Toate articolele (770 articole)

Beraria lui Locic din Piata Dorobantilor
George Butunoiu (May 2010)
   7.682 vizite  33 comentarii   0 like

Daca s-ar fi intamplat sa merg de trei ori si nu de patru la Beraria Dorobanti inainte de a scrie despre ei, i-as fi pus direct in lista celor care dau mancare proasta bucurestenilor, alaturi de Burebista, de La Mama si de alte cateva ca ele. Nu stiu daca e doar o intamplare ca toate cele la care am...

............................................citeste tot

Jadoo Gardin, restaurantul care nu isi asuma riscuri inutile
George Butunoiu (May 2010)
   9.653 vizite  2 comentarii   0 like

In Wikipedia scrie ca Jadoo e numele unui album scos de un cantaret pakistanez. Nu stiu daca “gardin” inseamna ceva in vreo limba sau daca are o legatura cu “gradina”, asa cum pare; m-am uitat si pe Internet si nu am gasit cuvantul asta. E drept, am renuntat repede, poate ca m-as fi lamurit ...

............................................citeste tot

Ce mananca constantenii la Marco Polo
George Butunoiu (May 2010)
   27.984 vizite  3 comentarii   3 like

Ori de cate ori am fost in Constanta (foarte rar, o data la cativa ani), prietenii mei de acolo, care stiu ce-mi place si ce nu, m-au dus la niste restaurante in care am mancat mai mult peste fi alte inotatoare. Ca locurile acelea nu semanau prea mult cu cele cu care sunt eu obisnuit in Bucuresti, ...

............................................citeste tot

Memento mori la Mju
George Butunoiu (May 2010)
   15.605 vizite  0 comentarii   4 like

Sunt sigur ca as gasi multe articole admirative la adresa neobisnuitului restaurant de la intersectia dintre strazile Batistei (se citeste “batishtei”) si Vasile Lascar daca m-as uita putin pe Internet. Nu ar fi de mirare, stiind ca au primit si un titlu de “restaurant al anului”, in 2008 ...

............................................citeste tot

Despre ce mananca brasovenii si targumuresenii la Casa Hirscher, Bella Muzica si Laci Csarda
George Butunoiu (Apr 2010)
   18.940 vizite  4 comentarii   2 like

Mi-am propus sa scriu despre un restaurant numai dupa ce ma duc de mai multe ori acolo, si intotdeauna insotit de cineva care sa-mi mai tempereze elanul critic. De data aceasta voi face o exceptie, doar din simple ratiuni logistice, pentru ca vorbesc despre niste restaurante in care nu cred ca voi ...

............................................citeste tot

Un lucru turcesc bine facut – restaurantul Divan
George Butunoiu (Apr 2010)
   13.946 vizite  4 comentarii   0 like

Eu nu am inteles niciodata de ce Bucurestiul nu e plin de restaurante ca acesta. Bucataria turceasca e buna, e bogata, e bine definita si coerenta si e mult mai la indemana restaurantelor mici decat cea frantuzeasca sau cea asiatica, de pilda. Psihologia patronului roman de restaurant va ramane o ...

............................................citeste tot

Cand mergeti la Aquarium spuneti ca sunteti un fotbalist celebru
George Butunoiu (Apr 2010)
   8.655 vizite  2 comentarii   1 like

La putin timp dupa Revolutie, un fotbalist celebru si un sarb a deschis Aquarium, un restaurant cu putin cunoscuta pe atunci bucatarie italiana. O buna bucata de vreme a ridicat pretentii la lista scurta a restaurantelor bune din Bucuresti. Nici nu a fost prea greu acum aproape 20 de ani, cand ...

............................................citeste tot

Amuse-bouche pe nota de plata de la Aqua
George Butunoiu (Mar 2010)
   19.195 vizite  2 comentarii   5 like

Cativa romani si niste libanezi (din cate am auzit de la cei din jur) au facut un pariu riscant si au deschis acum cateva luni, in plina criza, un restaurant in Parcul Herastrau, pe care l-au vrut pozitionat de la inceput direct in top. Cred ca investitia – destul de consistenta, din cate se vede...

............................................citeste tot

Ici et la, sau cum isi poate bate joc un arhitect de munca omului
George Butunoiu (Mar 2010)
   9.879 vizite  3 comentarii   4 like

Saptamana trecuta am scris despre Sangria, poate cel mai frumos loc din Bucuresti. Acum voi scrie despre cel mai urat. Nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreodata un restaurant mai urat, nici in Romania si nici in alta tara. Si nu am umblat putin prin lume… Am ramas pur si simplu perplex cand am intrat...

............................................citeste tot

Bucataria de supermarket romanesc la Burebista
George Butunoiu (Feb 2010)
   8.973 vizite  0 comentarii   1 like

Nu mai am abonament la TBR si, de cand nu am mai vazut cronicile despre restaurante ale lui Michael Barclay, am incetat sa mai citesc asa ceva in presa bucuresteana. Mi-am zis ca mai bine le scriu singur si mi le citesc pe ale mele, daca nu o sa am altceva mai bun de facut. Am luat multe tepe ...

............................................citeste tot

La Die Deutsche Kneipe i se face in ciuda Profesorului Mencinicopschi
George Butunoiu (Feb 2010)
   10.455 vizite  2 comentarii   4 like

Imi aduc aminte si acum toate lucrurile pe care le-am vazut si care mi s-au intamplat in primele zile atunci cand am iesit eu intaia oara din tara, la foarte putin timp dupa Revolutie. Unul dintre acestea era micul bistrot al lui Philippe si al lui Marie, dintr-o margine a Parisului. I-a luat ceva ...

............................................citeste tot

Cand mergeti Sangria sa aveti un cu spray contra arsurilor la indemana
George Butunoiu (Feb 2010)
   14.329 vizite  6 comentarii   2 like

Printre profesionistii din hospitality se zice ca exista 100 de secrete care fac diferenta dintre marile restaurante si celelalte. Pe 10 le cunosc numai marii bucatari si marii sefi de restaurante, pe celelalte 90 le cunoaste toata lumea, insa numai marii bucatari si marii sefi de restaurante le ...

............................................citeste tot

Benihana - prezentare
Howard Johnson Hotel (Jan 2010)
   19.273 vizite  1 comentarii   -3 Dislike

RESTAURANTUL  BENIHANA in BUCURESTI Prezentare Generala Situat in centrul Bucurestiului, la primul etaj al Hotelului Howard Johnson Grand Plaza, restaurantul Benihana va ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi. Varianta bucuresteana a celebrului lant de ...

............................................citeste tot

Avalon - prezentare
Howard Johnson Hotel (Jan 2010)
   20.142 vizite  0 comentarii   0 like

AVALON Address: Howard Johnson Grand Plaza Hotel Calea Dorobantilor 5 – 7, District 1, Bucharest Tel. 021 201 5030 Capacity: 80 – 100 persons Underground, guarded parking available In a contemporary environment and cozy atmosphere, our Canadian Chef Henrik Sebok offers you a wide ...

............................................citeste tot

Inainte de a merge la La Cena faceti un test de rezistenta fizica!
George Butunoiu (Oct 2009)
   13.605 vizite  6 comentarii   1 like

Cunoscutul restaurant-pizzerie de pe Maria Rosetti nu e un restaurant “de fite”, nici nu pare sa fie rodul vreunei pasiuni innascute a cuiva pentru gastronomie, ci e facut ca sa faca bani. Repede, multi, constant, desi nu fara efort si imaginatie. Ceea ce e un lucru de admirat, totusi. Am fost ...

............................................citeste tot

Ieri m-am impacat cu Casa Ardeleneasca (Caredy)!
George Butunoiu (Oct 2009)
   10.759 vizite  0 comentarii   1 like

Acum vreo doi ani mi-au dat un peste stricat la restaurantul acesta. Nu m-a afectat prea tare pentru ca, aproape toata viata mea mancand departe de casa (mai intai la cantina, apoi pe la restaurante), am vazut multe si mi s-au intamplat si lucruri mult mai rele. Nu m-a mirat prea tare nici ca ...

............................................citeste tot

Mancare buna si “circ” la Balthazar
George Butunoiu (Oct 2008)
   18.443 vizite  3 comentarii   2 like

Dupa ce era sa ma bat cu un chelner, nu am mai trecut de vreo doi ani pe la Balthazar, desi am mancat foarte bine acolo, de fiecare data. Eu nu las automat bacsis la un restaurant, nici nu imi scot calculatorul ca sa socotesc exact cat e “atata la %” din nota de plata, ci dau cat si cand vreau ...

............................................citeste tot

Intrebati de Nicoleta cand mergeti la Capricciosa
George Butunoiu (Sep 2008)
   9.954 vizite  4 comentarii   4 like

Oare cine ar putea crede ca un restaurant de la “capatul pamantului”, printre locuri virane si santiere de constructii, situat intr-o baraca de lemn pe care te astepti sa o vezi cazand la trecerea primei betoniere pe sub geamurile sale (si trec multe, incontinuu!) sa aiba un asemenea succes? ...

............................................citeste tot

Cum mi-am dat eu seama ca Jaristea si-a pierdut banca de date
George Butunoiu (Aug 2008)
   15.733 vizite  4 comentarii   -1 Dislike

Am avut foarte multe ezitari inainte de a ma hotari sa ma duc din nou la Jaristea, loc in care am mers de multe ori pana acum cinci ani, mai ales cand imi veneau ceva straini in vizita. Cu destula teama am pus mana pe telefon si am format numarul. Mi-am spus numele si apoi am cerut o rezervare ...

............................................citeste tot

Cum gandeste un chelner
George Butunoiu (May 2008)
   9.614 vizite  0 comentarii   0 like

Eu m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca s-a deschis un alt restaurant grecesc aproape de biroul meu, pana la care sa pot merge pe jos. Ar merita ceva concurenta Mesogios, ca e destul de scump. Imi place mult mancarea greceasca, probabil iremediabil influentat de pasiunea pentru tot ce e legat ...

............................................citeste tot

Despre Dantes si chelnerii lui insetati de cunoastere
George Butunoiu (Mar 2008)
   8.851 vizite  0 comentarii   0 like

Chinuitul restaurant din Piata Dorobantilor (Beller, ca sa fiu mai precis)se pare ca nu prea a avut noroc in viata, desi a trecut prin mai multe maini pana acum si s-au facut diverse experimente pe “spinarea” lui. Casa are personalitate, e mare – salile pentru clienti sunt pe 3 niveluri, din ...

............................................citeste tot

  31 
Afiseaza

Clientii cumpara mancarea frumos povestita



Unilever Food Solutions  (Nov 2012)
4.095 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
1 displacut 

 

Conform studiilor Unilever Food Solutions, atat la nivel global* (67%), cat si local** (64%), cei care iau masa in oras in mod frecvent sunt atrasi de descrierile atragatoare ale preparatelor, care ii fac mai dispusi sa comande mancare mai sanatoasa. Modalitatea prin care bucatarii isi pot atrage clientii spre optiuni ceva mai sanatoase este aplicarea de mici schimbari retetelor clasice ale preparatelor si apoi prezentarea lor intr-o maniera cat mai apetisanta, cu ajutorul meniurilor seducatoare.

Pentru a diminua impactul negativ pe care alimentatia neechilibrata il are asupra sanatatii consumatorilor, UFS a propus aplicarea de mici schimbari retetelor din meniuri. Acestea pot reduce cantitatea de grasimi din preparatele nesanatoase, iar pe cele sanatoase, trucurile le pot face sa fie vizual si aromatic mai atragatoare pentru clienti. Conform unui studiu*** efectuat la nivel global de catre UFS, trei sferturi din bucatarii din intreaga lume cred ca aceste mici schimbari sunt simplu de implementat. Studiile UFS au aratat ca oaspetii romani si straini isi doresc sa aiba parte de feluri de mancare familiare, asa ca sunt mai receptivi cand primesc versiuni usor adaptate ale mancarurilor preferate.

„La nivel international, bucatarii sunt din ce in ce mai preocupati sa ofere mancare mai sanatoasa, iar aplicarea de mici schimbari meniurilor devine un trend global. Si consumatorii romani incep sa manifeste mai mult interes fata de ceea ce consuma. Comandarea de mancare sanatoasa poate deveni un obicei pentru cei care iau masa in oras, daca meniurile ofera versiuni ceva mai echilibrate si atragatoare ale preparatelor”, declara Robert Voicu, bucatar UFS Romania.

Pentru a le oferi bucatarilor inspiratie in pregatirea optiunilor ceva mai sanatoase, echipa UFS ofera exemplul bucatariilor asiatice si mediteraneene. Acestea folosesc foarte multe fructe si legume proaspete, ulei de masline, peste – principiile celor doua bucatarii pot da foarte multe idei in ceea ce priveste oferirea de feluri mancare ceva mai sanatoase”,spune Kees van Erp, Head Chef UFS.

Conceperea unei sectiuni separate pentru felurile de mancare sanatoase nu va indruma clientul spre selectia respectiva. Sfatul bucatarilor UFS este ca toate preparatele din meniu sa fie pregatite intr-un mod cat mai echilibrat, astfel incat sa nu aiba un impact negativ asupra sanatatii clientului.

Parcurgerea meniului reprezinta primul moment de contact cu un restaurant si punctul in care ii este starnit interesul clientului. Meniurile clasice sunt prezentate intr-o maniera banala, ofera un numar mare de  optiuni si pot fi percepute ca plictisitoare. Pentru ca un meniu sa atraga clientul, echipa de bucatari UFS recomanda ca acesta sa contina preparate de impact si sa ofere un numar mediu de optiuni. Acest lucru arata faptul ca lista felurilor de mancare e actualizata cu regularitate si ca restaurantul foloseste ingrediente proaspete, de sezon.

Meniurile care contin descrieri detaliate, apetisante si imagini de impact ale preparatelor sunt mai atragatoare pentru client decat prezentarile clasice. Studiul local a aratat ca acestia se simt atrasi de descrierile apetisante din meniuri: pusi in fata unei descrieri simple si a uneia apetisante a aceluiasi preparat, 64% dintre ei au preferat-o pe a doua.

Oaspetii trebuie sa fie tinuti la curent cu ceea ce consuma prin oferirea de detalii care pot da o imagine mai clara asupra mancarii din meniu. Includerea unor informatii legate de sursa ingredientelor si sustenabilitatea lor sau postarea pe Youtube a unor videoclipuri cu prepararea mancarurilor pot fi utile in acest sens.

Conform studiului UFS efectuat pe bucatari din intreaga lume, pentru 82% dintre acestia, sanatatea este un considerent important atunci cand isi planifica meniurile, insa numai 42% au fost instruiti formal, in cadrul cursurilor, sa faca acest lucru.

* Studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating a fost realizat in martie 2012 de IMAS Marketing si Sondaje pentru Unilever Food Solutions pe un eșantion de 300 de respondenti cu varste intre 18 si 64 de ani, din Bucuresti, care iau masa in oras cel putin o data pe saptamana pentru micul dejun, pranz sau cina. Aceste persoane se caracterizeaza printr-un venit peste medie (peste 1500 lei/luna) și educație medie și superioara.

** Seductive Nutrition este cel de-al treilea raport Raport Global Privind Meniurile realizat de Unilever Food Solutions. Cercetarea a fost realizata de BrainJuicer, in parteneriat cu Salt PR, pe baza unui chestionar aplicat unui numar de 5000 de oameni din 10 tari (SUA, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia, Turcia, Polonia, Africa de Sud si Indonezia), care mananca in oras cel putin o data pe saptamana.

*** Studiul pe bucatari a fost realizat prin intervievarea telefonica a unui esantion reprezentativ de 1000 de bucatari – cate 100 de bucatari din 10 tari (Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania, Polonia, Turcia, Rusia, Brazilia, Africa de Sud, Indonezia si China). Studiul a fost desfasurat intre 11 mai si 13 iunie 2012 de catre agentia de cercetari globale Kadence pentru Unilever Food Solutions.

Despre Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions (UFS) este sursa de inspiratie si consultantul de incredere al bucatarilor profesionisti. Unilever Food Solutions (UFS), divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever, se adreseaza bucatarilor din 74 de tari, oferind ingrediente si servicii profesionale. Ingredientele pot salva timp pretios in bucatarie, fara sa compromita gustul si calitatea preparatelor. Portofoliul din Romania cuprinde cateva dintre cele mai cunoscute branduri globale, precum Knorr, Lipton si Hellmann’s.

Unilever Food Solutions este in industria gastronomica inca din 1880. La nivel global, compania are 4700 de angajati, cat si cea mai mare echipa interna de bucatari din intreaga industrie.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four × 3 =