Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   645 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   810 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.172 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   440 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   484 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.226 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   669 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.858 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.238 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   863 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   569 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   297 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.197 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.606 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.407 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   597 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.139 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   705 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cand antreprenorii din constructii se apuca de facut restaurante



George Butunoiu  (Apr 2012)
16.263 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
21 placut 
9 displacut 

 

Restaurantul SofaDescoperirea lui Sofa a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani de bantuit prin restaurantele din Bucuresti. Vazusem cladirea de birouri de pe Barbu Vacarescu, chiar in coltul Parcului Verdi, de mai multe ori, insa cum treceam de fiecare data in viteza, din masina, nu am observat ca e un restaurant acolo. Cladirea atrage atentia pentru ca are niste ornamente putin obisnuite in astfel de locuri, niste arabescuri din metal care au impartit privitarii in doua tabere: cei carora le plac si cei care le considera un kitsch impardonabil. Eu sunt in prima grupa.

Denumirea “Sofa” vine chiar de la prima asociere care it vine in minte cand auzi acest cuvant si a fost pusa ca sa sugereze ceva placut si confortabil. Si, din ce am vazut acolo, pare o optiune buna, consistenta si cu sustinere. Restaurantul e deschis de curand, in primavara lui 2012, si ocupa parterul si demisolul cladirii cu forma neobisnuita, triunghiulara, asa cum se vede si in poza. Terenul fiind putin in panta, ai senzatia de fiecare data ca esti la parter: si cand intri “sus”, in restaurant, de pe Barbu Vacarescu, si cand intri “jos”, in cafeneaua care da spre Gheorghe Titeica si spre parc, si de acolo si mai jos, in crama.

Restaurantul de sus are o forma de acvariu, cu ferestre complete, pana jos, pe ambele laturi ale triunghiului care dau spre cele doua strazi mari, care dau o vedere foarte interesanta, chiar spectaculoasa. Si cafeneaua de jos e deosebita, are un perete format din usi de sticla complet retractabile, care lasa spatiul din interior sa faca corp comun cu terasa de afara, destul de frumos amenajata si ea. Crama din subsol are o anticamera cu fotolii si canapele, facuta ca un fel de lounge cu ceva carti pe rafturi.

Amenajarea si decorurile sunt bine concepute si realizate, totul iti da o senzatie de lucru serios, facut bine si cu responsabilitate. Chiar daca eu nu as fi pus o asemenea faianta pe jos in cafenea si spoturile de tabla ieftina in tavan, i-am dat nota maxima la ambianta pentru ca merita tot efortul pe care l-am vazut desfasurat acolo.

Meniul de la Sofa e din bucataria internationala si nu e lung, ceea ce te duce cu gandul ca si aici au incercat sa faca lucrurile serios. A fost destul de bun ce am luat la Sofa, desi niciunul dintre feluri nu mi-a ramas in minte (acum scriu la mai mult de o saptamana de la vizita la ei) incat sa ma faca sa vreau sa ma intorc cat mai repede; supa (o crema de legume), legumele, salata cu calamari, “romanta vegetariana” (tot o salata) si dorada au fost destul de bune, desi nimic deosebit, spaghetele carbonara cu trufe au fost neasteptat de bune, sparanghelul excelent, insa painea (chifle congelate semicoapte) a fost oribila. Desertul – terina de ciocolata – a fost destul de bun si el, iar niste fursecuri destul de banale, si la gust si la infatisare, desi au insistat ca le-au facut acolo, in bucatarie la ei.

Am avut o dilema serioasa cu nota pe care sa o punem la mancarea de la Sofa. Si din ce am scris mai sus e clar ca 9 e mai mult decat merita, nu e la fel ca la restaurantele care au 9 “curat” sau chiar un fel de 9+, cum ar fi unele din Herastrau sau din centru. Insa a fost mai buna decat la multe restaurante carora le-am pus 8 la mancare. Si, cum nu avem 8.50, punem intotdeauna nota mai mare cand avem astfel de dileme, pentru incurajare. Serviciul a fost foarte bun, ne-a facut placere. Preturile sunt rezonabile, chiar mici pentru un astfel de loc, insa cred ca asta e doar o strategie de lansare, probabil ca nu vor ramane asa multa vreme.

Asadar, Sofa s-a pozitionat direct pe lista cu restaurantele mari, bune si serioase ale Bucurestiului si avem toate motivele sa credem ca va ramane asa. Si mai credem ca isi va imbunatati si mancarea si tot ce ar mai putea fi imbunatatit, pentru ca par oameni seriosi, care atunci cand se apuca sa faca ceva, il fac bine.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am mancat la Sofa de 4 ori si inca m-am gasit nici un dish sa nu-mi placa. Madras e facut de la zero, nu din condimente de-a gata de la supermarket si se simte. Somonul nu e over-cooked, e suculent si gustos. Cotletele de miel sunt gustoase, desi eu prefer feluri care vin in portii mai mari, ex. somonul.
Dupa cateva incercari prin lumea larga, am decis ca nu-mi place supa wonton si evitat-o. In seara asta a cerut-o un prieten si a insistat s-o gust; cerusem deja pate (si nu regret!), dar data viitoare o sa-mi comand supa. Am primit doua feluri de paine, ambele calde si OK, dar niciuna excelenta…
Mi s-a spus ca unul dintre chefs e vietnamez, asta explica retetele autentice reusite. Poate prea autentice pentru gusturi obisnuite cu sarmale si mici cu mujdei. Nu ca sarmalele n-ar fi delicioase, doar ca sunt foarte diferite de subtilitatile bucatariilor orientale.
Tiramisu e urias, sufleul de ciocolata e impecabil facut cu exterior crocant si miez lichid. Cheltui cu placere intr-un restaurant cu mancare buna si ospatari fara harfe.
In Kunnai, Osho si altele, ospatarii spun ca multi clienti insista sa se adauge si apa romaneasca in meniu, dar ca managerii sunt hotarati sa impinga doar ape frantuzesti sau italiene. Sofa are proprietar italian, dar care aduce si apa romaneasca. Aferim!

Reply

Poate pentru unii, asocierea numelui Joseph Hadad la un restaurant aduce automat un anumit standard al calitatii preparatelor.
Din pacate, am fost destul de dezamagit de Sofa. Meniul e mic, ceea ce de obicei e un lucru bun, mai bine sa ai 20 de preparate pe care sa le faci bine decat sa ai 100 si sa fie cel mult mediocre. Din pacate, meniul cu putine foi nu a fost de data asta o asigurare. Poate n-ar strica o unitate in denumirea preparatelor, in meniu exista paste cu patru feluri de branza, dar si crepe suzette.
Am incercat Salata Nicoise, care ar fi trebuit sa contina ceva mai multe ingrediente decat ce am primit eu in farfurie. Ma asteptam sa gasesc cartofii, insa a trebuit sa caut destul de mult pentru a gasit 5-6 bucatele amarate, fierte ca pentru piure, translucide si cu un gust de cartof rece. In plus, salata si rosiile erau taiate grosier, nu cu atentie.
Ca desert am incercat Fondantul de ciocolata, care era rece, preparat anterior si incalzit neglijent si Tiramisù al capuccino, un pahar plin de frisca cu 2 piscoturi. Poate n-ar strica o cautare simpla pe google dupa retete, sunt sigur ca se poate mult mai bine, cel putin in cazul deserturilor, e oarecum penibil sa servesti asa ceva la un restaurant cu preturi medii, dar cu pretentii de restaurant serios.
Ar fi fost ok un specific pentru Sofa, in meniu am regasit preparate frantuzesti, italiene, asiatice. In concluzie, un restaurant romanesc, fara un specific anume, un meniu creat pe brate, in 5 minute.
Nu cred ca o sa mai revin prea curand la Sofa, din pacate, pentru mine prima impresie conteaza mult.

Reply

buna ziua!
cum ajung la cafe sofa?
cu metroul la ce statie cobor?
dar cu autobuzul??
am auzit pareri f bune despre cafe sofa, vreau sa ma numar printre clienti
merci
Angy

Reply

hai sa fim seriosi. pentru cineva care se respecta cum poate sa-ti faca placere sa stai la o masa sa auzi traficul de pe Barbu Vacarescu? Sa nu bagi de seama colbul care-ti intra in farfurie ridicat de tramvaiul care parca se rastoarna cand trece prin preajma? Se vede treaba ca unii gasesc asta apetisant. Atunci pofta buna!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 × = forty two