Cherhanaua Ancora

Vizualizari 50.169 Vizualizari 
Comentarii 21 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Peste & fr. de mare
Pret/meniu: >150 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 58 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Ancora, o Cherhana romantica la tarmul lacului Herastrau. Peste proaspat, fructe de mare, eleganta si savoare in farfurie.

Pe scurt62333

Am revenit la Cherhanaua Ancora din parcul Herastrau dupa mai mult de jumatate de an. Mi se pare ca au evoluat cu mancarea, parea sa fi fost mai buna decat data trecuta, desi le dadusem nota maxima si atunci. Cam 80% din peste e din Marea Neagra, gatit dupa retete proprii, de aceea i-am trecut la bucatarie romaneasca. Au inceput sa aduca si peste salbatic din diverse locuri, cum ar fi Grecia si Italia; mult mai scump, evident. Lume multa. (GB - iunie 2014)

Pe larg

Marius Tuca bine ancorat in HerastrauCherhanaua Ancora e in Parcul Herastrau, si cei de acolo insista sa folosim ambele cuvinte in nume, deoarece mai e un restaurant Ancora in Bucuresti si nu vor sa ii confunde lumea cu ei. Asadar, daca te-ai lua doar dupa nume si te-ai astepta sa gasesti o cherhana in herastrau, ai avea o surpriza de proportii, pentru ca acolo e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului, facut cu bani multi, dar multi… Cherhanaua Ancora e restaurantul lui Marius Tuca si al familiei sale si se vrea replica luxoasa, bucuresteana, a adevaratei cherhanale pe care tot Marius Tuca o are, din cate am inteles, pe Litoral, la Jupiter, cred. Restaurantul e mare, deci, chiar pe malul lacului, aproape de alt mare restaurant al celebrului parc, Complexul Herastrau. Deschis in vara lui 2013. Terasa dinspre lac e mare si ea, frumoas amenajata. La etaj au o sala destul de mare, in care cateva zeci de petrecareti se pot aduna, manca si se veseli la un loc, fara sa-i vada cei de jos. Conceptul e foarte unitar, bine realizat, totul cu materiale de buna calitate, luate cu bani multi. Mult lemn, stil mediteranean, culori deschise, albul si cremul dominante. Cherhanaua Ancora e un restaurant cu peste si cu fructe de mare, evident, pe langa care mai sunt si cateva alte feluri din bucataria greceasca si mediteraneana, in general, ca sa fie pentru cat mai multe gusturi. Pestele il aduc de la Marea noastra, din acelasi loc in care il dus si la adevarata cherhana, de pe Litoral, si de aceea l-am pus ca fiind un restaurant cu bucatarie romaneasca. Si pentru ca ei asa l-au prezentat, in plus, intr-un laudabil acces de patriotism. Asta e bine pentru ei, pentru ca le-am dat nota... citeste tot
Recenzii & Articole

Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014   
Restograf (Jan 2015)

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie "Cea mai buna bucatarie ...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Cherhanaua Ancora

Soseaua Nordului 7-9 (Herastrau), BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?




Locatie foarte frumoasa, design scump (ca de obicei la noi), lista de vinuri buna…cam atat la plusuri.
Mancarea este foarte scumpa, servirea inceata si sub nivelul unui restaurant care se pretinde de lux. Iar pestele ‘proaspat’ care reprezinta de fapt cartea de vizita a restaurantului este de cele mai multe ori vechi, chiar incomestibil.
Am avut doua experiente nefericite, prima am luat-o ca accident, la a doua m-am decis sa detaliez si aici: am comandat calcan, cam cel mai scump peste din meniu, cinci portii la o masa de sase persoane. Am avertizat chelnerul ca avem un invitat special, ca luam toti acelasi peste pentru ca ne bazam ca va fi cu adevarat de exceptie. Ce am primit in farfurie era pur si simplu de neatins! Vizibil vechi, cenusiu in loc de alb stralucitor, cu miros neplacut…Sefa de sala a aparut aproape imediat cu un calcan proaspat pe o tava, ca sa ne arate ce marfa au. Din pacate nu au facut acelasi lucru inainte sa ne ia noua comanda, al nostru era din lotul de saptamana/luna trecuta probabil…recunosc ca au incercat sa drege busuiocul, ne-au oferit deserturi gratis, insa e clar ca nimeni de la masa nu se va mai intoarce vreodata la locatie.
Pacat!

Reply

Duminica 03 aprilie 2016 – rezervare la ora 14.45 pentru 6 persoane Sosesc la ora cuvenita. Imediat … dupa 45 minute a si venit cineva sa ne ia comanda. Dupa inca 45 minute (deci 1 ora si jumatate in total) a venit aperitivul. Si inca 45 minute pentru felul principal (file peste prost filetat + cartofi natur pe jumatate fierti).
Total = 3 ore “agreabile” pentru o biata masa cu peste gatit mediocru spre slab. Timp in care esti ignorat ospatari …

Daca vreti sa va enervati … feel free …

Reply

mancare praf,preturi mariiii,servire catastrofa,chelneri care nu au treaba cu meseria !!!nu recomand !!

Reply

Am mers acolo( din pacate) eu si sotia, intr-o duminica la pranz. Eram singurii clienti din local.Am comandat o gustare rece(80 lei)si cate o saramura de crap.Am vrut sa comandam si un bors de crap,dar nu aveau.Gustarea.Cea mai proasta gustare mancata vreodata la un restaurant! Formata numai din produse, proaste,de la supermarket.Bani aruncati.Saramura.Cea mai proasta saramura mancata vreodata la un restaurant!Nici macar sare nu avea!Nu as mai manca acolo nici daca mi-ar da gratis! Nota 1.

Reply

Ghidat oarecum atat de pagina web a restaurantului cat si de recomandarile(probabil mai vechi si subiective) citite pe ici pe colo dar si aici, am decis sa luam pranzul in familie pe terasa cherhanalei. Cu parere de rau, trebuie sa confirm parerile proaste ale predecesorilor mei in ce priveste mancarea si seviciul. De preturi, ce pot sa comentez? Pentru ce se ofera, sunt absolut impertinente. Singurul lucru placut cat de cat a fost faptul ca am prins o zi cu doar cativa clienti la mese si briza lacului a reusit sa mai alunge caldura caniculara de afara,in ritmurile de jazz ale unui post american de radio ce se auzea in surdina. Si…cam atat.Ne-am caznit sa ramanem in registrul bunei dispozitii pentru a nu ne strica si restul zilei. In mod cert nu vom mai reveni….

Reply

din pacate, nu pot fi de acord cu prezentarea facuta de domnul Butunoiu. Am fost la o aniversare acum aprox 1 saptamina. Cu toate ca se facuse rezervare, cu cerinta speciala pentru pozitionarea mesei, aceasta nu a fost respectata. Cu toate ca se stia ca este o aniversare, chelnerii s-au comportat ca si cum i-am cam deranjat. Era un numar impresionant de personal, dar care nu te baga in seama. Portiile sunt mici, preturile nejustificat de mari, serviciul lasa de dorit. Nici gustul preparatelor nu pot spune ca este excelent. Mai degraba mediocru. Lista de vinuri este intr-adevar impresionanta, dar preturile sunt exorbitant de mari, avind in vedere ca nici vinurile romanesti, nici cele straine nu fac parte din categoria de sus. Cred ca nu m-a voi intoarce prea curind acolo. Maxim 2 stele si jumatate.

Reply

Am fost sambata 17 iulie a.c la Ancora. Locul bun, pe malul lacului, atmosfera placuta. Desi afara, foarte cald iar micile aspersoare nu fac fata.
Serviciul ar fi putut fi mai activ, insa caldura ne-a doborat pe toti.
Mancarea ar putea fi mai gustoasa. Am mancat si paste cu fructe de mare mai bune. La Europa la Eforie Nord.
Per total m-as mai duce daca ar mai imbunatati sau schimba/roti meniul.
Am apreciat varietatea de peste din Marea Neagra. Si produsele din peste!

Reply

Am fost cu patru prietene la Ancora si ne-a placut foarte mult, de aceea sunt putin derutata dupa ce am citit comentariile de mai sus. Poate eu sunt nepriceputa sau subiectiva dar prietenele mele sunt cunoscatoare, sincere si obiective. Ce ne-a placut? Tot ce-am mancat! Aperitivele calde si reci, borsul de peste, saramura, vinul, (Charme de la Mere), serviciile, ambianta. Am avut o singura problema, la grupul sanitar (impecabil), pana am descoperit cum sa facem sa curga apa la robinet – toate sunt cu senzori pe care ii activezi altfel decat te-ai astepta!!! Preturile sunt mari pentru un pranz cotidian dar, pentru un rasfat din cand in cand , merita!P.S. La ora la care am fost noi, 3,30pm., nu am vazut persoane sau “personaje” care sa deranjeze!

Reply

Slab rau !!!

Reply

cel putin ciudata diferenta de numar de stele dintre calificativul dat de dl. butunoiu si media evaluarilor clientilor. personal, mi se pare foarte aproape de adevar cea din urma. doar ambianta reuseste sa sara de 2 stele, in rest…

Reply

Pestele este pescuit de la Metro si ajunge in farfurie (detectabil doar cu lupa) cu adaos de 500%. Ne-a servit o tanti care nu avea nicio legatura cu aceasta meserie.

Reply

+: ambianta, localizare, design, una dintre putinele locatii unde au pesti din Marea Neagra
-: servicii ciudate pentru un asemenea loc, painea costa 6 lei!, un chefal de 300g in farfurie ajunge la 450g, farfurii si plating fara pretentii, push al chelerilor sa faca vanzare
Neutru: mancarea, valoarea mancarii in sine foarte mult sub pretul cerut, dar in regula, practic se platesc cele cu “+” de mai sus

Reply

Domnule Butunoiu, daca se cheama Ancora si se servec midii si crevetii ,nu poate sa fie cu specific romanesc.

Reply

Marius tuca nu are niciun restaurant in Olimp, si cherhanaua se numeste ”POPASUL PESCARILOR” Este cea mai buna cherhana de pe litoral. Nota 11

Reply

Locatia este amenajat frumos, dar cumva este lipsit de intimitate – dar avantaj ca este aerisit.

Mancarea este foarte scumpa, cateva salate, ceva aperitive anoste, nimic cu valoare adaugata sau nemaintalnit nici in ingrediente si nici in preparare sau prezentare.

Locul e plin de personaje cunoscute care isi dau are si chelneri la fel cu nasul pe sus si atitudine falsa etc.

Pe scurt este un loc ironic denumit cerhana! cu ifose de prost gust – mancare mediocra – si servici slabe.

Reply

Catastrofa, foarte scump si foarte prost.

Reply
alexandru niculae March 3, 2014 at 7:59 pm

as vrea sa vin sa dau o proba la acest restaurant pentru postul de ospatar.lucrez de 16 ani in domeniu si vreau sa schimb un pic specificul

Reply

un restaurant fara respaect pentru clientii si preparatele facute praf fara gust,foarte scumpe organizarea foarte slaba se tot plimba o doamna printre mese preia si comenzi nustiu e patroana s-au nu stiu o cacealma numai merg niciodata acolo

Reply

este scump intradevar, subscriu la ceea ce spune stefan, mancarea plina de ulei, pe care nu poti sa-l deosebesti daca e de masline sau de floarea soarelui, iar in sala parca te-ai afla la antena 3…numai spagate si isterici…nu mai intru niciodata…

Reply

Mai intai trebuie sa faci abstractie ca e restaurantul lui Tuca; n-ar fi f greu, mai ales ca de cativa ani nu prea mai apare pe sticla(sau nu-l vad eu). Mai complicat e daca in restaurant e asa numitul “cocalar media”, baiatul care se dezbraca, face spagatul si in general e f penibil…mircea badea. Asta iti poate strica cheful de mancare de-a binelea.
Cand am fost era…
Locul e amenajat ok, mult alb, s-a investit ceva.
Chelnerii par sa fi avut o cu totul alta meserie pana in momentul in care au fost angajati aici.
Mancarea….aici sunt ceva probleme, ingredientul nr 1 al restaurantului fiind probabil uleiul, aproape toate felurile mustesc, inclusiv, in mod ciudat, pestele pe care l-ai cerut facut “pe plita”.
Ce nu trebuie ca comanzi: midii in sos de vin(sunt absolut banale, fierte intr-o apa chioara si gata) si mai ales “fructe de mare crocante” la felul doi. Astea au atacat grav ficatii celor ce le-au ingurgitat, una din persoane avand chiar nevoie de o zi repaus.
Lista de vinuri e lunga, dar preturile sunt uriase. De altfel si mancarea este scumpa.
Mai mult de 3 stele(cu indulgenta) nu merita niciodata.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 7 = sixteen



Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,