Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.413 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   927 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.478 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.964 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   698 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   809 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   741 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.723 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.726 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   702 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.372 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.490 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   676 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   895 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.118 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.367 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.714 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   918 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.088 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.891 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.036 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.027 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Bucatarii nu se angajeaza dupa CV!



George Butunoiu  (Dec 2014)
3.275 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
3 placut 
1 displacut 

 

Zabaione Ristorante - restaurant italian BucurestiZabaione si-a schimbat proprietarul in 2014, insa a pastrat numele, specificul si designul, si chiar si o buna parte din personal. Au adus un chef nou, un sicilian, Gaetano Migliorato. Ce am scris data trecuta despre frumoasa vila din Piata Charles de Gaulle, despre cum arata totul acolo, despre amenajare si decoruri, pastrez cu aceleasi cuvinte: Zabaione e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti.

Zabaione se pozitioneaza ca un restaurant de lux, cu preturi foarte mari, un restaurant “fine dining” italian, chiar daca bucatarii sicilieni rar ajung specialisti in bucatarie fina, ei fiind neintrecuti in bucataria italiana traditionala. Si chiar asta am gasit si in farfuriile de la Zabaione, o mancare italiana obisnuita, traditionala spre urbana, fara mare rafinament. Am avut un foie gras mediocru, o supa de sparanghel nestrecurata, din care a trebuit sa scoatem fibrele mult prea tari ale unor plante care nu ar fi avut ce cauta in camara unui restaurant de lux, un calcan destul de banal, facut in foaie de staniol (!!!), cu niste legume despre care as vrea sa cred ca nu erau de unde pareau sa fie. Supa cu fructe de mare a fost buna, la fel si pastele. Si cred ca cineva intra in bucatarie la Zabaione, cand nu e cheful atent, si pune niste sare in plus in mancare. Daca i-as fi incadrat la bucatarie traditionala italiana, cred ca le-as fi pus 9 la mancare, insa pentru o bucatarie fina, pentru un fine dining, cred ca si 8 din 10 ar fi mult.

Preturile sunt foarte mari la Zabaione, le-au marit sensibil fata de ce stiam de la ultima vizita. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, te costa pe putin 600 de lei. Or, daca iei in calcul doar mancarea la Zabaione, e evident ca nu merita banii acestia. Insa te poti gandi ca platesti si pentru unul dintre cei mai buni chelneri pe care i-am intalnit eu in Bucuresti – o chelnerita, de fapt, foarte natural-zambitoare, politicoasa si placuta.

Clienti foarte putini la Zabaione, cand am fost noi, la pranzul unei zile din mijlocul saptamanii. Si asta ar trebui sa le dea serios de gandit, pentru ca sunt la parterul unui turn care geme de oameni bogati si inconjurati de vile si cladiri de birouri in care lucreaza oamenii cu cele mai mari salarii din Romania.

Am vazut mai multe restaurante din Bucuresti care si-au adus bucatari din Italia, cei mai multi din Sicilia si din sudul peninsulei, cel mai probabil pentru ca aceia sunt mai ieftini si mai putin pretentiosi decat cei din nord. Sa gatesti foarte bine toata viata intr-o osteria sau o trattoria nu te face, automat, si un bun chef de ristorante si, cu atat mai putin, unul de fine dining. Un tanar care a facut o scoala buna si care a fost ucenic doi ani intr-un restaurant cu o steluta Michelin, s-ar putea sa gateasca mult mai bine decat un veteran cu stagii de douazeci de ani prin diverse osterii si trattorii. Si sunt destui bucatari excelenti in bucatariile traditionale, din ce tara or fi ele, care nu vor pricepe in veci si nu vor depride vreodata principiile si tehnicile de “Grande Cuisine”, oricat s-ar stradui. Cam asa cum e cu faimoasele “mama lui…”, sau “bunica lui…” din folclorul urban, cele mai bune bucatarese de oras, care gatesc atunci cand te duci la prietnul tau in vizita, de iti auci aminte si anul viitor de acea masa…

Asa ca, daca aveti un restaurant de lux in Bucuresti, in care ati investit sute de mii de Euro, nu va mai lasati ademeniti cu usurinta de zecii de ani de “experienta” pe care vi-i vand bucatarii, pentru ca nu inseamna mare lucru, garantia e absolut minima. Puneti-i sa gateasca de vreo patru, cinci ori, si va lamuriti definitiv! Bucatarii nu se angajeaza dupa CV. Acolo te uiti doar daca spune ca a facut o scoala serioasa de bucatari. Tehnica invatata intr-o scoala buna nu prea poate fi “furata” doar tragand cu ochiul la cei din jur, contrar celor crezute de cei mai multi, bucatari, patroni si investitori deopotriva. Dar nici tehnica in mainile unuia mai incet la minte nu te poate duce prea departe…

Revenind la Zabaione, cred ca si-au asumat un risc mai mare decat ar fi cazul cu o astfel de pozitionare. Sper sa ne fi inselat noi mai mult decat de obicei, sau sa fi fost doar o zi nenorocoasa a chefului. Mai vedem…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







“Tehnica invatata intr-o scoala buna nu prea poate fi “furata” doar tragand cu ochiul la cei din jur, contrar celor crezute de cei mai multi, bucatari, patroni si investitori deopotriva.” Doamne, adevarat graiesti! Spun de ani de zile ca nu “meseria” se “fura” ci doar “secretele” ei, spun ca o fundatie solida de cunostinte profesionale nu se primesc “la practica” ci la scoala…in sfarsit! Aleluia! Poate te citesc si cei din Ministerul Educatiei, a IMM-urilor, de la Autoritatea Nationala pentru Turism etc! Culmea este, ca tocmai am aflat ca de la Autoritatea Nationala pentru Turism li se spune celor care intreaba de Brevetul in Turism ca nu le trebuie cursuri de formare daca nu au facultate de turism, ci ca daca stau 2 ani intr-o agentie de turism pot sa primeasca mult ravnitul Brevet! …:( este ceva de necrezut!

Reply

    Draga Gabriela, sunt multi bucatari de geniu, cu 3 stele Michelin care nu au studiat la o scoala de profil. Marco Pierre White, Gordon Ramsay, Thomas Keller, Heston Blumenthal sunt doar cativa. Ei sunt self-taught.
    Nu sunt impotriva studiului la o scoala de profil DAR daca vrei sa ajungi mare trebuie sa lucrezi alaturi de chefi mari.

    Reply

Foarte adevarat in privinta cv, in domeniul asta (atit in bucatarie , cit si pe sala)am intilnit situatii in care cv nu avea nici o legatura cu experienta pe care o avea, m-ai ales cu asa zisa bucatarie italiana.Dar tupeul celor nestiutori este mai mare decit al unui profesionist..

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ nine = 15