Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   469 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   731 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   993 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   395 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   384 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   457 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.148 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   635 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.674 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   333 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.002 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   790 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   518 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   404 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.484 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.218 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   524 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.499 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.690 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   532 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   656 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Restaurantele ne dezvaluie: care au fost cei mai dificili clienti pe care i-au avut



Restograf  (Jul 2015)
2.739 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Incepem o serie pe Restograf in care ne propunem sa aflam cateva picanterii din viata restaurantelor. Pe cele ale clientilor le aflam de cele mai multe ori din sectiunea de comentarii de pe site, dar ne-am gandit ca ar fi interesant sa ne povesteasca si proprietarii restaurantelor cateva intamplari comice de la ei din ograda.

Astfel, pornim seria “Restaurantele ne dezvaluie” cu un prim episod in care am intrebat restaurantele care au fost cei mai dificili clienti pe care i-au avut de-a lungul timpului. Multumim celor care ne-au raspuns si ne-au povestit aceste intimitati. Ii intelegem si pe cei care nu au vrut sa “dea din casa” si speram ca la urmatoarele subiecte sa ne furnizeze si ei povesti simpatice.

De asemenea, daca aveti un restaurant si aveti o poveste interesanta pe aceasta tema (clienti dificili), va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] si vom adauga si povestea voastra in aceasta lista.

1. Peter’s Kitchen 

peter

Clientul cel mai dificil pe care l-am avut pana acum a fost chiar de curand, mai precis saptamana trecuta.O doamna, la vreo 27-30 ani a comandat impreuna cu prietena dansei o limonada si un ceai de fructe, iar dupa aproximativ 60 de minute scoate 2 pungi cu biscuiti gluten free)…. incepe sa manance din acei biscuiti. Am lasat-o cateva minute, apoi ne-am luat inima in dinti si am mers la ea rugand-o politicos sa nu mai consume acei biscuiti in incinta restaurantului. Ea s-a enervat foarte tare, spunandu-mi ca nu avem in meniu produse fara gluten, la care eu i-am dat replica spunandu-i ca avem destule preparate fara gluten si poate sa comande cu toata increderea… Explicatiile au fost in zadar, ea spunandu-mi ca a fost in restaurante de lux si a fost lasata  sa consume produsele ei. Imi este greu sa cred asta, ar fi o jignire la adresa restaurantului, la adresa bucatarului, ca cineva sa vina cu pachetelul de acasa transformand un restaurant de lux intr-o sala de mese, dar nahhh…”clientul nostru, stapanul nostru”. Pana la urma a cerut nota de plata si a plecat bosumflata si nici macar la clasicul ramas bun nu a raspuns…

2. La Copac

foto-interior-3

Intamplari de tipul acesta sunt foarte rare, de-a dreptul exceptii. Nu pentru ca nu exista si oaspeti mai pretentiosi sau care vin suparati de la birou, ci pentru ca gestionarea situatiilor face ca totul sa fie rezolvat sau uitat pe data. O exceptie memorabila insa am avut si noi: un oaspete si-a lovit partenera in timp ce se afla in spatiul nostru. Interventia noastra a fost civilizata si ferma. Dincolo de orice politica de buna cuviinta in spatiul public, astfel de gesturi trebuie sanctionate si aduse in atentia autoritatilor. Suntem impotriva violentei in general, iar actele acestea sunt reprobabile, cu atat mai mult cand vorbim de violenta in cuplu.

3. Beraria H

beraria h

Un client dificil a fost Acela care ne-a cerut sa se uite peste meniu. Ospatarul s-a dus peste 10 minute la el sa il intrebe ce doreste, acesta a zis sa il mai lase ceva timp pana se hotaraste. Dupa 20 de minute, i- a facut cu mana chelnerului sa vina sa comande, rugandu-l sa ii spuna care sunt specialitatile noastre. Dupa ce ospatarul ii enumara cateva dintre deliciile noastre, acesta ii spune ca vrea pizza sau paste… (sa nu uitam faptul ca suntem o berarie, nu un restaurant Italian).

4. Sky Bar

sky bar

De-a lungul celor 5 ani de activitate, memorabila este fetita unor clienti:
O fetita de 6 ani lasata de parinti sa se “plimbe” peste tot a mers la un client la masa, s-a asezat elegant pe canapea langa el si a inceput sa-i apese isteric tastatura laptopului. Dupa amuzamentul nostru si stingerea “confilictului” zambetul ne-a palit cand am remarcat ca ne achitase 2 mese (a gasit POS-ul deschis si a dat achitat la 2 mese, desi notele nu fusesera cerute).

 

5. Shift/ Alt Shift

shift

Ca orice restaurant, si noi avem clienti pretentiosi si mai greu de multumit. De fiecare data, insa, incercam sa rezolvam totul cu zambetul pe buze, aceasta fiind una din regulile noastre de baza.

Intr-o nota mai amuzanta, unul dintre asociati este de departe cel mai dificil client al nostru. Studiaza, observa, critica constructiv pe toata lumea, are intotdeauna asteptari mari de la tot personalul si verifica fiecare farfurie care iese pe usa bucatariei (se uita pina si la fafuriile care se intorc de la clienti, sa vada daca sint goale).

Se intampla foarte des ca dupa ce a terminat o vizita si este pe punctul de a pleca, iar tot personalul incerca sa isi reintre usor in ritmul de lucru, sa se intoarca si sa mai atraga atentia asupra unei noi situatii, eveniment, angajat etc. :)

6. Ludic

ludic

N-am avut clienti cu adevarat dificili. Din fericire! Poate doar un domn pe la vreo 50 de ani, genul de business man cu agenda langa el si cu capul in telefonul mobil non stop. S-a asezat la o masa – cu ochii in telefon – a comandat  o cafea si un burger si apoi si-a deschis agenda. A venit cafeaua, iar domnul butona de zor la telefon. Din cand in cand isi mai nota ceva in agenda. Dupa aproximativ 15 minute ajunge si burgerul. Cafeau era neatinsa. Domnul a ridicat ochii din telefon, a multumit pentru burger si a luat o gura din cafea. “Domnisoara, cafeau aceasta este rece!! As putea avea alta cafea?” Apoi si-a coborat ochii in telefon. A venit a doua cafea. O pagina din agenda deja se umpluse cu insemnarile domnului. Dupa vreo 30 minute de la sosirea burgerului, clientul nostru face un semn discret catre chelnarita. “Domnisoara, mi-ati adus un burger rece si sleit si nici cafeaua asta nu e calda! Vreau nota si sa stiti ca nu mai vin pe la dumneavoastra!” Draga domnule, ai iesit intr-un restaurant ca sa mananci si implicit ca sa-ti acorzi un timp de ragaz, ca un fel de recompensa personala. Te rugam, lasa telefonul, relaxeaza-te si bucura-te de masa. Din respect pentru

tine!

7. Bocca Lupo

bocca lupo

Bocca Lupo Piata Operei. Miercuri, 8 iulie, 2015. Aproape de orele 24.00 (adica ora inchiderii). Un domn bine, imbracat smart casual, la a 2-a de sticla de Louis Latour. Probabil, ar mai fi vrut si o portie de paglia e fieno con salsa di gamberi e vodka. Nu stim exact ce ar mai fi vrut, pentru ca tot inchide

a si tot deschidea meniul. Oricum, portia de paste fusese una dintre comenzile anterioare si e clar ca mai voia ceva. La un moment dat, cheama totusi ospatarul. Colegul nostru avea ceva emotii. Urma sa ii explice ca bucataria s-a inchis si mai putem servi clientilor cel mult o pizza (*oricum in acel moment era cam singurul din restaurant). Cererea lui a fost pazzesco (*nebuna)!

Voia sa fie dus la restaurantul Bocca Lupo din Mamaia Nord. Ferm convins, ca acolo sunt mai multe vinuri pe lista, si incerca sa spuna si ceva despre un preparat cu fructe de mare pe care colegul nostru nu a reusit sa-l desluseasca. E greu sa stai calm si sa nu te buseasca rasul cand primesti asa o cerere! Si ce sa incerci sa ii explici?? In prima faza, incerci sa ii explici: ca sunt aceleasi retete, ca acelasi chef a pregatit ambele echipe gastronomice, ca e acelasi restaurant si concept. Dar nu prea poti sa te pui cu aburii de vin de Burgundy!

Cu greu s-a lasat convins sa fie dus la taxi. Mental, cred ca domnul era deja in vacanta. Urcat in taxi, a deschis usa geamului si le-a transmis colegilor mei ca sambata dimineata sa il astepte masina pe strada Zorilor (am cautat apoi de curiozitate pe Google si e pe undeva prin Snagov). Dificil sau nu, este un episod pe care il mai povestim uneori intre noi. Cand ajunge la restaurant colegul nostru, soferul, se mai sparg glume:

“A ajuns domnul cu bine in Mamaia?”.

8. Tapo

tapo

In domeniul in care activam, este imposibil sa ai doar clienti multumiti, insa mergem pe premiza ca orice astfel de situatie este o oportunitate deghizata si suntem orientati catre solutionarea rapida a acestora. Drept urmare, facem eforturi in acest sens pentru a oferi ospatarilor nostri traininguri pe subiect.

 Urmeaza sa revenim cu alte povesti din backstage-ul restaurantelor, fiti pe faza. #restograf

Citeste si: 

Restaurantele ne dezvaluie: Cele mai interesante situatii petrecute in restaurant

Restaurantele ne dezvaluie: Cele mai amuzante cronici scrise despre localul lor


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − = 6