Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   74 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   190 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   235 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   158 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   191 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.336 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   376 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   258 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.551 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   299 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.922 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.167 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   536 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   530 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.208 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   188 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   250 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.598 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   826 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.529 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.317 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.416 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cea mai dezagreabila experienta cu un chelner din ultimii ani



George Butunoiu  (Jul 2015)
1.278 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
2 placut 
22 displacut 

 

Aici mi-a fost dat sa am cea mai dezagreabila discutie cu un chelner din ultimul an, si chiar mai mult decat atat. Nu sunt dintre cei – foarte multi – deranjati de serviciile din restaurantele romanesti, nu mi se pare ca e o diferenta atat de mare fata de cum esti servit in alte tari, asa cum spune aproape toata lumea. Ba chiar sunt acuzat adesea ca dau note prea mari la servicii. Intr-adevar, uitandu-ma inapoi, cred ca rar am pus o nota mai mica decat 8 in ultimii doi ani. Acum, la be nat., am pus un 4, ceea ce nu am mai facut de ani buni.

be nat. e un restaurant de proximitate intr-o mare cladire de birouri, in Piata Victoriei, America House, in coltul dinspre BRD. Cred ca au inceput doar cu un mic snack cu sandviciuri si salate, la parter, in urma cu ceva vreme, dupa care s-au extins si la etaj, pastrand si punctul de vanzare initial, de jos. La etaj au o sala de marime medie, dispusa intr-un spatiu neregulat. Atmosfera de fast-food, plastic si materiale sintetice, cu preocupare pentru functionalitate, e un loc in care vii sa mananci ceva repede si nu prea scump, cand te grabesti.

Cred ca poti sa iei si ceva salate sau sandviciuri de jos si sa stai la o masa la etaj, sa le mananci. Acolo au si un meniu a la carte, destul de restrans, bucatarie relativ simpla, urbana, cu lucruri care ar trebui sa se faca repede – cel putin in experienta comuna. Mancarea a fost cam sarata, insa destul de buna, mai ales o pulpa de rata cu piure, surprinzator de gustoasa. Cand se prezinta insista ca e mancare naturala, ingrediente proaspete, produse sanatoase, lucruri din acestea, pe care le spune toata lumea, de altfel. De fapt, chiar in nume si-au subliniat conceptul, cu trimitere la “natural”, ceea ce nu poate contesta nimeni cu usurinta, insa nici sa verifici nu se poate. Preturile sunt rezonabile, poti manca destul de bine cu 50-60 de lei.

Dupa cum am spus la inceput, serviciul a asigurat unicitatea si “memorabilitatea” vizitei noastre la be nat. Surprinzator, imi aduc perfect aminte de un incident neplacut avut tot la ei, cred ca imediat dupa deschidere, cand am avut un schimb foarte dezagreabil de replici cu o vanzatoare de acolo, nu mai tin minte pe ce subiect, insa am retinut bine sentimentul. Nu am scris atunci despre ei pentru ca nu era restaurant, era doar un mic magazin de sandviciuri si salate, caruia nu ii puneam note. Nu pot sa spun cu mana pe inima ca acum am reintalnit aceeasi faptura care produce un astfel de efect iritant asupra mea, insa nu m-ar mira deloc sa fie tot ea.

Oricine ar fi, duduia de acum s-a rastit pur si simplu la noi chiar la primul schimb de cuvinte. Cand a devenit clar ca ne detestam unul pe altul, nu a mai fost nimic de facut. Ea ne-a trantit tacamurile pe masa, teatral, demonstrativ, ostentativ si zgomotos, eu am refuzat sa mai vorbesc direct cu ea si pana la urma am convenit (tacit) sa vina altcineva sa se ocupe de noi. Macar acela nu a fost agresiv, insa era cu totul apatic, fara niciun chef de a servi pe cineva si nici dispus sa faca eforturi de memorie in ziua respectiva. Oricum, totul a durat foarte mult, am stat mai mult de un ceas ca sa mancam ceva ce era de presupus ca va fi adus in sistem de fast-food, sau nu foarte departe de acesta. Si a mai fost ceva care a stricat si ce mai ramasese din “relatia” mea cu serviciul de la be nat., si anume vinul pe care au uitat sa mi-l aduca, insa care era bine-mersi pe nota de plata…


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Be nat este de rahat ( isi merita jocul de cuvinte )! Sunt un client care a trait aceleasi senzatii la be nat!

Reply

bb,
Nu cumva este al tau restaurantul?
Dar tu cine esti?
Butunoiu stim cine este.
Dar tu?

Reply

    Salut Dan, nu este restaurantul meu si nici nu imi doresc asa ceva ! Imi place corectitudinea si mai ales adevarul ! Ceea ce face acest individ plin de fite de Dorobanti, aere de taran crescut in Galati, se numeste Prosteala La Superlativ, asa cum trebuia sa se numeasca si fostul lui restaurant ‘La George Butunoiiu & Oskar ‘ de care nu s-a ales decat cu o amarata de serivitoare crezand ca este un al doilea ”Irinel Columbeanu” . Apropo, cand mai apari pe la Tv cu un nou subiect interesant(un caine pierdut pe strazi, o pasare lovita si gasita de tine, faptul ca ai descoperit ‘Facebook’, ca esti un mare ascultataor de muzica clasica si de mancat rahat cu lopata???)? Un ratat ai fost, esti si asa o sa mori !!

    Reply

Bun, cine esti tu? Ce treaba ai tu cu bucataria si cu restaurantele? Ce / cine te recomanda sa faci asa ceva? Care este mai exact ocupatia ta? De ce afirimi niste lucruri fara a avea dovezi? Stie lumea ce lucruri murdare faci ? Sa iti fie rusine, om batran cu parul alb !

Reply

    nici mie nu-mi este simpatic domnul butunoiu(dintr-o mie de motive, incepand cu cele politice si terminand cu…ce vreti dvs), relatarea experientei lui cred totusi ca este cinstita. ce motive ar fi avut sa se ia de un vanzator la fast-food, daca nu ar fi fost tratat memorabil de grosolan?
    nu cred ca la nivelul lui se mai poate purta ca un pusti care scrie pentru o bautura gratis.

    Reply

      Despre ce ‘nivel’ vorbesti? Cine este el si ce face mai exact ? Hai sa fim seriosi !! Un pupincurist care cerseste contracte pa la Cotroceni ! Un personaj care se ascunde in spatele altora de frica celor ce vor sa-l inchida ! 😉 Astept cu drag si ziua aia !!

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 2 = two