Bistro Taifas

Vizualizari 10.032 Vizualizari 
Comentarii 9 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Jan-11)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 30 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Bistro La Taifas – o scurta istorie

Restaurantul Bistro La Taifas este situat pe strada Gheorghe Manu (fosta Lemnea), la numarul 16, aproape de intersectia cu Calea Victoriei, in curtea Palatului Cantacuzino.

Fondat in anul 1994 sub numele de Bistro Ateneu, in strada Episcopiei 3, restaurantul a propus un concept nou in Bucurestiul anilor 90: bistroul, locul de intalnire cu prietenii pentru un taifas linistit sau pentru un pranz ori pentru o cina ca la mama acasa.

La scurta vreme dupa ce Bistro Ateneu a intrat in constiinta iubitorilor de frumos si de rafinament, pe strada Gabriel Peri a fost fondat Bistro La Taifas, in acelasi ton de boema interbelica.

Din 2006, cele doua restaurante functioneaza in strada Gh. Manu nr. 16, in curtea Palatului Cantacuzino.

Un bistro linistit, plin de verdeata si de bun gust Terasa, din curtea plina cu verdeata, ofera in timpul verii un mult dorit refugiu in fata zapuselii. Prin pozitia sa adapostita, departe de zgomotul marilor bulevarde, dar aproape de Piata Victoriei, Bistro La Taifas ofera celor care ii trec pragul o oaza de liniste si de voie buna, la adapost de ritmurile orasului, dar aproape de inima sa. Bucataria, cu specific românesc, dar si cu retete culinare din bucataria europeana, asigura oaspetilor bistroului tihna si buna dispozitie a unei mese in familie. Meniul, fara a fi extravagant, reda, intr-un registru de arome, uneori discrete, alteori zglobii, deplina fuziune dintre bucatariile orientului si ale occidentului. O calitate aparte si foarte apreciata de oaspetii nostri este aceea ca meniul zilnic este facut in functie de produsele de sezon, dar si de belsugul zilnic al pietei. Pe scurt, meniul nostru este mereu prospat. Asezat in curtea Muzeului Enescu, Bistro La Taifas este locul in care atmosfera boema, de Bucuresti interbelic, impreuna cu mâncarea gustoasa acompaniata de vinurile bune, transforma o zi ploioasa intr-una senina, o zi fierbinte intr-una racoroasa sau o zi geroasa intr-una calduroasa.

Pe scurt32045

La Taifas a reusit sa mai pastreze o mica aura din gloria de odinioara, de pe cand era in apropierea Atheneului, intr-un subsol, de veneau bucurestenii de departe si stateau adesea la coada ca sa se elibereze o masa. A fost printre primele restaurante - daca nu chiar primul in Bucurestiul de dupa Ceausescu - care a venit cu o atmosfera si cu mancare de casa, gatita. Casa din apropierea Pietei Sfintii Voievozi e destul de mare, cu multe acareturi in jur, cu copaci batrani si cu o curte care nu mai e gradina, ci parcare pentru masini. De afara arata destul de neingrijita, insa in interior e foarte frumoasa si amenajata cu mult suflet, din alta lume si pentru alta lume. Personalul pare sa fie din familie si chiar asa te si fac sa te simti, ca si cand ai merge la ei in vizita, la masa si la un taifas. Mancarea a ramas la fel, gatita de dna Violeta; unele ii ies foarte bine, altele mai putin, ca acasa... Preturile sunt mici la Taifas. E un restaurant asa cum ar trebui sa arate aproapte toate cele care se pozitioneaza ca bistrou si ca unul facut din pasiune pentru gastronomie, pentru clienti si pentru micile lor placeri. Mergeti la Taifas daca va e dor de senzatia mancatului bun si linistit in alta parte decat propria bucatarie sau sufragerie... (GB)

Localizare Bistro Taifas

Gheorghe Manu 16, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Worst experience when choosing to dine out. We live just across the street and have waited with excitement to visit Bistro La Taifas Atheneu II, hoping to become regulars. Rude, aggressive “welcome” and service. We didn’t even get to the food, and we are not interested, there is no question of eating in a place where you feel attacked and harassed upon entrance. Learn basic social skills and how to welcome guests if you want to service the public!

Locuim pe aceeasi strada si am asteptat cu nerabdare prima venire la acest local, sperand sa devenim clienti frecventi. Am fost intampinati de la intrare de o mojicie nemaintalnita, o intampinare agresiva si un serviciu execrabil! Nici nu am ajuns la mancare si nu ne intereseaza, nu se pune problema de a manca cu o primire asa toxica. Invatati sa vorbiti si sa va purtati, sa primiti oaspeti, inainte de a oferi servicii publice! Un local neavenit.

Reply

Unul din cele mai proaste localuri din oras. Ospataritele in blugi si adidasi de parca merg la piata, cu o mare plictiseala pe fata. Meniul practic este tabla aia de un metru pe 50 scrisa cu creta si care este adusa la masa. Masa? O masa veche de lemn lacuit cu doua trei mileuri pe ea. Mancarea? De un sase cu indulgenta. Portii mici, preturi mari, calitate cam proasta. Desertul? Unul obosit cu cea mai proasta prezentare. Iar nota de plata ca in anii 90, cu pixul pe o foaie (poate citesc si cei de la Anaf). Lipsa totala de minima decenta si bun simt.nu recomand sub nici o forma

Reply

Am fost la Bistro La taifas intr-o duminica special pentru a gusta din specialitatile pescaresti. Am fost 4 persoane si am comandat bors pescaresc, pastrav/lin/zargan pe gratar cu mujdei si mamaliga, zacusca de peste si placinte de mere si branza. Mancarea a fost foarte, foarte buna cu exceptia painii(care e ieftina si extrem de pufoasa, probabil cea mai ieftina franzela). Pestele a fost proaspat, zacusca foarte gustoasa. Mi-a placut in special gustul deosebit al zarganului. Placintele erau homemade cu mere(nu gem sau mere amestecate cu gris) si branza taraneasca. Vom reveni la acest restaurant.

Reply

Am servit masa de pranz de trei ori in ultimele 7 zile si am fost incantat de calitatea mancarii si de atmosfera din restaurant si a terasei si am recomandat si altor persoane locatia.
Am servit pe 01.04 meniul zilei la restaurantul si am solicitat nota sa mi se aduca mai repede. Ospatarita s-a prezentat 20 de minute mai tarziu, aducand totodata si desertul care a constat intr-un colt ramas de la placinta cu branza.
Am intrebat-o cum este posibil sa serveasca la restaurant astfe de portie. Reactia ospataritei a fost sa zambeasca si sa argumenteze ca asa sunt portiile la meniul zilei.
Or fi crezut ca e cazul sa faca o gluma proasta de 1 Aprilie. Dar gluma e pe seama lor!

Reply

..bucurestiul are putine locuri in care sa te simti ca acasa intr-o atmosfera calda, placuta .
pestele impecabil iar salata delicioasa .
vinul casei parca si mai bun in muzica discreta si atmosfera lejera a unui bistro rafinat

Reply

Citind evaluarea de aici si intrand pe site-ul lor, nu ma asteptam sa gasesc ceva atat de .. urat. Asta e cuvantul. Am sunat sa fac rezervare, mi s-a spus la telefon ca au o masa la fumatori. Ok. Ma gandesc: e bine, inseamna ca e aglomerat, se duce lumea.. Acolo, surpriza: salonul gol, terasa aproape goala..
Terasa este foarte urata, neingrijita. Pacat de casa si de curte. In interior nu e chiar asa de rau dar arata de parca i-am prins in curatenie generala..
Personalul amabil, cand am cerut meniul de bauturi, fata foarte draguta ne-a spus ca nu exista dar ne spune ea ce are.. Fresh-ul de portocale a fost facut eficient din doua portocale uscate au iesit 2 pahare cu jumatate apa, la al 3-lea a durat mai mult pentru ca nu mai avea pahare.. cu aprox 10 oameni in tot bistro-ul..
La mancare nu am mai ajuns, am plecat repede si nici nu sfatuiesc pe cineva sa faca un drum pana acolo.

Reply

    Cred ca ai vazut alt film sau ai confundat strazile si ai nimerit in alta parte.

    Reply

      Cam ce vedeti in mesajul lu’ Popeasca e atitutinea Bistro La Taifas fata de clienti, exact asa cum am “experimentat-o” si eu. Omul isi face review singur si arata ca intentia cuvantului La Taifas era, de la bun inceput, mental si la nivel de “manere” (sau se zice manele mai nou?) legat de conotatia cuvantului “ţaţă”. Succesul nu va intarzia sa apara. 😉

      Reply

F. bun raport calitate/pret. Bucataria a fost o buna surpriza cu de exemplu o salata excelenta de ficatei cu andive.
Cartea de vinuri ar trebui imbunatatita.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× four = 24



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,