Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   93 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   196 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   249 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   162 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   191 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.344 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   377 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   261 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.557 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   302 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.925 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.169 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   536 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   531 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.217 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   188 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.601 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   827 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.529 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.323 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.422 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Wine bars din Bucuresti – locurile frumoase in care iesim la un pahar de vin



  (Nov 2015)
3.306 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

wine 2Wine bar-ul este, prin definitie, un loc in care mergi sa bei vin. Simplu, nu? Dar ca orice concept in aparenta simplu, si wine bar-urile mai au niste caracteristici care sa le scoata din banalitatea unei definitii. Un wine bar trebuie sa aiba o colectie impresionanta de vinuri, sa ofere clientilor sai vin la pahar care sa completeze conceptul degustarii pe care oamenii il pot face intr-un astfel de local.

Altfel privit, un wine bar este o camera de testare pentru cei care nu si-au gasit inca vinul potrivit, dar si pentru impatimitii acestei bauturi care sunt mereu in cautarea unor soiuri noi prin care sa-si intregeasca arhiva degustarilor.

Am aruncat o privire pe harta Bucurestiului ca sa vedem care sunt wine bar-urile pe care merita sa le vizitam. Mai mult, am pus si cateva intrebari acestora ca sa aflam mai multe despre vinurile din colectia lor si despre ce putem gasi la ei in casa vinurilor:

 

Abel’s Wine Bar

abel 4

Abel’s Wine Bar e un mic local cu vinuri in Centrul Vechi. Aici au loc si evenimente speciale, de la wine tasting la seri de pictura insotite, desigur, de un pahar de vin. Abel’s promite ca incearca sa ofere clientilor sai vinurile cu adevarat deosebite, nu neaparat pe cele scumpe. De la acest wine bar am aflat si noi urmatoarele:

Cate vinuri aveti in wine bar?

Abel’s: Avem circa 120 de etichete.

Care sunt vinurile cu care va mandriti cel mai tare?

Abel’s: Ne mandrim cu Apogeum – Feteasca Neagra, Ispita, Col d’Orcia Olmaia Cabernet Sant’Antimo, Septima Gran Reserva, Zorzal – Field Blend, Balla Geza STONEWINE-Cadarca, Oveja Negra, Chateau de Saint Cosme Gigondas, Bauer Sauv Blanc, Stirbey Novac, si multe altele.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Abel’s: Nu. Lista vinurilor la pahar se roteste constant. In functie de sezon, oferim o varianta mai mare de vinuri rosii sau vinuri albe.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Abel’s: Din punctul nostru de vedere, un wine bar trebuie sa fie un loc intim si primitor unde oamenii pot socializa la un pahar de vin si sa isi faca prieteni noi. Indemnam oamenii sa guste si sa incerce vinuri noi! La Abel’s toate vinurile care sunt la pahar se gusta inainte de a fi servite.

Bruno Wine Bar

bruno

Bruno e un wine bar pionier, printre primele astfel de localuri aparute in Bucuresti. Bruno si-a atras in aceasta misiune un expert care sa faca recomandari oamenilor. Astfel, il au alaturi de Razvan Jurca, entuziast gourmet, critic de vin si cu o vasta experienta in tot ce inseamna scopul nobil al vinului.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Bruno Wine Bar: In momentul de fata avem in meniu 201 etichete, cu vinuri din 5 continente. Incercam sa acoperim cat mai multe tari, atat din Europa cat si din Lumea Noua: Statele Unite, Mexic, Argentina, Chile, Uruguay, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Bruno Wine Bar: Vinul eticheta Bruno, creat de Aurelia Visinescu, la Domeniile Sahateni, care este in 2 variante: Bruno Cabernet Sauvignon 2012 si Bruno Tamaioasa Romaneasca- Sec 2011.

Toate vinurile de la voi se pot comanda si la pahar?

Bruno Wine Bar: Dorim sa oferim o experienta complexa prietenilor Bruno, asa ca servim cam 80% din vinuri la pahar.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Bruno Wine Bar: Bruno Wine bar este un loc prietenos si cochet, in care oamenii au oportunitatea de a cunoaste vinul, de a degusta cat mai multe soiuri, de la soiuri autentice romanesti – Cramposie sau Tamaioasa la un Novac sau o Feteasca Neagra, pana la soiuri “exotice”gen Carmenere, Tannat, Zinfandel, Shiraz, dar si clasicele Merlot, Cabernet, Chardonnay, Sauvignon Blanc. In plus, experienta e desavarsita prin degustarea mai multor vinuri la pahar, in aceeasi seara, insotite de gustari asociate cu vinul – platouri de branzaturi si charcuterie.

Corks

corks 5

Corks a aparut in Bucuresti din nevoia de a oferi bucurestenilor un loc cozy in adevaratul sens al cuvantului. Un loc in care sa te simti bine, un loc cu un decor primitor in care vinul sa nu mai aiba secrete si sa fie consumat din pura placere de a bea aceasta licoare.

Cat de mare e selectia de vinuri de la voi?

Corks: La CORKS Cozy Bar avem in portofoliu 200 de etichete, dintre care peste 140 de vinuri le servim si la pahar. Vinurile sunt din Lumea Noua (SUA, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda) si din cea Veche (Romania, Franta, Italia, Spania, Portugalia, Liban, Grecia). Servim la pahar si vinuri spumante (champagne, prosecco si cava), dar si vinuri fortifiate (porto si sherry) si un delicios vin cu ciocolata.

Care sunt vinurile/ care e vinul de care va mandriti cel mai tare?

Corks: Ne mandrim cu toate vinurile pentru ca fiecare vin prezent in oferta Cozy Bar-ului ofera un raport optim calitate-pret si fie are o povestioara proprie (sherry-ul Tio Pepe este el insusi un vin legendar; Portia Prima – servit la Nobel Prize) sau este multi-premiat (Chateauneuf-du-Pape Domaine Barville, Chateau La Verriere, Elodie Cabernet, Elodie Fruite, Apogeum Domeniile Tohani, etc.), ori expertii mondiali de top i-au acordat un punctaj ridicat sau chiar il recomanda (Chateau Haute-Serre – 92 Puncte Wine Spectator; Aegerter Pouilly Fuisse, Aegerter Pommard si Aegerter Gevrey Chambertin – recomandate de Dominique Laporte, Best Sommelier of France), sau pur si simplu are la baza soiuri romanesti pe care noi le iubim.

Cum ati descrie voi conceptul de wine bar bucurestenilor nefamiliarizati cu acest tip de loc?

Corks: Wine barurile sunt localuri intime, calde, sunt baruri in care accentul se pune pe calitatea produselor si mai putin pe cantitatea portiilor. Noi consideram ca vinul trebuie experimentat – de aici si selectia vasta de vinuri pe care le servim la pahar. Pentru ca dorim ca clientii Cozy Bar-ului sa savureze cat mai multe vinuri, din diverse locuri ale lumii, in functie de ocazie, de companie, de preparatele culinare alese, de momentul zilei, de pofta de calatorie pentru rasfatarea simturilor gustative si olfactive. Pentru ca atunci cand savurezi un vin, experimentezi practic o parte din povestea locului sau de provenienta, din caracteristicile “terroir-ului” respectiv (solul, clima si topografia specifice), know-how-ul, cultura, traditia sau modernismul locului respectiv.

Intr-un wine bar iesi pentru a te relaxa, pentru a avea conversatii incitante in timp ce savurezi vinul. Este cunoscut faptul ca perceptia asupra vinului se modifica in functie de anturaj, vinul fiind cu atat mai placut cu cat persoanele cu care il degusti iti sunt mai dragi. Asadar, wine barurile sunt localurile calde, neaglomerate, cu muzica atragatoare, unde renunti total la mastile sociale si mergi pentru a savura vinul si conversatiile spumoase alaturi de anturajul tau preferat, unde te simti exact ca in livingul locuintei tale, dar fiind rasfatat de echipa Cozy Bar-ului.

In Bucuresti mai exista si aceste wine bars:

 

Tasting Room by Ethic Wine 

Restaurant Tasting Room - Piata Floreasca Bucuresti 2

Acest wine bar s-a dus mai departe de Centrul Vechi intr-o alta zona cu staif, pe Putul lui Zamfir. La selectia de vinuri, Tasting Room adauga si un meniu de mancare destul de generos. Sloganul lor e simplu si sumarizeaza intreaga filozofie din spatele acestui bistro: “a place where you cand mix&match wine of the day with real cuisine made by a real Chef”.

1000 de Chipuri

1000 7

 

Atmosfera relaxata intr-un spatiu frumos, asa isi asteapta wine bar-ul 1000 de Chipuri clientii. Wine bar-ul arata multiplele chipuri ale vinului intr-un bistro mic cu geamuri mari intr-o zona mai ferita de haos si agitatie, de la Unirii in sus pe 11 Iunie. Si mai e un wine bar 1000 de Chipuri, pe Barbu Vacarescu.

Dyonisos

dyonisos 6

Tot in Centrul Vechi e si acest wine bar micut, dar tot cu un design care sa te imbie la sederi cu povesti multe si frumoase. De curand Dyonisos si-a lansat si-un vin sub marca proprie, cu struguri culesi de pe domeniile Sahateni. Pe langa acesta, wine bar-ul are in vitrina toate sortimentele pe care le puteti incerca in frumosul local.

Vinexpert The Wine Bistro

Bistroul vinoteca Vinexpert de la Piata Victoriei

Vinexpert e un bistro cu vin. Si cu mancare. E la Victoriei si interiorul pare sa fie un altar dedicat vinului, cu pereti decorati cu felurite sticle. Vinexpert a pornit ca fiind un lant de magazine, o importanta resursa pentru toti pasionatii de vin. De curand au deschis si acest bistro dedicat degustarilor de vin, dar si unui pranz sau unei cine in toata regula.

 

Voi in ca wine bar-uri din Bucuresti iesiti?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× six = 6