Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   643 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   392 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   808 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.169 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   419 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   483 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.225 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   667 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.856 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   364 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.237 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   861 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   567 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   438 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   296 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   656 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.197 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.606 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.401 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   594 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.591 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.137 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   582 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   704 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cum imparte Salsa Picante 166 de feluri la 8 mese



George Butunoiu  (Sep 2010)
114.572 Vizualizarivizualizari
6 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Undeva, intr-o casa veche, cu mult farmec, din partea frumoasa a Bucurestiului, fata in fata cu Schitul Darvari, veti gasi o filiala a unui holding care se prezinta, inca de pe Internet, ca “Grupul Salsa” (www.salsagroup.ro): restaurante, cluburi, catering si cine mai stie ce altceva. Aici e Salsa Picante, care nu e acelasi lucru cu Salsa Caliente, de pilda.

Casa e destul de mica. In salile unde e restaurantul propriu-zis (doua camere cu un hol, la parter) eu am numarat vreo opt mese (cateva duble, e drept), destul de inghesuite si acelea. Mai e ceva si la subsol, unde au pus niste canapele cu perne. Intr-o strafulgerare de inspiratie, cei de la Salsa s-au apucat sa vopseasca peretii in rosu aprins, violent. Apoi au adus niste mobilier rustic, auster, si niste barne de lemn. Rezultatul e surprinzator, intr-adevar! Sunt sigur ca asta au si vrut.

Insa partea cu adevarat interesanta vine de la « concept ». Cat am stat noi la masa (cam un ceas si ceva), au venit mai multe « serii » de clienti, cei mai multi in grupuri, unele nu tocmai mici. Mi s-a parut ca au luat cu totii meniul fix al zilei, fara prea multe intrebari. Au mancat iute si au sters-o, la fel de grabiti cum au venit. La plecare, la masa de langa noi erau deja pe terminate cei din a treia serie, deja. Toti tineri, corporatisti spilcuiti, si romani si straini, cel mai probabil de la multele firme din zona. Pareau sa aiba salarii bune si sa fie civilizati. Ba am vazut chiar o fata care iesea afara ori de cate ori ii suna telefonul – lucru care m-a impresionat profund.

Vazand ce e in jur, cine sunt cei care vin sa ia masa, ce si cum mananca si cronometrandu-le mental miscarile, studiindu-le reactiile si aducandu-mi aminte de pretul de 18 lei pentru meniul complet de pranz pe care l-am vazut scris mare cu creta pe tablita neagra de la intrare, am dedus ca acesta e un restaurant in care oamenii din jur vin sa manance repede, fara multe pretentii si ieftin. Mi s-a parut a fi un rationament firesc, logic, solid si greu atacabil.

Deschid meniul, si, cand colo, ce sa vezi? Toate bunatatile pamantului in foile acelea ferfenitite! Dar ce nu gasesti la Salsa Picante… Scoici Saint Jacques, melci, carnuri de la orice vietate care da din coada sau din aripi pe lumea aceasta, supe si creme de toate felurile, homari, paella, creveti, tot ce are radacina tulpina si frunze, orez si paste, zaharicale… Daca ar creste ceva pe Luna, sigur in saptamana urmatoare l-am gasi la Salsa Picante. Ca sa fie sigur ca ne dam seama cu cine avem de-a face, omu’ le-a si numerotat, constiincios. De la 1 la 166 !!! Ba, mai mult, a trecut si timpul de servire la fiecare: 45 min. la fructele de mare, 40 la miel, 30 la pui, 20 la desert, si tot asa… Am facut noi socoteala ca, pentru un asemenea meniu, sigur au mai inchiriat si cateva din casele din jur ca sa poata sa-si faca depozite, camere frigorifice, camari, pivnite, bucatarii… Si toate acestea pentru un mic restaurant rosu, cu 8 mese (dintre care cateva duble). Absolut impresionant!

Am luat Jamon Serrano, adica o sunca uscata spaniola, si paine cu pasta de rosii si usturoi. Apoi am primit o vita cu sos de branza si cu cartofi copti in coaja, rulada de pui cu legume si cartofi prajiti si un tort de ciocolata ca desert. La cele mai multe feluri au incercat o prezentare sofisticata, pe farfurii largi, cu floricele si arabescuri din sos si alte decoruri, ca la restaurantele cu pretentii. Eu nu i-am luat pe atat de in serios pe cat ar fi vrut ei, probabil. Mancarea a fost asa cum m-am obisnuit cu ea la Bucuresti. Cred ca aceia care m-au tot indemnat sa merg acolo au exagerat putin cu laudele, desi nu in intregime. Sigur, daca m-as duce zi de zi la Salsa Picante, timp de vreo doua-trei luni, luand de fiecare data altceva, poate-poate as gasi cateva feluri pentru care sa vreau sa strabat Bucurestiul ca sa vin sa le manac de la ei, si nu din alta parte. Poate, insa cand voi iesi la pensie… Ne-au tinut cam o ora si jumatate pentru un pranz banal la Salsa Picante.

Preturile sunt fixe, pe categorii, lucru pe care l-am vazut foarte rar in Bucuresti: 9 lei la garnituri, 39.5 lei la peste, 41.5 fructele de mare, 36.5 mieii, 9 lei supele, 29.5 puii, 12 lei deserturile, 9 salatele garnituri si 19.5 salatele, 14 lei antreurile 1, 19 lei pentru antreurile 2, 19.5 pentru vegetarieni, 31.5 paella si orezul, 29.5 porcii, 36.5 lei vitele… Am auzit ca multi dintre clientii recurenti au un fel de abonemente cu reducere la Salsa Picante.

Se pare ca cei mai multi patroni de restaurante din Bucuresti s-ar simti neimpliniti daca si-ar scrie pe usa « bistrou » sau « bistro » sau « bistrot », si nu « restaurant », si daca nu ar muta tot raioanele de congelate de la Metro si de la Carrefour in farfuria clientului. Oare chiar sunt convinsi ca asta vor clientii? Sau e doar o intrecere cu cei de peste drum: « Cine pune mai multe feluri in meniu are cel mai de succes restaurant din Bucuresti. »?


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Pingback: Curtea Veche Publishing » „Ay, Cuba!”, lansare de carte pe ritmuri de salsa

Lasati omul in pace. E dreptul lui sa dea cu bata pana o veni un restaurant sa-i spuna “scrie de bine, si avem grija ca saptamana asta sa ai o chifla-n burta”. Sa fi mancat, asa cum pare ca face el, numai paine si sana, ma apucam si eu de o chestie d’asta. Atata doar: de ce nu lasati sa scrie pe cineva care stapaneste cuvintele? Adica veniti cu ideea, dar sa o scrie unul care se pricepe…?

Reply

    Am mancat si eu acolo de curand si a fost groaznic!
    Mancarea aproape civilizata (eu gatesc mai bine!), factura imensa pentru ce gust avea ce am mancat, iar servirea execrabila!
    Cat ne-a luat comanda chelnerul si-a tras nasul de 20 de ori si tratamentul asta s-a repetat ori de cate ori venea la masa! Nu m-am plans ca si-a suflat nasul, ci ca tocmai, nu o facea!
    Incredibil!
    Nu va duceti ca nu merita!

    Reply

Domnule jurnalist….pt a va putea lua in seama minunatele articole..ar trebui sa fiti puțin mai explicit in critica dvoastra…poate exista bucătari …..ceva mai pasionati….care chiar pot gati….bine câteva preparate….banuiesc ca salata verde….cartofii prajiti….si alte câteva garnituri ….nu sunt preparate principale ….ce au nevoie de stele….Michelin……..poate si dvoastra va reușesc….ați fi mai obiectiv dacă ați spune….ce preparate nu au fost pe sofisticatul dvoastra ….gust……

Reply

Frumos articol…..cu siguranta d-nul care a scris acest comentariu nu are multe notiuni in domeniul culinar,ar trebui sa studieze aceasta arta iar dupa sa comenteze cum un restaurant poate avea 166 preparate;ex:din piept de pui poti face 200 de preparate combinand materia de baza cu diferite legume,sosuri,moduri diferite de preparare etc;mult succes in continuare domnule jurnalist.

Reply

    Nu te prinzi prea repede…. :) Nu am zis ca nu poti face 200 de feluri diferite dintr-o bucata de pui, ci ca un bucatar care trebuie sa lucreze in viteza intr-un restaurant nu pe poate face pe toate si sa fie si BUNE!

    GB

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 + six =