Toate articolele (770 articole)

Diesmal aber richtig, Fisch! Die sensationelle Gastwirtschaft Mamma Leone
Alex Todericiu (Apr 2011)
   9.233 vizite  0 comentarii   3 like

Ein rumänischer Kellner, vormals beim Hamburger Atlantik – Hotel serviert. Benotung: 9/ 10 Warum lieben so viele Bukarester Intelektuelle diese Mamma Leone mit Öffnungszeiten: Mo – So, von 12 bis zum letzten Kunden? Nelu Anca´ s Restaurant aus der Povernei Strasse hat wirklich alles um ein ...

............................................citeste tot

Unde sa o duci la prima intalnire?
George Butunoiu (Apr 2011)
   39.964 vizite  14 comentarii   66 like

Oana Totora, de la Umbrella for Two*, m-a rugat sa-i trimit un mic ghid spre indrumarea clientilor ei, pentru care clienti alegerea locului primei intalniri poarta o responsabilitate serioasa, foarte serioasa, de care depinde continuarea relatiei abia infiripate. Si, pe cale de consecinta, si restul...

............................................citeste tot

Lansarea JW Steakhouse
 (Apr 2011)
   29.732 vizite  6 comentarii   0 like

“Astazi mi se implineste un vis”- sunt cuvintele executive-chef-ului JW Steakhouse, pronuntate cu ocazia lansarii oficiale a restaurantului, desfasurata ieri, 6 aprilie. Simplitate si eleganta sunt cuvintele care exprima cel mai bine evenimentul care a avut loc in cadrul Hotelului Marriott. ...

............................................citeste tot

Restaurantele ascunse ale Bucurestiului
George Butunoiu (Apr 2011)
   43.591 vizite  18 comentarii   22 like

De 20 de ani sunt obligat sa mananc la restaurant in fiecare zi, cel putin o data. Insa adesea de doua ori, de trei ori si chiar si mai mult de atat, uneori... Sunt multi ca mine, oameni care prefera sa faca afaceri sau pur si simplu sa vorbeasca despre viata cu o mancare buna si cu un pahar cu vin ...

............................................citeste tot

Despre Secreto Wine Club (prezentare)
Simona Mardale (Apr 2011)
   33.654 vizite  8 comentarii   -7 Dislike

Dincolo de strada Romulus, Calea Călăraşilor se lărgeşte. Pe stânga (din directia halei Traian) există o străduţă interesantă, în formă de potcoavă, numită Alexandru Sihleanu (poet, 1834-1857). La nr 3, intr-o casa de la inceputul secolulului XX, construita in stil neoromanesc, se ...

............................................citeste tot

La haute cuisine contraataca!
George Butunoiu (Mar 2011)
   25.829 vizite  12 comentarii   24 like

Din cate stiu eu, primul restaurant de gastronomie fina frantuzeasca (haute cuisine) a fost (acum defunctul) La Villa, aproape de Casin, al unui bogatas roman care a vrut mai degraba sa faca o demonstratie de forta si de imagine, decat sa faca din asta o afacere. Apoi a urmat Heritage, facut cu o...

............................................citeste tot

Blind Dinner la Secreto Wine Club
Mihaela Serban (Mar 2011)
   10.066 vizite  0 comentarii   0 like

Primul restaurant “pe intuneric“ s-a deschis in 1999, in Zurich iar dupa sase ani de la deschidere a castigat, datorita conceptului sau revolutionar, premiul londonez Best Social Innovation Award. Numele restaurantului este Blindekuh si este derivat din expresia de origine germana Blinde Kuh ...

............................................citeste tot

RESTOGRAFIEREA sau Hai sa mancam bine impreuna!
dr. Alex Todericiu (Mar 2011)
   8.283 vizite  0 comentarii   12 like

se dedica aparitiei monografiei gastronomiei bucurestene, gazduita de www.restograf.ro si initiatorului acestui site, dl. George Butunoiu dr. Alex Todericiu Cîțiva ani, trăiți la Viena împrenă cu acel intraductibil sentiment, numit Gemütlichkeit (nur immer gemütlich! s-ar traduce prin ...

............................................citeste tot

Manifestul Restograf
Restograf (Mar 2011)
   10.853 vizite  5 comentarii   8 like

„Declaratie de razboi” restaurantelor care dau mancare proasta bucurestenilor 17 martie 2011 In Romania, mostenirea si potentialul socio-cultural ale actului gastronomic sunt putin folosite; calitatea produselor si cea a serviciilor sunt prea des proaste, relatiile dintre principalii ...

............................................citeste tot

Despre ce fel de oameni poţi întâlni în restaurante şi cum îi numeşti
Petre Guran (Mar 2011)
   31.107 vizite  4 comentarii   3 like

Despre prinţi şi prinţese O cronică gastronomică îşi poartă privirea uneori dinspre farfurie spre ambianţa dintr-un restaurant şi spre onorabilii comeseni, a căror prezenţă poate fi invocată în favoarea calităţii cutărui stabiliment gastronomic. Precizările ce urmează, ...

............................................citeste tot

Die italienische VIP – Gastwirtschaft: Spaghetti sind aus!
Alex Todericiu (Mar 2011)
   11.820 vizite  0 comentarii   2 like

Diesmal nur um gesehen zu werden! Osteria Gioia Benotung: 7/10 Spaghetti, aglio, olio e peperoncino! Auf gut deutsch: Spaghetti mit Knoblauch, Olivenöl und scharfer (roten) Pfefferoni, RON 18,- bei jeder italienischen Kneipe ein Klassiker und somit auch eine Selbstverständlichkeit. In Ferrara, ...

............................................citeste tot

Achtung Ekstase! Diesmal Rind! Die magische Anziehungskraft einer schwarzen Plastikkuh namens OSHO!
Alex Todericiu (Mar 2011)
   7.332 vizite  0 comentarii   1 like

Benotung: 8/ 10 Eine Adresse fuer Feinschmecker und alle die in gepflegter jedoch aber auch lockerer Atmosphäre gerne gesehen werden. Eine Garderobe existiert nicht. Die Mäntel und Mützen werden vom Personal hinter Wänden “versteckt”. Die Gaststätte fär am Mittag und Abend (Ö...

............................................citeste tot

Inovatie in team building si petreceri corporate (prezentare)
Delice Cook & Fun (Mar 2011)
   8.854 vizite  0 comentarii   4 like

Vremea teambuilding-urilor clasice a trecut demult. Azi, managerii de HR incearca sa inoveze. Sa fie originali, sa schimbe, sa se asigure ca aduc pe tapet interactivitatea. Elementul ludic. Ei stiu ca daca respecta principiile esentiale ale jocului, dar mai ales daca introduc o nota de noutate, ...

............................................citeste tot

Cum se mananca la tara... (prezentare)
Mirela Coman (Mar 2011)
   21.194 vizite  4 comentarii   11 like

Cum se mananca la tara, la Familia Oancea Răsfoind „Cartea Satului Tălmăcel” scrisă de Gabriel Stroilă, fiu al satului, care a „scormonit” prin vechile cronici din arhive şi a adunat date despre această aşezare,  pot concluziona că încă de la atestarea documentară a satului ...

............................................citeste tot

Inaugurarea Centrului Cultural & Restaurantului-Muzeu «Vatra Neamului»
Mihaela Serban (Feb 2011)
   21.122 vizite  7 comentarii   1 like

Stiti cum e atunci cand un anticar incearca sa iti vanda un ceas pentru ca e din aur iar tu il cumperi doar pentru ca seamana cu al bunicului?... Ce pompos si desuet suna „vatra neamului”, imi spuneam privind cas invitatia. Ce sa mai spun de cuvantul „dineu” si „program cultural- ...

............................................citeste tot

Historische moldawische Gastwirtschaft!
Alex Todericiu (Feb 2011)
   8.644 vizite  0 comentarii   2 like

Restaurantul muzeu Vatra Neamului (Stammesherd); Gutes Essen neben Bukarest! Als Beilage: Kultur, Witz und Selbstironie! Benotung: 8/10 „Stammesherd“ als Museum und Restaurantname ist irreführend. Es geht um eine luxuriös eingerichtete, rund um die Uhr geöffnete, riesige Gastwirtschaft (...

............................................citeste tot

Es menschelt in der Casa di David! Die Promis - Schänke der Stadt
Alex Todericiu (Feb 2011)
   7.561 vizite  0 comentarii   1 like

Benotung: 8/10 „Der Knecht singt gern ein Freiheitslied des Abends in der Schenke. Das fördert die Verdauungskraft und würzet die Getränke“, so Heinrich Heine. Casa di David (geöffnet täglich zwischen 12:00 und 24:00 Uhr, geschätzte 100 Sitzplätze) am Herestrau – See ist ein Ort der ...

............................................citeste tot

Intrarea lui Cezar in Istria
Mihaela Serban (Feb 2011)
   9.342 vizite  0 comentarii   6 like

Eu am fost cea care a taiat panglica Istriei. Asta insemnand ca eu am ajuns prima la evenimentul de lansare, sub privirile ingrozite ale hostesselor care nu-si desavarsisera machiajul, a garderobierei care nu finalizase inventarul umeraselor, a bodyguarzilor care isi instalau microfoanele de ...

............................................citeste tot

Diesmal französische Küche! Empfehlenswertes Hotelrestaurant!
Alex Todericiu (Jan 2011)
   7.649 vizite  0 comentarii   0 like

Bistrot Epoque Benotung: 8/10 Die französische Küche eines drei Michelin - Sternen Kochs in Bukarest! Das Haus, ein Hotel, ist zwischen der Cobalcescu Strasse und der Kirche des Heiligen Constantin zu finden. Am besten nur mit eigenem Pkw, wegen den streunenden Hunden in der Gegend, zu erreichen...

............................................citeste tot

Despre Topul Time-Out al restaurantelor bucurestene pe 2010
George Butunoiu (Dec 2010)
   33.370 vizite  8 comentarii   33 like

La sfarsit de an, multa lume face retrospective si clasamente. Ieri mi-au cazut ochii pe un articol care spunea ca ”Revista Time-Out Bucureşti a premiat cele mai bune restaurante din Bucureşti în cadrul galei Eating & Drinking Awards 2010 care s-a desfăşurat în seara de 21 octombrie la ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe produse si meniuri din lume
Restograf (Dec 2010)
   19.009 vizite  0 comentarii   3 like

  Sofranul este cea mai scumpa mirodenie a lumii. Pretul lui este dat de greutatea cu care se recolteaza si prelucreaza acest condiment fragil care este de fapt pistilul crocusului de sofran. Pentru a recolta 500 de grame de sofran e nevoie de aproximativ 75.000 de flori recoltate de pe ...

............................................citeste tot

Bucataria neoromaneasca
George Butunoiu (Nov 2010)
   31.058 vizite  18 comentarii   17 like

Cine a fost chiar si o singura data la tara si a mancat acolo, mai ales de sarbatori, la Craciun sau la Paste, stie ca nu va gasi asa ceva in restaurantele bucurestene, si nici macar nu-si mai bate capul sa caute. De ce nu copiaza cineva pas cu pas ce se intampla la o astfel de masa taraneasca (e un...

............................................citeste tot

Mana femeiasca la Market8
George Butunoiu (Nov 2010)
   11.510 vizite  5 comentarii   2 like

Eu am fost convins ca e o mana de femeie acolo, de cum am trecut pragul frumoasei vile de la marginea parculetului dintre Radu Beller si Calea Dorobantilor. Casa e foarte bine renovata, cu mana larga, cu materiale si lucruri scumpe si de cea mai buna calitate. Are si o mica terasa in unghi, pe doua ...

............................................citeste tot

Bucataria urbana a lui Radu Rosetti la Madame Pogany
George Butunoiu (Nov 2010)
   16.831 vizite  6 comentarii   2 like

Nu incape nicio indoiala, logica nu pare sa fie socotita un lucru necesar de catre patronii de restaurante din Bucuresti. Sau, poate ca cei mai multi isi fac restaurantele nu ca sa castige bani cu ele, ci doar ca sa-si satisfaca orgoliul, sa le arate celor din jur ca ei pot sa deschida un restaurant...

............................................citeste tot

Gabriel Liiceanu - extremele culinare
extras din "Intilnire cu un necunoscut" (Oct 2010)
   20.627 vizite  0 comentarii   19 like

"Extremele culinare ale vietii"- frugalitatea si desfriul - le-am trait in doua ocazii apropiate in timp si intr-un mod perfect paradoxal: in anii '80, cel mai sumar prinz l-am experimentat intr-o tara a opulentei (Germania), iar cea mai baroca cina, intr-o tara a « mizeriei » (Romania). In ...

............................................citeste tot

  29   30  31
Afiseaza

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016



  (Dec 2016)
2.835 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
1 placut 
1 displacut 

 

In mare, localurile din clasamentul “restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016” sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente.

Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre localurile din Bucuresti, care de-a lungul acestui an au strans cele mai multe checkins, se afla in Centrul Vechi.

check

sursa foto: folkmedia.org

De asemenea, sunt si locurile cele mai frecventate de turisti, acestia fiind, cel mai probabil, si cei care au folosit checkin-ul mai mult ca romanii.

Ce s-a schimbat in acest an este faptul ca lumea nu a prea dat checkin in Foursquare, ci mai mult direct in Facebook.

Asadar, iata cum arata un top 10 al localurilor cu cele mai multe checkins din Bucuresti:

1. Hanul Drumetului – 333.675 checkins

FB – 333.675
Foursquare – 0

Hanul Drumetului 4

De-a lungul timpului Hanu’ Drumetului a devenit o Mecca a consumatorilor de manele. Se pare ca anul 2016 a fost unul de succes, avand in vedere ca in 2015 restaurantul nu a fost prezent in acest top.

2. Caru’ cu Bere – 197.733 checkins

FB – 178.024
Foursquare – 20.755

caru-cu-bere-6

Caru’ cu Bere s-a aflat anul trecut pe locul 1 in acest top. In orice caz, este cu siguranta un restaurant care se va regasi tot timpul printre cele mai populare restaurante din capitala.

3. Old City Pub – 161.505 checkins

FB – 161.505
Foursquare – 0

old city (1)

Noua locatie Old City este un club mare pentru petreceri “incendiare si evenimente”, cu o scena dedicata concertelor LIVE, care atrag multi turisti straini.

De asemenea, meniul acestui pub a fost conceput de Nicolae Vasile (TopChef) si l-a gandit astfel incat sa fie perfect pentru un gastro-pub urban.

4. Hard Rock Cafe – 150.952 checkins

FB – 137.592
Foursquare – 13.900

Hard Rock Cafe

Foarte popular printre corporatisti si printre bucurestenii cu salarii peste medie, Hard Rock Cafe este si unul dintre locurile cu multe concerte si cu mancare buna. Totodata, este si unul dintre localurile unde veti intalni multi straini, turisti sau expati.

5. Embassy Hanul cu Tei – 137.627 checkins

FB – 120.818
Foursquare – 16.869

The Embassy - Hanul cu Tei - Centrul Istoric

The Embassy Hanul cu Tei este avantajat de pozitionarea foarte buna, fiind in mijlocul Centrului Vechi. De asemenea, popularitatea lui se datoreaza faptului ca are preturi corecte pentru ceea ce ofera si se adreseaza unui public de toate genurile.

6. Silver Church – 104.421 checkins

FB – 97.198
Foursquare – 8.039

silver church 6

Silver Church s-a reinventat, iar de ceva vreme a devenit un gastropub, hub social, restaurant, cafenea si club. A revenit in forta in 2016, ceea ce i-a readus popularitatea de care se bucura cand era doar club.

7. Curtea Berarilor – 74.781 checkins

FB – 69.207
Foursquare – 5.709

restaurant berarie curtea berarilor centrul vechi

Curtea Berarilor este un loc cu preturi decente si preferat de cei care ies in grupuri mari la bere. De asemenea, clientela este foarte diversificata, iar numarul mare de checkins se poate explica prin faptul ca este unul dintre locurile cele mai cunoscute, mari si populare din Centrul Vechi.

8. St. Patricks Pub – 65.540 checkins

FB – 59.298
Foursquare – 6.466

St. Patrick // sursa foto: Facebook

St. Patrick // sursa foto: Facebook

Un Irish bar ca la carte, care are grija sa faca atmosfera si sa nu neglijeze preferintele expatilor de a vedea meciurile din campionatul de acasa, St. Patrick este un alt loc din Centrul Vechi care a devenit o poveste de succes, fiind preferat in egala masura de turisti si de romani.

9. 18 by Embassy – 63.643 checkins

FB – 63.643
Foursquare – 0

18 Lounge // sursa foto: Facebook

18 Lounge // sursa foto: Facebook

Privelistea superba de aici este de ajuns sa te faca sa-ti scoti telefonul si, inainte de a posta o poza pe Instagram, sa-ti anunti prietenii unde te afli printr-un simplu checkin.

10. Van Gogh – 56.532 checkins

FB – 45.756
Foursquare – 11.081

van gogh 5

La intrarea in Van Gogh se afla un mare steag al Olandei, semn ca aici este locul de intalnire al tuturor olandezilor din Bucuresti. Mancarea este buna, locul arata foarte bine, iar atmosfera este una care te face sa te simti ca afara – destule ingrediente pentru a te face sa dai checkin.

Vezi si care au fost restaurantele din Bucuresti in care s-au dat cele mai multe checkins


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Nicolae Vasile nu mai este Chef la Old City de ceva vreme.
Nu considerati ca sunteti penibili atunci cand publicati informatii neverificate sau neactualizate?

Reply

    Buna, Gabriel,

    Ai dreptate, in text era o greseala. Am corectat acum, multumim pentru observatie, ne turnam cenusa in cap pentru neatentie.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 − six =