricum, ca buget ne-am încadrat perfect in banii stabiliti cu ea la inceput, ceea ce ei nu i-a convenit, ar fi vrut sa ne mai bage pe gât de vreo 5-10 milioane in plus! La sfarsit, tatăl meu i-a rugat pe doi chelneri sa pună in casolete mancarea rămasă pe platouri, dar, intretinandu-se cu invitatii si stand sa își ia la revedere de la fiecare persoana in parte, a uitat de acestea, niciunul dintre chelneri nereamintindu-i de casolete! Concluzia este: patronat si angajați prost educati, orientați numai către profit, nu si către satusfactia clienților! Cu siguranta nu vom mai reveni la aceasta berărie si ii vom sfatui si pe alții, de cate ori vom avea ocazia, sa nu treacă pragul acesteia!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− four = 0



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,