Toate articolele (770 articole)

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   1.668 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   712 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   839 vizite  0 comentarii   4 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   2.900 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   5.688 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   4.573 vizite  0 comentarii   1 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   1.242 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   3.511 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   2.141 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   3.043 vizite  0 comentarii   -5 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   2.071 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   4.604 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   914 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   1.120 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   1.027 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   5.347 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   547 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   791 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   3.744 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   1.446 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   2.023 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   36.814 vizite  0 comentarii   3 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   6.307 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

Un restaurant celebru, obligat sa plateasca despagubiri de 1,3 milioane de dolari unui client
 (Nov 2016)
   1.676 vizite  0 comentarii   0 like

Chef Daniel Boulud are doua stele Michelin si detine doua restaurante in New York, precum si alte 20 de restaurante in alte tari. Cel mai renumit restaurant din NY este Bistro Moderne, iar pentru o intamplare care a avut loc in acest restaurant, Chef Boulud va trebui sa plateasca daune de 1,3 ...

............................................citeste tot

Un restaurant angajeaza bunici din toata lumea pe posturi de bucatari
Restograf (Nov 2016)
   820 vizite  0 comentarii   0 like

Exista o vorba care spune ca cea mai buna mancare e ca "ca la mama acasa" sau "asa cum o facea bunica". Un anteprenor din Statele Unite a facut un business de succes din aceasta idee, aplicand-o la propriu. Restaurantul se numeste Enoteca Maria, e deschis de ani buni de zile in New York si, ...

............................................citeste tot

  2   3  4  5  6  7  8
Afiseaza

Clientii cumpara mancarea frumos povestita



Unilever Food Solutions  (Nov 2012)
4.176 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
1 displacut 

 

Conform studiilor Unilever Food Solutions, atat la nivel global* (67%), cat si local** (64%), cei care iau masa in oras in mod frecvent sunt atrasi de descrierile atragatoare ale preparatelor, care ii fac mai dispusi sa comande mancare mai sanatoasa. Modalitatea prin care bucatarii isi pot atrage clientii spre optiuni ceva mai sanatoase este aplicarea de mici schimbari retetelor clasice ale preparatelor si apoi prezentarea lor intr-o maniera cat mai apetisanta, cu ajutorul meniurilor seducatoare.

Pentru a diminua impactul negativ pe care alimentatia neechilibrata il are asupra sanatatii consumatorilor, UFS a propus aplicarea de mici schimbari retetelor din meniuri. Acestea pot reduce cantitatea de grasimi din preparatele nesanatoase, iar pe cele sanatoase, trucurile le pot face sa fie vizual si aromatic mai atragatoare pentru clienti. Conform unui studiu*** efectuat la nivel global de catre UFS, trei sferturi din bucatarii din intreaga lume cred ca aceste mici schimbari sunt simplu de implementat. Studiile UFS au aratat ca oaspetii romani si straini isi doresc sa aiba parte de feluri de mancare familiare, asa ca sunt mai receptivi cand primesc versiuni usor adaptate ale mancarurilor preferate.

„La nivel international, bucatarii sunt din ce in ce mai preocupati sa ofere mancare mai sanatoasa, iar aplicarea de mici schimbari meniurilor devine un trend global. Si consumatorii romani incep sa manifeste mai mult interes fata de ceea ce consuma. Comandarea de mancare sanatoasa poate deveni un obicei pentru cei care iau masa in oras, daca meniurile ofera versiuni ceva mai echilibrate si atragatoare ale preparatelor”, declara Robert Voicu, bucatar UFS Romania.

Pentru a le oferi bucatarilor inspiratie in pregatirea optiunilor ceva mai sanatoase, echipa UFS ofera exemplul bucatariilor asiatice si mediteraneene. Acestea folosesc foarte multe fructe si legume proaspete, ulei de masline, peste – principiile celor doua bucatarii pot da foarte multe idei in ceea ce priveste oferirea de feluri mancare ceva mai sanatoase”,spune Kees van Erp, Head Chef UFS.

Conceperea unei sectiuni separate pentru felurile de mancare sanatoase nu va indruma clientul spre selectia respectiva. Sfatul bucatarilor UFS este ca toate preparatele din meniu sa fie pregatite intr-un mod cat mai echilibrat, astfel incat sa nu aiba un impact negativ asupra sanatatii clientului.

Parcurgerea meniului reprezinta primul moment de contact cu un restaurant si punctul in care ii este starnit interesul clientului. Meniurile clasice sunt prezentate intr-o maniera banala, ofera un numar mare de  optiuni si pot fi percepute ca plictisitoare. Pentru ca un meniu sa atraga clientul, echipa de bucatari UFS recomanda ca acesta sa contina preparate de impact si sa ofere un numar mediu de optiuni. Acest lucru arata faptul ca lista felurilor de mancare e actualizata cu regularitate si ca restaurantul foloseste ingrediente proaspete, de sezon.

Meniurile care contin descrieri detaliate, apetisante si imagini de impact ale preparatelor sunt mai atragatoare pentru client decat prezentarile clasice. Studiul local a aratat ca acestia se simt atrasi de descrierile apetisante din meniuri: pusi in fata unei descrieri simple si a uneia apetisante a aceluiasi preparat, 64% dintre ei au preferat-o pe a doua.

Oaspetii trebuie sa fie tinuti la curent cu ceea ce consuma prin oferirea de detalii care pot da o imagine mai clara asupra mancarii din meniu. Includerea unor informatii legate de sursa ingredientelor si sustenabilitatea lor sau postarea pe Youtube a unor videoclipuri cu prepararea mancarurilor pot fi utile in acest sens.

Conform studiului UFS efectuat pe bucatari din intreaga lume, pentru 82% dintre acestia, sanatatea este un considerent important atunci cand isi planifica meniurile, insa numai 42% au fost instruiti formal, in cadrul cursurilor, sa faca acest lucru.

* Studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating a fost realizat in martie 2012 de IMAS Marketing si Sondaje pentru Unilever Food Solutions pe un eșantion de 300 de respondenti cu varste intre 18 si 64 de ani, din Bucuresti, care iau masa in oras cel putin o data pe saptamana pentru micul dejun, pranz sau cina. Aceste persoane se caracterizeaza printr-un venit peste medie (peste 1500 lei/luna) și educație medie și superioara.

** Seductive Nutrition este cel de-al treilea raport Raport Global Privind Meniurile realizat de Unilever Food Solutions. Cercetarea a fost realizata de BrainJuicer, in parteneriat cu Salt PR, pe baza unui chestionar aplicat unui numar de 5000 de oameni din 10 tari (SUA, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia, Turcia, Polonia, Africa de Sud si Indonezia), care mananca in oras cel putin o data pe saptamana.

*** Studiul pe bucatari a fost realizat prin intervievarea telefonica a unui esantion reprezentativ de 1000 de bucatari – cate 100 de bucatari din 10 tari (Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania, Polonia, Turcia, Rusia, Brazilia, Africa de Sud, Indonezia si China). Studiul a fost desfasurat intre 11 mai si 13 iunie 2012 de catre agentia de cercetari globale Kadence pentru Unilever Food Solutions.

Despre Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions (UFS) este sursa de inspiratie si consultantul de incredere al bucatarilor profesionisti. Unilever Food Solutions (UFS), divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever, se adreseaza bucatarilor din 74 de tari, oferind ingrediente si servicii profesionale. Ingredientele pot salva timp pretios in bucatarie, fara sa compromita gustul si calitatea preparatelor. Portofoliul din Romania cuprinde cateva dintre cele mai cunoscute branduri globale, precum Knorr, Lipton si Hellmann’s.

Unilever Food Solutions este in industria gastronomica inca din 1880. La nivel global, compania are 4700 de angajati, cat si cea mai mare echipa interna de bucatari din intreaga industrie.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 − five =