Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   352 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   281 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   672 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   860 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   366 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   349 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   431 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.087 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   600 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.560 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   310 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.847 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   751 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   492 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   386 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   254 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   600 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.137 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.423 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.118 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   472 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.452 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.367 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   500 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   622 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef’s Table



Restograf  (Mar 2017)
492 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Chef’s Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care au dus arta bucatariei la un alt nivel.

Pe langa imagini si montaje savuroase, Chef’s Table a mai adus ceva pe mesele spectatorilor: lectii de viata si de bucatarie cu adevarat valoroase. Am colectionat si noi 7 astfel de sfaturi de la unii dintre cei mai tari bucatari pe care i-am cunoscut via Chef’s Table si vi le aratam mai jos.

1. Nimic nu e niciodata complet distrus, totul se poate repara

chef's table massimo

Chiar si milioanele de kilograme de parmezan pe care italienii le-au considerat distruse pot fi recuperate daca ai un supererou bucatar cum e Massimo Bottura. Mai exact, dupa cutremurul din 2012, rezerva de Parmigiano Reggiano era in pericol, astfel ca era nevoie de o crestere a consumului de parmezan ca sa nu se iroseasca productia cutremurata. Massimo a creat atunci cea mai simpla si cea mai gustoasa reteta, una care a adus parmezanul pe buzele tuturor: Risotto Cacio e Pepe (orezul era fiert intr-o apa cu parmezan in loc de stock-ul de pui).

1* Nimic vechi nu ramane intotdeauna la fel.

Sezonul 1, episodul 1, Massimo Bottura

 

2. Daca vrei sa stii cu adevarat ce pui in farfurie, creste-l tu in gradina ta

chef's table dansursa foto

Dan Barber, Chef-ul de la restaurantul Blue Hill din New York, a inteles ca orice produs final ajunge acolo printr-un ciclu firesc. Solul cu ingrasamant bun pe care cresc plantele mai fericite; iarba fericita este apoi pascuta de animale care devin mai fericite; animalele mai fericite dau lapte mai bun, oua mai bune. Si tot ce creste intr-un mediu astfel gandit automat aduce from farm to table mancare mai buna.

Sezonul 1, episodul 2, Dan Barber

 

3. Mancarea buna nu iese doar facuta cu penseta din buzunar, ci si atunci cand te murdaresti pe maini (la propriu)

chef's table francis sursa foto

Poate cel mai de impact episod din Chef’s Table este cel cu Francis Mallmann, un bucatar atipic pentru tendintele vremii. Francis, retras pe o insulita din Patagonia, inconjurata de nimic si de nimc, recreeaza retete cat mai simple cu metode de preparare cat mai barbare. Dar toate sunt garantat spectaculoase in aceasta forma de barbarism: cartofii si legumele lasate la afumat intr-o groapa in pamant, puii atarnati ca la “lanturile” din copilaria noastra, animalele despicate si lasate in aer liber langa foc ca un trofeu al lantului trofic. Si toate acestea ne invata ca si gatitul acesta brut are farmecul lui.

Sezonul 1, episodul 3, Francis Mallmann

 

4. Poti sa scoti lucruri bune si din piatra seaca (si in pustietate)

chef's table magnussursa foto

Dovada este Chef Magnus Nilsson si restaurantul sau cu 2 stele Michelin, Faviken, din Suedia. Intr-un loc indepartat unde iarna acapareaza aproape toate lunile din an (octombrie-aprilie), pariul cel mai greu de castigat era sa gasesti solutii pentru o mancare buna fara ingrediente de sezon. Si fix asta a facut Magnus la Faviken: a reusit sa scoata din piatra seaca preparate care l-au pus pe harta marilor restaurante. A invatat cum sa conserve ingrediente si a inventat tehnici care sa combata firescul anotimpurilor, astfel ca aduna ca furnica toata vara pentru a oferi o experienta gastronomica aparte.

Sezonul 1, episodul 6, Magnus Nilsson

 

5. Nimic nu e ceea ce pare, mai ales in moleculara mancare

chef's table grant

Chef Grant Achatz a avut aceasta viziune de a lua tot ce inseamna bucatarie clasica si de a o transforma in ceva complet diferit. Astfel, se joaca cu gheata carbonica, cu eprubete, cu spuma, cu forme si substante care sa surprinda clientul tot timpul. Ia capsuna si o transforma intr-o rosie si invers; isi pacalaeste clientii aducand niste carbuni pe foc la masa fara sa le dea vreun indiciu ca acolo li se pregateste urmatorul fel de mancare; incapsuleaza aromele si mirosurile in perne gonflabile, care, odata intepate, umplu restaurantul cu odoruri de rozmarin, ghimbir si altele. Grant, in Chicago, se joaca cu toate simturile clientilor sai, reamintindu-ne ca nimic nu e ceea ce pare, nici macar cand mergi la restaurant.

Sezonul 2, episodul 1, Grant Achatz

 

6. Intoarcerea la natura si la eul interior ne poate duce departe

chef's table atala

Poate un pic transcedental, poate un pic la limita legalitatii, dar Alex Atala, Chef-ul din Brazilia, ne pune putin pe ganduri. El ne baga in adancurile junglei amazoniene, ne duce catre o ferma unde respectul pentru semintele de chilli, pentru insecte si pentru tot ce inseamna natura i-au influentat si lui stilul de gatit. Alex Atala ne invata o lectie foarte importanta dupa ce ne plimba pe Amazon si in triburile carora le-a dat o noua preocupare in viata: natura si putina introspectie ne pot duce departe.

Sezonul 2, episodul 2, Alex Atala.

 

7. Obsesiile, canalizate in directia potrivita, pot fi benefice 

chef's table nancy

Nancy Silverton, maestra painii si a pizzei din L.A, isi incepe discursul povestind ceea ce specialistii ar defini ca fiind tulburare obsesiv-compulsiva. Dar fix aceasta obsesie de a face lucrurile perfecte a pus-o pe Nancy pe un piedestal. Maestra brutar si Chef povesteste cum se chinuia sa gaseasca reteta perfecta pentru paine si pentru aluatul de pizza, cum inlocuia trei lingurite de drojdie cu 2 lingurite de drojdie ca apoi sa ajunga la 2,5 lingurite. Povesteste cum se trezea in creierii noptii si se ducea sa mai coaca niste paine. Iar dupa ce vezi ce a reusit sa creeze, clar vrei sa mergi sa-i incerci pizza si painea.

Sezonul 3, episodul 3, Nancy Silverton

 

Voi va uitati la Chef’s Table? Daca da, cine v-a impresionat pana acum?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


five × 5 =