Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   491 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   330 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   736 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.025 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   398 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   390 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.155 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   639 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.689 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   334 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.033 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   796 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   522 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   408 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   268 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   626 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.166 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.497 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.232 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   528 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.522 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.737 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   535 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   661 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cum sa-l faci pe bucurestean sa creada ca nu gustul conteaza, ci spiritul



George Butunoiu  (Jul 2013)
5.823 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
2 placut 
4 displacut 

 

Eu cred ca nici macar un singur bob de piper nu e mai « natural » la Nana Natural Food decat la orice alt restaurant din Bucuresti. Nu spun ca nu ar fi, doar ca eu nu cred asa ceva. Ce pot garanta, insa, e ca gustul mancarii e mai prost decat la multe altele.

De fapt, conceptul pe care mi se pare ca incearca sa-l transmita cei de la Nana Natural Food e acela de « mancare ca acasa », si ca « natural food »-ul acela e doar un ambalaj de marketing. Gol de continut, ca aproape toate mesajele cu care suntem bombardati zi de zi. La aspect, da, e ca acasa, numai ca la gust iti aduce aminte de cantinele din studentie. Asta daca nu ai fost de curand in spital si ai de acolo niste amintiri si mai proaspete.

Dar sa o luam cu inceputul! Cred ca acest Nana Natural Food a fost deschis prima data la parterul unui bloc de pe Campineanu, chiar vizavi de Novotel, intr-un spatiu foarte mic, in care erau vreo trei mese. Tin minte sigla cu numele, era aceeasi, aceleasi culori, verde crud, ca sa-ti lipeasca « naturalul » mai bine de creier. Am auzit ca i-a mers bine, bucurestenii sunt sensibili la lucrurile declarat facute « din suflet », si baga repede mana in buzunar. Ca o baga, e foarte bine, dar sa bage si cealalta mana in foc cum ca mancarea e « nemaipomenita », cum am auzit de cateva ori spunandu-se despre acest mic bistrou, asta aduce a…

Asadar, doamna (« Nana », presupun, daca nu o fi si asta doar marketing) a cumparat sau a inchiriat o casa pe Emanoil Porumbaru, intre Statuia Aviatorilor si Charles de Gaulle, in una dintre locurile cele mai frumoase ale Bucurestiului. E o casa lunga, tip « vagon », cu un etaj scund, despre care nu sunt sigur ca e locuibil. Are si o curte in spate, destul de spatioasa. Totul e amenajat auster, a cantina, cu mese si scaune de plastic, iar salita in care e expusa mancarea arata la fel, ca un mic restaurant cu autoservire. La subsol e o salita mica si ea, fara geamuri, cu oarecare urme de amenajare, cu mobilier de lemn, parca, si cu ceva decoruri simple pe pereti. In timpul verii, insa, toata lumea sta in curte, unde te-ai astepta sa vezi si niste flori sau alte plante. Insa nu le vezi.

Conceptul culinar de la Nana Natural Food e interesant si foarte bine-venit intr-un oras ca Bucurestiul, care duce mare lipsa de solutii simple, oneste si ieftine in materie de mancat rapid. Mancarea s-ar putea incadra in trei categorii: cateva feluri gata facute, mancare « de casa », cu sos, calda; apoi sunt felurile a la carte, pe care le comanzi dintr-un meniu si pentru care imi inchipui ca astepti mult si bine, de vreme ce toata lumea isi ia numai dintre cele din galantar. Iar in ultimul rand, am vazut scris pe undeva ca poti sa le spui dinainte celor de la Nana Natural Food ce vrei sa mananci – cu focusul tot pe « mancarea sanatoasa » – si ei te asteapta cu ea gata facuta.

Dupa cum am spus, toti clientii par sa vina la Nana Natural Food ca la o cantina, adica sa manance repede si nu cu multi bani, asa ca isi iau mancarurile gata facute, pe care le mai si vezi, pe deasupra. Asta am facut si eu, cu toate ca nu aveau mare lucru in afara de cateva feluri de carne. Nimic cu legume, nimic cat de cat deosebit. Nu au fost bune. In niciun caz « mancare de casa »! Era o mancare de cantina, ieftina si facuta la gramada, la repezeala. Nici de nemancat nu as spune ca era, insa eu nu m-as mai duce a doua oara acolo. Sub nicio forma!

Si, daca tot ar fi sa mananc prost, de cei 50 de lei pe care i-am lasat pentru ceea ce se vede in poza, as lua altceva, ca de « sanatate » nu cred ca se pune problema la Nana Natural Food. Serviciul impersonal, foarte diferit de ceea ce te-ai astepta sa gasesti intr-un asemenea loc. Clienti erau destui, corporatisti cu lefuri mai mici de la numeroasele cladiri cu birouri din jur. Unii dintre ei au venit doar pentru ca se mananca ceva mai rapid si mai ieftin decat in alta parte, insa pot sa jur ca sunt si cativa care gasesc « spiritual » un asemenea loc si cu un astfel de concept. Si eu l-as fi considerat asa, fara indoiala, daca ar fi avut mancare cinstita. Eu, personal, nu dau doi bani pe amenajarea unui restaurant, atata vreme cat mancarea e buna si facuta cu buna-credinta, cu pasiune si cu interes. Dar nu e cazul.

Deci, Nana Natural Food nu e ceea ce va inchipuiti cand cititi numele, cand vedeti ceea ce scriu ei insisi despre acest mic bistrou, si ceea ce credeti ca ar trebui sa fie, de fapt. Nu e o « gospodina » acolo care face tot felul de bunatati, ca acasa, doar din placerea gatitului si pentru a vedea multumirea pe fata musafirului care se mangaie pe burta dupa ce a mancat mai mult decat isi propusese. O fi fost asa la inceput, cine stie, insa acum e doar o cantina mica si industriala, la fel ca toate celelalte din Bucuresti, doar ca mai putin amenajata. O fi cateodata spiritual sa mananci prost, sa infuleci un snitel sleit si sa bei un pahar cu vin, insa nu la Nana Natural Food



E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







M-am gandit ca un lucru plecat bine,va merge bine,pacat totusi de nume.Am vizitat noua locatie,dragutica,cam mult plastic,cam putin “natural”,mancarea nu prea grozava,montatul in farfurie lasa de dorit si nelipsitele tacamuri infasurate in desuetul servetel(total dezagreabil).Cateva cursuri de ospatarie,servire la mese,alt decor la exterior la terasa si preturile ar trebui lasate putin,o supa pe care o mananci la impinge tava este max. 5 ron,la Nana este 10 ron,la aceeasi calitate si cantitate.In rest sa auzim de numai bine!

Reply

Eu am prins Nana de cand era pe Ion Campineanu. Serviciul meu era la mica distanta de ei. Cateva luni mi-am luat mancare de la ei. Ma mai duceam acolo si pentru ca, alaturi de doamna Nana (cel putin eu asa stiam ca o cheama), mai erau doua doamne in varsta care erau foarte amabile cu mine. Si faceau prajituri bunicele :)
Mancarea nu era rea pe vremea aceea. Aveau in fiecare zi un fel pe baza de curcan si gaseai si preparate pe care in mod normal nu le gasesti pentru “take-away”, precum un piure de mazare, care imi placea.
Ideea era totusi sa nu privesti locul ca mai mult decat era: un loc de unde puteai sa-ti iei de mancare repede, pe baza unui meniu usor diferit si cu o componenta usor mai casnica.
Nu mi s-a parut niciodata un loc in care sa iesi ca la restaurant/bistro si fata de care sa ai asteptari in consecinta. Am fost de aceea surprins sa aflu ca unii prieteni imi propuneau acest loc ca sa iesim la masa. Bineinteles, am sugerat alta locatie.
Inteleg ca s-au mutat in zona Aviatorilor dintr-o anume fidelitate fata de o mare firma de avocatura localizata in zona, firma ce apela in mod constant la NNF de cand se afla pe Ion Campineanu.
Review-ul de mai sus nu este surprinzator: probabil ca in lipsa acelor doamne simpatice, nu mai exista nici PR-ul care putea sustine cat de cat ideea ca NNF e altceva decat un loc in care iti iei un “take-away” la pranz.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


2 × = four