Da, ai citit bine! Anul acesta, urmând tradiția petrecerilor de Revelion din anii trecuți, Stadio – Restaurant cu Atrium îți promite pentru 2018 și mai multă distracție! Au pregătit un Beach Party, în care au recreat atmosfera de la mare, pe care o iubești atât de mult...
............................................
citeste tot
Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party.
Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...
............................................
citeste tot
Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...
............................................
citeste tot
Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.
Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...
............................................
citeste tot
Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi!
Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...
............................................
citeste tot
Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:
 ...
............................................
citeste tot
Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca.
Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...
............................................
citeste tot
(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...
............................................
citeste tot
Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?”
De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...
............................................
citeste tot
Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...
............................................
citeste tot
Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:
Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...
............................................
citeste tot
Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii:
Vino la Pool Club si ...
............................................
citeste tot
Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot.
Despre evenimentul ...
............................................
citeste tot
Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe:
Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...
............................................
citeste tot
Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori.
Dupa ...
............................................
citeste tot
(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile.
Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...
............................................
citeste tot
Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...
............................................
citeste tot
Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...
............................................
citeste tot
Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos:
Un brunch ca la carte.
Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...
............................................
citeste tot
Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci?
Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit?
Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...
............................................
citeste tot
Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos.
Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...
............................................
citeste tot
Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro.
Detaliile le aflam de la ei:
BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...
............................................
citeste tot
Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi.
Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...
............................................
citeste tot
Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef".
Chef ...
............................................
citeste tot
Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...
............................................
citeste tot
Bloggerii culinari devin bucatari cu acte-n regula
(Jul 2015)
978 Vizualizari
0 Comentarii
Luna iulie a fost desemnata la nivel mondial drept “Luna Artei Culinare”. Pentru a marca acest lucru, Centrul de training romano-belgian Horeca School, in parteneriat cu proiectul Gourmet Connection si Desertonline.ro si-au propus sa provoace o serie de bloggeri culinari talentati din Bucuresti, Brasov sau Timisoara, care inca nu au obtinut acreditarea de bucatar sau patiser, sa se intreaca in talent pentru a trece pasiunea pentru gatit la un alt nivel sau, dupa caz, pentru a putea fi ambasadorii unui caz social ales de ei.
Astfel, pe durata intregii luni, bloggerii invitati sa se alature campaniei, sau cei care isi manifesta dorinta de a participa trimitand un email la adresa [email protected] , vor pregati o reteta de desert si una de preparat sarat cu care ei cred ca ar putea impresiona un juriu format din bucatari chefi cu o vasta experienta in domeniu. Calitatea preparatului si a fotografiilor inscrise in concurs, tehnicile de gatire folosite, originalitatea si, nu in ultimul rand, modul de prezentare in farfurie vor avea un cuvant important de spus in luarea deciziei finale (mai ales ca produsul final va fi „degustat” vizual).
Cei mai buni dintre acestia vor avea ocazia sa urmeze un curs acreditat de formare profesionala de bucatar sau de patiser (3 luni), sa ia parte la unul dintre workshop-urile organizate de Horeca School si Gourmet Connection sau sa concureze cu retetele inscrise in campanie pentru a ajuta un caz social ales de ei, in scopul de a oferi unui tanar defavorizat sansa la un viitor mai bun. De asemenea, la finalul campaniei, Desertonline.ro – unul dintre principalii parteneri ai proiectului, va oferi o serie de premii speciale pentru o parte dintre bloggerii participanti.

Care este scopul acestei campanii?
Scopul acestui proiect este acela de a oferi bucatarilor talentati din mediul online sau cazurilor sociale pentru care acestia militeaza sansa de a face practica in restaurante de top, de a experimenta noi tehnici si metode de gatit in cadrul unor cursuri interactive si distractive, de a avea acces la consiliere profesionala de calitate si, nu in ultimul rand, de a obtine acreditare pentru pasiunea pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului.
De asemenea, prin intermediul acestei campanii ne dorim ca statutul de blogger culinar sau de bucatar profesionist sa capete prestanta pe care o merita in Romania si sa facem ca linia de trecere dintre aceste doua meserii sa fie cat mai usoara.
In ultima vreme, unui bucatar ii trebuie mai mult decat talent si indemanare pentru a profesa, cultura gastronomica si educatia avand un rol deosebit de important in formarea profesionala, de aceea, prin aceasta actiune Horeca School isi doreste sa atraga interesul catre o astfel de meserie si celor care au avut posibilitatea de a testa si altceva in cariera lor, dar a caror pasiune ramane in continuare bucataria.
Un exemplu in acest sens sunt si o parte din bloggeri culinari care deja si-au obtinut bonetele de bucatari sau de patiseri in cadrul Horeca School, toti acestia avand studii superioare si cariere anterioare de succes, insa pentru care bucataria ramane in continuare marea lor pasiune. Aici nu putem sa nu le amintim si pe: Laura Laurentiu (Retete ca la mama), Oana Igretiu (Savori Urbane), Camelia Juganaru (Gateste Usor), Olguta Iliescu (Pastry Workshop), Cristina Mehedinteanu (Anason cu lapte).
Mai mult, prin noul proiectul semnat de Horeca School, Gourmet Connection, se doreste a oferi pasionatilor de gastronomie care activeaza in alte industrii sansa dezvoltarii diferitelor tehnici de gatit in cadrul unor cursuri interactive si relaxante (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.) menite a se organiza pentru grupuri de prieteni, pentru iesiri intre colegi, sau chiar pentru familii cu copii care vor sa incerce ceva nou.
Perioada desfasurare campanie:
1-31 iulie 2015
Premii:
Premiul I – un curs de bucatar sau de patiser, in valoare de 2.200 RON (la alegere) desfasurat in Bucuresti, Brasov sau Timisoara, pentru bloggerul castigator sau un caz social sustinut de acesta;
Premiul II si III – un voucher de participare la unul din workshop-urile organizate de Horeca School sau Gourmet Connection (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.)
Premii Speciale, constand in produse oferite de Desertonline.ro
Criterii de jurizare:
Calitatea si originalitatea preparatului
Calitatea fotografiilor
Calitatea prezentarii preparatului (plating)
Tehnicile de gatire folosite
Motivatia personala a fiecaruia
Juriul acestei competitii va fi format din:
Chef Nico Lontras – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Ionut Susala – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Cofetar Ana Consulea de la Zexe Cofeturi – trainer curs Cofetar-Patiser Horeca School
Cristina van der Schaaf – fondatoare a Centrului de training Horeca School si Gourmet Connection
Bogdan Vlad – owner Desertonline.ro
Unde puteti urmari retetele campaniei?
Pe perioada campaniei noi va vom tine la curent (prin intermediul update-urilor permanente ale acestei pagini, dar si pe pagina noastra de Facebook) cu ultimele idei si retete gatite cu mult drag si pasiune de catre prietenii nostri din blogosfera.
De asemenea, puteti urmari si blogurile partenere din aceasta campanie accesand lista de mai jos:
Andreea Chinese Food
Arome de poveste
Alina Avram
Alina Cuisine
Culinariat
Fruitish
KissTheCook.ro
Hrana pasiune suflet
Isabela Cuisine
Lecturi si Arome
Madi Cuisine
Milk and Toast and Honey
Papabundetot
Retetele mele dragi
Retete de suflet
Salt’n’Sasha
What’s for lunch, Lily?
Top Cuisine avec Lavi
Aflati cum va puteti alaturi si voi acestei campanii si cum intrati in concurs de pe site-ul proiectului.
sursa foto
E folositor? Da-i SHARE!Tu ce parere ai?