Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   322 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   727 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   987 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   383 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   456 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.145 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.665 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   332 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.986 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   785 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   402 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   265 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   619 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.162 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.480 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.210 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.496 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.676 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   530 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   653 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Wine bars din Bucuresti – locurile frumoase in care iesim la un pahar de vin



  (Nov 2015)
4.816 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

wine 2Wine bar-ul este, prin definitie, un loc in care mergi sa bei vin. Simplu, nu? Dar ca orice concept in aparenta simplu, si wine bar-urile mai au niste caracteristici care sa le scoata din banalitatea unei definitii. Un wine bar trebuie sa aiba o colectie impresionanta de vinuri, sa ofere clientilor sai vin la pahar care sa completeze conceptul degustarii pe care oamenii il pot face intr-un astfel de local.

Altfel privit, un wine bar este o camera de testare pentru cei care nu si-au gasit inca vinul potrivit, dar si pentru impatimitii acestei bauturi care sunt mereu in cautarea unor soiuri noi prin care sa-si intregeasca arhiva degustarilor.

Am aruncat o privire pe harta Bucurestiului ca sa vedem care sunt wine bar-urile pe care merita sa le vizitam. Mai mult, am pus si cateva intrebari acestora ca sa aflam mai multe despre vinurile din colectia lor si despre ce putem gasi la ei in casa vinurilor:

 

Abel’s Wine Bar

abel 4

Abel’s Wine Bar e un mic local cu vinuri in Centrul Vechi. Aici au loc si evenimente speciale, de la wine tasting la seri de pictura insotite, desigur, de un pahar de vin. Abel’s promite ca incearca sa ofere clientilor sai vinurile cu adevarat deosebite, nu neaparat pe cele scumpe. De la acest wine bar am aflat si noi urmatoarele:

Cate vinuri aveti in wine bar?

Abel’s: Avem circa 120 de etichete.

Care sunt vinurile cu care va mandriti cel mai tare?

Abel’s: Ne mandrim cu Apogeum – Feteasca Neagra, Ispita, Col d’Orcia Olmaia Cabernet Sant’Antimo, Septima Gran Reserva, Zorzal – Field Blend, Balla Geza STONEWINE-Cadarca, Oveja Negra, Chateau de Saint Cosme Gigondas, Bauer Sauv Blanc, Stirbey Novac, si multe altele.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Abel’s: Nu. Lista vinurilor la pahar se roteste constant. In functie de sezon, oferim o varianta mai mare de vinuri rosii sau vinuri albe.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Abel’s: Din punctul nostru de vedere, un wine bar trebuie sa fie un loc intim si primitor unde oamenii pot socializa la un pahar de vin si sa isi faca prieteni noi. Indemnam oamenii sa guste si sa incerce vinuri noi! La Abel’s toate vinurile care sunt la pahar se gusta inainte de a fi servite.

Bruno Wine Bar

bruno

Bruno e un wine bar pionier, printre primele astfel de localuri aparute in Bucuresti. Bruno si-a atras in aceasta misiune un expert care sa faca recomandari oamenilor. Astfel, il au alaturi de Razvan Jurca, entuziast gourmet, critic de vin si cu o vasta experienta in tot ce inseamna scopul nobil al vinului.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Bruno Wine Bar: In momentul de fata avem in meniu 201 etichete, cu vinuri din 5 continente. Incercam sa acoperim cat mai multe tari, atat din Europa cat si din Lumea Noua: Statele Unite, Mexic, Argentina, Chile, Uruguay, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Bruno Wine Bar: Vinul eticheta Bruno, creat de Aurelia Visinescu, la Domeniile Sahateni, care este in 2 variante: Bruno Cabernet Sauvignon 2012 si Bruno Tamaioasa Romaneasca- Sec 2011.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Bruno Wine Bar: Dorim sa oferim o experienta complexa prietenilor Bruno, asa ca servim cam 80% din vinuri la pahar.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Bruno Wine Bar: Bruno Wine bar este un loc prietenos si cochet, in care oamenii au oportunitatea de a cunoaste vinul, de a degusta cat mai multe soiuri, de la soiuri autentice romanesti – Cramposie sau Tamaioasa la un Novac sau o Feteasca Neagra, pana la soiuri “exotice”gen Carmenere, Tannat, Zinfandel, Shiraz, dar si clasicele Merlot, Cabernet, Chardonnay, Sauvignon Blanc. In plus, experienta e desavarsita prin degustarea mai multor vinuri la pahar, in aceeasi seara, insotite de gustari asociate cu vinul – platouri de branzaturi si charcuterie.

Corks

corks 5

Corks a aparut in Bucuresti din nevoia de a oferi bucurestenilor un loc cozy in adevaratul sens al cuvantului. Un loc in care sa te simti bine, un loc cu un decor primitor in care vinul sa nu mai aiba secrete si sa fie consumat din pura placere de a bea aceasta licoare.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Corks: La CORKS Cozy Bar avem in portofoliu 200 de etichete, dintre care peste 140 de vinuri le servim si la pahar. Vinurile sunt din Lumea Noua (SUA, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda) si din cea Veche (Romania, Franta, Italia, Spania, Portugalia, Liban, Grecia). Servim la pahar si vinuri spumante (champagne, prosecco si cava), dar si vinuri fortifiate (porto si sherry) si un delicios vin cu ciocolata.

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Corks: Ne mandrim cu toate vinurile pentru ca fiecare vin prezent in oferta Cozy Bar-ului ofera un raport optim calitate-pret si fie are o povestioara proprie (sherry-ul Tio Pepe este el insusi un vin legendar; Portia Prima – servit la Nobel Prize) sau este multi-premiat (Chateauneuf-du-Pape Domaine Barville, Chateau La Verriere, Elodie Cabernet, Elodie Fruite, Apogeum Domeniile Tohani, etc.), ori expertii mondiali de top i-au acordat un punctaj ridicat sau chiar il recomanda (Chateau Haute-Serre – 92 Puncte Wine Spectator; Aegerter Pouilly Fuisse, Aegerter Pommard si Aegerter Gevrey Chambertin – recomandate de Dominique Laporte, Best Sommelier of France), sau pur si simplu are la baza soiuri romanesti pe care noi le iubim.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Corks: Wine barurile sunt localuri intime, calde, sunt baruri in care accentul se pune pe calitatea produselor si mai putin pe cantitatea portiilor. Noi consideram ca vinul trebuie experimentat – de aici si selectia vasta de vinuri pe care le servim la pahar. Pentru ca dorim ca clientii Cozy Bar-ului sa savureze cat mai multe vinuri, din diverse locuri ale lumii, in functie de ocazie, de companie, de preparatele culinare alese, de momentul zilei, de pofta de calatorie pentru rasfatarea simturilor gustative si olfactive. Pentru ca atunci cand savurezi un vin, experimentezi practic o parte din povestea locului sau de provenienta, din caracteristicile “terroir-ului” respectiv (solul, clima si topografia specifice), know-how-ul, cultura, traditia sau modernismul locului respectiv.

Intr-un wine bar iesi pentru a te relaxa, pentru a avea conversatii incitante in timp ce savurezi vinul. Este cunoscut faptul ca perceptia asupra vinului se modifica in functie de anturaj, vinul fiind cu atat mai placut cu cat persoanele cu care il degusti iti sunt mai dragi. Asadar, wine barurile sunt localurile calde, neaglomerate, cu muzica atragatoare, unde renunti total la mastile sociale si mergi pentru a savura vinul si conversatiile spumoase alaturi de anturajul tau preferat, unde te simti exact ca in livingul locuintei tale, dar fiind rasfatat de echipa Cozy Bar-ului.

In Bucuresti mai exista si aceste wine bars:

 

Tasting Room by Ethic Wine 

Restaurant Tasting Room - Piata Floreasca Bucuresti 2

Acest wine bar s-a dus mai departe de Centrul Vechi intr-o alta zona cu staif, pe Putul lui Zamfir. La selectia de vinuri, Tasting Room adauga si un meniu de mancare destul de generos. Sloganul lor e simplu si sumarizeaza intreaga filozofie din spatele acestui bistro: “a place where you cand mix&match wine of the day with real cuisine made by a real Chef”.

1000 de Chipuri

1000 7

 

Atmosfera relaxata intr-un spatiu frumos, asa isi asteapta wine bar-ul 1000 de Chipuri clientii. Wine bar-ul arata multiplele chipuri ale vinului intr-un bistro mic cu geamuri mari intr-o zona mai ferita de haos si agitatie, de la Unirii in sus pe 11 Iunie. Si mai e un wine bar 1000 de Chipuri, pe Barbu Vacarescu.

Dyonisos

dyonisos 6

Tot in Centrul Vechi e si acest wine bar micut, dar tot cu un design care sa te imbie la sederi cu povesti multe si frumoase. De curand Dyonisos si-a lansat si-un vin sub marca proprie, cu struguri culesi de pe domeniile Sahateni. Pe langa acesta, wine bar-ul are in vitrina toate sortimentele pe care le puteti incerca in frumosul local.

Vinexpert The Wine Bistro

Bistroul vinoteca Vinexpert de la Piata Victoriei

Vinexpert e un bistro cu vin. Si cu mancare. E la Victoriei si interiorul pare sa fie un altar dedicat vinului, cu pereti decorati cu felurite sticle. Vinexpert a pornit ca fiind un lant de magazine, o importanta resursa pentru toti pasionatii de vin. De curand au deschis si acest bistro dedicat degustarilor de vin, dar si unui pranz sau unei cine in toata regula.

 

Voi in ca wine bar-uri din Bucuresti iesiti?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight × = 24