Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   568 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   564 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   370 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   254 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

Meniu special de Sf. Ion la Pantagruel
(Jan 2017)
   348 vizite  0 comentarii   

Sambata e zi de sarbatoare si daca aveti un Ion sau o Ioana de celebrat, restaurantul Pantagruel (fostul Gargantua d'Oro) a pregatit un meniu special sub indrumarea noului Chef, Cesar Velasquez Baez. Detaliile le aflam de la organizatori: Adu-ti prietenii si hai sa petrecem de Sf. Ion la ...

............................................citeste tot

Placintarie in gradina la Manasia Hub
(Jan 2017)
   193 vizite  0 comentarii   

Daca nu v-a speriat zapada si vreti sa petreceti o sambata cu placinte calde savurate intr-o gradina inzapezita (sau in pub, la caldura), atunci evenimentul pregatit de Bucateria pe terasa de la Manasia Hub e fix ce va trebuie. Despre Plaintaria de la Manasia aflam mai multe chiar de la gazde...

............................................citeste tot

Deserturi noi, indraznete si sanatoase, in meniul de la Chefs
(Dec 2016)
   309 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv pentru a vizita restaurantul Chefs Experience. De curand cei de la Chefs au introdus in meniu noi deserturi in combinatii savuroase, cu influente frantuzesti, italienesti si mexicane. Cei care sunt in cautare de experiente noi, dar si gurmanzii, pot ...

............................................citeste tot

Sarbatorile sunt pentru toti - gatit caritabil cu Chef Cezar Munteanu
(Dec 2016)
   78 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile sunt pentru toti - acesta este un indemn pe care ar trebui sa-l urmam in numar cat mai mare. Exemplul in acest sens e dat chiar de un mare Chef din Romania, Cezar Munteanu. Initiativa lui de sarbatori nu e doar de aplaudat, ci de urmat si de alte restauranti si alti bucatari. Detaliile ...

............................................citeste tot

(P) Cadouri dulci de Craciun…. si ceva in plus!
(Dec 2016)
   135 vizite  0 comentarii   

Un cadou aduce intotdeauna zambetul pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile "Oare o sa ii placa" sau "Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?". Dulce si ceva in plus a fost conceput sa iti vina in ajutor in aceste momente de nesiguranta  si  sa devina lumea cadourilor ...

............................................citeste tot

(P) Masa de Craciun – la doar un click distanta!
(Dec 2016)
   258 vizite  0 comentarii   

Masa de Craciun este cu siguranta un moment special care se petrece in familie. Si ce ar fi Craciunul fara mireasma cozonacilor proaspeti, a delicioaselor sarmale sau fara traditionala salata Boeuf? Traim in secolul vitezei si al agitatiei si, din pacate, avem din ce in ce mai putin timp pentru noi ...

............................................citeste tot

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad
(Dec 2016)
   4.004 vizite  1 comentarii   

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie ...

............................................citeste tot

Ciocolaterie de Craciun
(Dec 2016)
   202 vizite  0 comentarii   

Acuarela, cafeana colorata si barlog artistic din Bucuresti, a pregatit un eveniment special pentru sezonul rece. Mai exact, de azi, 9 decembrie, pana pe 23 decembrie aici veti putea deugsta mai multe tipuri de ciocolata calda. Invitatia lor suna cam asa: Cand eram mici, iarna insemna ...

............................................citeste tot

Freakshake Madness, combinatia scandalos de delicioasa dintre bautura si desert!
(Dec 2016)
   407 vizite  0 comentarii   

Restaurantul Chefs Experience iti ofera un motiv in plus pentru care trebuie neaparat sa ajungi pe Floreasca 55. Acesta a introdus in meniu noi preparate care incita printr-o nebunie de arome si combinatii decadente. Cunoscatorii de Milkshake-uri din intregul oras se pot bucura de Freakshake, un ...

............................................citeste tot

Restaurantul din Bucuresti cu patinoar in gradina
(Dec 2016)
   1.852 vizite  0 comentarii   

Sezonul rece are mai multi asi in maneca, iar un restaurant din Bucuresti stie si cum sa joace aceste carti. Mai exact, la jocul winter wonderland, Athénée Palace Hilton castiga detasat inaugurand un patinoar in curtea hotelului, acolo unde vara e terasa La Strada. Sa va spunem si ...

............................................citeste tot

Sushi live cooking alaturi de doi Chefi priceputi
(Dec 2016)
   446 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de sushi pot sarbatori Craciunul mai devreme pentru ca un restaurant specializat in bucate japoneze a pregatit un eveniment deosebit. Mai exact, Zen Sushi Fusion va invita la o sesiune de live cooking cu Than Alon, Campionul Mondial la Sushi in 2015 si Chef Iulian Constantin. ...

............................................citeste tot

Un nou restaurant Stradale by Chef Foa
(Dec 2016)
   2.379 vizite  0 comentarii   

Chef Foa, unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, imbogateste zona restaurantelor din Bucuresti cu o noua locatie Stradale. Aici, mancarea stradala va avea un nou altar, Stradale nou fiind situat tot intr-o zona de birouri astfel incat sa promoveze ideea sustinuta de ...

............................................citeste tot

Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers
(Nov 2016)
   386 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience vine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Weekend prelungit cu SUSHI, STEAK SI SCOICI!
(Nov 2016)
   715 vizite  0 comentarii   

Save the date! Ne asteapta un weekend prelungit! In perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, restaurantul Chefs Experience va asteapta sa sarbatoriti cu un trio culinar de exceptie, 3 preparate apetisante si super interesante: Sushi, Steak si Scoici! Chefs iti propune sa incerci delicioasele Sushi ...

............................................citeste tot

Fine dining romanesc de 1 decembrie
(Nov 2016)
   582 vizite  0 comentarii   

Un bistro mai vechi al Bucurestiului, Smart's, se prezinta publicului cu un nou suflu, mai proaspat si mai modern, dar si cu un meniu nou. Daca vreti sa-i treceti pragul si sa va bucurati de un bistro intim, cald, cu un meniu preponderent italian clasic, o puteti face oricand. Dar de 1 Decembrie, ...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de Craciun
(Nov 2016)
   1.452 vizite  0 comentarii   

Pregatirile de sarbatori au acaparat si zona de street food, concept care a prins curaj si pe piata din Romania incepand cu acest an. Astfel, un nou "festival" al restaurantelor mobile incepe de astazi pana pe 18 decembrie, loc la care se aduna unele dintre cele mai cunoscute si indragite food ...

............................................citeste tot

Mancati si beti romaneste la Clubul Taranului
(Nov 2016)
   198 vizite  0 comentarii   

Clubul Taranului se pregateste de sarbatoare, un nou 1 Decembrie celebrat prin mancaruri tradiitonale si muzica romaneasca. Mai exact, cei de la Clubul Taranului va asteapta la evenimentul "Mancam si bem romaneste" despre care ne spun urmatoarele.   De #ZiuaNationala, va asteptam ...

............................................citeste tot

Nou si vechi de 1 Decembrie la Form Fusion
(Nov 2016)
   267 vizite  0 comentarii   

De Ziua Nationala a Romaniei, restaurantul Form Fusion propune un eveniment la care felul principal e un mix intre vechi si nou, intre traditional si modern. Mancare, muzica, atmosfera, la Form de 1 Decembrie e loc de sarbatoare. Detaliile le aflam chiar de la organizatori. Atunci cand ...

............................................citeste tot

Hot Chocolate Party - petrecerea sezonului rece
(Nov 2016)
   947 vizite  0 comentarii   

Zexe Braserie, locul unde dulciurile si prajiturile vechi romanesti se prepara cu respect pentru traditie si cu grija pentru ce-i nou, devine gazda unui eveniment ideal pentru sezonul rece: Hot Chocolate Party, o saptamana la care puteti degusta ciocolata calda adevarata cu mai multe arome. Despre ...

............................................citeste tot

Sushilize - cea mai trendy petrecere la care poti sa participi
(Nov 2016)
   404 vizite  0 comentarii   

Sushilize = to socialize over sushi @ Chefs Vesti bune se anunta pe Floreasca 55! Restaurantul Chefs Experience propune o noua experienta culinara, de data aceasta cu delicatese japoneze - SUSHI. Cand iubitorii bucatariei japoneze se intalnesc la o vorba, cu delicatese in fata si muzica buna...

............................................citeste tot

Flambé - Preparate Flambate si un show culinar de exceptie
(Nov 2016)
   265 vizite  0 comentarii   

  The Old Sibiu, un restaurant romanesc de succes din Bucuresti, a pregatit pentru seara aceasta un eveniment culinar aparte. Mai exact, e pregatit sa flambeze si sa adauge arome deosebite anumitor preparate. Despre show si mancare ne povestesc ei mai jos: Flambat (din fr. flambé) ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Bloggerii culinari devin bucatari cu acte-n regula



(Jul 2015)
658 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

imagesLuna iulie a fost desemnata la nivel mondial drept “Luna Artei Culinare”. Pentru a marca acest lucru, Centrul de training romano-belgian Horeca School, in parteneriat cu proiectul Gourmet Connection si Desertonline.ro si-au propus sa provoace o serie de bloggeri culinari talentati din Bucuresti, Brasov sau Timisoara, care inca nu au obtinut acreditarea de bucatar sau patiser, sa se intreaca in talent pentru a trece pasiunea pentru gatit la un alt nivel sau, dupa caz, pentru a putea fi ambasadorii unui caz social ales de ei.

Astfel, pe durata intregii luni, bloggerii invitati sa se alature campaniei, sau cei care isi manifesta dorinta de a participa trimitand un email la adresa office@saltpr.ro , vor pregati o reteta de desert si una de preparat sarat cu care ei cred ca ar putea impresiona un juriu format din bucatari chefi cu o vasta experienta in domeniu. Calitatea preparatului si a fotografiilor inscrise in concurs, tehnicile de gatire folosite, originalitatea si, nu in ultimul rand, modul de prezentare in farfurie vor avea un cuvant important de spus in luarea deciziei finale (mai ales ca produsul final va fi „degustat” vizual).

Cei mai buni dintre acestia vor avea ocazia sa urmeze un curs acreditat de formare profesionala de bucatar sau de patiser (3 luni), sa ia parte la unul dintre workshop-urile organizate de Horeca School si Gourmet Connection sau sa concureze cu retetele inscrise in campanie pentru a ajuta un caz social ales de ei, in scopul de a oferi unui tanar defavorizat sansa la un viitor mai bun. De asemenea, la finalul campaniei, Desertonline.ro – unul dintre principalii parteneri ai proiectului, va oferi o serie de premii speciale pentru o parte dintre bloggerii participanti.

bloggeri bucatari

Care este scopul acestei campanii?

Scopul acestui proiect este acela de a oferi bucatarilor talentati din mediul online sau cazurilor sociale pentru care acestia militeaza sansa de a face practica in restaurante de top, de a experimenta noi tehnici si metode de gatit in cadrul unor cursuri interactive si distractive, de a avea acces la consiliere profesionala de calitate si, nu in ultimul rand, de a obtine acreditare pentru pasiunea pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului.

De asemenea, prin intermediul acestei campanii ne dorim ca statutul de blogger culinar sau de bucatar profesionist sa capete prestanta pe care o merita in Romania si sa facem ca linia de trecere dintre aceste doua meserii sa fie cat mai usoara.

In ultima vreme, unui bucatar ii trebuie mai mult decat talent si indemanare pentru a profesa, cultura gastronomica si educatia avand un rol deosebit de important in formarea profesionala, de aceea, prin aceasta actiune Horeca School isi doreste sa atraga interesul catre o astfel de meserie si celor care au avut posibilitatea de a testa si altceva in cariera lor, dar a caror pasiune ramane in continuare bucataria.

Un exemplu in acest sens sunt si o parte din bloggeri culinari care deja si-au obtinut bonetele de bucatari sau de patiseri in cadrul Horeca School, toti acestia avand studii superioare si cariere anterioare de succes, insa pentru care bucataria ramane in continuare marea lor pasiune. Aici nu putem sa nu le amintim si pe: Laura Laurentiu (Retete ca la mama), Oana Igretiu (Savori Urbane), Camelia Juganaru (Gateste Usor), Olguta Iliescu (Pastry Workshop), Cristina Mehedinteanu (Anason cu lapte).

Mai mult, prin noul proiectul semnat de Horeca School, Gourmet Connection, se doreste a oferi pasionatilor de gastronomie care activeaza in alte industrii sansa dezvoltarii diferitelor tehnici de gatit in cadrul unor cursuri interactive si relaxante (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.) menite a se organiza pentru grupuri de prieteni, pentru iesiri intre colegi, sau chiar pentru familii cu copii care vor sa incerce ceva nou.

Perioada desfasurare campanie:

1-31 iulie 2015

Premii:

Premiul I – un curs de bucatar sau de patiser, in valoare de 2.200 RON (la alegere) desfasurat in Bucuresti, Brasov sau Timisoara, pentru bloggerul castigator sau un caz social sustinut de acesta;

Premiul II si III – un voucher de participare la unul din workshop-urile organizate de Horeca School sau Gourmet Connection (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.)

Premii Speciale, constand in produse oferite de Desertonline.ro

Criterii de jurizare:

Calitatea si originalitatea preparatului

Calitatea fotografiilor

Calitatea prezentarii preparatului (plating)

Tehnicile de gatire folosite

Motivatia personala a fiecaruia

Juriul acestei competitii va fi format din:

Chef Nico Lontras – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Ionut Susala – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Cofetar Ana Consulea de la Zexe Cofeturi – trainer curs Cofetar-Patiser Horeca School
Cristina van der Schaaf – fondatoare a Centrului de training Horeca School si Gourmet Connection
Bogdan Vlad – owner Desertonline.ro

Unde puteti urmari retetele campaniei?

Pe perioada campaniei noi va vom tine la curent (prin intermediul update-urilor permanente ale acestei pagini, dar si pe pagina noastra de Facebook) cu ultimele idei si retete gatite cu mult drag si pasiune de catre prietenii nostri din blogosfera.

De asemenea, puteti urmari si blogurile partenere din aceasta campanie accesand lista de mai jos:

Andreea Chinese Food

Arome de poveste

Alina Avram

Alina Cuisine

Culinariat

Fruitish

KissTheCook.ro

Hrana pasiune suflet

Isabela Cuisine

Lecturi si Arome
Madi Cuisine

Milk and Toast and Honey

Papabundetot

Retetele mele dragi

Retete de suflet

Salt’n’Sasha

What’s for lunch, Lily?
Top Cuisine avec Lavi

 

 

Aflati cum va puteti alaturi si voi acestei campanii si cum intrati in concurs de pe site-ul proiectului.

sursa foto

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five − 4 =