Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   644 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   393 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   808 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.170 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   484 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.225 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   668 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.856 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.237 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   863 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   568 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   297 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.197 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.606 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.404 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   597 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.138 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   584 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   705 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cantina lui Florin Calinescu



George Butunoiu  (May 2011)
38.582 Vizualizarivizualizari
20 Comentariicomentarii
19 placut 
4 displacut 

 

Ce interes are Florin Calinescu (da, cel din televizor) sa-si puna numle – si chiar la modul ostentativ – pe un restaurant mediocru din toate punctele de vedere, mie mi-e mai greu sa inteleg. Poate fiindca pare o afacere profitabila, si s-a gandit sa atraga si mai multi clienti cu numele lui. Ceea ce a si reusit, fara indoiala, pentru ca locul pare sa fie destul de animat, mai tot timpul.

In 2001 a fost deschis pentru prima data un local la parterul blocului aceluia comunist din cartierul Tineretului, si era o cafenea cu originalul nume Il Cafe. Apoi a devenit Taverna La Gigi, iar mai tarziu Taverna La Misto. Florin Calinescu a cumparat restaurantul in 2005 si fostul proprietar a revendicat numele “la misto”, asa ca in urma cu vreo doi ani actualul patron i-a pus numele actual, ca sa transeze disputa.

Spatiul e destul de mare, mai ales ca au reusit sa ia si o bucatica de cartier din fata blocului si sa o acopere, extinzand deci locul cu o terasa semi-inchisa, care pare functionala si in timpul iernii. Cred ca intra peste 150 de oameni acolo. E destul de intunecos La Calinescu, lumina intra doar dinspre terasa, nu sunt geamuri pe partea cealalta. Locul e decorat cam de-a valma, cu ce le-a picat in mana. Pare sa fie si o “tema”, totusi, pentru ca multe se invart in jurul fotbalului: bannere ale unor cluburi celebre din Europa, niste poze cu aceeasi trimitere, mai multe televizoare mari fixate numai pe canalele de sport si alte asemenea. Mobilierul e simplu si auster, mese de lemn neacoperite si destul de inghesuite, scaune incomode. Au si o mocheta foarte murdara la intrare – greu de inteles logica dupa care un astfel de obiect a ajuns acolo.

Meniul e “romanesc” in sensul in care ne-am obisnuit deja de cand ne-au invadat supermarketurile. E foarte lung, am numarat peste 200 de feluri, dupa care am abandonat. Produse ieftine de la supermarket, deci, fara gust, desi La Calinescu sunt facute niste eforturi evidente ca sa mai salveze aparentele. Mancarea e ceva mai elaborata, se munceste mai mult la ea decat la alte restaurante care folosesc aceleasi produse si semipreparate, insa care nu rezista tentatiei muncii putine.

Am luat o Ciorba de fasole cu ciolan fara ciolan, insa cu ceva sunca presata proasta. Daca nu ar fi avut si un castron cu ceapa rosie alaturi, cred ca ar fi ramas neatinsa, nu avea nimic special, ba dimpotriva! Apoi am luat un Cordon bleu cu piure, rezonabil, acesta. Nici Salata de sfecla care a venit alaturi nu a fost cine stie ce. Varza calita cu carnaciori a fost o mancare de cantina proasta, cu carnatii luati de pe raftul pentru saraci de la primul supermarket gasit in cale. Destul de banala a fost si gustarea calda, cu Goujon de pui, Ficatei si Cascaval pane. Pastrama de oaie a fost putin mai buna, insa asta numai in comparatie cu restul felurilor. Mamaliga acompaniatoare a fost rezonabila, insa muraturile erau rasuflate. Cand ma asteptam mai putin, am primit si ceva mai bun, o Vita cu sos haiducesc. Cu sosul mai bun decat carnea. Chiflele erau dintre cele mai proaste, cele mai industriale pe care le-au gasit. Placinta cu branza a fost buna, Profiterolul banal.

Portiile sunt mari La Calinescu, preturile rezonabile, asa ca locul nu duce lipsa de clienti, dupa cum am mai spus. Mai ales ca e in mijlocul cartierului, chiar printre blocuri, optiunile sunt putine pentru oamenii locului, asa ca vin in numar mare, ca la un fel de cantina. Vin si tineri si batrani, oameni singuri care vor doar sa manance, cupluri cu copii in carucior, studenti cu bani putini. Nu cred, insa, ca vine cineva din alta parte a Bucurestiului doar ca sa manance La Calinescu, pentru ca nu prea are de ce sa bata atata drum. Pacat ca nu a avut si omul acesta niste ambitii mai mari cu restaurantul lui. Si, contrar celor scrise mare pe panoul de la intrare, locul nu are nimic de-a face cu o “taverna”…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







cuie malinescu:)))

Reply

Un stabiliment obscur, cu locuri stramte si atmosfera deloc atragatoare, la care contribuie din plin atitudinea de stapan afistata de chelnerii sau picolii de pe acolo…. Desi ii denumesc cumva pretentios… Acestia sunt niste fetisoare needucate “conduse” (cel putin atunci cand ne-am nimerit si noi pe acolo, invitati de cineva) de un mascul scund, arogant cu fata de bataus. Ideea era ca trebuia sa il asculti, sa intelegi ca daca ai cerut o bere e firesc sa astepti cca 20 min. caci “ei sunt doar trei” si, noi, clienti destui…Uitati-va si voi!”Ce te rogi atat pentru o bere??!”… Tonul poruncitor, adresarea …evident la “pertu” te fac sa regreti alegerea…Trebuie spus ca mancarea era rezonabila la pret si nu neaparat rea la gust(desi nimic elaborat, special sau iesit din comun). Daca esti dispus sa mergi undeva, dupa niste blocuri (asa e situat “restaurantul”), pentru a o inghiti cu noduri si sentimente amestecate (umilinta amestecata cu frustrare) ai aceasta ocazie. Nu exagerez cu nimic, incerc sa fiu cat pot de obiectiv dar nu imi imaginam ca in anul 2014(in Romania!!!) poti fi tratat ca o sluga intr-un restaurant de asa factura…Oribil, as plati dublu fata de nota achitata doar sa nu mai am asemenea experiente!

Reply

O carciuma de boschetari care vor sa manance mult,ieftin si prost si le este lene sa gateasca acasa,sau sa-si cumpere o shaorma de la fast-food asa intra si ei in RESTAURANT sunt oameni care se respecta si ii serveste chiar maestru Calinescu:))

Reply

defel suntem din bucuresti si locuim in germania de ceva ani si cand venim in vizita in romania mereu mancam la restaurantul lui calinescu…am fost in multe restaurante in bucuresti si mereu imi pare rau ca nu am fost la calinescu de aceea acum mergem numai acolo..

Reply

eu merg acolo numai pt quesadilla..si am fost mereu extrem de multumita

Reply

Nu stau foarte aproape de restaurant, dar de cate ori am ocazia ma duc sa mananc acolo. Mancarea este foarte buna si portiile sunt pe gustul meu, adica te poti satura. La multe alte restaurante cand comanzi ceva iti aduce pe farfurie mai mult decor decat mancare. Eu recomand acest local. P.s daca ar instrui putin chelnarii ar fi si mai bine

Reply

Mananc acolo din cand in cand, fortata de imprejurari, si de fiecare data imi promit ca nu mai revin, dar neavand alternative in zona, imi calc promisiunea.
Mancare multa si proasta,preturile nu se justifica. E buna pt o ciorba de pui, niste cartofi prajiti sau o bere si cam atat. Cu orice altceva fel de mancare m-am aventurat a fost fara gust. Prost ventilat – pleci de acolo mirosind a mancare si a fum de tigara.

Reply

uite ca eu bat drumul,de undeva din ilfov pana acolo,special ca sa pap la calinescu!!! nu mai abera,mancarea e chiar buna

Reply

    Nu are cunostinte de restaurant pentru ca la cumparat asa cum era si cu o bucatareasa pe nume Aurelia care a lucrat tot acolo in cartier la restaurantul DE CARTIER pe viorele si acolo a invatat meserie de la proprietarul de acolo scolit prin tari straine.Stiu pentru ca am lucrat 11 ani acolo si stiu toata povestea.Nu inventeaza nimic in materie de mancare nu vine cu nimic nou preturile le stiu fiind cam mari pentru ce ofera.E o carciuma de 2 bani de cartier si nu ar veni lume buna daca nu ar fi el proprietar.Si mai sunt multe de spus.etc

    Reply

Pacat ca asa zisii critici nu sunt tocmai demni de incredere.
Nu par sa aiba calificarea necesara, ceea ce se poate vedea din ultima fraza:
Definiția cu ID-ul 19406:  
TAVÉRNĂ, taverne, s. f. Cârciumă sărăcăcioasă, murdară și întunecoasă – Din fr. taverne.
Sursa: DEX ’98 (1998)
Din pacate, nu m-as putea baza pe aceasta cronica subiectiva si rautacioasa.

Reply

buna va recomand sa mancati la taverna mancare este foarte buna,Am fost acolo de mai multe ori si am mancat bine,si curat saluto dom Nicu partea mea,Tatarasanu Camelia.pup

Reply

Sunt convins ca exista o conspiratie generala ca acel restaurant sa fie plin non stop ! Am mancat acolo mai bine de 4 ani si nu pot sa spun ca am fost marcat vreodata de calitatea proasta a preparatelor sau a servirii. Atata timp cat oamenii se inghesuie sa manance acolo nu prea inteleg de ce dvs. Dl. Butunoiu va exprimati parerea intr-un mod atat de dur. Am calcat pragul multor locuri in Bucuresti incepand cu cantina din Agronomie si terminand cu restaurante de nume precum Aquarium sau Balthazar ! Cred ca dvs. aveti mult mai multe de invatat de la acest restaurant in ceea ce priveste nevoile consumatorilor dvs. Fie ei si de critica culinara ! Va doresc o audienta formata numai din oameni cu venituri peste 100 000 EUR pe an … sunt sigur ca veti avea un success extraordinar ! Slab … foarte slab articol !!!

Reply

Articolul caracterizeaza perfect restaurantul, in general prost, cu mici scapari. Cine spune ca aici se mananca bine a fost o singur data si a avut noroc ori nu stie ce gust are mancarea cu adevarat buna.

Alternative mult mai ok in zona sunt: “La pipe” si “Sare si piper”.

Reply

    Am fost acolo de mai multe ori si am mancat bine. Poate nu este un local cu stil dar mancarea este foarte buna si accesibila.
    Este aglomerat!!!!!

    Reply

    Taverna, din greaca ταβερνα, care in tara de origine este un soi de restaurant mai ieftinut, specializat in preparatele traditionale grecesti, unde poti sa savurezi linistit un souvlaki, o mousaka (da, musacaua noastra mioritica, de origine turceasca) sau o salata de fructe de mare ornata cu “tzatziki”. Si cu un vin autentic (si bun) de provenienta greceasca.

    Reply

    Scurt si la obiect . S-a mancat foarte bine si intr-o atmosfera decenta cat a fost ”Taverna la Gigi” si pentru putin timp de la preluarea de catre Calinescu .Pe urma , Dumnezeu cu mila ! Sa bati km ca sa manaci aici sigur esti SM . Lucrez in zona , Sare si Piper , De Cartier si Thalia sunt alternative mult mai bune . Chiar si Bucur .

    Reply

Am avut pentru multa vreme birouri in zona si mancam de obicei (bine dar nu ieftin) la restaurantul Thalia sau, cand aveam oaspeti de seama, la Daimon. Intr-o zi era inchis la Thalia si am ales sa mergem la nea’ Florin la carciuma. Impresia tuturor a fost ca locul prin obiectele si oamenii de acolo era destul de jalnic. Mancarea servita era rece, multa forfota prin jurul tau si starea aceea nasoala pe care ti-o provoaca trei patru chelneri care stau la trei metri de tine si rad cu pofta si isi fac semne uitandu-se pe la cate o masa sa isi gaseasca subiecte de barfa. Ce sa mai… Atmosfera de golaneala pe bani nu foarte putini si, asa cum zice si mesterul Butunoiu, nu as face un efort sa merg acolo a doua oara nici daca as mai fi in zona, daramite sa merg dintr-o alta zona a Bucurestiului. Multumesc.

Reply

Intr-adevar, fostul “la Misto”, actualul “la Calinescu” este un loc pe care l-am cunoscut din intamplare si cu care ne ducem cu mare drag, mai ales ca ni s-a mai intamplat sa fim serviti chiar de Dl. Calinescu in persoana.
Recomand cu caldura.

Reply

ce recomand eu sa comamndati la acest restaurant: quesadilla de pui (foooooarte buna)si papanasi. portii foarte foarte mari, iar quesadilla (cu cartofi inclusi) este apetisanta,

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


three + = 8