Toate articolele (748 articole)

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   258 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   136 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   223 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   299 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   174 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   197 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.389 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   394 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.054 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   273 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.584 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   326 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.957 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.186 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   544 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   296 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   329 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   540 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.276 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   194 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   255 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.618 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   832 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.538 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.502 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cooking Ground: cand copiii si parintii se joaca in acelasi loc de-a bucataritul



Restograf  (Oct 2016)
788 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

De curand ne-a atras atentia un nou concept din lumea culinara, unul in care copiii si parintii sunt elevi la acelasi curs, si anume unul de gatit. The Cooking Ground e un program de invatare pentru toti cei interesati de un stil de viata sanatos si cu gust bun. Proiectul a luat nastere la initiativa a 3 tineri din domenii diferite: Alex Mihai Dinu – PR si Project Manager, Silvia Floarea – Fundraiser si Project Manager si Robert Soparlache – senior art director.

Ei au pus bazele acestui program in care copiii si parintii invata cum sa gateasca, cursuri menite sa le starneasca interesul si curiozitatea pentru mancarea buna si sanatoasa. Despre acest “loc de joaca” am vrut sa aflam si noi mai multe si fix asta facem in interviul de mai jos.

cooking g

Restograf: Ce este The Cooking Ground mai exact?

The Cooking Ground: The Cooking Ground este un curs de gatit pentru parinti si copii. Acestia vor afla impreuna de la chefii care fac parte din program mai multe despre secretele bucatariei, despre cum isi pot gati singuri mesele sau despre cum pot folosi in moduri inovative ingredientele. E un proiect care isi propune sa vorbeasca cinstit despre gatit si alimente, despre gusturi, texturi, totul intr-o experienta ludica si inovatoare.

Restograf: Cum a aparut ideea acestui proiect si cine e echipa din spatele initiativei?

The Cooking Ground: Ne-am dat seama ca sunt destul de multe activitati extracuriculare destinate copiilor, dar ca niciuna nu ii implica si pe parinti sau ca oricum nu ii implica intr-un mod pe care sa il gaseasca educational pentru ei. Si cum suntem toti trei pasionati de bucatarie si ne plac copiii, ideea ne-a venit destul de natural.

Mai multe detalii despre ei gasesti aici.

cooking g 5 cooking g 4

Restograf: Care sunt bucatarii care vor tine cursurile de la The Cooking Ground?

The Cooking Ground: Bucatarii implicati in proiect sunt: Costi Sulugiuc (Energiea), Irina Hristu (Pop-up Dinner), Andreea Caretu (Miez), Daniel Voinea (Carturesti), Robert Soparlache, Cristina Malai (Cezanne).

Restograf: Ce urmariti mai exact prin aceste ateliere?

The Cooking Ground: Noi ne propunem sa le oferim o experienta revelatoare participantilor nostri. Pe de o parte, parintii ar trebui sa se bucure de faptul ca pot petrece timp cu copiii lor invatand lucruri noi despre cum isi pot prepara singuri mesele, iar pe de alta parte copiii vor avea ocazia sa intre in contact cu alimente si texturi de alimente si preparate la care altfel poate ar fi fost reticenti.

cooking g 3 cooking g 2

Restograf: “The Cooking Ground reprezinta o serie de 10 intalniri, fiecare intalnire abordand o alta tema si fiind coordonata de un alt chef. In cadrul intalnirilor, atat copiii, cat si parintii vor avea ocazia sa isi largeasca orizonturile privind ingredientele folosite, retete si modalitati de preparare” – ati putea sa ne spuneti cateva dintre temele care vor fi abordate?

The Cooking Ground: Vrem sa fie o aventura completa, asa ca vom prepara de la placinte, salate calde pana la supe sau peste. Proiectul se incheie cu o cina gatita exclusiv de cei mici.

Programul detaliat:

– Mic dejun
– Paine
– Salate
– Pizza
– Gustari
– Peste&piureuri&sosuri
– Supe&mirodenii
– Deserturi
– Pachetel pentru scoala
– Cina finala

cooking g 8 cooking g 9

sursa foto

Restograf: Am vazut ca inscrierea costa 600 de euro pentru tot programul. Exista posibilitatea de a participa doar la un curs din program?

The Cooking Ground: Da, exista si posibilitatea inscrierii la un singur seminar, dar ii incurajam pe participantii nostri sa incerce intreaga experienta

Restograf: E one time only sau veti repeta programul?

The Cooking Ground: Speram sa nu fie one time only si sa il reluam la primavara.

Restograf: Inainte de a lansa programul, ati analizat cumva domeniul? Daca da, ce lucruri interesante ati descoperit despre cursurile de gatit pentru parinti si copii?

The Cooking Ground: Ne-am uitat un pic in stanga si-n dreapta si ne-am dat seama ca nu prea exista ce am vrea noi sa facem. Am tot cerut feedbackuri dupa ce am pus proiectul pe foaie si toti ne-au zis ca ideea e misto. L-am mai conturat in functie de feedbackul primit si iata-ne acum vorbind despre el. Avem incredere ca e util, pentru ca insightul de la care am plecat ni se pare corect.

Restograf: Cu ce ati vrea sa ramana cursantii vostri la final de program?

The Cooking Ground: Pai cred ca am fi foarte fericiti daca la final parintii ne-ar spune ca a fost pentru prima oara cand s-au bucurat sa mearga la un curs pentru copii si pe de alta parte sa vedem un pusti mancand celery sticks inmuiate intr-un sos pe care i l-a pregatit parintele.

beautiful little girl bakingcooking g 7

sursa foto

 

Detalii despre proiect si cum va puteti inscrie, aici


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four × 6 =