BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   87 vizite  0 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   5.515 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   301 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   407 vizite  0 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   228 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   371 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   481 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   248 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   423 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   372 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   692 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   905 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   1.810 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   2.576 vizite  0 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   382 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   953 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   403 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   811 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   347 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   778 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   392 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   211 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   265 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro
(Feb 2017)
   724 vizite  0 comentarii   

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine. Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, ...

............................................citeste tot

Noutati in meniul de pranz de la Hard Rock Cafe
(Feb 2017)
   611 vizite  0 comentarii   

Pranzul e subiect care trebuie tratat cu mare atentie. De aceea, cand aflam noutati in acest domeniu, incercam sa le dam mai departe cat mai repede ca sa fim siguri ca veti avea parte de un pranz bun in Bucuresti. In acest context, ii lasam pe cei de la Hard Rock Cafe sa va prezinte ce e nou in ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi



(Jun 2015)
852 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi de productie 2014, din gamele “Ingeri din Micul Paris” si “Eclipse”

Lansarea a 5 vinuri noi la Crama Basilescu - iunie 2015Crama Basilescu a lansat saptamana aceasta cinci vinuri noi, de productie 2014, in cadrul unui eveniment privat. Vedetele serii au fost Feteasca Alba si Roze – Feteasca Neagra, doua vinuri din gama premium “Ingeri din Micul Paris”, alaturi de trei vinuri din gama medie “Eclipse”: Roze, Feteasca Alba si Riesling Italian. Cele cinci vinuri prezentate in premiera sunt variantele proaspete, din 2014, ale unor vinuri aflate deja de câtiva ani in portofoliul Cramei Basilescu.

Feteasca Alba si Feteasca Neagra din gama “Ingeri din Micul Paris” sunt doua soiuri de referinta ale terroir-ului de la Urlati. Feteasca Alba este un vin floral si fructuos, cu un gust proaspat si echilibrat cu nunate de vanilie si migdale ce provin din fermentare si maturare in baricuri. Vinul Roze, obtinut din struguri de Feteasca Neagra, combina in mod armonios taninurile specifice vinurilor rosii cu fructozitatea si prospetimea vinurilor albe. Este un vin echilibrat, sec, cu o aciditate placuta si racoritoare.

Vinul Roze din colectia “Eclipse” are la baza soiul Burgund Mare si a fost realizat dupa tehnologia vinurilor albe. Este un vin usor mineral, senzaţie susţinuta de aciditate si alcool care prelungesc aromele fructoase precum cele de cirese albe. Riesling Italian din aceeasi gama este un vin corpolent, elegant, dar in acelasi timp zglobiu, mineral si persistent, cu un miros pronunţat de grapefruit la care se adauga un parfum fin de caise si piersici coapte.

“Pentru mine, Crama Basilescu, cu toata istoria care ii creeaza fundamentul, cu toata povestea minunata ce ii da savoare, este parte integranta din identitatea vinurilor noastre. Suntem binecuvântati sa avem parte de unul dintre cele mai valoroase terroir-uri ale României si acest lucru ne obliga sa realizam aceste vinuri in primul rând cu foarte mult suflet, cu respectul pentru trecut si traditie, cu obligatia pe care o avem de a pastra nivelul Cramei Basilescu acolo unde l-au dus fondatorii acestui spatiu de basm”, a declarat Dana Sofia, managerul Cramei Basilescu.

Personalitatea vinurilor Cramei Basilescu isi trage seva din terroir-ul specific dat de Podgoria Dealu Mare si Podgoria Pietroasa. Reinfiintata in 2008, Crama Basilescu isi are radacinile adânc ancorate in istorie. Povestea ei incepe in urma cu un secol, fiind marcata de caracterul proeminent al lui Nicolae Basilescu, un nume de referinta in viata politica si sociala din perioada interbelica. Vizionar, cu o extraordinara inteligenta si ambitie, avocatul Basilescu a fost unul dintre cei mai longevivi decani ai Facultatii de Drept din Capitala si intemeietorul cartierului Bucurestii Noi.

In perioada 1910-1921, prin efort propriu si cu ajutorul mai multor institutii, Nicolae Basilescu a restaurat fabrica de bere din Bucurestii Noi si a transformat-o in “Fabrica de Sampanie Naturala”. La inceputul anului 1928, Maison de Champagne St. Marceaux & Co. a autorizat folosirea marcii si a numelui pe sticlele produse de Basilescu. In 1945, statul a nationalizat toate bunurile din proprietatea familiei, insa dupa revolutia din 1989, mostenitorii au recuperat o mare parte din bunurile care astazi se gasesc in proprietatea Cramei Basilescu. Traditia Basilescu – devotament, pasiune, etica – continua si astazi prin tânara echipa a cramei, care adauga parfumului de veacuri cunostintele moderne de prelucrare a strugurilor.

In procesul de vinificatie, echipa Cramei Basilescu se consulta cu doi specialisti de marca in domeniu: dr. chimist Adriana Kontek si dr. ing. Armand Kontek, ambii cu o experienta de peste 40 de ani in munca de cercetare in cadrul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie de la Valea Calugareasca. Cei doi experti au publicat peste 130 de lucrari de specialitate, contribuind astfel la modernizarea sectorului vinicol si diversificarea gamei de produse pe baza de struguri, must si vin.

Invitat special la lansare a fost Marinela Vasilica Ardelean, specialist international in vinuri, care a inclus Crama Basilescu in cartea sa “50 de vinuri românesti intâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, volum distins cu premiul Gourmand Drinks Awards in 2014. “Personalitate, structura, prospetime si extract de fruct sunt doar câteva din caracteristicile care definesc vinurile Cramei Basilescu”, spune Marinela Ardelean in volumul amintit.

 

Despre Crama Basilescu

Anul infiintarii: 2008
Productie anuala: 250.000 L
Numar de hectare: 100 ha
Soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgund Mare, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Riesling Italian, Tamâioasa Româneasca, Busuioaca de Bohotin, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Etichete: Golem, Ingeri din Micul Paris, Eclipse, Unio, Epoque, Emancipatio, Autentique, Vinicer

(comunicat de presa)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine × = 72