Biomediterraneo Bistro & Marché

Vizualizari 2.857 Vizualizari 
Comentarii 0 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(May-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 0 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Ion Campineanu 3A, BUCURESTI


0213.300.112, 0737.900.000

Site detalii

Galerie Foto

Autoportret

BIOMEDITERRANEO spune povestea explorarii gastronomice a culturilor diverse, intinse de-a lungul tarmului Marii Mediteraneene. Fascinati de energia stilului de viata mediteranean, ne propunem sa iti oferim de fiecare data o experienta culinara inedita, care sa te inspire in abordarea unui stil de viata sanatos. Aflat in inima orasului, intr-o cladire cu un istoric de mai bine de un secol, pe fosta strada Regala a Bucurestiului vechi, BIOMEDITERRANEO inglobeaza doua concepte: Bistro & Marché si Catering Personalizat. Pornind de la detaliile vintage ale interiorului cladirii, am gandit un spatiu eclectic, o fuziune intre vechi si nou, cu elemente originale italiene si accente french. In zona de bistro te poti retrage intr-o atmosfera intima si relaxata, pe cand in zona de Marché vei avea parte pe loc de infuzia mediteraneana. In paginile ce urmeaza vei descoperi o selectie de retete originale sau de preparate reinventate intr-o nota contemporana. Folosim intotdeauna cele mai proaspete ingrediente naturale, imbinate cu atentie pentru a reda gustul plin de savoare, autentic mediteranean. Meniul nostru este completat de o selectie de vinuri fine, menite sa satisfaca cele mai pretentioase gusturi. Sante!

Pe scurt67062

Mic, boem, placut, meniu imens, mancare mai degraba banala

Cred ca acest mic bistrou se numeste Biomediterraneo, dar nu sunt absolut sigur, pentru ca pe placuta de la intrare scrie Mediterraneo Marche, pe site Biomediterraneo, iar in interior tin minte ca am vazut Biomediterraneo Bistro & Marche. Oricum, acest Biomediterraneo, sau cum s-o numi, a fost deschis in iunie 2013 la parterul unei cladiri vechi, cum sunt toate, de altfel, pe Ion Campineanu, aproape de Nicolae Balcescu. Merg pe conceptul acesta foarte la moda acum de local mic si boem, mai degraba informal, in care patronii fac de toate, se ocupa de clienti, ba chiar gatesc uneori. Ii spun si "marche" pentru ca au si un mic galantar cu produse care pot fi luate pentru acasa, in special patiserie. Am inteles ca la inceput au fost doar o firma de catering, acum deschizand si acest mic bistrou in care vand ce pregatesc pentru catering, un "catering personalizat", dupa cum vad ca il descriu.

Au doua sali la Biomediterraneo, un mica si una foarte mica. Toate sunt mici acolo: mesele stramte, pe care nu incap decat foarte putine lucruri, foarte aproape una de alta, banchete incomode, in unghi drept. In rest arata destul de bine, modern, tineresc, urban. Muzica frantuzeasca, placuta.

Meniul e foarte lung la Biomediterraneo, cu multe trimiteri la bucatariile franceza si italiana, insa si cu alte feluri, aparent originale. Il numesc "meniu mediteranean"; de fapt, tot conceptul de acolo se vrea mediteranean. La inceput au avut mai mult mancare greceasca, insa apoi au cotit-o mai spre frantuzesc si italian. Au fost destul de banale mancarurile, nimic fin, nimic de care sa ne aducem aminte. Eu as spune mai degraba "bucatarie urbana" la ceea ce am primit la Biomediterraneo, facute cam la repezeala de un bucatar nu tocmai talentat.

Preturile nu sunt deloc mici la Biomediterraneo, asa cum te-ar duce gandul cand te gandesti la un mic bistrou informal. Poate doar pozitionarea foarte centrala sa justifice o parte dintre aceste preturi. Restul intra la serviciul foarte personal, fara indoiala, din partea unor fete inimoase si dezinvolte, care pareau sa fie parte din afacere, nu doar angajate. Erau cativa clienti, probabil ca unii dintre ei turisti.

Biomediterraneo Bistro & Marche e, asadar, un mic local cochet din centru, cu atmosfera si servicii bine personalizate, placute, boeme, insa cu mancare simpla. E de mers acolo doar din trecere, in primul rand. (GB – mai 2014)

Localizare Biomediterraneo Bistro & Marché

Ion Campineanu 3A, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 × = sixTaguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,