Bistro Beca's Kitchen

Vizualizari 20.255 Vizualizari 
Comentarii 12 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Urbana
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Apr-13)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 134 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt60553

Cand am scris articolul de mai jos, acum un an si jumatate, nu aveam "Bucatarie Urbana" in categoriile de pe Restograf. Intre timp am pus si acest tip de bucatarie si am schimbat clasificarea restaurantului becai, marindu-i si nota de la mancare, de la 8 (corespunzator bucatariei internationale) la 9 (corespunzator bucatariei urbane). (GB - decembrie 2014)

Pe larg

Domnisoara Beca Nu stiu cum e Andreea Beca in alte roluri, insa in postura de tanar antreprenor de provincie, care a venit din Sibiu tocmai in Bucuresti ca sa-si deschida un bistrou mic–mic, e o faptura incantatoare. Cazul domnisoarei Beca pare sa fie regizat de catre cineva dupa un roman sau dupa vreun studiu de caz de marketing de MBA ca sa faca apoi un documentar pentru a-l da la televizor la emisiunile educative pentru tinerii capitalisti sau pentru cei care cred ca daca isi pierd locul de munca vor ajunge sa moara de foame. Asadar, duduia Beca a facut ceea ce era normal sa faca. A folosit din plin Internetul, a luat tot felul de retete, le-a incercat, si-a mai pus si mintea proprie la bataie, si imaginatia, fara indoiala. A vazut ca rezultatul e bun la gust si si-a facut apoi un blog si a spus si altora ce si cum. Fiind simpatica si credibila, a fost luata in serios si si-a facut o mica faima de tanara bucatareasa emancipata, fasneata si moderna. Si fata a profitat de asta si a dus lucrurile pana la capat. Adica si-a deschis propriul ei restaurant, un bistrou, sau, ca sa fim foarte precisi, un mic bistrou. Asadar, ca sa iasa documentarul si mai spectaculos, domnisoara Beca a luat o casa mititica de pe Eminescu, putin mai jos de intersectia cu Polona, unde mai fusesera doua bistrouri inainte, Escoffier si cel al lui David Contant, care nu au rezistat prea mult pe foarte circulata de catre masini dar foarte putin de catre pietoni strada. Nu imi dau seama prea bine ce casa e aceea, atat de mica, sau daca a fost vreo dependinta sau anexa a altei case, de alaturi. E foarte mica, fara etaj. Pare sa aiba o singura camera, minuscula si aceea, in care acum e, de fapt, bucataria. Bistroul propriu-zis, adica locul in care sunt mesele, e intr-un fel de sopron construit alaturi, in curte, lipit de casa, in care incap cateva mese, vreo 20 de oameni. E inghesuit si cam intunecos, avand cateva geamuri mici pe lateral si un fel de perete de sticla (o usa glisanta, mai precis) spre strada, care mai salveaza putin situatia. Cred ca vara e greu de stat acolo, chiar cu aerul conditionat. Cat despre mancarea de la bistroul domnisoarei Beca, lucrurile sunt usor de anticipat si clare: bucataria urbana, bucataria « de Internet », cea a zilelor noastre, cu lucruri si cu ingrediente simple, normale, insa ingenios combinate. Si, daca esti cinstit si cauti produse cat de cat bune, proaspete, de la piata si nu de la supermarket, pe cat se poate, atunci mancarea iese buna, chiar daca nu esti bucatar « de meserie ». Si chiar asta face domnisoara Beca, si i-a iesit bine. Tot ce mi-a dat sa mananc a fost destul de bun, desi nu cine stie ce deliciu culinar. Insa nici nu m-am dus pentru asta pana la ea. Am primit o supa de praz cu fenicul si vin alb, o lasagna cu spanac, ricotta si nuci, un pui cu legume si o tarta cu fructe si crema de vanilie. Domnisoara Beca nu se vinde scump, dar nici ieftina nu e. O masa in doi, cu o sticla de vin, e pe la... citeste tot
Localizare Bistro Beca's Kitchen

Mihai Eminescu 80, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Doamne de ar fi mai multe restaurante cu atata grija si atentie pentru preparate si pentru clienti !
Foarte bine lucrat Beca ! Tu si cu stafful tau va completati foarte bine si ati facut o servire impecabila (cel putin in cazul nostru).
Sa descriu putin si preparatele. Desi nu sunt foarte multe ai de unde alege.
De fapt de ce trebuie sa fie un meniu cu zeci de preparate gatite mediocru??? Prefer un meniu scurt care se schimba in mod constant – caci la un moment dat te plictisesti de aceleasi preparate si vrei diversificare – si care sa fie gatit cu multa atentie si pricepere.
Excelenta la mancare si-au dat-o in creveti care efectiv se topeau in gura, iar sosul era
demential. Nici celelalte preparate nu au fost de lepadat, dar parca crevetii au iesit din pluton. Si erau multi, nu ca in cazul altor locatii ca te uiti dupa ei in farfurie, si erau cu legume proaspete, nu congelate ca la altii ce mai – best of.
Iar la final simturile mi-au fost naucite de tarta cu pere si mere si sos de vanilie. Nu se poate descrie in cuvinte, dar e cel mai bun desert mancat in ultimii ani de mine in Bucuresti si au fost multe credeti-ma:).
Locatia placuta, ambianta discreta si haioasa, chiar as da un 9,5 pentru ansamblul creat.
Bravo Beca ! Am sa revin, mai am de incercat cateva chestii cum ar fi lasagna cu spanac!

Reply

Foarte cald in restaurant pe timpul verii. Putina investitie in climatizare ar fi bne venita. Si putin mai multa organizare. La ora 18 berea era calaie. In conditiile in care localul se deschide la ora 18!!!! In rest foarte bine. Felicitari!

Reply

Comentariul a fost facut cu scop constructiv.Pozele cu preparatele de pe blog arata mult mai bine,unele foarte bine.Tot respectul pt asfel de oameni care au aceasta pasiune si care au deschis un restaurant,a devenit un profesionist(eu cred ca are si calificare).E de dorit sa lucrezi la asfel de oameni,decat la patroni care habar nu au de aceasta meserie

Reply

Ambienta foarte buna.

Mancarea: ceaiul oriental si supa de conopida au fost exceptionale, celelalte feluri au fost in regula.

Oamenii zambitori si servirea foarte buna.

Reply

Foarte buna mancarea! si foarte placut ambientul! Felicitari!!!

Reply

Am fost la Beca’s Kitchen chiar de mai multe ori in ultimul timp si am avut experiente foarte placute! Am mers acolo cu sotia si copiii sau la pranzuri de afaceri si cu totii consideram ca e un loc special. Mancarea are gust iar atmosfera e foarte prietenoasa – ca sa enumar principalele diferente fata de alte locuri de luat masa.
N-am asteptat niciodata mai mult de 30-35 min, insa mi se pare normal atat timp cat discutam de mancare proaspat gatita si nu de un fastfood.
Ba mai mult, daca nu am timp sa iau masa, sun la numarul Andreei (de pe facebook parca), imi spune ce e atunci in meniu si fac comanda de cand plec de la birou. Cand ajung la bistro, mancarea iese aburinda de indata ce ma asez la masa :)
Recomand tuturor celor pentru care mancarea inseamna mai mult decat un mijloc de a umple stomacul!

Reply

Iubitul meu a vrut sa-mi faca o surpriza si sa ma scoata in oras, evident ca nu l-am refuzat! Am mers pe jos pana la bistrou, eu avand mici indoieli ca o sa-mi placa avand in vedere strada pe care mergeam si stiind ca nu sunt cine stie ce restaurante pe acolo. Cand am intrat in “mica oaza a becai” am fost uluita cat de frumos, intradevar mic DAR intim si linistit era…
Mancarea iti gadila toate papilele gustative pe care le ai!
Din punctul meu de vedere, faptul ca vine sa te intrebe si incearca sa-ti descopere preferintele culinare si sa dea uitarii elementele care nu iti convin din dish da o nota de high class si intelegere din partea bucatarului (pt ca altii te trateaza cu indiferenta, nepasare si chiar ajung sa iti raspunda urat)!
Aceasta combinatie de “homie” nu are cum sa nu te aduca inapoi cel putin odata … si de acolo urmatoarele intrevederi cu Beca vin de la sine…
Ca si florile! cine nu ar vrea sa le miroasa de mai multe ori??

Reply

In primul rand, George, felicitari pentru articol, e o lectura placuta!
Mers, mancat si placut la domnisoara Beca. Povestea intr-adevar pare a fi scoasa din manualele de mangement la capitolul “povesti de succes” , cu accesare de fonduri de la buget, batai mari de cap cu statul si cu bancile, deci locul are o istorie ceva mai nuantata si mai “condimentata”.

Si asa, in incantarea mea, am vrut sa votez cu “stelute” – ba chiar recunosc ca am facut-o de 2 ori :) insa am vazut ca nu reusesc de loc sa-i ridic gradele.. sa gresesc eu pe undeva?

Ii doresc bafta “duduii” si voi reveni sa vad cu ce preparate ma va mai surprinde. Intre timp, mai rasfoiesc site-ul tau, recent descoperit si atat de documentat.

Reply

    Merci pentru apreciere! Daca votezi de 2 ori, al doilea nu se contabilizeaza. Oricum, la 22 de voturi, cate are, nu prea mai vezi efectul celui de-al 23-lea, oricare ar fi el. Insa votul cititorilor e viciat, nu te poti baza pe el. O sa schimb sistemul intr-o luna, doua, si totul se va relua de la zero, de data asta cu posibilitati de frauda extrem de mici. GB

    Reply

Preparatul cu pui si legume arata cam “mazgalit”(probabil ca este o reductie de otet balsamic sau de vin).Marginea farfuriei se lasa curata.
Succes!

Reply

    Remarca “Se lasa curata” e cam necinstita avand in vedere ca Beca nu e bucatar profesionist, si poate se dorea montarea preparatului “mazgalit”. Consider ca localul, servirea si mancarea a fost buna, si in contextul asta,o greseala atat de putin dizgratioasa poate fi trecuta cu vederea..

    Reply

      Carmen,raspunsul a fost pt tine,pe Beca nu cred ca o deranjeaza critica,sigur intelege ca e un lucru bun pt activitatea care o desfasoara.Nici o remarca nu e necinstita.

      Reply

Lasa un comentariu catre Valentin Cancel reply

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− two = 5



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,