Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   28 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   92 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   420 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   550 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   246 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   246 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   367 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   903 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   518 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.216 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   269 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.491 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   652 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   339 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   212 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.093 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.286 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.934 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   399 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.347 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.876 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   434 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   548 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cu Romania la masa – 4 restaurante romanesti si preparatele lor traditionale de care-s mandri tare



  (Nov 2015)
1.878 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

In apropierea Zilei Nationale a Romaniei, ne-am gandit sa celebram acest nou 1 Decembrie cum stim noi mai bine: descoperind mancare buna la restaurantele din Bucuresti. Astfel, sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei alaturi de 4 dintre cele mai bune restaurante romanesti din oras. Poftim Romania la masa si rugam aceste 4 restaurante sa ne spuna care e preparatul lor traditional, specialitatea casei de care sunt ei mandri tare si cu care sa se laude de 1 Decembrie.

Restaurantele pe care le-am poftit sa ne dezvaluie care sunt mancarurile lor cel mai apropiate de conceptul de traditional romanesc sunt: Zexe, The Old Sibiu, Zahana 33 si Hanu’ lui Manuc. Tot acestea vor oferi si cate un voucher la ei in restaurant pentru o cina completa pentru 2 persoane. Concursul la care puteti castiga aceasta experienta culinara il veti gasi pe Facebook Restograf incepand cu 24 noiembrie.

Cu Romania la masa (1)

Si acum, cateva palavre despre fiecare carciuma-n parte:

Zexe 

 

Zexe nu e doar un restaurant, e o zahana, in trecut asta insemnand un loc care este si abator si restaurant. Zexe respecta conceptul intrucat ei au macelarie proprie si o bucatarie care ar incanta si cel mai pretentios degustator. Tot la Zexe se face si o operatiune de arheologie culinara, metoda prin care sunt recreate cateva retete vechi, piese de rezistenta din Bucataria Romaneasca de sfarsit de secol XIX, cum ar fi racul, caracatita, porcul de Mangalita si claponul.

Ei despre ei au o perspectiva si mai interesanta in care isi explica si numele si conceptul:

Zexe este perceptia fonetica a romanului la pronuntarea numeralului german SECHS, adica sase. Folosit ca termen argotic de lumea interlopa a Bucurestiului interbelic, zexe intrerupea discutia intima a initiatilor la apropierea unui profan. Este posibil, de ce nu, ca Zexe sa fi fost diminutivul cu care parintii, bunicii, intimii, il strigau pe Zamolxis, Zeul Dacilor, atunci cand acesta era inca mic. (Este bine stiut faptul ca orice Zeu, pana sa fie mare, a fost mic…)

Ce inseamna ZEXE in acceptiunea noastra:

Propunem termenul ZEXE ca fiind o parola, o cheie de acces catre o Romanie Gastronomica posibila.

Ce isi propune ZEXE:

ZEXE se defineste ca o initiativa de restaurare a Gastronomiei Romanesti.

Preparatul de care Zexe-i mandru tare: 

IMG_2233

Ceafa de Mangalita cu iahnie de fasole:
Mancare dietetica, ca porcul asta n-are colesterol si nici fasolea n-are zahar. Contine: ceafa de mangalita – sarata si afumata in carmangeria Zexe alaturi de fasole boabe, foi de dafin, ardei capia, morcovi, telina, pasta de tomate, cimbru uscat.

 

Hanu’ lui Manuc 

 

Hanu’ lui Manuc e o mica bucata din istoria Bucurestiului, un loc in care nu mergem doar ca sa mancam si sa ne bucuram de atmosfera vesela, ci si sa facem o calatorie in trecut si sa ne imaginam ca suntem la un festin al drumetilor la care se-ncing povesti si balade. Farama de istorie a fost renovata si dichisita dupa bunul plac modern, dar fara sa i se stearga patina timpului care spune atatea istorii despre acest loc.

Ei despre ei: 

Construit pe un teren ce odinioara facuse parte din Curtea Domneasca, Hanu’ lui Manuc era gata de a-si primi oaspetii inca din primavara anului 1808. 207 ani mai tarziu, Hanu’ lui Manuc te asteapta la fel de iubitor de oaspeti ca intotdeauna, cu preparate bine alese si pregatit sa-ti ostoiasca pofta de bucate si de istorie.

Din istoria hanului: 

Hanul devenise deja renumit atat pentru traditionalism cat si pentru modul in care musafirii erau primiti. Hanu’ lui Manuc era recunoscut pentru ospitalitatea sa iar acest lucru era mentionat chiar in contractele de vanzare printr-o clauza atipica pentru vremea respectiva: “Se indatoreaza dumnealui a se purta cu toata ceruta complezenta, atat catre pasageri, cat si ceilalti chiriasi anuali ai hanului, dand fiecaruia onoarea ce merita, ca prin acest mijloc sa nu se sminteasca reputatia hanului.”

Preparatul de care-i Hanu’ lui Manuc mandru tare:

Ciolan_miel_FBad_2

Ciolan de miel caramelizat, portie pentru 2 persoane, pregatit la cuptor cu mirodenii si vin rosu, asortat cu cartofi copti si sote de fasole verde cu usturoi. Mandria hanului, specialitatea casei, un ciolan fraged, delicios cu un sos care potenteaza gustul carnii de miel alaturi de o garnitura usoara si gustoasa.

 

Zahana 33

 

Zahana 33 este un alt restaurant restaurant romanesc cu nota 10 pe linie. Tot sub conceptul de zahana, asa cum ii spune si numele, restaurantul din Palatul Odeon este unul dintre localurile cu cea mai buna mancare romaneasca din Bucuresti, preparate boieresti savurate intr-un cadru care sa completeze intreaga poveste a unui local traditional.

Ei despre ei:

Zahana 33 este restaurantul unde se poate experimenta ospitalitatea timpurilor Micului Paris, redescoperind valorile Bucurestiului interbelic. Meniul include bucate romanesti, influentele interbelice regasindu-se in preparatele frantuzesti populare acelei perioade. Zahanaua, acum 100 de ani, era o carciuma de pe langa abatoare, unde gaseai anumite mancaruri specifice – oasele de maduva, fuduliile erau delicatese ale boierilor gurmanzi. La Zahana 33 va veti simti ca intr-un film al vechiului Bucuresti unde in fundal se aude glasul duios al Mariei Tanase si alti artisti consacrati din perioada interbelica.

Preparatul de care Zahana 33 e mandra tare:

IMG_4891

Coaste de porc marinate:

Lasate cu grija de cu seara intr-un amestec numai de noi stiut si preparat la jar incins astfel incât sa nu uitati ce ati mancat. Se serveste cu sos, salata, cartofi prajiti.

 

The Old Sibiu 

 

The Old Sibiu e un restaurant romanesc de top, un local care aduce frumusetile din intreaga Transilvanie in inima Bucurestiului. Bucataria traditional ardeleneasca si-a facut loc in acest restaurant, dar nu a ignorat nici tot cea adus bucataria moderna bun in vietile oamenilor. Astfel, mixul de avangardist cu traditional s-a instalat linistit in meniul de la The Old Sibiu.

Ei despre ei spun:

Un meniu traditional, dar si rafinat, miresme aduse din toata Transilvania – Tara Satmarului, Maramures, Banat, dar mai ales Marginimea Sibiului – mancaruri muntenesti, branza oierilor, dar si ciorbe unguresti, gustari alese alaturi de traditionala palinca de prune, iata cateva din secretele meniului nostru. Restaurantul The Old Sibiu isi doreste sa aduca tuturor celor carora le face placere sa ia masa in oras un mix al bucatariei traditionale ardelenesti cu accentele bucatariei noi, moderne, chiar avangardiste. O imbinare de traditii si modernism si savoarea mancarurilor din diverse zone ale Transilvaniei sunt definitorii pentru conturarea conceptului acestui restaurant.

Preparatul de care-i The Old Sibiu mandru tare:

IMG_2887

Alaturi de alte preparate traditionale din meniul Restaurantului The Old Sibiu, noi recomandam cu drag CIOLANUL CROCANT DE PORC SERVIT CU VARZA CALITA SI MAMALIGUTA. Este o reteta deosebita, un ciolan moale care ti se topeste in gura, dar cu o crusta crocanta data de cuptorul bine incins. Pentru un gust special e tratat cu mirodenii si poate fi servit cu varza calita aromatizata cu condimente si mamaliguta. La noi preparatul vine asezat pe platou de lemn, pentru 2 persoane, un gramaj “ardelenesc” de pana la 1 kg.

 

       CONCURS RESTAURANTE ROMANESTI:

 

Incepand cu marti, 24 noiembrie, vom avea pe pagina de Facebook un concurs/ zi la care puteti castiga un pranz/ o cina completa pentru 2 persoane la fiecare din cele 4 restaurante romanesti de top prezentate mai sus. Urmariti-ne pe Facebook daca vreti sa degustati specialitatile romanesti la alegere la unul din cele 4 restaurante romanesti de top.

Mecanism: spuneti-ne intr-un comentariu la postarile speciale de pe Facebook, cele cu #romanialamasa, care e mancarea traditional romaneasca pe care v-ar placea s-o gasiti in restaurantul respectiv, care e preparatul romanesc favorit si de ce si puteti castiga un ospat pentru 2 persoane. La finalul zilei de concurs vom alege un comentariu castigator dintre toate cele inscrise la concurs care respecta regula jocului. Castigatorul va fi ales in urma unei trageri la sorti realizata pe random.org.

Reguli: O persoana poate sa inscrie un singur comentariu/ concurs. O persoana care a castigat un ospat la un restaurant nu mai poate castiga si la alt restaurant dintre toate cele 4 participante, avand posibilitatea castigarii unui singur premiu din cele 4 disponibile.

1. Concurs cu premiu ospat la Zexe -> PARTICIPATI!

Castigatorul a fost ales. Extragerea castigatorului filmata in timp real:

 

 

2. Concurs cu premiu ospat la Hanu’ lui Manuc -> PARTICIPATI!

Castigatorul a fost ales. Extragerea castigatorului filmata in timp real:

 

3. Concurs cu premiu ospat la Zahana 33 -> PARTICIPATI!

Castigatorul a fost ales. Extragerea castigatorului filmata in timp real:

 

4. Concurs cu premiu ospat la The Old Sibiu -> PARTICIPATI!

Castigatorul a fost ales. Extragerea castigatorului filmata in timp real:

 


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× 2 = eighteen