Pasta week-end cu PASTE fericit la Voila
(Jan 2017)
   538 vizite  0 comentarii   

Bistro-ul Voila revine in forta cu un nou eveniment culinar in stilul celor de pana acum: cu un meniu bine gandit si cu o prezentare cel putin interesanta. Un week-end cu paste gatite in diverse feluri, asta va propun cei de la Voila, iar invitatia lor suna cam asa: "PASTE-a nu le stiti, ...

............................................citeste tot

Brunch la inaltime la Upstairs Rooftop
(Jan 2017)
   543 vizite  0 comentarii   

Week-end-ul acesta, frumosul restaurant la inaltime Upstairs Rooftop pregateste primul brunch dintr-o serie de evenimente culinare pentru toti iubitorii de acea masa car enu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre brunch-ul de sambata si duminica (14-15 ianuarie), mai jos: Upstairs ...

............................................citeste tot

Cultura Bucovinei la Palatul Manasia - experienta gastronomica, muzica si dansuri traditionale
(Jan 2017)
   363 vizite  0 comentarii   

Domeniul Manasia, la o ora departare de Bucuresti, este unul dintre frumoasele conace din Romania, un loc cu o bucatarie de exceptie sub conducerea lui Chef Alexandru Iacob, dar si o destinatie pe care s-o vizitati pentru relaxarea de week-end. Pentru anul acesta, cei de la conac anunta ca s-au ...

............................................citeste tot

Detox time cu preparate light si delicioase 
(Jan 2017)
   252 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile de iarna se sfarsesc si odata cu ele si excesele culinare, motiv pentru care, cei de la Chefs, de pe Floreasca 55, s-au gandit la o perioada de revenire in ceea ce priveste alimentatia. Acestia propun, incepand cu 9 ianuarie, experiente culinare bazate pe preparate light si detox, ideale...

............................................citeste tot

Meniu special de Sf. Ion la Pantagruel
(Jan 2017)
   340 vizite  0 comentarii   

Sambata e zi de sarbatoare si daca aveti un Ion sau o Ioana de celebrat, restaurantul Pantagruel (fostul Gargantua d'Oro) a pregatit un meniu special sub indrumarea noului Chef, Cesar Velasquez Baez. Detaliile le aflam de la organizatori: Adu-ti prietenii si hai sa petrecem de Sf. Ion la ...

............................................citeste tot

Placintarie in gradina la Manasia Hub
(Jan 2017)
   189 vizite  0 comentarii   

Daca nu v-a speriat zapada si vreti sa petreceti o sambata cu placinte calde savurate intr-o gradina inzapezita (sau in pub, la caldura), atunci evenimentul pregatit de Bucateria pe terasa de la Manasia Hub e fix ce va trebuie. Despre Plaintaria de la Manasia aflam mai multe chiar de la gazde...

............................................citeste tot

Deserturi noi, indraznete si sanatoase, in meniul de la Chefs
(Dec 2016)
   308 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de dulciuri au un nou motiv pentru a vizita restaurantul Chefs Experience. De curand cei de la Chefs au introdus in meniu noi deserturi in combinatii savuroase, cu influente frantuzesti, italienesti si mexicane. Cei care sunt in cautare de experiente noi, dar si gurmanzii, pot ...

............................................citeste tot

Sarbatorile sunt pentru toti - gatit caritabil cu Chef Cezar Munteanu
(Dec 2016)
   76 vizite  0 comentarii   

Sarbatorile sunt pentru toti - acesta este un indemn pe care ar trebui sa-l urmam in numar cat mai mare. Exemplul in acest sens e dat chiar de un mare Chef din Romania, Cezar Munteanu. Initiativa lui de sarbatori nu e doar de aplaudat, ci de urmat si de alte restauranti si alti bucatari. Detaliile ...

............................................citeste tot

(P) Cadouri dulci de Craciun…. si ceva in plus!
(Dec 2016)
   133 vizite  0 comentarii   

Un cadou aduce intotdeauna zambetul pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile "Oare o sa ii placa" sau "Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?". Dulce si ceva in plus a fost conceput sa iti vina in ajutor in aceste momente de nesiguranta  si  sa devina lumea cadourilor ...

............................................citeste tot

(P) Masa de Craciun – la doar un click distanta!
(Dec 2016)
   255 vizite  0 comentarii   

Masa de Craciun este cu siguranta un moment special care se petrece in familie. Si ce ar fi Craciunul fara mireasma cozonacilor proaspeti, a delicioaselor sarmale sau fara traditionala salata Boeuf? Traim in secolul vitezei si al agitatiei si, din pacate, avem din ce in ce mai putin timp pentru noi ...

............................................citeste tot

Despre noua braserie CAJU by Joseph Hadad
(Dec 2016)
   3.922 vizite  1 comentarii   

Va povesteam de curand ca Chef Joseph Hadad planuieste sa deschida un nou restaurant, de data aceasta o braserie care sa fie mai accesibila oamenilor si un loc in care si-a propus sa adune retete de poveste si inspirate de copilaria lui. Saptamana aceasta a avut loc si inaugurarea CAJU, braserie ...

............................................citeste tot

Ciocolaterie de Craciun
(Dec 2016)
   201 vizite  0 comentarii   

Acuarela, cafeana colorata si barlog artistic din Bucuresti, a pregatit un eveniment special pentru sezonul rece. Mai exact, de azi, 9 decembrie, pana pe 23 decembrie aici veti putea deugsta mai multe tipuri de ciocolata calda. Invitatia lor suna cam asa: Cand eram mici, iarna insemna ...

............................................citeste tot

Freakshake Madness, combinatia scandalos de delicioasa dintre bautura si desert!
(Dec 2016)
   404 vizite  0 comentarii   

Restaurantul Chefs Experience iti ofera un motiv in plus pentru care trebuie neaparat sa ajungi pe Floreasca 55. Acesta a introdus in meniu noi preparate care incita printr-o nebunie de arome si combinatii decadente. Cunoscatorii de Milkshake-uri din intregul oras se pot bucura de Freakshake, un ...

............................................citeste tot

Restaurantul din Bucuresti cu patinoar in gradina
(Dec 2016)
   1.850 vizite  0 comentarii   

Sezonul rece are mai multi asi in maneca, iar un restaurant din Bucuresti stie si cum sa joace aceste carti. Mai exact, la jocul winter wonderland, Athénée Palace Hilton castiga detasat inaugurand un patinoar in curtea hotelului, acolo unde vara e terasa La Strada. Sa va spunem si ...

............................................citeste tot

Sushi live cooking alaturi de doi Chefi priceputi
(Dec 2016)
   446 vizite  0 comentarii   

Iubitorii de sushi pot sarbatori Craciunul mai devreme pentru ca un restaurant specializat in bucate japoneze a pregatit un eveniment deosebit. Mai exact, Zen Sushi Fusion va invita la o sesiune de live cooking cu Than Alon, Campionul Mondial la Sushi in 2015 si Chef Iulian Constantin. ...

............................................citeste tot

Un nou restaurant Stradale by Chef Foa
(Dec 2016)
   2.376 vizite  0 comentarii   

Chef Foa, unul dintre cei mai activi ambasadori ai conceptului de street food, imbogateste zona restaurantelor din Bucuresti cu o noua locatie Stradale. Aici, mancarea stradala va avea un nou altar, Stradale nou fiind situat tot intr-o zona de birouri astfel incat sa promoveze ideea sustinuta de ...

............................................citeste tot

Duminica - zi de relaxare si rasfat la Sunday Scoici vs Burgers
(Nov 2016)
   386 vizite  0 comentarii   

Duminica este o zi de relaxare, o zi pe care o petrecem alaturi de cei mai dragi noua: copii, parinti sau prieteni. Iar pentru asta, Chefs Experience vine cu o propunere greu de refuzat! In fiecare duminica, esti invitat la masa alaturi de familie sau prieteni pe Floreasca 55. Cei mari ...

............................................citeste tot

Weekend prelungit cu SUSHI, STEAK SI SCOICI!
(Nov 2016)
   713 vizite  0 comentarii   

Save the date! Ne asteapta un weekend prelungit! In perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, restaurantul Chefs Experience va asteapta sa sarbatoriti cu un trio culinar de exceptie, 3 preparate apetisante si super interesante: Sushi, Steak si Scoici! Chefs iti propune sa incerci delicioasele Sushi ...

............................................citeste tot

Fine dining romanesc de 1 decembrie
(Nov 2016)
   579 vizite  0 comentarii   

Un bistro mai vechi al Bucurestiului, Smart's, se prezinta publicului cu un nou suflu, mai proaspat si mai modern, dar si cu un meniu nou. Daca vreti sa-i treceti pragul si sa va bucurati de un bistro intim, cald, cu un meniu preponderent italian clasic, o puteti face oricand. Dar de 1 Decembrie, ...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de Craciun
(Nov 2016)
   1.450 vizite  0 comentarii   

Pregatirile de sarbatori au acaparat si zona de street food, concept care a prins curaj si pe piata din Romania incepand cu acest an. Astfel, un nou "festival" al restaurantelor mobile incepe de astazi pana pe 18 decembrie, loc la care se aduna unele dintre cele mai cunoscute si indragite food ...

............................................citeste tot

Mancati si beti romaneste la Clubul Taranului
(Nov 2016)
   198 vizite  0 comentarii   

Clubul Taranului se pregateste de sarbatoare, un nou 1 Decembrie celebrat prin mancaruri tradiitonale si muzica romaneasca. Mai exact, cei de la Clubul Taranului va asteapta la evenimentul "Mancam si bem romaneste" despre care ne spun urmatoarele.   De #ZiuaNationala, va asteptam ...

............................................citeste tot

Nou si vechi de 1 Decembrie la Form Fusion
(Nov 2016)
   267 vizite  0 comentarii   

De Ziua Nationala a Romaniei, restaurantul Form Fusion propune un eveniment la care felul principal e un mix intre vechi si nou, intre traditional si modern. Mancare, muzica, atmosfera, la Form de 1 Decembrie e loc de sarbatoare. Detaliile le aflam chiar de la organizatori. Atunci cand ...

............................................citeste tot

Hot Chocolate Party - petrecerea sezonului rece
(Nov 2016)
   945 vizite  0 comentarii   

Zexe Braserie, locul unde dulciurile si prajiturile vechi romanesti se prepara cu respect pentru traditie si cu grija pentru ce-i nou, devine gazda unui eveniment ideal pentru sezonul rece: Hot Chocolate Party, o saptamana la care puteti degusta ciocolata calda adevarata cu mai multe arome. Despre ...

............................................citeste tot

Sushilize - cea mai trendy petrecere la care poti sa participi
(Nov 2016)
   404 vizite  0 comentarii   

Sushilize = to socialize over sushi @ Chefs Vesti bune se anunta pe Floreasca 55! Restaurantul Chefs Experience propune o noua experienta culinara, de data aceasta cu delicatese japoneze - SUSHI. Cand iubitorii bucatariei japoneze se intalnesc la o vorba, cu delicatese in fata si muzica buna...

............................................citeste tot

Flambé - Preparate Flambate si un show culinar de exceptie
(Nov 2016)
   265 vizite  0 comentarii   

  The Old Sibiu, un restaurant romanesc de succes din Bucuresti, a pregatit pentru seara aceasta un eveniment culinar aparte. Mai exact, e pregatit sa flambeze si sa adauge arome deosebite anumitor preparate. Despre show si mancare ne povestesc ei mai jos: Flambat (din fr. flambé) ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi



(Jun 2015)
737 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi de productie 2014, din gamele “Ingeri din Micul Paris” si “Eclipse”

Lansarea a 5 vinuri noi la Crama Basilescu - iunie 2015Crama Basilescu a lansat saptamana aceasta cinci vinuri noi, de productie 2014, in cadrul unui eveniment privat. Vedetele serii au fost Feteasca Alba si Roze – Feteasca Neagra, doua vinuri din gama premium “Ingeri din Micul Paris”, alaturi de trei vinuri din gama medie “Eclipse”: Roze, Feteasca Alba si Riesling Italian. Cele cinci vinuri prezentate in premiera sunt variantele proaspete, din 2014, ale unor vinuri aflate deja de câtiva ani in portofoliul Cramei Basilescu.

Feteasca Alba si Feteasca Neagra din gama “Ingeri din Micul Paris” sunt doua soiuri de referinta ale terroir-ului de la Urlati. Feteasca Alba este un vin floral si fructuos, cu un gust proaspat si echilibrat cu nunate de vanilie si migdale ce provin din fermentare si maturare in baricuri. Vinul Roze, obtinut din struguri de Feteasca Neagra, combina in mod armonios taninurile specifice vinurilor rosii cu fructozitatea si prospetimea vinurilor albe. Este un vin echilibrat, sec, cu o aciditate placuta si racoritoare.

Vinul Roze din colectia “Eclipse” are la baza soiul Burgund Mare si a fost realizat dupa tehnologia vinurilor albe. Este un vin usor mineral, senzaţie susţinuta de aciditate si alcool care prelungesc aromele fructoase precum cele de cirese albe. Riesling Italian din aceeasi gama este un vin corpolent, elegant, dar in acelasi timp zglobiu, mineral si persistent, cu un miros pronunţat de grapefruit la care se adauga un parfum fin de caise si piersici coapte.

“Pentru mine, Crama Basilescu, cu toata istoria care ii creeaza fundamentul, cu toata povestea minunata ce ii da savoare, este parte integranta din identitatea vinurilor noastre. Suntem binecuvântati sa avem parte de unul dintre cele mai valoroase terroir-uri ale României si acest lucru ne obliga sa realizam aceste vinuri in primul rând cu foarte mult suflet, cu respectul pentru trecut si traditie, cu obligatia pe care o avem de a pastra nivelul Cramei Basilescu acolo unde l-au dus fondatorii acestui spatiu de basm”, a declarat Dana Sofia, managerul Cramei Basilescu.

Personalitatea vinurilor Cramei Basilescu isi trage seva din terroir-ul specific dat de Podgoria Dealu Mare si Podgoria Pietroasa. Reinfiintata in 2008, Crama Basilescu isi are radacinile adânc ancorate in istorie. Povestea ei incepe in urma cu un secol, fiind marcata de caracterul proeminent al lui Nicolae Basilescu, un nume de referinta in viata politica si sociala din perioada interbelica. Vizionar, cu o extraordinara inteligenta si ambitie, avocatul Basilescu a fost unul dintre cei mai longevivi decani ai Facultatii de Drept din Capitala si intemeietorul cartierului Bucurestii Noi.

In perioada 1910-1921, prin efort propriu si cu ajutorul mai multor institutii, Nicolae Basilescu a restaurat fabrica de bere din Bucurestii Noi si a transformat-o in “Fabrica de Sampanie Naturala”. La inceputul anului 1928, Maison de Champagne St. Marceaux & Co. a autorizat folosirea marcii si a numelui pe sticlele produse de Basilescu. In 1945, statul a nationalizat toate bunurile din proprietatea familiei, insa dupa revolutia din 1989, mostenitorii au recuperat o mare parte din bunurile care astazi se gasesc in proprietatea Cramei Basilescu. Traditia Basilescu – devotament, pasiune, etica – continua si astazi prin tânara echipa a cramei, care adauga parfumului de veacuri cunostintele moderne de prelucrare a strugurilor.

In procesul de vinificatie, echipa Cramei Basilescu se consulta cu doi specialisti de marca in domeniu: dr. chimist Adriana Kontek si dr. ing. Armand Kontek, ambii cu o experienta de peste 40 de ani in munca de cercetare in cadrul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie de la Valea Calugareasca. Cei doi experti au publicat peste 130 de lucrari de specialitate, contribuind astfel la modernizarea sectorului vinicol si diversificarea gamei de produse pe baza de struguri, must si vin.

Invitat special la lansare a fost Marinela Vasilica Ardelean, specialist international in vinuri, care a inclus Crama Basilescu in cartea sa “50 de vinuri românesti intâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, volum distins cu premiul Gourmand Drinks Awards in 2014. “Personalitate, structura, prospetime si extract de fruct sunt doar câteva din caracteristicile care definesc vinurile Cramei Basilescu”, spune Marinela Ardelean in volumul amintit.

 

Despre Crama Basilescu

Anul infiintarii: 2008
Productie anuala: 250.000 L
Numar de hectare: 100 ha
Soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgund Mare, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Riesling Italian, Tamâioasa Româneasca, Busuioaca de Bohotin, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Etichete: Golem, Ingeri din Micul Paris, Eclipse, Unio, Epoque, Emancipatio, Autentique, Vinicer

(comunicat de presa)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven − = 4