Bistro Montignac (inchis)

Vizualizari12.632 Vizualizari 
Comentarii20 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Dietetic
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Dec-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor 
(740 voturi)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
George Enescu 10, BUCURESTI

031.102.07.54, 0721.170.953

Detalii

Galerie Foto

Autoportret

Bistro Montignac aduce la Bucuresti o experienta culinara unica



Bistro Montignac, recent deschis in centrul Bucurestiului, propune o directie culinara complexa, ce se bazeaza pe alimentatia sanatoasa, completata profesionist de bucuria unei experiențe impecabile in ceea ce priveste gustul, atmosfera și prezentarea.

Bistro Montignac este dedicat acelor segmente de public ce cauta si apreciaza rafinamentul culinar, si a fost creat in jurul conceptului complet original de nutritie sanatoasa sintetizat de Michel Montignac. Bucurestiul are privilegiul sa gazduiasca prezenta oficiala internationala a acestei initiative de nutritie sanatoasa.

Restaurantul, care va avea deschiderea oficiala in Ianuarie 2012 in prezenta familiei Montignac, este amplasat la etajul unei vile cochete din centrul Capitalei si poate primi pana la 60 de clienti, intr-o atmosfera “chic parisienne”. Muzica soft jazz si calmul discret dau locului nota rasata perfecta pentru mase cu prietenii, intalniri de afaceri sau evenimente corporate.

„Bistro Montignac se mandreste cu bucataria sa, conforma cu Metoda Montignac™ pentru o nutritie sanatoasa si alimentatie echilibrata. Metoda Montignac™, pe care o promoveaza Bistro-ul, dezvolta un stil de alimentatie neprivativa, adecvat oricarei culturi culinare, si are ca punct central placerea de a manca sanatos si savuros.” (Mihai Amuza, proprietar al Bistro Montignac)

Michel Montignac, autorul Metodei, a publicat in anii 1980 rezultatele cercetarilor sale in domeniul alimentatiei, enuntand teoria Indicilor Glicemici (IG) ai alimentelor. Bistro Montignac are autorizarea familiei Montignac pentru preparatele din meniurile sale si pentru folosirea numelui si a notorietatii autorului Metodei.

Metoda Montignac a fost verificata de milioane de oameni de-a lungul celor aproape trei decenii de perfectionare, devenind in timp extrem de populara in randul a numeroase categorii de public si validand astfel pe termen lung cercetarile nutritionistului francez.

„Bistro Montignac inseamna mai mult decat doar nutritie in sensul traditional al notiunii, pentru ca totul este centrat pe un intreg stil de viața bazat pe hrana sanatoasa, in care totul începe cu selectarea ingredientelor si merge pana la preparare si prezentarea finala.” (Mihai Amuza, proprietar al Bistro Montignac)

Bucataria Bistro-ului este de inspiratie mediteraneeana, cu accente originale Asian / Fusion. Ingrediente deosebite sunt surprinzator alaturate pentru a crea retete sanatoase, unice practic in Romania, potrivite atat celor ce apreziaza o experienta de tip „smart dining”, cat si celor dornici sa se bucure de o masa casual, indestulatoare si, in acelasi timp, usoara.

Bistro Montignac aduce o experiența rafinata pentru simturi, retetele fiind in totalitate aprobate in Franța, iar ingredientele selectate intotdeauna in concordanta cu principiile metodei de alimentatie.

In plus, echipa de artisti culinari a Bistro-ului din Bucuresti este condusa de Cristi Oprea, Executive Chef cu o extrem de ampla experiența profesionala, ce a contribuit la prestigiul gastronomic al numeroase restaurante top-premium din Romania si din strainatate. Oprea a gatit pentru numeroase vedete internationale, iar meniurile pe care le pregateste au primit aplauze la scena deschisa in repetate randuri.

Servirea de inalta clasa, exclusivismul conceptului, muzica aleasa cu mare grija - toate poarta amprenta stilului clasic, plin de bun gust si discretie.
Pe larg

Cei care se chinuie sa slabeasca stiu bine despre ce vorbesc... Restaurantul Montignac (Bistro Montignac, mai exact spus) e o franciza - cred ca prima in Bucuresti - de la inventatorul celebrului deja regim de slabit, Dieta Montignac. In mare, Montignac a spus ca daca nu amesteci la o masa mancarurile din doua grupuri mari, atunci slabesti, indiferent cat de mult ai manca. Dupa care a murit, la o varsta la care nimeni nu se astepta sa o faca. Regimul asta functioneaza foarte bine daca il iei foarte in serios, foarte multi au slabit cu el. Si eu printre ei, am slabit vreo 15 Kg in 5 luni,  acum cativa ani. Dupa care le-am pus la loc, dupa ce m-am saturat de mancat prost... Pentru ca e foarte greu sa gasesti ceva bun care sa si respecte cu strictete regulile lui Montignac. Or, tocmai asta incearca sa faca si oamenii acestia de la Bistro Montignac: sa demonstreze imposibilul, adica sa arate ca se poate face mancare rezonabil de buna in limitele trasate de celebrul doctor francez cu limba de moarte. Si le reuseste, in buna masura, pentru ca au adus un bucatar bun care sa straduieste mult sa gaseasca un gust acolo unde nu prea are cum sa fie... Dar sa o luam cu inceputul: Bistro Montignac a luat etajul unei case frumoase din centru, aproape de Magheru si Piata Amzei, pe George Enescu, chiar vizavi de un restaurant cu un oarecare nume (datorita terasei si a mansardei, nu mancarii), Casa Veche. La parterul casei e o cafenea, Chez Lariss, iar la subsol e un loc al pierzaniei, nu mai tin minte cum il cheama. Localul e foarte frumos amenajat, cu un concept unitar si bine realizat, cu decoruri si culori frumoase, bine iluminat, aerisit. Fiind proaspat deschis (in noiembrie 2011) totul arata curat si nou, ceea ce iti da o senzatie placuta de bunastare. Ar fi stat mult mai bine o tapiserie de catifea pe scune, in locul celei de plastic, insa atmosfera generala e foarte placuta, oricum. Cei de la Bistro Montignac garanteaza cu pierderea francizei ca tot ce e in farfurie coincide litera cu litera cu ce scrie in cartile doctorului Montignac, la vanzare, si ele, pe niste rafturi, alaturi de tot felul de produse originale din gama, garantate. Mai e un restaurant in Bucuresti care se straduieste sa faca mancarea in acelasi fel, Fibrio, de la Piata Dorobantilor, insa aceia nu au franciza, din cate stiu eu. Insa Fibrio face mancare obisnuita, pe cand Bistro Montignac incearca sa duca lucrurile - atat cat se poate - catre gastronomia fina. Si prezentarea mancarurilor sugereaza asata. Le reuseste destul de bine, dupa cum am spus. Bistro Montignac e un restaurant pentru cei care vor (sau sunt obligati) sa slabeasca. Acestia vor gasi mancarea de aici chiar buna sau foarte buna, daca o compara cu ce isi fac singuri acasa sau cu ce mai gasesc prin alte parti. Insa "ceilalti" nu cred ca vor vrea sa repete prea des experienta. De aceea, eu am fost in mare incurcatura cand a trebuit sa pun nota la mancarea de la Bistro Montignac, pentru ca nu am repere, ca in celelalte cazuri, si nici nu prea am cu ce sa o compar. 8-ul e pentru "ceilalti", care vor fi tentati sa compare mancarea cu cea de la restaurantele "normale", si sunt sigur ca viitorii clienti fideli ai Bistroului montignac vor reclama un 9, daca nu chiar un 10 la mancarea aceasta Montignac. Restaurantul era gol cand am ajuns noi, si gol a ramas si dupa ce am plecat, insa sunt sigur ca se va umple in curand, cand vor afla despre el bucurestenii cu kilograme multe. Mai ales ca preturile sunt rezonabile, locul e frumos, iar serviciul va fi pe placul multora. Mai putin pe al nostru, care l-am gasit nu numai ca inutil de ceremonios, ci si destul de inadecvat contextului. Bietul chelner era foarte bine intentionat si se straduia foarte tare sa faca toate lucrurile asa cum trebuie, insa nu i-a spus nimeni ca nu e facut pentru o asemenea meserie intr-un astfel de loc. Oricum ar fi, Bistro Montignac e un restaurant foarte bun, pe care multi, foarte multi bucuresteni il asteptau. Noi speram sa le mearga bine cu preturile de acum. (GB)
Recenzii & Articole

S-a inchis si Bistro Montignac   
(Jul 2012)

Cu putin timp in urma s-a inchis Bistro Montignac de pe George Enescu, intre Piata Amzei si Atheneu, dupa mai putin de 1 an de functionare. Bistroul a avut franciza oficiala Montignac, de la mostenitorii celebrului inventator al regimului de slabit care ii poarta numele, si, prin urmare, era obligat...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Bistro Montignac (inchis)

George Enescu 10, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?


Am nimerit duminica la Brunch din intamplare. Intrasem pt ca stiam ca au ceva preparate de post prin meniu. Nu era foarte multa lume, cred ca doar vreo 15 persoane, iar Brunch-ul nu e la fel de bogat ca la hotelurile mari de prin Bucuresti, dar fiecare bucatica de mancare a fost absolut delicioasa. Si am mancat doar din alea de post. Si deserturi de post. Vom reveni!

Reply

Am avut aici o experienta cum rar gasesti prin Romania. Oameni relaxati, mancare foarte gustoasa si cu multe legume proaspete. Nu se fumeaza in restaurant, ci undeva in holul de la intrare, ceea ce e si mai rar de gasit prin Bucuresti. Respect!

Reply

mancare excelenta,preturi corecte,serviciul de 5*

Reply

am avut o experienta placuta in acest bistro,mancare gustoasa,sanatoasa,nota nu a fost deloc mare!aproape 400ron pt 4 persoane si am luat si o sticla de vin Chateau Valvis de 150ron!
desertul casei ,adica tortul de ciocolata, a fost super!!!am cumparat unul si pentru acasa cu 120ron!!

Reply

mancarea e super,desertul cu ciocolata EXCELENT!!!!

Reply

Muzica e cam lalaita pentru gusturile mele dar e un loc perfect sa-ti impresionezi iubita. La mine a mers! :)

Reply

Erata! Mi-a adus Ducu aminte ca am mancat si o prajitura de ciocolata minunata…!!!

Reply

Am fost si eu la Montignac Bistro dupa ce am vazut pe Facebook ca au luat un premiu. Vreau sa va spun ca treaba asta chiar functioneaza. Am mancat seara, pe la 9.00, o supa de ardei super buna si un pui cu branza camembert sau ceva de gen. Si un pahar de vin. A doua zi dimineata, desi mancasem cam tarzior, aveam cu vreo 100g mai putin pe cantar. Foarte tare! N-am crezut!

Reply

eu am luat si din produsele montignac de vanzare. Ciocolata cu bucatele de portocala mi-a placut foarte mult. Batoanele cu fructe in ciocolata sunt foarte interesante: au gust bun, sunt destul de dense – adica eu trebuie sa beau ceai daca vreau sa termin unul si sunt foarte consistente. cu un baton poti sa inlocuiesti linistit o masa frugala. Am luat si biscuiti, si ei erau buni, mi i-au mancat colegii de birou :)

Reply

Mancarea a fost buna la Montignac, mai ales daca tinem seama de restrictiile de preparare ale dietei cu acelasi nume.
Am inceput cu o supa-crema de dovlecei (nu era in meniu, ci facea parte dintr-un fel de “oferta zilei”) care a fost buna, gustoasa si cremoasa.
La felul principal am ales vita cu sos gorgonzola. Vita a fost si ea buna (desi un pic cam “chewy” pe alocuri) si gatita exact cum am cerut-o: medium-well.
La desert am comandat tort de ciocolata care a avut un gust foarte intens de ciocolata neagra, deloc indulcit, probabil tot din cauza restrictiilor dietei.
Decorul este destul de unitar, intr-adevar cu mult rosu, dar nu e deranjant.
Eu voi recomanda restaurantul, mai ales persoanelor care vor sa manance conform dietei, desi cred ca nici ceilalti nu vor fi dezamagiti.

Reply

Da, pacat ca nu…

Reply

Ultima poza … este chiar reusita. Unghiul vreau sa zic. Acesta este obiectul?
Montignac asta a murit insa de boala grea si nu foarte batran.
Ma dor ochii de la atata rosu. Si brad? Deja? Dar daca mancarea-i buna si preturile ok, trec peste.

Reply

Buna treaba cu Montignac, pe testate, dar adevarul este ca cea mai buna cura de slabire este tot sa mananci mai putin, de calitate si sa faci sport.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 6 = one



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


7.049.206 vizite
din 1 martie 2011
x

ABONEAZA-TE

Fii la curent cu noutatile despre
cele mai tari restaurante din Bucuresti.
aboneaza-te