Toate articolele (748 articole)

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   19 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   102 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   204 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   261 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   167 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   194 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.354 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   381 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   264 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.566 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   311 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.930 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.173 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   537 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   290 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   321 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   535 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.224 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   189 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.603 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   829 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.533 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.362 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Bucataria japoneza se concentreaza in zona Beller – Floreasca



George Butunoiu  (Jul 2015)
3.303 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
3 placut 
7 displacut 

 

Bucatarie japonezaIn ultima vreme, zona Dorobantilor – Floreasca a devenit polul bucatariei japoneze in Bucuresti, odata cu deschiderea a doua restaurante diferite de celelalte de pana acum, Yuki pe Putul lui Zamfir si Kanpai Bistro pe Calinescu, aproape de Piata Floreasca.

Pana acum, specificul japonez din zona era reprezentat de Yoshi, chiar in Piata Floreasca, si de Zen Sushi, pe George Calinescu, cam pe la mijlocul distantei dintre cele doua cunoscute piete, Dorobantilor si Floreasca.

Cele doua mai vechi, Zen Sushi si Yoshi – Sushi & Teppanyaki (pe numele lui intreg), scot in fata oferta de sushi chiar din nume. Am scris despre ele, chiar de cand au fost deschise. Cele noi, insa, aduc cealalta mancare japoneza, pe care nu prea am mai vazut-o prin Bucuresti. Mai mult, chiar, nici nu-mi aduc aminte sa fi vazut sushi in meniul de la Yuki.

Yuki a fost deschis in primavara lui 2015 intr-o casa destul de mica de pe Putul lui Zamfir, chiar unde incepe din Beller, la Piata Dorobantilor, de un japonez pe care l-am vazut mai tot timpul acolo, insa nu cred ca si gateste. A vrut sa faca locul sa arate exact ca acelea din Japonia, si i-a reusit pe deplin. Totul e din lemn la Yuki, de buna calitate, nu am vazut nimic de inox sau de metal, in general. Nu e prea luminos si nici multe flori sau plante nu are – tot ca in Japonia. Sunt cateva mese inauntru si vreo doua mici pe trotuar. Si o muzica japoneza, un fel de lalaiala perpetua, cum e pe la ei. Bucataria e deschisa, la vedere, si lucreaza acolo surprinzator de multi oameni pentru marimea bucatariei si a restaurantului, in general.

Meniul e scurt la Yuki, au cateva feluri la pranz si ceva mai multe si mai elaborate seara – de unde si “japanese home dining”-ul din titlu, ca sa arate ca atunci arata tot ce poate. Am mancat si la pranz si seara la Yuki si a fost foarte bun si deoebit. Portiile sunt mici, unii dintre cei care iau meniurile complete fixe din meniu vor avea o surpriza. Nu aveau desert cand am fost noi, si mi se pare ca nu au deloc in meniu asa ceva.

Cred ca incurajeaza sa iei meniurile complete fixe, probabil ca e mai usor de administrat pentru ei. Acestea au preturi fixe, spre 60 de lei la pranz si spre 100 la cina, ceea ce inseamna ca o masa in doi, cu cate un pahar de vin bun (cu sticla nu prea e un obicei japonez), te costa vreo 2-300 de lei, ceea ce e un pret rezonabil pentru o experienta japoneza veritabila.

Si serviciul iese mult in evidenta la Yuki, au o chelnerita adorabila, a fost cea mai placuta primire intr-un restaurant de care imi aduc aminte in ultima vreme.

Kanpai Bistro, insa, e un restaurat japonez mare, pe doua niveluri, in cladirea in care a fost foarte multi ani reprezentanta Singer, foarte aproape de Piata Floreasca. Treceam des pe langa acea cladire si imi ziceam, adesea, ca e cea mai urata din Bucuresti, fara indoiala. Arhitectul care a proiectat-o ar trebui dat afara din Ordin, tot fara indoiala…

A fost o vreme in renovare si un alt arhitect a reusit sa o mai umanizeze putin, i-a aplicat niste corectii, a acoperit hidosenia cu niste scanduri de lemn si a iesit ceva digerabil in exterior. L-au deschis in iunie 2015. In interior, insa, a reusit ceva destul de spectaculos, un concept unitar, foarte bine inchegat si realizat, surprinzator. E un design modern, industrial si spre minimalist. Pozele cred ca surprind destul de bine atmosfera. Sunt doua niveluri, parterul si un etaj, si nu e clar daca vor avea si o terasa in fata. Ceva loc au, nu mult, insa nu stiu daca vor primi si aprobarile pentru asta.

Bucataria e la etaj, e la vedere, insa e inchisa cu un perete de sticla complet transparenta. Si aici am vazut destul de multi oameni lucrand in bucatarie, personajul principal fiind un japonez nu la prima tinerete, fara indoiala, domnul Hiro.

Meniul e mult mai lung la Kanpai Bistro, au multe feluri de mancare si o sectiune destul de consistenta de sushi, insa nu pe aceasta o scot in fata. A fost foarte buna si deosebita mancarea si aici, probabil ca e ceea ce mananca japonezii la ei acolo, sau pe aproape. Si serviciul a fost bun, cu niste chelneri dezinvolti, siguri pe ei si rapizi.

Preturile sunt neasteptat de mici la Kanpai, vizibil mai mici decat la celelalte restaurante japoneze din jur, mai ales daca punem la socoteala si marimea portiilor. Nu stiu daca vor ramane astfel, sau daca nu e doar o strategie de lansare.

Asadar, in zona Piata Dorobantilor – Piata Floreasca se poate manca cea mai buna si mai deosebita mancare japoneza din Bucuresti. La Yoshi e cel mai scump, insa ei se pozitioneaza ca restaurant de top, cu aranjare sofisticata pe farfurie si cu reflexe de restaurant de lux. Sushi si teppanyaki sunt punctele lor forte, le fac foarte bine. Zen Sushi se pozitioneaza ceva mai jos, si cu ambianta si cu meniul, e un restaurant de sushi mai popular, cu preturi putin mai mici. Celelalte doua, insa, Yuki si Kanpai, iti arata restul bucatariei japoneze, depre care putini bucuresteni stiu. Nu e o bucatarie prea fina sau sofisticata, insa e buna si deosebita, merita o vizita pana acolo, oricat de departe ati veni.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Cel mai prost articol , vorbiți numai aiurea !

Reply

Niciodata nu am avut o experienta culinara de asemenea proportii! Iar bogatia de culori, gusturi si feluri m-a lasat cu gura cascata! La fiecare incercare de sushi sau yakitori, creierul aproape imi exploda de placere! Ce regal! Interiorul este perfect pentru a te imagina chiar in Japonia iar chelnerii sunt foarte rapizi.
Recomand cu mare caldura acest restaurant!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− two = 3