Toate articolele (759 articole)

Pariul riscant al lui Costanda cu La Mangerie
George Butunoiu (Jul 2010)
   7.419 vizite  0 comentarii   2 like

Culmea gastronomiei bucurestene pana in urma cu nu multi ani erau cateva restaurante “fusion” dar, mai ales, restaurantele italiene. Adica asa cum e acum in orasele mai mari de provincie, care se mandresc cu restaurante precum echivalentele lui Aquarium sau vreunei Trattoria oarecare in capitala...

............................................citeste tot

La Livada cu Visini mai bine mancati direct din copac
George Butunoiu (Jul 2010)
   11.369 vizite  4 comentarii   6 like

Unii bucuresteni isi mai aduc aminte ce e aceea o “livada”. Daca ar fi pe mana cui trebuie, micul restaurant cu marea lui gradina ar putea fi unul dintre cele mai frumoase si mai de succes localuri din Bucuresti. Insa nu a fost sa fie, si nici nu va fi prea curand. Sa presupunem ca un om ...

............................................citeste tot

Un weekend hedonist pe Litoralul romanesc
Cristian Gheorghe (Jul 2010)
   9.555 vizite  1 comentarii   14 like

Dragi excursionisti, iubitori de frumos, Vara, weekend-urile programate din scurt au farmecul lor. Nu ai timp sa te pregatesti mult, nu ai asteptari decat de la un loc sau doua, unde te duci ca sa fii sigur ca nu ratezi starea de bine,  te urci in masina si pleci. E drept, daca asta se intampla ...

............................................citeste tot

La Chez Marie...
George Butunoiu (Jul 2010)
   13.217 vizite  4 comentarii   4 like

Daca ar face cineva un sondaj extins printre toti patronii de restaurante din Bucuresti si i-ar intreba ce ar alege intre un mic restaurant mediocru si un bistrou bun, cred ca aproape toti ar raspunde in cor: “Vrem restaurant, oricat de prost ar fi, numai restaurant sa fie, si nu bistrou!” Pe de...

............................................citeste tot

Cum au dat Vova si familia lovitura cu Osteria Gioia
George Butunoiu (Jul 2010)
   17.890 vizite  1 comentarii   12 like

Noul Osteria Gioia by Patrizia (asa se prezinta) e singurul restaurant italian, dintre cele cunoscute mie in Bucuresti, pe care il includ in grupul foarte restrans al celor cu gastronomie fina. Nu sunt un bun cunoscator al bucatariei italiene sofisticate, nu am fost niciodata la un restaurant cotat...

............................................citeste tot

Bucurestenii se duc la Karishma ca sa vada chelneri indieni
George Butunoiu (Jun 2010)
   24.855 vizite  5 comentarii   0 like

Daca nu esti indian, ca sa auzi despre Karishma din surse avizate, risti sa treci de multe ori prin fata lui fara sa iti dai seama ca acolo e un restaurant care e deschis de mai mult de 5 ani. Nici de la cunoscuti nu ai multe sanse sa afli despre el, pentru ca am auzit ca aproape toti clientii sunt ...

............................................citeste tot

Museum - o alta cronica subiectiva
Ileana Marinescu (Jun 2010)
   10.550 vizite  0 comentarii   9 like

Fac parte dintre acele persoane care iubesc plimbarile in locuri linistite (mersul pe jos chiar ne face bine, in general) iar daca pe traseurile respective mai intalnesc si un restaurant retras situatia este cu atat mai incantatoare. Pentru ca stau aproape de zona Cotrocenilor nu odata m-am oprit la...

............................................citeste tot

Ce sa critici la Cantina lui Nicolai
George Butunoiu (Jun 2010)
   21.284 vizite  3 comentarii   0 like

Dupa cat de tare m-au enervat prima data niste chelneri de la “cantina” din Povernei, tare mult as fi vrut sa umplu cateva pagini numai cu grozavii despre Nicolai si despre afacerea lui. Din pacate pentru orgoliul meu, trebuie sa scriu acum ca acesta e cel mai bun restaurant la care si eu si ...

............................................citeste tot

La Exile, intr-o scurta vizita la Romica
George Butunoiu (Jun 2010)
   8.446 vizite  0 comentarii   -2 Dislike

Toata lumea stie (adesea subconstient) ca cel mai puternic instrument de marketing pentru un restaurant este sa stii ca tot timpul il gasesti pe patron acolo, sa vezi ca-si cunoaste clientii si ca acestia il cunosc, la randul lor, si ca se considera musafirii lui. Asa fac cucoana de la Jaristea,  ...

............................................citeste tot

Capsa asa cum nu va mai fi niciodata
George Butunoiu (Jun 2010)
   11.035 vizite  4 comentarii   1 like

Casa Capsa a fost mai intai o cofetarie, in 1866, cand a fost deschisa, apoi i s-a alaturat si un restaurant, in 1881. Pe placuta de la intrare mi se pare ca am vazut ca scrie ca e din 1856, iar pe situl lor de Internet apare ca a fost fondata in 1852 de catre un anume Grigore Capsa, care a trait ...

............................................citeste tot

La Belle Epoque sau lectia lui Copos de facut bani cu un restaurant
George Butunoiu (Jun 2010)
   8.111 vizite  1 comentarii   0 like

Micul si cochetul bistrou de pe strada Beller a fost deschis de George Copos, cu multi ani in urma, care l-a vandut lui Nicolae Ghinea (cel care are magazinele Nic si alte acareturi in zona), care l-a inchiriat patronului de la White Horse, care nu a schimbat nimic, nici macar paginile jerpelite rau...

............................................citeste tot

Cu nostalgie despre Select
George Butunoiu (May 2010)
   8.838 vizite  0 comentarii   6 like

Demult, pe vremea lui Ceausescu, erau multe restaurante, mai ales in afara Bucurestiului si a zonelor turistice, in care nu puteai primi altceva decat o supa transparenta si cotlet de porc cu cartofi prajiti. Cineva glumea odata si spunea ca atunci “la haute gastronomie” era larg raspandita in ...

............................................citeste tot

DonCafe nu se incadreaza prea bine in statistici
George Butunoiu (May 2010)
   11.384 vizite  3 comentarii   -15 Dislike

Fie ca e vorba despre un restaurant, despre o cafenea, un bar, un club sau alte locuri ale pierzaniei, clientela acelui local se (auto)defineste si se clarifica, de regula, foarte repede, in cateva saptamani de la deschidere. Cel mai bine se vede asta pe celebra deja strada Beller, unde ...

............................................citeste tot

La Bonne Bouche - bistroul baietilor buni
George Butunoiu (May 2010)
   9.665 vizite  1 comentarii   4 like

De cand au vazut ca scriu cronici despre restaurant, mai multi oameni subtiri mi-au recomandat sa ma opresc la La Bonne Bouche daca ajung in centrul vechi. Ba, unii chiar m-au indemnat sa ma duc in mod special acolo, lucru nu tocmai la indemana cuiva care trebuie sa mearga cu masina, fie ca nu are ...

............................................citeste tot

Beraria lui Locic din Piata Dorobantilor
George Butunoiu (May 2010)
   7.318 vizite  0 comentarii   0 like

Daca s-ar fi intamplat sa merg de trei ori si nu de patru la Beraria Dorobanti inainte de a scrie despre ei, i-as fi pus direct in lista celor care dau mancare proasta bucurestenilor, alaturi de Burebista, de La Mama si de alte cateva ca ele. Nu stiu daca e doar o intamplare ca toate cele la care am...

............................................citeste tot

Jadoo Gardin, restaurantul care nu isi asuma riscuri inutile
George Butunoiu (May 2010)
   9.229 vizite  2 comentarii   0 like

In Wikipedia scrie ca Jadoo e numele unui album scos de un cantaret pakistanez. Nu stiu daca “gardin” inseamna ceva in vreo limba sau daca are o legatura cu “gradina”, asa cum pare; m-am uitat si pe Internet si nu am gasit cuvantul asta. E drept, am renuntat repede, poate ca m-as fi lamurit ...

............................................citeste tot

Ce mananca constantenii la Marco Polo
George Butunoiu (May 2010)
   23.451 vizite  3 comentarii   3 like

Ori de cate ori am fost in Constanta (foarte rar, o data la cativa ani), prietenii mei de acolo, care stiu ce-mi place si ce nu, m-au dus la niste restaurante in care am mancat mai mult peste fi alte inotatoare. Ca locurile acelea nu semanau prea mult cu cele cu care sunt eu obisnuit in Bucuresti, ...

............................................citeste tot

Memento mori la Mju
George Butunoiu (May 2010)
   15.360 vizite  0 comentarii   4 like

Sunt sigur ca as gasi multe articole admirative la adresa neobisnuitului restaurant de la intersectia dintre strazile Batistei (se citeste “batishtei”) si Vasile Lascar daca m-as uita putin pe Internet. Nu ar fi de mirare, stiind ca au primit si un titlu de “restaurant al anului”, in 2008 ...

............................................citeste tot

Despre ce mananca brasovenii si targumuresenii la Casa Hirscher, Bella Muzica si Laci Csarda
George Butunoiu (Apr 2010)
   17.228 vizite  4 comentarii   2 like

Mi-am propus sa scriu despre un restaurant numai dupa ce ma duc de mai multe ori acolo, si intotdeauna insotit de cineva care sa-mi mai tempereze elanul critic. De data aceasta voi face o exceptie, doar din simple ratiuni logistice, pentru ca vorbesc despre niste restaurante in care nu cred ca voi ...

............................................citeste tot

Un lucru turcesc bine facut – restaurantul Divan
George Butunoiu (Apr 2010)
   13.586 vizite  4 comentarii   0 like

Eu nu am inteles niciodata de ce Bucurestiul nu e plin de restaurante ca acesta. Bucataria turceasca e buna, e bogata, e bine definita si coerenta si e mult mai la indemana restaurantelor mici decat cea frantuzeasca sau cea asiatica, de pilda. Psihologia patronului roman de restaurant va ramane o ...

............................................citeste tot

Cand mergeti la Aquarium spuneti ca sunteti un fotbalist celebru
George Butunoiu (Apr 2010)
   8.341 vizite  2 comentarii   1 like

La putin timp dupa Revolutie, un fotbalist celebru si un sarb a deschis Aquarium, un restaurant cu putin cunoscuta pe atunci bucatarie italiana. O buna bucata de vreme a ridicat pretentii la lista scurta a restaurantelor bune din Bucuresti. Nici nu a fost prea greu acum aproape 20 de ani, cand ...

............................................citeste tot

Amuse-bouche pe nota de plata de la Aqua
George Butunoiu (Mar 2010)
   18.830 vizite  2 comentarii   5 like

Cativa romani si niste libanezi (din cate am auzit de la cei din jur) au facut un pariu riscant si au deschis acum cateva luni, in plina criza, un restaurant in Parcul Herastrau, pe care l-au vrut pozitionat de la inceput direct in top. Cred ca investitia – destul de consistenta, din cate se vede...

............................................citeste tot

Ici et la, sau cum isi poate bate joc un arhitect de munca omului
George Butunoiu (Mar 2010)
   9.501 vizite  3 comentarii   4 like

Saptamana trecuta am scris despre Sangria, poate cel mai frumos loc din Bucuresti. Acum voi scrie despre cel mai urat. Nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreodata un restaurant mai urat, nici in Romania si nici in alta tara. Si nu am umblat putin prin lume… Am ramas pur si simplu perplex cand am intrat...

............................................citeste tot

Bucataria de supermarket romanesc la Burebista
George Butunoiu (Feb 2010)
   8.586 vizite  0 comentarii   1 like

Nu mai am abonament la TBR si, de cand nu am mai vazut cronicile despre restaurante ale lui Michael Barclay, am incetat sa mai citesc asa ceva in presa bucuresteana. Mi-am zis ca mai bine le scriu singur si mi le citesc pe ale mele, daca nu o sa am altceva mai bun de facut. Am luat multe tepe ...

............................................citeste tot

La Die Deutsche Kneipe i se face in ciuda Profesorului Mencinicopschi
George Butunoiu (Feb 2010)
   9.929 vizite  2 comentarii   4 like

Imi aduc aminte si acum toate lucrurile pe care le-am vazut si care mi s-au intamplat in primele zile atunci cand am iesit eu intaia oara din tara, la foarte putin timp dupa Revolutie. Unul dintre acestea era micul bistrot al lui Philippe si al lui Marie, dintr-o margine a Parisului. I-a luat ceva ...

............................................citeste tot

  30   31
Afiseaza

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016



  (Dec 2016)
1.875 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
1 placut 
1 displacut 

 

In mare, localurile din clasamentul “restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016” sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente.

Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre localurile din Bucuresti, care de-a lungul acestui an au strans cele mai multe checkins, se afla in Centrul Vechi.

check

sursa foto: folkmedia.org

De asemenea, sunt si locurile cele mai frecventate de turisti, acestia fiind, cel mai probabil, si cei care au folosit checkin-ul mai mult ca romanii.

Ce s-a schimbat in acest an este faptul ca lumea nu a prea dat checkin in Foursquare, ci mai mult direct in Facebook.

Asadar, iata cum arata un top 10 al localurilor cu cele mai multe checkins din Bucuresti:

1. Hanul Drumetului – 333.675 checkins

FB – 333.675
Foursquare – 0

Hanul Drumetului 4

De-a lungul timpului Hanu’ Drumetului a devenit o Mecca a consumatorilor de manele. Se pare ca anul 2016 a fost unul de succes, avand in vedere ca in 2015 restaurantul nu a fost prezent in acest top.

2. Caru’ cu Bere – 197.733 checkins

FB – 178.024
Foursquare – 20.755

caru-cu-bere-6

Caru’ cu Bere s-a aflat anul trecut pe locul 1 in acest top. In orice caz, este cu siguranta un restaurant care se va regasi tot timpul printre cele mai populare restaurante din capitala.

3. Old City Pub – 161.505 checkins

FB – 161.505
Foursquare – 0

old city (1)

Noua locatie Old City este un club mare pentru petreceri “incendiare si evenimente”, cu o scena dedicata concertelor LIVE, care atrag multi turisti straini.

De asemenea, meniul acestui pub a fost conceput de Nicolae Vasile (TopChef) si l-a gandit astfel incat sa fie perfect pentru un gastro-pub urban.

4. Hard Rock Cafe – 150.952 checkins

FB – 137.592
Foursquare – 13.900

Hard Rock Cafe

Foarte popular printre corporatisti si printre bucurestenii cu salarii peste medie, Hard Rock Cafe este si unul dintre locurile cu multe concerte si cu mancare buna. Totodata, este si unul dintre localurile unde veti intalni multi straini, turisti sau expati.

5. Embassy Hanul cu Tei – 137.627 checkins

FB – 120.818
Foursquare – 16.869

The Embassy - Hanul cu Tei - Centrul Istoric

The Embassy Hanul cu Tei este avantajat de pozitionarea foarte buna, fiind in mijlocul Centrului Vechi. De asemenea, popularitatea lui se datoreaza faptului ca are preturi corecte pentru ceea ce ofera si se adreseaza unui public de toate genurile.

6. Silver Church – 104.421 checkins

FB – 97.198
Foursquare – 8.039

silver church 6

Silver Church s-a reinventat, iar de ceva vreme a devenit un gastropub, hub social, restaurant, cafenea si club. A revenit in forta in 2016, ceea ce i-a readus popularitatea de care se bucura cand era doar club.

7. Curtea Berarilor – 74.781 checkins

FB – 69.207
Foursquare – 5.709

restaurant berarie curtea berarilor centrul vechi

Curtea Berarilor este un loc cu preturi decente si preferat de cei care ies in grupuri mari la bere. De asemenea, clientela este foarte diversificata, iar numarul mare de checkins se poate explica prin faptul ca este unul dintre locurile cele mai cunoscute, mari si populare din Centrul Vechi.

8. St. Patricks Pub – 65.540 checkins

FB – 59.298
Foursquare – 6.466

St. Patrick // sursa foto: Facebook

St. Patrick // sursa foto: Facebook

Un Irish bar ca la carte, care are grija sa faca atmosfera si sa nu neglijeze preferintele expatilor de a vedea meciurile din campionatul de acasa, St. Patrick este un alt loc din Centrul Vechi care a devenit o poveste de succes, fiind preferat in egala masura de turisti si de romani.

9. 18 by Embassy – 63.643 checkins

FB – 63.643
Foursquare – 0

18 Lounge // sursa foto: Facebook

18 Lounge // sursa foto: Facebook

Privelistea superba de aici este de ajuns sa te faca sa-ti scoti telefonul si, inainte de a posta o poza pe Instagram, sa-ti anunti prietenii unde te afli printr-un simplu checkin.

10. Van Gogh – 56.532 checkins

FB – 45.756
Foursquare – 11.081

van gogh 5

La intrarea in Van Gogh se afla un mare steag al Olandei, semn ca aici este locul de intalnire al tuturor olandezilor din Bucuresti. Mancarea este buna, locul arata foarte bine, iar atmosfera este una care te face sa te simti ca afara – destule ingrediente pentru a te face sa dai checkin.

Vezi si care au fost restaurantele din Bucuresti in care s-au dat cele mai multe checkins


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Nicolae Vasile nu mai este Chef la Old City de ceva vreme.
Nu considerati ca sunteti penibili atunci cand publicati informatii neverificate sau neactualizate?

Reply

    Buna, Gabriel,

    Ai dreptate, in text era o greseala. Am corectat acum, multumim pentru observatie, ne turnam cenusa in cap pentru neatentie.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


3 − three =