O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   552 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.053 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   10.080 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   591 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   812 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   506 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   725 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   681 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   422 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   588 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   517 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   948 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.157 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.050 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   3.705 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   524 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.200 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   552 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   979 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   454 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.007 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   531 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   319 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   384 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   927 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Concurs: Cel mai bun fel de mancare din Bucuresti



(May 2014)
3.116 Vizualizarivizualizari
10 Comentariicomentarii

 

Bucatari bucuresteni in competitia Restograf

Bucatari bucuresteni in competitia Restograf

Restograf lanseaza un concurs de anvergura pentru desemnarea celor mai bune feluri de mancare ale restaurantelor bucurestene, reprezentative pentru fiecare tip de bucatarie in parte: cel mai bun kebab, cel mai bun foie gras, cele mai bune fructe de mare, cele mai bune paste, cea mai buna vita, cei mai buni carnati, cea mai buna pizza, cel mai bun tiramisu etc. etc.

Rugam restaurantele care vor sa participe sa ne scrie care sunt felurile de mancare (inclusiv aperitive si deserturi) cu care vor sa intre in concurs. Cand vom avea cel putin trei cereri pentru un anumit fel de mancare, vom lansa competitia pentru acel preparat. Evaluarea va fi facuta de o echipa formata din:

* un reprezentant Restograf
* un specialist recunoscut in gastronomie
* un reprezentant al cititorilor Resograf
* un locuitor al tarii din care provine mancarea (bucataria) evaluata

Asteptam sugestii de categorii (feluri de mancare) si din partea cititorilor, nu numai de la restaurante!

Membrii echipei vor (putea) fi diferiti de la o evaluare la alta, insa vor ramane aceiasi pentru o anumita categorie (un anumit fel de mancare).

Pentru desemnarea reprezentantilor cititorilor vom pune la punct un sistem relativ “democratic” (tragere la sorti, competitie etc.), ale carui detalii le vom anunta din timp. Aici asteptam sugestii din partea celor interesati, inca nu ne-am decis asupra unui model.

In urma acestui concurs – de fapt, chiar in timpul desfasurarii lui – vom deschide o rubrica separata pe Restograf, un nou top, cel al felurilor de mancare: la care restaurant poate bucuresteanul sa gaseasca cel mai bun fel din respectiva mancare. Inca nu am stabilit pentru ce perioada sa fie considerate valide aceste rezultate (sase luni, un an etc.), adica dupa cat timp sa reluam evaluarea pentru respectivul fel de mancare. Si aici asteptam sugestii.

Concursul este deschis si pentru “private chefs”. In functie de reactiile pe care le vom primi din partea acestora, vom face o sectiune separata pentru ei.

Asteptam cu mare interes comentariile si sugestiile. Va rugam sa le scrieti aici, in rubrica de “comentarii” pe cele pe care le considerati de interes general, ca sa poata fi vazute si de catre ceilalti cititori, la fel ca si raspunsurile noastre.

Echipa Restograf

(poza lui vishstudio de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Asociatia Consumatorilor d Produse Alimentare din Romania(ACPA Romania)-“Optimum Cibum” s-a constituit in 2013 si functioneaza in conformitate cu OG nr.26/2000 ca o asociatie non-profit, neguvernamentala si apolitica, dedicata consumatorului de produse alimentare din Romania.
La actiuni de acest gen putem participa si noi cu mare placere, fie doar si pentru jurizare. Va dorim mult succes si sa aveti mereu inspiratie!

Reply

    Multumim pentru informatie! Cred ca ar fi bine sa ne trimiteti informari periodice cu ce faceti, ca sa le punem aici, pe Restograf, sunt sigur ca vor fi de interes pentru multi cititori. Si, cu aceasta ocazie, vom intelege si noi mai bine ce si cum putem face impreuna. Va dorim succes, oricum! GB

    Reply

unde se pot face inscrierile pntru concurs?

Reply

votul cititorilor e overrated. nu am niciodata incredere in el. si e bine asa. nivelul culturii culinare (si nu numai) in romania, e destul de jos.

as face o sectiune separata: votul publicului. in rest, evaluarea sa fie facuta de oameni care au habar despre ce e vorba.

Reply

Va urmaresc site-ul de mai multa vreme si sunt din ce in ca mai dezamagit de continut.
Sa cam asternut praful pe comentarii si impresiile regasite in site.
Romania ofera multe oportunitati de articole dar marea majoritate sunt din Bucuresti.
Conform datelor din industrie in Bucuresti se regasesc cca 35% din localuri.
Cred ca ar trebui sa avem si impresii din alte parti ale tarii.

O seara excelenta,
Daniel Ene

Reply

Votez ca rezultatele să fie valabile un an.
Aș mai sugera ceva: dacă bucătarul șef este schimbat până la împlinirea anului, produsul să fie reevaluat.

Succes!
Orlando

Reply

O idee foarte buna. Eu propun ca rezultatele sa fie si in functie de votul cititorilor, desi sunt constienta ca asta ar implica o pregatire speciala a site-ului. Mult succes in desfasurarea acestei actiuni.

Reply

    Multumesc pentru sugestie, insa nu vom putea avea un control asupra voturilor cititorilor, riscul cel mai mare e ca unii sa se voteze singuri si, pe de alta parte, sa dea note cat mai mici la concurenta – adica exact asa cum se intampla acum pe Restograf. Vom schimba sistemul, insa mai e pana atunci… GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 − = one