O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   573 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.074 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   10.153 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   603 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   826 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   516 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   734 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   693 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   432 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   597 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   524 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   955 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.160 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.061 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.746 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   530 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.218 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   556 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   985 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   458 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.018 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   539 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   322 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   391 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   936 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Calugarul Epifanios Mylopotaminos gateste la Bucuresti



(Apr 2012)
10.209 Vizualizarivizualizari
5 Comentariicomentarii

 

Grand Hotel Continental organizeaza in data de 4 mai 2012,  in parteneriat cu Mount Athos Area, o cina autentica, cu preparate din bucataria Muntelui Athos. Actiunea face parte din seria evenimentelor gastronomice purtand genericul  Mount Athos Area Gourmet, desfasurate anual, in perioada 15 mai-15 iunie, in  regiunea invecinata cu Muntele Athos. Initiatorul acestui proiect este Organizatia de Turism a Muntelui Athos, entitate laica aflata in stransa legatura cu  unica republica monastica din lume.

Cina va fi  pregatita sub atenta indrumare a calugarului Epifanios Mylopotaminos, cel mai cunoscut bucatar al celor 22 de manastiri ortodoxe de la Muntele Athos. Calugarul, aflat de 38 de ani la Athos, este staretul chiliei Mylopotamos, care apartine celei mai vechi manastiri din Munte – Marea Lavra.

A avut sansa sa invete melosul bizantin de la monahi aghiopavliti mai vechi, devenind un bun psalt si s-a dedicat, in acelasi timp, diaconiei de bucatar. Astazi este un binecunoscut maestru bucatar. La Mylopotamos, alaturi de parintele Ioachim, si-a asumat datoria de a restaura chilia istorica, dandu-i o noua viata. In acelasi timp, respectand traditia seculara a locului, a sadit vita de vie si a ridicat un atelier pentru producerea vinului.

In anul 2010, a publicat, singura carte de bucate a Muntelui Athos, tradusa deja in rusa, engleza si germana si aflata in curs de editare in limba romana.

Meniul care va fi prezentat la Grand Hotel Continental este compus din preparate dupa retete autentice din gastronomia Muntelui Athos: supa de caracatita, salata cu crithmum maritimum din golful Sfantului Munte, cod cu dovlecei si halva din griș cu fructe din padurea lui Aristotel. Cina este inobilata cu vin biologic  adus de calugar de la viile  Athosului, purtand marca Mylopotamos:

Lefkó (vin alb, sec, cu aroma de mere verzi, din struguri Muscat de Alexandria si Roditis)
Inómeli (vin rosu, demisec, doar din struguri Muscat de Hamburg)
Erithró (vin rosu inchis, cu gust bogat si matur, dar cu un buchet delicat)
Náma (vin rosu, dulce si aromat, din struguri Muscat de Alexandria si Merlot)

Bucataria Muntelui Athos este speciala si unica in lume. Dieta celor 1500 de calugari, intre care se afla si numerosi romani, are la baza  preparate vegetale si  preparate din peste. Datorita acestor meniuri sanatoase, monahii se imbolnavesc rar si au o viata lunga. Modul in care gatesc mancarea este unic: foc de lemne, vase de lut, materiale biologice din gradinile si de pe dealurile Muntelui Sfant.

Pestele si fructele de mare de la Muntele Sfant sunt recunoscute pentru gustul lor deosebit. Unicitatea gustului se datoreaza faptului ca apele sunt adanci,  curate si strabatute de curenti marini purificatori. Fructele de mare sunt pescuite in ape foarte adanci care au cel mai mare continut de sare din toate marile Greciei, si sunt bogate in plancton si hrana curata, deoarece in golf nu se varsa rauri sau fluvii care sa tulbure echilibrul compozitiei apei.

Programul zile de 4 mai 2012:

Dimineata,  calugarul Epifanios Mylopotaminos va gati impreuna cu Roxana Anghel, executive chef si echipa de bucatari de la Grand Hotel Continental;

La ora 17:00 va avea loc o conferinta de presa cu participarea calugarului, in Restaurantul Balkan Bistro;

La ora 19:00 va avea loc cina. Calugarul Epifanios Mylopotaminos va prezenta traditiile gastronomice ale Muntelui Athos si va binecuvanta preparatele servite mesenilor. Reprezentanti ai Mount Athos Area isi vor prezenta regiunea turistica situata pe bratul Athos din Halkidiki, pana la granita cu Republica Monahala a Muntelui Athos.

Valoarea cinei este de 99 lei/persoana;  participantii pot castiga, prin tragere la sorti,  unul din cele doua vouchere oferite de Mount Athos Area Gourmet in pensiuni din Olympiada si, respectiv, pe insula  Ammouliani.

Acest eveniment este primul din caravana care va continua in tot lantul Continental Hotels,  pe tot parcursul  anului 2012.

Despre Continental Hotels

Grand Hotel Continental (*****), face parte din lantul Continental Hotels cu o traditie de peste 20 de ani pe piata turistica din Romania. Inca de la inceput obiectivele companiei au avut in vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. In prezent, Continental Hotels este cel mai mare lant hotelier romanesc ce acopera piata de lux, de business si cea economy, oferind, in acelasi timp, o gama completa de servicii si pentru segmentul MICE.

Portofoliul Continental Hotels cuprinde urmatoarele branduri proprii: Grand Hotel Continental,  Continental Forum(****), Continental(***), Hello Hotels(**), Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Mondo Restaurant, Victoria Club , Tekaffe. Continental Hotels detine si 4 hoteluri Ibis in Romania aflate in managementul grupului Accor.

Orasele in care Continental Hotels este prezent sunt: Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanta, Tirgu Mures, Drobeta Turnu Severin si  Suceava, totalizand peste 1860 de camere.

Detalii si informatii suplimentare Mihaela Staicu ([email protected], 0728 666 048)

(Comunicat Continental Hotels)



E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







DOAMNE AJUTA
NU VAD NICI O RETETA PUBLICATA , MACAR UNA CAT DE MICA SHI DE SIMPLA … DE PESHTE .
MA ROG , SECRETE DE BUCATARIE .
,,DOAMNE IIUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU , MILUESHTE-NE PE NOI , PACATOSII …`!
DOAMNE AJUTA

Reply

Ioan Gandu esti putin dus cu capul. Si preotii mananca, doar sunt oameni. Nu a spus nimeni ca trebuie sa exagerezi cu mancarea si bautura, dar fara ele am muri.

Reply

Doamne,Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi, păcătoşii, şi luminează-ne să înţelegem, în duh şi adevăr, că Împărăţia Ta nu e mâncare şi băutură! Încă Te rugăm, să ne luminezi ce anume trebuie să cerem în rugăciuni pentru părintele Epifanios şi cum să ne păstrăm postul luminat, fiindcă rostul postului a rămas, după cuvântul sfântului Ioan Gură de Aur. Iertaţi-mă şi rugaţi-vă pentru mine, păcătosul. Ioan G.

Reply

    MA ROG PTR. TOATA LUMEA , FRATE IOAN .
    AM , FOST , O DATA IN POSTUL PASHTELUI , SHI AM PUS POMELNICE PTR. VII SHI PTR. CEI DECEDATZI
    LA TOATA LUMEA CARE O SHTIAM , CARE SHTIU CA AU NEVOIE DE RUGACIUNI , FIIND BOLNAVI , SHI CARE M-AU RUGAT SA MA ROG PTR. EI , PTR. FAMILIILE LOR , DIN ITALIA , AMERICA , CANADA ,. FRANTA ,GERMANIA , SPANIA , ROMANIA …
    AM FACUT POMELNICE PTR. FIECARE , PTTR. FIECARE AM PUS BANI , …
    AM FOST SHI LA SFANTUL MASLU , SHI MEREU LA CATE BISERICI MERGEAM , PUNEAM RUGACIUNI … CA DE OBICEI
    LA TERMINAREA LITURGHIEI , IN GURA MARE SHI CU INDIGNARE , PREOTUL PAROH A ZIS , NU MAI SCRITZI PTR. TOT ORASHUL , ESTE OBOSITOR SA CITIM …
    A SPUS MAI MULTE , SI A ARUNCAT POMELNICELE , A SPUS , CATRE CELALAT PREOT , LASA-LE CA LE ARUNC EU , CA SA NU LE MAI IA CINE LE-A SCRIS , SHI SA LE PUNA SHI ALTE ZILE …
    M/AM DUS LA ALTAR , SHI AM CERUT SCUZE POLITICOS , SHI AM SPUS MOTIVUL CARE SCRIU , SANT ROMANI PLECATZI DEPARTE , DE CASA DE RUDE DE TZARA LOR NATALA ,MA ROAGA PE NET , SA MA ROG PTR. EI … AU CANCER TOTZI CA SHI MINE , N E RUGAM UNII PTR. ALTZII , FACEM ACESTEA DIN 2003 ..
    NE RUGAM DE LA DISTANTZA , LA ORA FIXA , CA MULTE AU ,MURIT , IN AMERICA , DE CANCER …
    CITESC IN CARTZI , CA ESTE INDICAT SA NE RUGAM UNII PTR. ALTZII ..SFINTZII AU LASAT SCRIS , PARINTE .

    AU TACUT AMBII PREOTZI ,
    AM PATZIT SHI LA CATEDRALA ..
    NU SANT EXAGERATA SA SCRIU AIUREA , SAU IN BATAIE DE JOC …
    DAR , PREOTZII DE ASTAZI , SHI CEI CARE SANT IN VARSTA , NU MAI SANT CA ALTA DATA , SANT CA LA ,,SEDINTZELE DE PARTOD , DE ALTA DATA , CAND SE BARFEAU , SE JUDECAU UNII PE ALTZII , SE CRITICAU ,PE ORCINE SE SPOVEDEA …IN GURA MARE DADEA EXEMPLE ,,, AM AUZIT O DATA LA O SPOVADA …. ASHA SHI ASHA …,,
    MAI AI INCREDERE SA TE SPOVEDESHTI …
    N UUUUUUUUUUU
    SANT MAI RAU CA CEI DE LA BIROURI ,
    MA GRABESC , NU AM TIMP ACUMA SA DISCUTAM … VENITZI LA DATA CUTARE , ORA CUTARE …
    POATE CINEVA ARE NEAPARAT NEVOIE DE UN SFAT , DE O INDRUMARE , ARE CEVA RAU , ARE O STARE CA NU SHTIE INCOTRO SA OA APUCE , SHI CAUTA SA FIE ASCULTAT SHI AJUTAT ,MORAL..SUFLETESHTE DE UN PREOT .
    MA VOI RUGA FRATE IOAN GANDEA .
    DOAMNE AJUTA , SHI CER IERTARE .

    Reply

      DA ,V-AM SCRIS NUMELE GRASHIT
      ,,IOAN GANDU ,,
      SORA AURORA , CE RASPUNS ,,CRESHTINESC ,,A DAT .
      DA K, SHI CALUGARII MANACA … FIECARE MANANCA , CE VREA , CAND VREA , SE ROAGA , POSTESHTE . NU POSTESHTE , FACE CUM VREA ..
      PACAT CA ZIC MULTE / MULTZI , CA SE ROAGA .
      , SHI SCRIU ASTFEL DE COMENTARII .
      ,,DUS CU , CAPUL ,,.
      FF URAT

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 − = three