Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   16 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   187 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   222 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   155 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   190 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.328 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   373 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.047 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   257 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.543 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   290 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.918 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.164 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   536 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   287 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   319 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   527 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.208 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   187 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   250 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.597 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   826 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.528 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.298 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.411 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Crame si podgorii frumoase pe care sa le vizitati in Romania



Restograf  (Jul 2015)
6.213 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
2 placut 
1 displacut 

 

Romania are o oferta bogata cand vine vorba de podgorii intinse si crame in care sunt stocate adevarate comori pentru iubitorii de vin. Mai mult, aceste podgorii si crame pot fi vizitate in cadrul unor programe speciale care includ si plimbari prin podgorie, explicatii de la specialisti despre procesul de fabricare a vinului si, cel mai important, degustarea vinului produs acolo. Multe dintre vizitele la crame au si componenta gastronomica, asa ca in buna traditie de prietenie intre vin si mancare.

Noi v-am pregatit mai jos o lista a celor cateva crame si podgorii din Romania care pot fi vizitate, cu tot cu detalii despre pret si serviciile incluse. Ce ziceti, planuiti un traseu prin tara cu oprire la cele mai frumoase podgorii din Romania unde puteti degusta cele mai bune tipuri de vin facute la noi?

Crama Lacerta

SONY DSC

Crama Lacerta e pe un domeniu superb in judetul Buzau, la doar 100 de km de Bucuresti. Are un salon de degustare, 2 terase pentru momente de relaxare intr-un peisaj de vis, o pivnita cu multe vinuri si o curte in care incap aproximativ 200 de persoane. Crama Lacerta poate fi inchiriata pentru diverse evenimente, dar poate fi si vizitata in baza unei programari. Vizitele includ plimbari prin crama si podgorie si recomandari de la somelierul casei. Preturile pentru vizitarea cramei Lacerta si pentru degustarile de la locatie incep de la 29 de lei si ajung la 49 de lei. Detalii aici.

 

Crama Bauer 

crama bauer

Crama Bauer este in zona viticola Oltenia, in podgoria Dragasani, zona unde turismul oenologic este insotit de peisaje frumoase si de experiente captivante pentru pasionatii de vin. Bauer functioneaza dupa sloganul “Creativitate naturala”, proprietarii avand telul de a redescoperi si de a arata potentialul uimitor al soiurilor romanesti. Vinurile Bauer cauta acele soiuri rare de stuguri sau nedescoperite inca si cu aceasta pornesc apoi intru arta vinificatiei. Crama Bauer poate fi vizitata in orice sezon, cu programare, si puteti degusta vinuri la care sa faceti paring cu anumite preparate, sa asistati la activitati culturale, ba chiar sa va programati si vizite la niste puncte turistice emblematice din zona. Preturile pentru aceste vizitate cu extra activitati incep de la 40 de lei si ajung la 210 lei. Mai multe.

 

Crama S.E.R.V.E

crama serve

Crama S.E.R.V.E este proiectul unui conte francez, producator de vinuri si proprietarul unui teren de 50 de hectare de vie in Corsica. Contele Guy a venit in Romania intr-o zona binecuvantata pentru vita de vie, in Dealu Mare, acolo unde pamanturile au parte de mai mult soare decat in alte zone ale Romaniei. Turul cramei alaturi de degustari si vin cadou costa de la 40 pana la 100 de lei, toate insotite si de niste gustari potrivite. Detalii despre program si pachetele de vizitare.

 

Crama Avincis

crama avincis

Crama Avincis inseamna 40 de hectare de vie intr-o zona de origine controlata, ca la francezi. Crama Avincis a fost proiectata cu ajutorul unui mare oenolog pentru ca proprietarii sa se asigure ca via lor va fi una speciala. Avincis e la aproximativ 200 de km de Bucuresti, in judetul Valcea pe dealurile Dragasanilor. Pe langa vizitarea cramei si degustarile de vin, la Avincis va puteti caza in Vila Dobrusca, multe dintre camere avand chiar o priveliste de ansamblu asupra domeniului verde. Vizitele sunt 45 si 67 de lei in functie de cate vinuri vreti sa degustati, iar cazarile incep de la 357 de lei cu mic-dejun inclus. Detalii.

 

Crama Girboiu

crama girboiu

Crama Girboiu este o afacere de familie infiintata in anul 2005, 200 de hectare in comuna Cotesti, judetul Vrancea, unde solul e bogat in minerale – unic in partea de sud-est a Romaniei. Patrimoniul viticol al cramei Girboiu este format din vite de vie autohtone, precum Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra si cateva internationale. Crama poate fi vizitata si puteti cere si degustari de vinuri, de la 3 tipuri pana la 8. In functie de ce alegeti, pachetul va costa intre 35 si 60 de lei. Detalii.

 

Crama Stirbey

crama stirbey

Crama Stirbey este un loc cu traditie, vinurile familiei princiare avand o istorie de peste 300 de ani. De pe site-ul oficial citite: “crama de vinificatie a domeniului Stirbey din Dragasani, in dimensiunea sa actuala, a fost conceputa de Printul Barbu Alexandru Stirbey la inceputul secolului XX, pentru prelucrarea strugurilor dintr-o suprafata de aprox. 20 hectare de vie, sau 70-80.000 litri de vin pe an”. Vizitele la crama din podgoria Dragasani includ si degustarea vinurilor Stirbey alaturi de specialitati oltenesti. Pachetele incep de la 60 de lei si ajung la 185 de lei pentru degustarea a 5 vinuri si un meniu cu specialitati ale zonei. Detalii.

 

Crama Villa Vinea

crama villa vinea

Crama Villa vinea e o constructie noua cu inspiratie de la vechile turnuri din satele transilvanene. Crama este la 60 de km de Sighisoara, vizita aici putand fi completata si de plimbari prin orasul cetate. Turul cramei include si degustari de vin, dar puteti solicita si diverse gustari specifice zonei, preturile incepand de la 20 de lei si ajungand la 75 de lei. Detalii.

 

Crama Cotnari

crama cotnari

Crama Cotnari e locul unde vinul adus de pe cele 1700 de hectare din Podisul Moldovei e adus la imbatranit. Vinoteca de la Cotnari e una dintre cele mai impresionante din Romania, avand peste 1 milion de sticle de vin, unele vechi de cand lumea. Turismul viticol de la Cotnari include vizita cramei, degustari de vin, dar si un meniu de pranz sau cina. Pachetele turistice sunt detaliate aici.

 

Cramele Recas

cramele recas

Si la Cramele Recas, un alt mare jucator pe piata vinurilor din Romania, puteti face vizite speciale la crama. Veti pasi intr-o zona banateana in care legenda spune ca aici s-a nascut si a copilarit insusi Bachus, zeul vinului. Vizitele includ urmatoarele “obiective”: vizita in plantatia de vita de vie cu prezentarea tehnologiei de cultura; vizita complexului de vinificatie cu prezentarea fluxului tehnologic; vizita hrube – prezentarea procesului de baricare si prezentarea expozitiei de vinuri imbuteliate. La final, degustarea vinurilor cu prezentarea tehnicii de degustare plus posibilitatea de a alege si un meniu de mancare sau o gustare. Detalii.

Gata bagajul, sunati sa programati o vizita la podgoriile si cramele din Romania? #restograf

sursa informatii: site-urile cramelor + revino.ro


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Ce ace vat aici pe net este ok dar Nu gasesc aici o harta cum pot sa ajung acolo eu vin din Arizona USA !!!

Reply

Si Jidveiul unde l-ai lasat? sau 2500 de hecatre de vie sunt insesizabile, pentru acest articol:)

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six − 4 =