Brutarie My Maia

Vizualizari 3.065 Vizualizari 
Comentarii 1 Comentariu 
Tip: Pati/cofetarie
Pozitionare: Informal
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Pati/cofetarie
Pret/meniu:
Evaluarea Restograf
(neevaluat)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 1 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Povestea pasiunii pentru paine a inceput aproape ca o poveste de dragoste. O poveste de dragoste pentru lucrurile simple, dar speciale, care pot crea noi universuri.

Aflata ani la rand la conducerea unei corporatii, acolo unde timpul e nedospit si se calculeaza in dealine-uri si ore de meeting, m-am intalnit intr-o buna zi, din curiozitate, cu mestesugul painii. Am ramas iremediabil conectata cu ceea ce s-a transformat intr-un proiect cu "miez", o calatorie in cautarea gustului autentic al painii. O calatorie in care am regasit dorul de casa, bucuria de a petrece timpul alaturi de cei dragi, de a oferi lucruri de calitate, aromele copilariei, dar si retete necunoscute, fiecare din ele deschizand un alt univers.

Stiu, desi pare simplu, acesta este pentru mine un proiect special. Un proiect in care s-au adunat visele, cautarile mele, orele lungi petrecute intr-o mica brutarie londoneza pentru a “fura” secretul celei mai bune paini. Un proiect al painii cu timp, al painii dospite indelung, ca orice prietenie sau iubire adevarata.

De aceea, speram sa reveniti mereu alaturi de noi pentru a impartasi gustul special al painii cu dragoste.

Mi s-au alaturat, de-a lungul calatoriei, oameni dragi, oameni frumosi si generosi cu aceeasi pasiune. Am descoperit bucuria de a povesti despre mestesugul painii cu:

Corina, de la care am luat prima lectie despre painea cu maia Cristi – ale carui ceaiuri si cafele se imbina perfect cu aroma painii. Le gasiti la aceeasi adresa cu a brutariei. Stefan si Mihai – arhitecti si designeri de nadejde, carora le datoram look-ul brutariei. Viviana, alaturi de care am testat diverse feluri de paini si ale carei sfaturi s-au dovedit imbatabile.

Si multi altii, care au ajutat cu sfaturi si o vorba buna in momentele grele, care au aparut adesea.
Pe larg

De la taiorul directorial la sortul de brutar BancheritaDraga George, uite cum am trecut eu de la banking la baking. Am deschis ochii, ca adult care isi castiga singur painea, intr-o mare corporatie, careia ii datorez formarea mea profesionala. Am lucrat ani buni in acea companie, am avansat pe scara ierarhica, am schimbat-o pe alta care isi deschidea un segment nou de business, apoi pe alta pe care eu am infiintat-o. Am facut aproape de toate in domeniul ales, incepand cu receptia si terminand cu directoratul, moment in care ma gandeam adesea: si acum ce urmeaza? Pentru ca trebuia sa urmeze ceva, nu puteam sa ma plafonez, chiar daca ajunsesem in topul ierarhiei. Fiind in cautarea unor experiente noi care se concluzioneaza in produse palpabile am ajuns, intamplator, as spune, sa cunosc mestesugul painii artizanale, dospita cu maia in loc de drojdie. Nu pot spune ca in copilaria mea o vazusem pe bunica deseori cum face paine si am incercat sa reconstitui. Si nici ca, in timpul liber, faceam paine acasa constant si am decis sa dezvolt aceasta pasiune. Procesul de dospire a painii cu maia a fost un miraj intalnit in timpul primului atelier de paine cu maia la care am participat. De atunci s-au deschis noi orizonturi si mi-am dat seama cate sunt de invatat despre aluaturi: nu numai pregatirea lor in scopul de a coace o paine, ci si ce anume sta in spatele lor, procese chimice, reactii date de modificarea temperaturii ambientale, a materiilor prime, de calitatea acestora si de timpul de dospit. Asa se face ca, vrand sa stiu cat mai multe despre procesul de fabricare a painii cu maia la o scara mai mare decat ce experimentasem acasa, am ajuns sa iau legatura cu o brutarie londoneza, care m-a primit in ucenicie. Perioada petrecuta acolo mi-a fost de mare ajutor, ajutandu-ma sa proiectez businessul din Romania. N-am fost o mare mancatoare de paine si nici o gurmanda. Am avut chiar... citeste tot
Localizare Brutarie My Maia

Albac 21A, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Recomandan si Brutaria cu Maia. http://www.brutariacumaia.ro/
Si fara reclama mascata, sunt doar un consumator de paine buna si sanatoasa

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× four = 4



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,