Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   468 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   730 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   988 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   395 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.148 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   633 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.671 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   333 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.997 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   786 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   266 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.483 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.217 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.498 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.687 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   532 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   655 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Chicca nu va avea o steluta Michelin la sfarsitul primului an de activitate



George Butunoiu  (Jul 2014)
4.289 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
6 placut 
0 displacut 

 

Stelute MichelinAcum vreo doua zile cei de la abia-deschisul restaurant Chicca din Herastrau au scris pe unde au putut, inclusiv aici, pe Restograf, ca vor sa fie primul restaurant din Bucuresti si, probabil, ca si din Romania, care sa primeasca o steluta Michelin, si asta chiar inainte de sfarsitul primului an de activitate. E posibil sa fie ei primul restaurant din Romania care va primi o steluta de la Michelin, insa ii anunt ca nu o vor primi in 2015 si nici in 2016, chiar daca corecteaza ce mai e de corectat si depun aplicatia inca de anul acesta. Michelin e zgarcit, da cate o steluta mai repede de doi ani de la inceperea procesului de evaluare numai unui restaurant in care cheful e si proprietar si acel chef mai are sau a mai avut un restaurant cu steluta sau stelute Michelin o perioada indelungata. Nu crediteaza pe cineva care a lucrat intr-un restaurant instelat de ei in alta pozitie decat chef si, cu atat mai putin, daca nu a fost si patronul localului. Dar sa expic mai pe indelete…

Chicca e un restaurant nou in Bucuresti, deschis la inceputul verii lui 2014 in Herastrau, pe malul lacului, in complexul celor de la Bonton Palace, acolo unde inainte a fost Salt, un restaurant cu viata scurta, in ciuda investitiei masive. Cand a fost deschis Bonton Palace, in urma cu cativa ani, au vrut sa aiba acolo un restaurant imens, pe langa magazine, piscina si celelalte acareturi. Intre timp s-au mai calmat si au revenit cu picioarele pe pamant si au subinchiriat bucati din palace. Ei si-au pastrat partea cea mai putin aratoasa din complex, fara vedere directa la lac, in care au un restaurant cu meniu international si vegetarian, aripa din dreapta fiind data celor de la Argentine, cu steak si sushi, iar cea dinspre lac celor de la Chicca.

Numele restaurantului, Chicca, vine de la fetita patronului italian, asa o cheama pe ea, si se citeste fonetic, adica asa cum se scrie, ca magazinul de mobila (kika). Chicca e unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti. In primul rand datorita ambiantei cu parcul si cu lacul, evident, pe care le vezi de oriunde te-ai aseza. Au doi pereti integrali de sticla, de sus pana jos, unul spre lac si celalalt spre gradina si piscina de la Bonton Palace. In fata au si ei cateva mese, spre piscina, si au si o terasa foarte mare sus, pe acoperis, cu vedere panoramica. Salonul e foarte mare, insa au cateva mese acolo, foarte rasfirate. Foarte rar vezi asa ceva in Bucuresti. Aproape toti patronii pun cat mai multe mese in sala, chiar daca stiu ca niciodata nu au fost ocupata si nici nu se vor ocupa. Cand ii intreb de ce fac asta, imi spun ca asa e regula, ca in restaurant trebuie sa fie vazute cat mai multe mese, chiar daca sunt goale. Mie mi se pare ca e taman pe dos, insa or sti ei, patronii de restaurante, si lucruri pe care eu nu le-am aflat inca. Totul e minimalist si modern la Chicca: decorurile, mobilierul, vesela. Plastic si sticla, nichel; scumpe si de cea mai buna calitate, intr-adevar, cu priza la publicul contemporan, in special la tineret. Muzica ciudata, neasteptata, deranjanta.

Au doi bucatari la Chicca, italieni, nu a fost clar daca unul e mai chef decat celalalt. Mi-au explicat ca au o bucatarie napolitana traditionala reinventata, un fel de “nouvelle cuisine”, probabil. Pe Restograf i-am pus la categoria bucatarie italiana traditionala ca sa le pot pune nota maxima la mancare, pe care nu cred ca le-as fi dat-o daca ii incadram la bucatarie italiana fina. Mancarea e buna la Chicca, multe dintre feluri foarte bune si deosebite, frumos prezentate. Caracatita a fost foarte buna, sosul de cartofi bun si el, dar ar fi putut fi si mai bun de atat; vinetele cu mozzarella si cu rosii foarte bune, pacat ca nu a fost atent si le-a ars pe fund, cum se vede si in poza. Sper sa nu gaseasca si inspectorul de la Michelin asa ceva in farfurie, ca isi pierd banii de aplicatie cei de la Chicca. Tonul a fost foarte bun; mielul in crusta de migdale siciliene cu cicoare la tigaie a fost bun si el, cu carne foarte buna, de calitate, crusta de migdale ceva mai putin, insa buna si ea.

Serviciul a fost foarte bun la Chicca, rapid si eficient, cu oameni normali la cap, fara maimutareli si ceremonialuri deplasate cum vezi adesea in  restaurantele de lux. Preturile sunt mari, o masa completa in doi, cu un vin bun, porneste de la 5-600 de lei. Clienti putini, deocamdata.

Chicca e, asadar, unul dintre cele mai bune restaurante din Herastrau si din Bucuresti, un restaurant care a primit notele maxime de la noi la toate cele trei categorii, chiar daca ne-a dat si ceva ars. Au bucatari de mare clasa, care stiu ce sunt acelea si bucatarie traditionala, si bucatarie fina. Ce am scris aici ca fiind nu tocmai cu ar trebui, sunt usor de remediat. In mod normal, dupa cateva luni de rodaj, de intelegere a pietei si a furnizorilor, mancarea ar putea fi si mai buna la Chicca. Si nici nu ne indoim ca asa va fi…

(poza cu cele trei stelute Michelin ale lui Joel Robuchon din Las Vegas e de pe http://vegasmavens.com/2010/the-michelin-stars-of-las-vegas/)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







E greu sa obtina o stea. Poate fi inclus in alte ghiduri dar nu michelin. De fapt e greu ca orice restaurant din Romania. Sanse mai mari cred ca ar putea avea un eventual restaurant din zona Brasov sau Suceava. ” cel mai bun din categoria sa” cred ca inșeamna top of the top intre restaurante de acelasi calibru, marime, etc. Nu poti cu un restaurant cu bucatarie italina, unde produsele sunt importate in mare proportie sa castigi o stea. Ai nevoie de materie prima locala, pe care nu o gasesti aici. Exemplu: un mic pub din Londra a lui Tom Kerridge a fost deschis in 2005 si a primit prima stea dupa un an daca imi amintesc corect. Mancare simpla de pub dusa la cotele cele mai de sus. Nu fusion, nu moleculara ci farfurie din care sa te saturi. In 2011 a devenit primul pub din lume cu 2 stele., deci ” merita un ocol”. Nu stiu daca “merita chiar o calatorie” dar sigur foloseste ciuperci, peste, legume si carne de acolo, din vecinatati, de la ferme din apropiere. Nu cred ca isi aduce vita in Japonia sau miel din noua zeelanda. Parerea mea este ca va fi dificil si mult de asteptat pana cand vom manca intr-o stea aici in Romania. Poate doar daca acele agro-pensiuni ce isi cresc pastravii, oile etc vor incepe sa produca branzeturi fine, oi de rasa pentru carne, vita la fel si souri de vegetale si evident vor deschide restaurante pe masura, unde sa fie implicati chefs adevarati nu bucatarese ( care fac de altfel o mancare minunata) atunci vom aspira la o steluta sau cine stie. Se vor dechide si inchide restaurante minunate inca 5 ani de zile de acum incolo, vor fi patroni si chefi ambitiosi sa transforme si reinterpreteze mancarea in toate felurile, vor fi clienti ce vor plati sute de lei nejustificat pentru “fite” dar floricica de pe placheta Michelin nu o vom vedea.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 − = six