Borgo Margherita - Pizzerie Napoletana

Vizualizari 4.832 Vizualizari 
Comentarii 6 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Informal
Bucatarie: Italiana
Dominanta: Paste & pizza
Pret/meniu:
Evaluarea Restograf
(neevaluat)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 63 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Adevarata pizza, pizza napoletana, a fost facuta incepand cu anul 1889 de Raffaele Esposito, cel mai pun pizzaiol al epocii, preparata pentru Regina Margherita, pe atunci in vizita la Napoli. Aceasta pizza, a primit denumirea de pizza Margherita si este caracterizata de cele 3 ingrediente simple care reprezentau culorile Italiei: salsa, mozzarela si busuioc.

Incepand cu anul 1975, la varsta de 15 de ani, Beniamino Illiano, pentru prieteni Benny, decide sa invete sa faca aceasta pizza simpla, dar speciala. Sub indrumarea tatalui sau si al spiritului optimist, care il caracterizeaza, invata intr-un timp foarte scurt cum sa faca o pizza buna. Prin simplitatea ingredientelor folosite, pasiunea adusa in framantarea aluatului, intinsul pizzei, coacerea acesteia si pana la construirea propriului cuptor pe lemne, se ajunge la adevarata pizza napoletana. An dupa an, Benny se perfectioneaza si intelege cu adevarat ce inseamna “pizza”. Usor usor a inceput sa isi aduca amprenta personala in ceea ce inseamna aceasta pizza magica, ce ii lasa pe toti fara cuvinte.

In pizza facuta de Benny nu sunt doar ingredientele normale pe care le vezi, ci mai este un ingredient pe care nimeni nu l-a putut descoperi, desi multi au incercat. Pentru Benny, mai era ceva ce trebuia personalizat; in pizza napoletana sunt doua lucruri fundamentale: aluatul de pizza, care era deja personalizat si coacerea in cuptorul cu lemne. Pentru a obtine rezultatele dorite Benny a invatat sa isi construiasca singur cuptorul de pizza pentru a atinge standardul inalt de calitate si caldura necesara. Si a reusit cu brio.

Mare parte din viata sa si-a petrecut-o in orasul natal Napoli, incantand clientii cu pizza sa excelenta.

De ce Bucuresti?

Ce l-a facut pe Benny sa se mute de la “casa” pizzei la Bucuresti? Dupa o vizita ca si turist in capitala Romaniei, a fost fascinat de acest oras, insa simtea ca ii lipseste ceva: pizza napoletana. Multi sunt cei care ofera o pizza italiana, dar nimeni nu ofera o pizza napoletana, ca cea facuta pentru Regina Margherita. Pizza aceea, coapta in cuptorul cu lemne, o privesti cum creste, o misti, o controlezi de mai multe ori si ramai cu un suras dulce cand vezi cum se transforma intr-o opera de arta. Practic, o acompaniezi in tot procesul. Daca o pui intr-un cuptor electric si ai inchis-o inauntru, este ca si cum ar fi moarta.

Cuptorul din Borgo Margherita, construit de Benny, are ceea ce ii trebuie pentru a-i oferi unei pizza statutul de pizza napoletana. Si cine stie mai bine decat Benny sa faca asta?

Secretul pizzei este apa.

Secretul pizzei este faina.

Secretul pizzei este drojdia.

Secretul pizzei sunt rosiile.

Secretul pizzei este busuiocul.

Secretul pizzei este coacerea.

Secretul pizzei este Benny!
Recenzii & Articole

Borgo Margherita   
(Mar 2016)


........................................................................................................ citeste tot


Localizare Borgo Margherita - Pizzerie Napoletana

Calea Vitan Nr 170, Bucuresti,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Foarte buna pizza, dar cei ce se ocupa de restaurant ar putea fi mai vioi sa zic asa. Nu intodeauna mancarea le rezolva pe toate.

Reply

Pizza extraordinara! Peste asteptari!
Am mancat impreuna cu prietenii: pizza, paste, panini si salate foarte bune!

Reply

Pizza e chiar bună, pizzeria rămâne totuși una de cartier. Personalul e amabil doar când e Benny prin preajma si când nu vii cu voucher. Păcat! e o pizzerie chiar mai bună aproape de biserica.

Reply

de departe cea mai buna pizza pe care am mancat-o in Bucuresti…

Reply

O pizza aproape perfecta, tipic napoletana,asemanatoare cu “Da Michele” din Napoli, avand in vedere ca sunt proprietarii sunt, daca nu ma insel, rude.
Nu exista pizza mai buna in Bucuresti, fara dubiu, asta in cazul in care nu preferi o pizza taraneasca cu 23 de ingrediente.
Personalul este amabil, educat si este un exemplu de urmat.
Nota 9.5/10

Reply

Intotdeauna mi-a placut o pizza buna, dar, fara exagerare, ceea ce am mancat la Borgo Margherita a fost cu adevarat diferit. Diferit in sensul foarte bun al cuvantului.
Blatul este exceptional. Nu am mancat in Bucuresti pizza cu un astfel de blat. Moale, usor gumos, si perfect copt. Se simte ca e copt in cuptor cu lemne.
Pana acum am gustat de la ei urmatoarele pizza:
Quattro Formaggi – preferata mea
Margerita – a 2-a pe lista mea de preferinte
Quattro Stagioni – nu m-am gandit ca imi va placea o pizza cu un singur ingredient de toping pe felie, dar e exceptionala.
Uomo – foarte carnoasa. Prea carnoasa pentru mine
Contadina – foarte buna. Mi-a placut combinatia cu rucola
Calzone – prima chestie care am mancat-o la Borgo si de atunci am inceput sa comand pizza doar de la ei.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six × = 36



Taguri: , , , , , , ,