Toate articolele (763 articole)

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   510 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   313 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   1.552 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   205 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   7.975 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   489 vizite  0 comentarii   5 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   344 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   276 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   172 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   498 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.044 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.089 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.749 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   313 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.216 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.500 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   360 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   472 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   756 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   328 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   341 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   2.100 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   977 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.302 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   426 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Wine bars din Bucuresti – locurile frumoase in care iesim la un pahar de vin



  (Nov 2015)
4.168 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

wine 2Wine bar-ul este, prin definitie, un loc in care mergi sa bei vin. Simplu, nu? Dar ca orice concept in aparenta simplu, si wine bar-urile mai au niste caracteristici care sa le scoata din banalitatea unei definitii. Un wine bar trebuie sa aiba o colectie impresionanta de vinuri, sa ofere clientilor sai vin la pahar care sa completeze conceptul degustarii pe care oamenii il pot face intr-un astfel de local.

Altfel privit, un wine bar este o camera de testare pentru cei care nu si-au gasit inca vinul potrivit, dar si pentru impatimitii acestei bauturi care sunt mereu in cautarea unor soiuri noi prin care sa-si intregeasca arhiva degustarilor.

Am aruncat o privire pe harta Bucurestiului ca sa vedem care sunt wine bar-urile pe care merita sa le vizitam. Mai mult, am pus si cateva intrebari acestora ca sa aflam mai multe despre vinurile din colectia lor si despre ce putem gasi la ei in casa vinurilor:

 

Abel’s Wine Bar

abel 4

Abel’s Wine Bar e un mic local cu vinuri in Centrul Vechi. Aici au loc si evenimente speciale, de la wine tasting la seri de pictura insotite, desigur, de un pahar de vin. Abel’s promite ca incearca sa ofere clientilor sai vinurile cu adevarat deosebite, nu neaparat pe cele scumpe. De la acest wine bar am aflat si noi urmatoarele:

Cate vinuri aveti in wine bar?

Abel’s: Avem circa 120 de etichete.

Care sunt vinurile cu care va mandriti cel mai tare?

Abel’s: Ne mandrim cu Apogeum – Feteasca Neagra, Ispita, Col d’Orcia Olmaia Cabernet Sant’Antimo, Septima Gran Reserva, Zorzal – Field Blend, Balla Geza STONEWINE-Cadarca, Oveja Negra, Chateau de Saint Cosme Gigondas, Bauer Sauv Blanc, Stirbey Novac, si multe altele.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Abel’s: Nu. Lista vinurilor la pahar se roteste constant. In functie de sezon, oferim o varianta mai mare de vinuri rosii sau vinuri albe.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Abel’s: Din punctul nostru de vedere, un wine bar trebuie sa fie un loc intim si primitor unde oamenii pot socializa la un pahar de vin si sa isi faca prieteni noi. Indemnam oamenii sa guste si sa incerce vinuri noi! La Abel’s toate vinurile care sunt la pahar se gusta inainte de a fi servite.

Bruno Wine Bar

bruno

Bruno e un wine bar pionier, printre primele astfel de localuri aparute in Bucuresti. Bruno si-a atras in aceasta misiune un expert care sa faca recomandari oamenilor. Astfel, il au alaturi de Razvan Jurca, entuziast gourmet, critic de vin si cu o vasta experienta in tot ce inseamna scopul nobil al vinului.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Bruno Wine Bar: In momentul de fata avem in meniu 201 etichete, cu vinuri din 5 continente. Incercam sa acoperim cat mai multe tari, atat din Europa cat si din Lumea Noua: Statele Unite, Mexic, Argentina, Chile, Uruguay, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Bruno Wine Bar: Vinul eticheta Bruno, creat de Aurelia Visinescu, la Domeniile Sahateni, care este in 2 variante: Bruno Cabernet Sauvignon 2012 si Bruno Tamaioasa Romaneasca- Sec 2011.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Bruno Wine Bar: Dorim sa oferim o experienta complexa prietenilor Bruno, asa ca servim cam 80% din vinuri la pahar.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Bruno Wine Bar: Bruno Wine bar este un loc prietenos si cochet, in care oamenii au oportunitatea de a cunoaste vinul, de a degusta cat mai multe soiuri, de la soiuri autentice romanesti – Cramposie sau Tamaioasa la un Novac sau o Feteasca Neagra, pana la soiuri “exotice”gen Carmenere, Tannat, Zinfandel, Shiraz, dar si clasicele Merlot, Cabernet, Chardonnay, Sauvignon Blanc. In plus, experienta e desavarsita prin degustarea mai multor vinuri la pahar, in aceeasi seara, insotite de gustari asociate cu vinul – platouri de branzaturi si charcuterie.

Corks

corks 5

Corks a aparut in Bucuresti din nevoia de a oferi bucurestenilor un loc cozy in adevaratul sens al cuvantului. Un loc in care sa te simti bine, un loc cu un decor primitor in care vinul sa nu mai aiba secrete si sa fie consumat din pura placere de a bea aceasta licoare.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Corks: La CORKS Cozy Bar avem in portofoliu 200 de etichete, dintre care peste 140 de vinuri le servim si la pahar. Vinurile sunt din Lumea Noua (SUA, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda) si din cea Veche (Romania, Franta, Italia, Spania, Portugalia, Liban, Grecia). Servim la pahar si vinuri spumante (champagne, prosecco si cava), dar si vinuri fortifiate (porto si sherry) si un delicios vin cu ciocolata.

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Corks: Ne mandrim cu toate vinurile pentru ca fiecare vin prezent in oferta Cozy Bar-ului ofera un raport optim calitate-pret si fie are o povestioara proprie (sherry-ul Tio Pepe este el insusi un vin legendar; Portia Prima – servit la Nobel Prize) sau este multi-premiat (Chateauneuf-du-Pape Domaine Barville, Chateau La Verriere, Elodie Cabernet, Elodie Fruite, Apogeum Domeniile Tohani, etc.), ori expertii mondiali de top i-au acordat un punctaj ridicat sau chiar il recomanda (Chateau Haute-Serre – 92 Puncte Wine Spectator; Aegerter Pouilly Fuisse, Aegerter Pommard si Aegerter Gevrey Chambertin – recomandate de Dominique Laporte, Best Sommelier of France), sau pur si simplu are la baza soiuri romanesti pe care noi le iubim.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Corks: Wine barurile sunt localuri intime, calde, sunt baruri in care accentul se pune pe calitatea produselor si mai putin pe cantitatea portiilor. Noi consideram ca vinul trebuie experimentat – de aici si selectia vasta de vinuri pe care le servim la pahar. Pentru ca dorim ca clientii Cozy Bar-ului sa savureze cat mai multe vinuri, din diverse locuri ale lumii, in functie de ocazie, de companie, de preparatele culinare alese, de momentul zilei, de pofta de calatorie pentru rasfatarea simturilor gustative si olfactive. Pentru ca atunci cand savurezi un vin, experimentezi practic o parte din povestea locului sau de provenienta, din caracteristicile “terroir-ului” respectiv (solul, clima si topografia specifice), know-how-ul, cultura, traditia sau modernismul locului respectiv.

Intr-un wine bar iesi pentru a te relaxa, pentru a avea conversatii incitante in timp ce savurezi vinul. Este cunoscut faptul ca perceptia asupra vinului se modifica in functie de anturaj, vinul fiind cu atat mai placut cu cat persoanele cu care il degusti iti sunt mai dragi. Asadar, wine barurile sunt localurile calde, neaglomerate, cu muzica atragatoare, unde renunti total la mastile sociale si mergi pentru a savura vinul si conversatiile spumoase alaturi de anturajul tau preferat, unde te simti exact ca in livingul locuintei tale, dar fiind rasfatat de echipa Cozy Bar-ului.

In Bucuresti mai exista si aceste wine bars:

 

Tasting Room by Ethic Wine 

Restaurant Tasting Room - Piata Floreasca Bucuresti 2

Acest wine bar s-a dus mai departe de Centrul Vechi intr-o alta zona cu staif, pe Putul lui Zamfir. La selectia de vinuri, Tasting Room adauga si un meniu de mancare destul de generos. Sloganul lor e simplu si sumarizeaza intreaga filozofie din spatele acestui bistro: “a place where you cand mix&match wine of the day with real cuisine made by a real Chef”.

1000 de Chipuri

1000 7

 

Atmosfera relaxata intr-un spatiu frumos, asa isi asteapta wine bar-ul 1000 de Chipuri clientii. Wine bar-ul arata multiplele chipuri ale vinului intr-un bistro mic cu geamuri mari intr-o zona mai ferita de haos si agitatie, de la Unirii in sus pe 11 Iunie. Si mai e un wine bar 1000 de Chipuri, pe Barbu Vacarescu.

Dyonisos

dyonisos 6

Tot in Centrul Vechi e si acest wine bar micut, dar tot cu un design care sa te imbie la sederi cu povesti multe si frumoase. De curand Dyonisos si-a lansat si-un vin sub marca proprie, cu struguri culesi de pe domeniile Sahateni. Pe langa acesta, wine bar-ul are in vitrina toate sortimentele pe care le puteti incerca in frumosul local.

Vinexpert The Wine Bistro

Bistroul vinoteca Vinexpert de la Piata Victoriei

Vinexpert e un bistro cu vin. Si cu mancare. E la Victoriei si interiorul pare sa fie un altar dedicat vinului, cu pereti decorati cu felurite sticle. Vinexpert a pornit ca fiind un lant de magazine, o importanta resursa pentru toti pasionatii de vin. De curand au deschis si acest bistro dedicat degustarilor de vin, dar si unui pranz sau unei cine in toata regula.

 

Voi in ca wine bar-uri din Bucuresti iesiti?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 4 = seven