Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   625 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   387 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   798 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.158 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   416 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   481 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.216 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   664 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.834 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   361 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.207 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   853 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   562 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   650 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.193 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.595 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.386 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   587 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.587 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.104 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   577 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   701 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Ca sa nu mai pocnesti din degete dupa ospatar



Floriana Coman  (May 2014)
3.693 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Waiting for the waiterNu exista client care sa nu fi asteptat cel putin o data minute in sir ca sa apara un ospatar care sa-i ia comanda. Este o situatie frustranta, pe care nici clientii, nici restaurantele nu si-o doresc. Din fericire, aceasta problema des intalnita poate fi rezolvata folosind un simplu sistem de apelare a personalului de servire denumit Ajutor de Ospatar. Principiul de functionare este foarte simplu: pe fiecare masa exista un mic dispozitiv cu butoane prin care se pot apela pagerele purtate de ospatari. Folosirea unui astfel de sistem are o multime de avantaje atat pentru client, cat si pentru restaurant:

Servire eficienta si de calitate

Clientii se hotarasc ce sa comande in mod diferit: unii stiu exact, chiar si fara sa consulte meniul, altii au nevoie de cateva minute bune, consulta tot meniul, il inchid fara sa-si dea seama, absorbiti de conversatie fara sa se fi hotarat. Un ospatar pierde timp pretios in incercarea repetata de a lua comanda si poate deveni chiar suparator tot intreband clientul daca s-a hotarat. Astfel din start relatia ospatar-client este compromisa fara ca una din parti sa fie rau intentionata. Sistemul Ajutor de Ospatar lasa libertatea clientului de a da comanda in momentul in care s-a hotarat si il scuteste pe ospatar de insistenta si drumuri inutile.

Rapiditate servirii

Orice client isi doreste sa fie servit cat mai rapid si orice manager de restaurant isi doreste sa ocupe mesele de cat mai multe ori intr-o zi. O situatie concreta este pranzul: angajatii au la dispozitie maxim o ora (in realitate, chiar mai putin), asa ca timpul de asteptare este un criteriu important in alegerea restaurantului. De cealalta parte, proprietarul restaurantului nu are decat o plaja de timp de 2-3 ore in care isi doreste un grad de ocupare cat mai mare. Folosirea sistemului Ajutor de Ospatar scurteaza timpul pe care un client il petrece in restaurant si creste numarul de ocupari ale mesei.

Cresterea numarului de comenzi

De multe ori, clientul va incepe sa se uite dupa ospatar abia in momentul in care isi termina bautura si pot trece minute bune pana reuseste sa se faca remarcat, sa i se ia comanda si apoi sa-i fie adusa la masa, ceea ce inseamna timp irosit, iar timpul costa. Sistemul de Ajutor de Ospatar scurteaza intreg procesul, ospatarul fiind anuntat imediat ca trebuie sa ia o noua comanda.

Clientii sunt incurajati sa comande mai mult

Se poate intampla, spre exemplu, ca un client sa vrea sa comande o cafea, un desert sau o bautura in plus pe parcursul sau la sfarsitul mesei, insa ospatarul, stiind ca a onorat deja comanda la acea masa, nu ii mai acorda atentie. Asteptand 4-5 minute fara sa fie observat, clientul se poate razgandi, mai ales daca trebuie sa isi intrerupa conversatia. De cele mai multe ori aceasta comanda este pierduta. In schimb, daca are in fata, la indemana, un buton, care in mod intuitiv cere practic a fi apasat, clientul poate chema ospatarul foarte simplu.

La indemana pentru clientDispozitiv apelare

Sunt cazuri cand clientii ar dori sa cheme ospatarul, insa nu pot din diverse motive. Sunt intalniri de afaceri care nu pot fi intrerupte pentru a striga dupa ospatar sau o cina romantica care nu trebuie deranjata sau pur si simplu o masa intre prieteni unde unul comanda discret apasand butonul in incercarea de a mai sta pentru “ultimul rand, pe bune!”. Sistemul isi gaseste utilitatea si in cazinouri, unde clientul, care e concentrat la masa de joc, mai bine nu mai comanda decat sa stea sa-l urmareasca pe ospatar pentru inca o bautura.

Elimina drumurile inutile

Ospatarii sunt ocupati adesea fara sens in incercarea de a fi atenti si la mesele de dupa colt, cele din separeuri sau cele de pe terasa. Situatia este si mai frustranta cand clientul realizeaza ca are paharul gol chiar dupa ce ospatarul a plecat si mai pot trece minute bune pana acesta se intoarce. Acest sistem are avantajul ca ofera o metoda de comunicare imediata chiar si in lipsa unui contact vizual direct intre client si personalul de servire.

Sezonul potrivit

Sistemul Ajutor de Ospatar isi gaseste utilitatea mai ales in sezonul cald, cand clientii prefera sa stea in aer liber. Pentru gradinile de vara, terasele hotelurilor, plaje sau piscine, acest sistem imbunatateste considerabil modul prin care un client aflat la departare fata de bar sau ospatar poate genera o comanda.

Instalare facilaPager

Sistemul Ajutor de Ospatar este alcatuit din dispozitive de apelare (butoane), asezate pe mese, si pagere, purtate de personalul de servire, care comunica intre ele prin unde radio. Totul functioneaza pe baza de baterii, nu este necesara conectarea la reteaua de energie electrica sau la alte retele (calculatoare, internet etc). Instalarea si trainingul de utilizare dureaza maxim 30 de minute.

———

Comenzile pierdute fie pentru ca ospatarul nu e prezent, fie pentru ca nu observa semnele clientilor, inseamna, la finalul zilei, incasari mai mici pentru restaurant si frustrare din partea clientilor. Sistemul Ajutor de Ospatar nu inlocuieste personalul de servire. Rolul sau este acela de a asigura servicii mai bune asa incat ospatarii sa fie mai eficienti, iar clientii mai multumiti.

Mai multe informatii despre acest sistem sunt disponibile la www.ajutordeospatar.ro.

10 avantaje ale sistemului Ajutor de Ospatar

* elimina situatia jenanta in care clientii striga / gesticuleaza dupa ospatar
* elimina timpii inutili de asteptare
* creste gradul de ocupare a mesei
* ofera posibilitatea extinderii spatiului de servire
* eficientizeza activitatii angajatilor restaurantului
* creeaza imaginea de “servire ireprosabila”
* elimina drumurile inutile ale ospatarului
* creste satisfactia clientilor
* creste satisfactia ospatarilor
* creste reputatia locatiei.

(poza  cu clientul asteptand chelnerul e a lui RachBourne de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Floriana Coman May 4, 2014 at 3:46 pm

Multumesc, Orlando! Intr-adevar, acest sistem a fost implementat de ceva timp. Elementul de noutate ar consta in faptul ca, in loc de panoul de afisaj central instalat la bar pe care apareau apelarile, aceste sisteme au pagere care sunt purtate de ospatari.

Reply

Exista la Morgan la Dud. De anul trecut încă. Cel puțin atunci l-am văzut eu. Poate că e chiar de mai demult. Foarte eficient. Oricum, pasionat de gadgeturi fiind, aștept momentul când meniurile vor fi pe tablete și voi putea comanda printr-o simpla atingere a ecranului.

Succes!
Orlando

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ eight = 10