Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.837 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   204 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   202 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   183 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   128 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   421 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   994 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.781 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.506 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   240 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.069 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.206 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   388 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   629 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   271 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   287 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.871 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   720 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.217 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   365 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   2.022 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   817 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.240 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.417 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Brutarii artizanale frumoase cu paine buna, croasante si alte produse perfecte pentru gustarea de la orice ora



Restograf  (Nov 2015)
5.591 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
2 placut 
0 displacut 

 

Conceptul de a merge la paine s-a schimbat foarte mult in Bucurestiul asa cum il stim noi fata de orasul asa cum il stiau altii odinioara. Pentru bucuresteni, a cumpara paine poate la fel de bine sa echivaleze cu o noua experienta gastronomica. Asta, desigur, in locurile potrivite, adica fix in acele brutarii bistrouri de unde poti sa-ti cumperi o paine gourmet sau sa ramai si sa mananci o gustare, un mic dejun sau niste paine proaspat scoasa din cuptor.

Daca si voi sunteti niste impatimiti ai painii proaspete si gustoase, dar si a tuturor derivatelor pe care le puteti degusta intr-o brutarie, atunci clar trebuie sa va programati cate-o vizita in fiecare loc din cele din lista de mai jos:

 

Pain Plaisir

Pain Plaisir e o mica bacanie cu multe produse de patiserie, prajituri si paine artizanala. Produsele de la Pain Plaisir sunt gandite si preparate de un patiser britanic, totul sub invataminte frantuzesti. Brutaria a fost deschisa de 2 prietene care s-au saturat de mediul corporate, initiativa pentru care l-au cooptat si pe un magician al aluaturilor fragede. La Pain Plaisir veti gasi croasante cu diverse ingrediente care sa le faca si mai gustoase in toata fragezimea lor. Veti gasi prajituri, tarte, chifle si baghete care sunt delicioase si simple, dar mai ales degustate in compania unei creme de branza sau al clasicului unt.

 

Rue du Pain

Iubitorii de produse de patiserie si brutarie nu au cum sa ocoleasca Rue Du Pain, prima boulangerie artisanale, dupa cum se definesc chiar ei. Rue du Pain este prima brutarie frantuzeasca din Bucuresti care foloseste tehnici artizanale. Tot aici au si laboratorul de productie, clientii putand vedea magicienii aluatului la lucru. Si ca o extra dovada ca Rue du Pain nu e de ocolit este si faptul ca din 2011 aceasta brutarie este si furnizorul oficial al Casei Regale a Romaniei. Deci luati drumul painii catre acest loc in care puteti sa va faceti cumparaturile pentru acasa, dar si sa va bucurati de niste gustari speciale in frumosul spatiu din Floreasca.

 

Brot Manufactur

Brot e o brutaria nemteasca, o afacere de familie pornita din dorul si din dragostea pentru painea din Germania, asa cum se gaseste ea la brutariile traditionale. Din dor au deschis aceasta mica brutarie de pe Nicolae Caranfil si din dragoste pentru paine respecta o reteta din care sa rezulte produse sanatoase, facute din ingrediente naturale si fara alte tampenii pe care marile firme au inceput sa le adauge painii de pe banda rulanta. Despre conceptul sanatos din spatele painii artizanale cu maia, secara si grau de la Brot puteti citi mai multe aici. La Brot gasiti paine de mai multe feluri, covrigi nemtesti, chifle, dar si prajiturele, biscuiti si batoane cu cereale.

 

Bread and Spices

Bread and Spices imbina 3 ingrediente absolut delicioase pentru un rezultat de nerefuzat: Brutarie si Patiserie Frantuzeasca + Cofetarie cu laborator propriu + Cafenea si Restaurant. Practic puteti sa alegeti ce componenta savuroasa sa incercati din oferta locului: paine proaspata de luat acasa, croasante alaturi de o ceasca de cafea sau o masa in toata regula insotita de painea facuta in laboratorul lor.

 

Companion

Companion este o alta brutarie din Bucuresti de unde va puteti aproviziona cand aveti pofta de-o paine calda si buna pe care s-o devorati apoi cu unt, branza sau delicii tartinabile. Pe scurt, cei de la Companion povestesc ce fac ei in fiecare zi: “In fiecare dimineata folosim ingrediente bine alese pentru ca voi sa aveti pe masa o paine bine plamadita, cu maia, sare si apa plata. Astfel ca daca treceti pe la noi, rafturile vor fi mereu intestate cu produse de patiserie, placinte delicioase si o varietate de bunatati din toate colturile lumii“. A, si ca fapt divers, tot ei ne spun ca termenul COMPANION vine din latina – “com + panis” (“cu paine”, “cel cu care imparti painea”). In meniu au mai multe tipuri de paine (cu seminte eco, cu masline, cu ceapa, cu rosii uscate, cu chimen si altele), pizza, sandvisuri si prajituri.

 

My Maia

My Maia spune povestea unei pasiuni, o poveste inspirationala a proprietarei care a dat postul de director de banca pe un proiect care sa-i aduca fericire. Asa a luat nastere My Maia, o brutarie artizanala despre care v-am povestit mai multe in articolul de aici. Pe scurt, My Maia ofera: “paine cu maia, fara drojdie, fara aditivi.
Doar faina, apa filtrata si sare de mare”. Si, desigur, si cateva produse de patiserie si dulciuri.

 

Le Grenier a Pain 

Le Grenier a Pain a adus traditia brutariilor frantuzesti in Romania. Proprietarul a inceput prin a avea o patiserie, dupa care, in 1998, a creat lantul de brutarii Le Grenier a Pain, localuri care au ajuns si-n Japonia, China, Rusia, dar si in Romania. Locul este o imbinare a conceptelor de brutarie, patiserie, bacanie si bistro, un spatiu de unde poti sa pleci cu bagheta-n plasa ca francezul sau locul in care poti sa stai la un mic-dejun/ pranz sau cina intr-un ambient placut tare.

 

Brutaria din Sat

Brutaria din Sat are alt pariu cu acest preparat de nelipsit la masa, urmarind sa retrezeasca simturile nostalgiei romanilor. “Din dragoste pentru painea sanatoasa, reinviem o veche traditie romaneasca, cuptorul de caramida arsa cu vatra taraneasca si o tehnologie artizanala cu ingrediente de cea mai buna calitate. Gustul copilariei se intregeste cu placintele si prajiturile de casa, cozonacul romanesc si alte bunatati, toate facute cu drag, din ingrediente naturale”, asta si-a propus Brutaria din Sat sa faca.

 

Voi ce brutarii frumoase cu produse bune mai stiti in Bucuresti?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 1 = six