Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   643 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   392 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   808 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.169 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   419 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   483 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.225 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   667 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.856 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.237 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   861 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   567 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   296 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.197 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.606 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.401 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   594 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.137 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   582 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   704 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Ce se intampla cand nu te uiti la unghiile candidatului la interviu…



George Butunoiu  (May 2012)
19.162 Vizualizarivizualizari
13 Comentariicomentarii
17 placut 
6 displacut 

 

Despre micul palat de pe Calea Dorobantilor, vizavi de ASE, am mai scris aici, cand a adapostit un restaurant cu totul fara sens, La Blanca. Daca cei de dinainte au au facut casa frumoasa si restaurantul praf, cei de acum – niste libanezi, mi s-a spus – si-au pus in minte sa faca exact pe dos. Si au si reusit, in mare parte…

Acesti libanezi au amenajat si au decorat frumosul conac boieresc dupa mintea si gusturile lor. Eu le-am pus nota la “ambianta” dupa mintea si gusturile mele, constient, totusi, ca “gusturile nu prea pot fi sustinute cu argumente”. Insa, eu sunt cel care da notele, pana una-alta.

Meniul de la Al Wady e destul de lung. Mancarea a fost buna si sunt sigur ca pot face si mai mult de atat, daca isi pun in minte. Preturile nu sunt mici deloc, insa raman in limitele rezonabilului.

Cat despre serviciu, eu nu cred ca cei de la Al Wady stiu ce sunt acelea “hospitality” si “client service”. Daca as fi in locul lor, as alege niste chelneri cu mai putin negru sub unghii, in primul rand. Restul poate veni de la sine, de multe ori. Pe noi ne-au asezat in coltul cel mai intunecat si mai inghesuit, la cea mai mica masa, desi restaurantul era aproape gol. Nicio problema pana aici. Ne-am asezat cuminti acolo si ne-am pus laptopul si gentile pe masa, ca sa nu le punem noi pe scaunele de la alte mese sau prin alte locuri care nu ne erau alocate, ca nu se face. Cat am stat acolo un ceas, chelnerul nu a avut nicio problema sa puna de fiecare data mancarea peste lucrurile si bagajele noastre, fara sa-i dea prin minte vreo clipa ca ar fi putut face altfel. Asa cum se vede si din poze. La inceput le-am lasat mai pe colt, insa dupa o vreme le-am pus pe mijlocul mesei, destul de ostentativ. Eram tare curiosi sa vedem pana unde se poate merge. Si acum suntem siguri ca ar fi fost la fel si daca ne-am fi scos fiecare cate un pantof si i-am fi pus in mijlocul mesei…

Chiar cand scriu aceste randuri, primesc un e-amil mustrator de la cei de la Al Wady, probail de la un neroman dupa scriitura si frazare. Pare suparat de notele mici, mai ales de cele de la ambianta si de la servicii. “Suntem in perioada de “Soft openning” si Sambata dimineata a fost ziua in care am decis sa remediam cateva aspecte dupa zice zile de “soft opening “… Incercati sa veniti seara peste o luna sau 2 la locatii, sa nu faceti greşeala altora pentru ca pareti mai profesionist.” Sigur, toata lumea stie ca nu iti ies niciodata lucrurile bine de la inceput. Insa reflexul de “hospitality” te costa doar putin dat din gura, sau, sa zicem, 5-6 lei, cel mult: “Stiti, domnule client, noi suntem in soft opening si nu ne-au iesit toate asa cum ar trebui, sper sa treceti cu vederea sai sa fiti convinsi ca peste o luna sau 2 lucrurile vor fi cu totul altfel… “ Sau, de ce nu: “… uitati, va dam o cafea sau o prajitura de la noi, pentru ca nu putem sa ne purtam si sa va luam aceleasi preturi ca si cand totul ar fi aici asa cum ne-am planificat noi…” Daca lucrurile nu sunt cm trebuie sa fie, nu te porti ca si cum ar fi. Insa, vedeti, reflexul acesta de “client service” nu se invata niciodata, nici macar la inaltele scoli de la Lausanne. Pe acesta ori il ai, ori nu il ai, si fara el ramai toata viata…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Exagerati… grosolania va apartine. e de prost gust sa-ti pui lucrurile pe masa… si nu vad unde a pus mancarea pe lucrurle personale.

Faptul ca erati doua persoane si v-au asezat la o masa de 2 persoane… mi se pare ceva normal. Vroiati masa de 12, sa aveti loc sa va puneti si pantofii? Poate sa va intindeti putin?

Ati fost rautaciosi. Daca intr-adevar chelnerul avea unghiile murdare, e grav, insa banuiesc ca si aici ati exagerat. Preferams a scrieti mai multe despre mancare, ambianta… nu rautati si critici gratuite !

Reply

    Bogdane, uite cum stau lucrurile + niste puncte de vedere:
    – aveam de ales intre a pune lucrurile pe alta masa sau pe scaunele de la alta masa, sa le punem pe jos sau sa le punem acolo unde se vad in poze; prima varianta ni s-a parut mai lipsita de politete decat a treia, pe a doua o folosesc doar acasa, unde stiu sigur ce e pe jos, asa ca am ales-o pe a treia, care mai avea si avantajul ca puteam sa testam o mica teorie care ne-a aparut in minte ad-hoc.
    – am aranjat mancarea pe masa incat sa stea cat mai departe de lucrurile noastre.
    – da, evident, e normal sa ne aseze la o masa de 2 persoane, e dreptul lor sa faca ce vor in restaurantul lor. Numai ca eu, in restaurantul meu, daca ar fi complet gol, nu i-as fi pus pe niste oameni in cel mai inghesuit si mai intunecos si mai inghesuit colt din tot restaurantul.
    – da, ne-am razbunat pe chelner si pe cei de acolo ingrosand putin tusele, insa am ramas cat se poate de obiectivi in evaluari, in descrieri si in recomandari.
    GB

    Reply

      E un restaurant pe care l-am incercat, unul din cele 7 libaneze, si pot spune ca primeste o nota de 8. Firesc ca m-am confruntat cu situatia descrisa. De fiecare data cand suntem doua persoane suntem condusi la o masa de doua persoane.Evident ca si fata am o poseta si scaunul nu iti permite sa ti-o asezi nici cum. E chiar lipsit de eticheta sa imi asez de acum poseta pe jos.(Nu numai ca aduce a paguba:), dar si nu igienic). Servirea e buna.Cel mai important e meniul care se ridica si nu in comparatie cu tarifele pe care le au.

      Reply

referitor la criteriile de selectie a angajatilor imi pot exprima si eu parerea pt ca am fost la un interviu la alwady in luna martie a acestui an.anuntul suna asa: restaurant cu specific libanez angajam ospatari(fete).nu detin experienta in domeniu dar am nevoie de un loc de munca si cum experienta nu era mentionata in anunt am aplicat si am fost invitata la interviu. dupa o scurta discutie cu persoana care s-a recomandat a fi patronul restaurantului, in care i-am explicat cu ce m-am ocupat pana acum si faptul ca nu detin experienta in domeniu, mi-a explicat foarte clar ca ar fi dorit sa detin experienta macar 6 luni, (probabil ca nu ar fi contat unde si cum am capatat-o, dar sa fie).desi m-am aratat foarte deschisa la a invata si dornica de a primi o sansa, domnul a fost de neinduplecat. poate pt ca vorbesc prea bine limba romana si pentru ca nu utilizez apelativul “fata” des folosit de catre angajatele localului.problema mea nu este ca nu am fost angajata acolo, imi imaginez ca nu poti veni de la birou din fata calculatorului in restaurant sa servesti clientii, revolta mea provine din faptul ca nu s-a uitat mai bine la mine.poate nu stiu sa tin o tava in mana, dar cu siguranta inteleg menirea unui ospatar in restaurant. in ceea ce priveste personalul de servire intr-un local poate selectia ar trebui facuta nu atat in functie de experienta cat de omul care se prezinta.poti avea ani de experienta in fata dar daca nu intelegi concepte ca: respect, rafinament, eleganta e greu de crezut ca anii de experienta in servirea la o terasa de cartier ar cantari mai mult in momentul in care te prezinti in fata clientului. nu stiu cat negru sub unghie au persoanele care servesc acolo, dar stiu sigur ce nivel de pregatire au.am si asistat la o discutie intre doua angajate in care se injurau printre dinti in prezenta tuturor clientilor. neintelegeri de’ale fetelor :)

Reply

uita-ti va pe http://www.facebook.com/​alwadydorobanti
si spuneti daca e asa cum zice domnul care pozitioneaza locatii gen Sis Kebab si Itadaki Sushi care sunt chiar low ultimul fiind intr-un garaj de 20 mp in piata floreasca in pozitii 14 respectiv 21 in topul lui, si restaurantul aqua in pozitie 41.(n-am nimic cu cele 2 fast fooduri). cred ca tb mai mult sinceretate in cea ce face ca asta e scopul “informare corecta si transparenta”. Apropo localul e deschis de 3 saptamani si da are clienti si nu de unica folosinta, pentru ca are noterietate in piata sa nu uitam ca e de un an si jumatate la mall AFI.
Obs. Lucrurile nu s-au intemlat asa cum povesteste domnul pentru ca ii sa oferit o masa de 4 persoane ca sa fie mai comod , el a refuzat si a ales masa. in conditii ca era vacanta de intai mai la ora unu si inca localul gol si se poate aseza la masa pe care o doreste. Poate a cautat altceva la noi pe care nu l-a gasit.
Asta sunt vorbele unui NEROMAN ( cum m-a descris ) care traieste in ROMANIA si poate e mandru de tara asta mai mult ca alti. Poate chiar ca e medic si practica meserie cu drag si face ceea ce face in horeca de pasiune si care a putut sa creeza aproape 100 de locuri de munca . si chiar sunt mandru de acest aspect. In rest sper ca s-a folosit de expresie “negru sub unghi” doar metaforic , pentru ca clar nu exista asa ceva, poate avem altele dar asta clar ca n-o permit macar din reflexul meserie de medic . Pentru domnul george: v-am trimis un mail in care v-am anuntat ca patroni nu sunt niste libanezi, ce doar cheful este libanez si care lucreaza de 16 ani in Romania in bucaterie libaneza din care 4 ani la fostul Al Basha Marriot si la cez Toni. mai departe situl este al domnului si scrie ce vrea pe el si sa dea notele pe care ii vrea , pentru ca nu asta m-a deranjat ce lipsa de transparenta.

Reply

    Daca cheful a fost la Al Basha Marriot sa ne pazeasca Dumnezeu. Bine ca stim ca sa nu calcam vreodata pe la noul sau loc de munca.

    Reply

Ma bucur ca in Romania incepe sa functioneze si acest gen de “monitorizari” ale restaturantelor exact cum fac mari critici culinari in USA .Va recomand un restaurant la iesirea din Ploiesti=> SKY restaurant => eu deja am testat aproape toate restaurantele din Ploiesti

Reply

am comentat inca inainte de deschiderea acestui restaurant ca mi se pare inoportun sa faci restaurant intr-o casa de lux, conac sau cum vreti sa-i spuneti.
casa este o bijuterie, iar acum pe frontispiciu troneaza reclama restaurantului. e de neconceput in orice secol. nici comunistii nu au agresta in halul asta bunul gust.

Reply

Ospatarii nostri au mai mult de 700 RON in mod sigur, si mai sigur de atat ca nu spala WC, pentru ca dorim chiar sa fie ospatar bun si respecte acest job. Faci investitie si normal sa doresti cea mai buna rasplata, mai ales cand iti doresti perfectiune.
Dar se intempla ca trebuie sa cauti !!!

Reply

pai ce pretentii sa ai la 700 de lei salariu si sa speli si wc-uri,sa cari marfa si mai vreti si unghii misto

Reply

Referitor la articolul Dvs ţinem sa precizăm ca vom lua toate măsurile în vederea remedierii problemelor semnalate.
Conducerea AlWady

Reply

    Singura mea vizita a fost la Al Wady Cotroceni unde ni s-a servit mincarea rece si la distanta de 10 minute intre ce am comandat eu si ce a comandat sotia.
    In loc sa trimiteti postaci aiurea pe internet sa injure pe cineva ca a scris nu chiar de 10 referitor la afacearea vostra mai bine adoptati tactica decentei.
    Presupun ca aici a fost vorba de domnul Butunoiu si de asta nu ati sarit calul. In alte cazuri o faceti fara jena. Si pentru asta nu voi calca vreodata pe la voi.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 + seven =