Cafe & Bistro Luna

Vizualizari 10.028 Vizualizari 
Comentarii 2 Comentarii 
Tip: Cafe/Pub/Club; Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Nov-12)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 41 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Viitorului 32, BUCURESTI


0771.211.246, 0771.609.431

Site detalii

Galerie Foto


Pe scurt56303

Luna e o cafenea si bistrou, probabil ca in aceasta ordine, deschis(a) in toamna lui 2012 in Viitorului, in partea mai frumoasa si mai curata a cunoscutei strazi, intre bulevardul Dacia si Maria Rosetti, nu spre Eminescu si Stefan cel Mare. Sunt numai case vechi si frumoase acolo, intr-o bucata a Vechiului Bucuresti ramasa intacta si civilizata. Casa boiereasca, numita si vila, e impunatoare, bine intretinuta, te face sa te simti in alta lume de cum ii calci pragul. Iti dai seama din prima clipa ca e mana de femeie acolo, cand vezi amenajarea si decorurile cam eclectice, mobilierul cu fotolii fiecare de alta culoare, dupa moda vremii, umbrele cu becuri inauntru, tacamurile atat de incomode incat o parte din mancare o iei direct cu mana din farfurie cand nu se uita nimeni la tine, si multe altele asemenea. Muzica e pusa in sistem de “dus scotian”, cu niste cantece frantuzesti din alta lume, dupa care esti trezit brusc la realitate de o muzica electronica pe care o resimti ca pe un reflux esofagian… Oricum, si cea frantuzeasca si cea indigesta erau date mult prea tare pentru un asemenea loc.

Meniul de la Luna e prezentat ca fiind din bucataria frantuzeasca, desi multe denumiri sunt in italiana. Cred ca ar vrea sa te lase sa crezi ca e vorba de bucatarie frantuzeasca fina – adica ceva intre cuisine du terroir si grande cuisine - insa nu prea le reuseste. Mancarea e destul de buna, prezentata mult mai pretentios decat e cazul, insa e mai degraba mancare de bistrou. Si nu inteleg de ce vor sa arate a altceva, mai ales ca numele lor, chiar, adica « Luna, Cafe & Bistro », ii pozitioneaza deja in mintea omului intr-un anumit fel inainte de a ajunge acolo. Noi am luat un antreu “Luna”, supa crema de ciuperci, ravioli, care au fost bunicele; sosul de la ravioli nu cred ca avea ce cauta acolo, insa dupa ce l-am dat deoparte a fost OK. Legumele au fost mult prea fierte, au ramas in farfurie. Rata cu sos de coacaze a fost destul de buna, insa ar fi fost mai nimerit sa-i spuna “rata cu dulceata de coacaze”, ca acela nu era sos, ci bucatarul a bagat pur si simplu lingurita intr-un borcan de dulceata, dupa carea pus continutul direct pe farfurie, fara indoiala.

Preturile sunt rezonabila la Luna, chiar mici pentu cei obisnuiti cu restaurantele mari din nordul si din centrul Bucurestiului. De noi s-a ocupat o faptura diafana, care m-a facut sa pun nota maxima, sub privirile mustratoare ale cuiva care apreciaza serviciile intr-un restaurant dupa cu totul si cu totul alte criterii…

Asadar, daca aveti nostalgii, mergeti la Luna, e un loc frumos, in care se mananca destul de bine daca nu esti foarte pretentios. Daca mergeti pentru cafea, ceaiuri si stat fara griji, e si mai potrivit locul. (GB)

Recenzii & Articole

Atmosfera nu tine de foame   
Irina Vasilachi (Dec 2012)

Nu stiu altii cum sunt, dar cand merg la restaurant eu comand mancare chiar pentru a-mi astampara foamea si nu pentru cine stie ce reflectii metafizice prilejuite de contemplarea unor firimituri aranjate artistic. Bucataria moleculara ma entuziasmeaza doar daca nu imi este foame in momentul ...
........................................................................................................ citeste tot


S-a deschis Luna Cafe & Bistro in Viitorului   
(Oct 2012)

Descopera Luna Cafe & Bistro - aroma interbelica, narghilea si rasfat culinar! Bucuresti, 29 octombrie 2012 – O casa din centrul Bucurestiului, care a vazut si trait multe povesti, a devenit Luna Cafe & Bistro (www.cafeluna.ro) - unul dintre cele mai noi restaurante din Bucuresti, care ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Cafe & Bistro Luna

Viitorului 32, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Draguta locatia, dar cu minusuri.
Hai sa incepem cu plusurile :
1. mancare foarte buna pentru o cafenea/bistro. Cam dulce puiul cu caju, dar bun.
2. cafeaua si freshurile foarte bune;
3. curat si cald iarna, terasa draguta vara;
4. muzica buna si discreta;
5. cel mai bun chees-cake din oras cu dulceata de afine langa;
6. personal dragut si atent.

Minusurile
1. lipsesc de multe ori lucrurile din meniu atat mancare cat si bauturi. Iar cand nu e cheescake-ul mai bine ar inchide. Asta este primul pas spre faliment, dar nu vreau sa dau sfaturi pretioase si cu emfaza.
2. Cand se fumeaza in incaperile pentru fumatori nu poti sa respiri, sistem deficitar de indepartare fum, spre deloc – geamul nu se pune.
3. La toaleta nu a apa calda, astfel incat iarna iti tai mainile in apa lor.
Chiuvetele sunt prea inguste si stropesti toata baia cand te speli.

Cam atat, felicitari pentru somonul in crusta si incercati sa rezolvati celelalte probleme !

Reply

Bună ziua,
am fost ieri seara la ei la recomandarea unui prieten și pot sa spun ca a fost cea mai proasta experiență din ultimii ani.
În primul rand, prietena mea a vrut sa comande puiul cu migdale, dar nu se putea comanda pentru ca nu aveau pui deloc (asta deși la felul principal cele mai multe opțiuni sunt pe baza de pui). A trebuit sa își ia niște paste iar eu pulpa de rata; ambele au fost ok. La desert am vrut sa comandam tort cu blat de nuca și un cheese cake cu ceva (cred ca baileys); normal ca nu aveau niciuna din cele doua.

ÎNSĂ partea care ne-a deranjat cu adevărat abia acum urmează. La masa de lângă noi(eram la terasa) stătea patroana cu picioarele sprijinite pe scaunul alăturat, vorbind la telefon foarte tare, aproape ostentativ, cu furnizorii. Am inteles ca o cheamă Gabriela, ca știa ca nu mai are pui și ca are nevoie și ca ar vrea niște măsline nici negre, nici verzi, ci maro, la un preț bun. Las la o parte fapt ca fiind foarte aproape de ea, ne-a afumat în continuu cu o narghilea. A fost mult mult sub așteptări.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 6 = forty two



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,