Toate articolele (763 articole)

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   504 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   302 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   1.536 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   205 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   7.963 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   489 vizite  0 comentarii   5 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   343 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   275 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   171 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   498 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.043 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.088 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.746 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   312 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.213 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.488 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   360 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   471 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   755 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   328 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   339 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   2.097 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   976 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.300 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   423 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ne dezvaluie: care au fost cei mai dificili clienti pe care i-au avut



Restograf  (Jul 2015)
2.592 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Incepem o serie pe Restograf in care ne propunem sa aflam cateva picanterii din viata restaurantelor. Pe cele ale clientilor le aflam de cele mai multe ori din sectiunea de comentarii de pe site, dar ne-am gandit ca ar fi interesant sa ne povesteasca si proprietarii restaurantelor cateva intamplari comice de la ei din ograda.

Astfel, pornim seria “Restaurantele ne dezvaluie” cu un prim episod in care am intrebat restaurantele care au fost cei mai dificili clienti pe care i-au avut de-a lungul timpului. Multumim celor care ne-au raspuns si ne-au povestit aceste intimitati. Ii intelegem si pe cei care nu au vrut sa “dea din casa” si speram ca la urmatoarele subiecte sa ne furnizeze si ei povesti simpatice.

De asemenea, daca aveti un restaurant si aveti o poveste interesanta pe aceasta tema (clienti dificili), va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] si vom adauga si povestea voastra in aceasta lista.

1. Peter’s Kitchen 

peter

Clientul cel mai dificil pe care l-am avut pana acum a fost chiar de curand, mai precis saptamana trecuta.O doamna, la vreo 27-30 ani a comandat impreuna cu prietena dansei o limonada si un ceai de fructe, iar dupa aproximativ 60 de minute scoate 2 pungi cu biscuiti gluten free)…. incepe sa manance din acei biscuiti. Am lasat-o cateva minute, apoi ne-am luat inima in dinti si am mers la ea rugand-o politicos sa nu mai consume acei biscuiti in incinta restaurantului. Ea s-a enervat foarte tare, spunandu-mi ca nu avem in meniu produse fara gluten, la care eu i-am dat replica spunandu-i ca avem destule preparate fara gluten si poate sa comande cu toata increderea… Explicatiile au fost in zadar, ea spunandu-mi ca a fost in restaurante de lux si a fost lasata  sa consume produsele ei. Imi este greu sa cred asta, ar fi o jignire la adresa restaurantului, la adresa bucatarului, ca cineva sa vina cu pachetelul de acasa transformand un restaurant de lux intr-o sala de mese, dar nahhh…”clientul nostru, stapanul nostru”. Pana la urma a cerut nota de plata si a plecat bosumflata si nici macar la clasicul ramas bun nu a raspuns…

2. La Copac

foto-interior-3

Intamplari de tipul acesta sunt foarte rare, de-a dreptul exceptii. Nu pentru ca nu exista si oaspeti mai pretentiosi sau care vin suparati de la birou, ci pentru ca gestionarea situatiilor face ca totul sa fie rezolvat sau uitat pe data. O exceptie memorabila insa am avut si noi: un oaspete si-a lovit partenera in timp ce se afla in spatiul nostru. Interventia noastra a fost civilizata si ferma. Dincolo de orice politica de buna cuviinta in spatiul public, astfel de gesturi trebuie sanctionate si aduse in atentia autoritatilor. Suntem impotriva violentei in general, iar actele acestea sunt reprobabile, cu atat mai mult cand vorbim de violenta in cuplu.

3. Beraria H

beraria h

Un client dificil a fost Acela care ne-a cerut sa se uite peste meniu. Ospatarul s-a dus peste 10 minute la el sa il intrebe ce doreste, acesta a zis sa il mai lase ceva timp pana se hotaraste. Dupa 20 de minute, i- a facut cu mana chelnerului sa vina sa comande, rugandu-l sa ii spuna care sunt specialitatile noastre. Dupa ce ospatarul ii enumara cateva dintre deliciile noastre, acesta ii spune ca vrea pizza sau paste… (sa nu uitam faptul ca suntem o berarie, nu un restaurant Italian).

4. Sky Bar

sky bar

De-a lungul celor 5 ani de activitate, memorabila este fetita unor clienti:
O fetita de 6 ani lasata de parinti sa se “plimbe” peste tot a mers la un client la masa, s-a asezat elegant pe canapea langa el si a inceput sa-i apese isteric tastatura laptopului. Dupa amuzamentul nostru si stingerea “confilictului” zambetul ne-a palit cand am remarcat ca ne achitase 2 mese (a gasit POS-ul deschis si a dat achitat la 2 mese, desi notele nu fusesera cerute).

 

5. Shift/ Alt Shift

shift

Ca orice restaurant, si noi avem clienti pretentiosi si mai greu de multumit. De fiecare data, insa, incercam sa rezolvam totul cu zambetul pe buze, aceasta fiind una din regulile noastre de baza.

Intr-o nota mai amuzanta, unul dintre asociati este de departe cel mai dificil client al nostru. Studiaza, observa, critica constructiv pe toata lumea, are intotdeauna asteptari mari de la tot personalul si verifica fiecare farfurie care iese pe usa bucatariei (se uita pina si la fafuriile care se intorc de la clienti, sa vada daca sint goale).

Se intampla foarte des ca dupa ce a terminat o vizita si este pe punctul de a pleca, iar tot personalul incerca sa isi reintre usor in ritmul de lucru, sa se intoarca si sa mai atraga atentia asupra unei noi situatii, eveniment, angajat etc. :)

6. Ludic

ludic

N-am avut clienti cu adevarat dificili. Din fericire! Poate doar un domn pe la vreo 50 de ani, genul de business man cu agenda langa el si cu capul in telefonul mobil non stop. S-a asezat la o masa – cu ochii in telefon – a comandat  o cafea si un burger si apoi si-a deschis agenda. A venit cafeaua, iar domnul butona de zor la telefon. Din cand in cand isi mai nota ceva in agenda. Dupa aproximativ 15 minute ajunge si burgerul. Cafeau era neatinsa. Domnul a ridicat ochii din telefon, a multumit pentru burger si a luat o gura din cafea. “Domnisoara, cafeau aceasta este rece!! As putea avea alta cafea?” Apoi si-a coborat ochii in telefon. A venit a doua cafea. O pagina din agenda deja se umpluse cu insemnarile domnului. Dupa vreo 30 minute de la sosirea burgerului, clientul nostru face un semn discret catre chelnarita. “Domnisoara, mi-ati adus un burger rece si sleit si nici cafeaua asta nu e calda! Vreau nota si sa stiti ca nu mai vin pe la dumneavoastra!” Draga domnule, ai iesit intr-un restaurant ca sa mananci si implicit ca sa-ti acorzi un timp de ragaz, ca un fel de recompensa personala. Te rugam, lasa telefonul, relaxeaza-te si bucura-te de masa. Din respect pentru

tine!

7. Bocca Lupo

bocca lupo

Bocca Lupo Piata Operei. Miercuri, 8 iulie, 2015. Aproape de orele 24.00 (adica ora inchiderii). Un domn bine, imbracat smart casual, la a 2-a de sticla de Louis Latour. Probabil, ar mai fi vrut si o portie de paglia e fieno con salsa di gamberi e vodka. Nu stim exact ce ar mai fi vrut, pentru ca tot inchide

a si tot deschidea meniul. Oricum, portia de paste fusese una dintre comenzile anterioare si e clar ca mai voia ceva. La un moment dat, cheama totusi ospatarul. Colegul nostru avea ceva emotii. Urma sa ii explice ca bucataria s-a inchis si mai putem servi clientilor cel mult o pizza (*oricum in acel moment era cam singurul din restaurant). Cererea lui a fost pazzesco (*nebuna)!

Voia sa fie dus la restaurantul Bocca Lupo din Mamaia Nord. Ferm convins, ca acolo sunt mai multe vinuri pe lista, si incerca sa spuna si ceva despre un preparat cu fructe de mare pe care colegul nostru nu a reusit sa-l desluseasca. E greu sa stai calm si sa nu te buseasca rasul cand primesti asa o cerere! Si ce sa incerci sa ii explici?? In prima faza, incerci sa ii explici: ca sunt aceleasi retete, ca acelasi chef a pregatit ambele echipe gastronomice, ca e acelasi restaurant si concept. Dar nu prea poti sa te pui cu aburii de vin de Burgundy!

Cu greu s-a lasat convins sa fie dus la taxi. Mental, cred ca domnul era deja in vacanta. Urcat in taxi, a deschis usa geamului si le-a transmis colegilor mei ca sambata dimineata sa il astepte masina pe strada Zorilor (am cautat apoi de curiozitate pe Google si e pe undeva prin Snagov). Dificil sau nu, este un episod pe care il mai povestim uneori intre noi. Cand ajunge la restaurant colegul nostru, soferul, se mai sparg glume:

“A ajuns domnul cu bine in Mamaia?”.

8. Tapo

tapo

In domeniul in care activam, este imposibil sa ai doar clienti multumiti, insa mergem pe premiza ca orice astfel de situatie este o oportunitate deghizata si suntem orientati catre solutionarea rapida a acestora. Drept urmare, facem eforturi in acest sens pentru a oferi ospatarilor nostri traininguri pe subiect.

 Urmeaza sa revenim cu alte povesti din backstage-ul restaurantelor, fiti pe faza. #restograf

Citeste si: 

Restaurantele ne dezvaluie: Cele mai interesante situatii petrecute in restaurant

Restaurantele ne dezvaluie: Cele mai amuzante cronici scrise despre localul lor


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 3 = one