Bistrot David Contant - fost Escoffier (inchis)

Vizualizari 5.946 Vizualizari 
Comentarii 0 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Frantuzeasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-10)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 20 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Ouvert tous les jours sauf le dimanche de 11:00 a 23:00h. Menu midi a 39ron inclus entree, plat, dessert. Plus a la carte renouvele toutes les semanes. Une ambiance conviviale vous attend dans un style bistrot Francais. Culinary Regards: David CONTANT

Pe scurt28077

Inchis definitiv, e un salon de infrumusetare in locul lui.

David Contant e, probabil, cel mai bun chef din Romania in acest moment. A fost sous-chef al lui Georges Blanc, unul dintre cei mai mari bucatari ai lumii, in restaurantul sau de 3* Michelin din Franta, apoi a lucrat in diverse tari, tot in gastronomia de lux, dupa care a ajuns in Romania ca chef al Heritage. Dupa ce a lucrat o vreme si pentru fiul lui Andrian Nastase, la Marie celeste si apoi la Bonton palace, David Contant si-a deschis de curand propriul bistrou, unde vrea sa faca lucrurile exact asa cum se intampla la Paris sau la Lyon. A preluat un mic bistrou, cu cateva mese, in care vrea sa faca la pranz mancare buna pentru cei grabiti iar seara "haute gastronomie" pentru cei care au timp sa stea si sa savureze niste mancaruri din care, cu siguranta, nu vor mai gusta prea curand (si chiar daca revin la David Contant, pentru ca o sa faca mai tot timpul altceva). Am fost la bistroul lui David Contant chiar in ziua in care l-a deschis, cand inca ii lipseau tot felul de lucruri si cand nimic nu-i iesea cum trebuie. Nota e pusa pe mancarea din ziua respectiva, insa sunt convins ca nu va ramane la fel dupa urmatoarea vizita. Probabil ca se va scrie mult despre David Contant si despre bistroul lui, asa ca e un loc aproape de neocolit pentru cei care stiu ce e aceea "haute cuisine". (GB)

Recenzii & Articole

David Contant pleaca definitiv din Romania   
(May 2011)

David Contant, unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati chefs din Bucuresti, pleaca definitiv din Romania dupa aproape 6 ani in care a lucrat aici neintrerupt. Francez, in varsta de 44 de ani, David Contant a inceput o cariera de succes in gastronomia fina (haute cuisine) frantuzeasca, ...
........................................................................................................ citeste tot


Cel mai sofisticat loc din Romania   
George Butunoiu (Apr 2011)

Batrana Casa din strada Polona, langa Gradina Icoanei si Parcul Ioanid, a vazut si a suportat multe. A fost construita prin anii 30 de catre Aretia Tatarescu, dupa planurile si cu banii ei, in timp ce barbatul ei era ocupat cu cariera politica. Gheorghe Tatarescu nu a fost bogat, desi provenea dintr...
........................................................................................................ citeste tot


La haute cuisine contraataca!   
George Butunoiu (Mar 2011)

Din cate stiu eu, primul restaurant de gastronomie fina frantuzeasca (haute cuisine) a fost (acum defunctul) La Villa, aproape de Casin, al unui bogatas roman care a vrut mai degraba sa faca o demonstratie de forta si de imagine, decat sa faca din asta o afacere. Apoi a urmat Heritage, facut cu o...
........................................................................................................ citeste tot


David Contant si-a deschis propriul restaurant    
(Dec 2010)

David Contant si-a deschis propriul restaurant marti, 7 decembrie, in Str. Mihai Eminescu 80, unde a preluat micul restaurant care a functionat pana de curand sub numele Escoffier. David Contant este fostul chef al Heritege, adus in Romania dupa ce a lucrat in mai multe restaurante cotate ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Bistrot David Contant - fost Escoffier (inchis)

Mihai Eminescu 80, Bucuresti,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 + seven =



Taguri: , , , , , , , , , , , , ,