Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   475 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   327 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   731 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.003 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   396 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   386 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.150 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   635 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.679 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   334 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.011 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   791 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   521 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   404 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   267 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.163 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.489 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.226 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   526 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.504 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.698 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   534 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   657 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cum sa te mai saturi de Lacrimi si Sfiniti?



Cristian Gheorghe  (Jun 2012)
69.369 Vizualizarivizualizari
57 Comentariicomentarii
44 placut 
27 displacut 

 

Am auzit pareri amestecate despre restaurant, cum ca ar fi ba scump, ba decent; ca portiile sunt ba mici, ba suficiente, ca motivele populare facute din lego nu merg, ba ca sunt geniale etc, asa ca m-am dus la pranz acolo. Pe urma, intr-o seara si inca intr-o seara, ca sa fie tabloul cuprinzator.

Parchezi masina pe unde poti (noi am lasat-o pe Edgar Quinet, desi cred ca parcarea subterana de la Inter poate fi o solutie buna, pana una-alta), dupa care mergi pe jos prin Centrul Vechi pana pe Sepcari, in fata Hanului lui Manuc. Acolo gasesti Lacrimi si Sfinti, langa un magazin de arta gen Consignatia si langa un magazin de vinuri deschis recent si care arata bine. Casa e veche, refacuta si transformata cu rafinament. Barne de lemn recuperat din gospodarii vechi (si scarile, si dusumeaua), dulapuri refacute, ferestre aduse din case vechi – toate astea tratate cu toata atentia si puse impreuna intr-o combinatie reusita. Capacele rosii de oale de pe un perete se potrivesc bine si surprinzator cu motivele oltenesti din lego de pe alt perete, dand impreuna un aer rustic-sofisticat interiorului. Plus, promisiunea de vechi si autentic in combinatie cu fantezie contemporana pe care deja te astepti sa o gasesti si in farfurie.

Pana la farfurie, e de vorbit despre meniu. Atentia la detalii te face sa te gandesti la unitatea conceptului: vine tiparit pe hartie manuala, foarte placuta, iar mie personal imi plac mult culorile logo-ului, galben si gri. Citirea felurilor de mancare este o desfatare in sine: Salata Moartea Tzuicii, Salata de Drum Lung, Macrou Frivol, Somn Sentimental, Placinte Sincera, Serbet Discret sunt cateva exemple care amplifica senzatia speciala pe care o ai inca de la observarea interiorului.

Am luat supa de rosii de Maglavit, ‘din rosii din Maglavit puse toamna la pastrare cu vin, ulei de masline si chimen’ – am citat din meniu. A venit insotita de un cos de paine facuta la Cetate, pentru care nu am decat un cuvant: delicioasa. Supa fost si ea foarte gustoasa si racoroasa, lucru cu care au fost de acord si prietenii cu care eram si au vrut sa o guste. Pana la urma, ne-am intrecut in laude la adresa felurilor pe care le aveam in fata, asa ca masa s-a transformat in festival de degustare, treceam farfuriile de la unul la altul si ne bucuram . Asa am mancat si Ciorba din ierburi de Calafat, Rata Muta, Miel de Sarbatoare, Somn Sentimental si Sarmale Nu-ma-uita. Adica, am uitat total de calorii, dieta si ratiune si am dat drumul la simturi si exclamatii. Aveam si vin productie proprie (vinul lui Dinescu), care e bun si foarte bun – aici, poate, as fi vrut sa am inca doi-trei producatori din zona si sa pot alege – Oprisor, Segarcea, Corcova, Stirbey poate), asa ca, va imaginati ca ne simteam foarte bine. As vrea sa spun aici si de ospatari: imbracati in ton cu tema locului, sunt tineri, placuti si dornici sa isi faca treaba. In final, Cornuletele Senzationale cu nuca, lime si visine, mac si Placinta Gurmanda ne-au facut sa ne uitam in agenda sa vedem cand putem reveni. Cat despre preturi, am platit de fiecare data cam 80-90 de lei de persoana, avand doua feluri de mancare, desert si vin, ceea ce mi se pare rezonabil.

Sa petreci cateva ore la masa la Lacrimi si Sfinti e o experienta culturala. O calatorie prin Romania europeana, echilibrata si revelatoare, care te face sa te simti pur si simplu bine. Nu cred ca mai exista un alt restaurant care sa etaleze atat de frumos cultura gastronomica romaneasca, puteti sa va duceti cu incredere si prietenii straini sau pe cei de aici, plecati intre timp din tara, sa petreceti timp de calitate. Conversatia curge usor si iti amintesti ca viata e frumoasa.

Cristian Gheorghe

(foto de pe www.okazii.ro)

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Resumen: Mala experiencia. La carta no muestra la realidad de la existencia. O lo existente no concuerda con lo que está reflejado en la carta. Hemos pedido garrafas de Cabernet y luego de Pinot Noir. El camarero que nos atendió nos dijo que no tenían, después de pedir y confirmar la opción de vino. En cuanto al menú de la carta: FLOJITO (SLABUTZ). En fin….la primer y la última vez! ó Una y no más Santo Tomás. De propina nada de nada, ni se ha planteado. En Bucarest hay muchos restaurantes con mucho mejor “contenido” en cuanto al servicio, cocina y atención. Otra cosa….la banda de “lautari”!!!! Probablemente esto se convertirá en un “SHURA DACILOR” de Poiana Brasov….
La culpa la tiene mi amigo Mishu que me recomendó este restaurante entre otros. Mishule! te tiraré de las orejas!!!!
Maestre Dinesco, mi amigo Eugenio de Frankfurt (que es amigo tuyo también) ha sido otro de los que me han recomendado este restaurante….A el le tiraré de las orejas también. O ZI BUNA

Reply

Foarte interesat conceptul meniului. Il parcurgi cu fascinatie si astepti cu nerabdare sa vina mancarea. Din pacate ea nu se remarca prin nimic iar preturile sunt nesimtite.

Reply

Fusei prin toamna asta la ritiorantul acesta. Localu frumusel aranjat, plin, lautari,
Servirea promta, chelnerii amabili
Mancarea buna dar nu deosebita
Un singur mare minus, la final ne- au dat lacrimile cand am vazut totalul si am inceput sa injuram de toti sfintii :)
Cu adevarat isi merita numele!

Reply

Am fost la Lacrimi si Sfinti saptamana aceasta cu un grup de prieteni si am mancat foarte bine la un pret rezonabil. Antreurile foarte bune (zacusca, icre, fasole batuta), sarmalele foarte bune (doar mamaliguta putin nesarata), vinul rosu si cel rose bune. Toata lumea de la masa a fost multumita – cei care au mancat macaroane cu branza le mai lauda si azi. Ne-a servit o domnisoara tanara si volubila care vorbea si englezeste, ceea ce ne-a ajutat mult cu comanda.

Reply

Recomand locul mai ales cand ai invitati din strainatate. Decorurile sunt clasic-moderne, cu atentie la detalii. Meniul este conceput ingenios, iar mancarea este gustoasa (am comandat cam din toate felurile principale, doar curcanul a fost cam uscat, restul foarte bune). Servirea buna, peste medie oricum. Minusuri: lipsa alternativelor la vinurile lui Dinescu (macar niste vinuri de la producatori din Oltenia) si taxa de servicii care nu este specificata clar in meniu (10%). Nu sunt impotriva ei neaparat, in afara o platesti in majoritatea tarilor, dar este mentionata in clar si mai mult este discretionary, poti alege chiar sa nu o platesti.

Reply

la deschidere si dupa o perioada bucataria era deosebita gustoasa si preturile rezonabile. am mancat rasol care era excelent, pana intr-o zi cand au inceput sa-l scumpeasca, apoi au inceput sa-l aduca ars, iar osul din interior si maduva care ar fi trebuit sa fie fierbinte erau reci si sleite. pretul se marise deja cu 25% asa ca am renuntat sa mai merg pe acolo. nici nu recomand cuiva. vinul este ok, dar la mancare ar trebui atentie…

Reply

    As spune, ca e un mare fass… ca si marele poet MD. Ambianta o da in kitch, mancarea iti omoara ficatul, iar serviciile sub zero. Adevarat doar vinul mai tine reclama. N-as mai calca pe acolo nici de ar fi sa fie ultima locanta din Bucuresti.

    Reply

Am mancat acolo “de seara” – o echipa de 5. Ambianta deosebita – mi-a placut in special pivnita. De remarcat ca au zona pentru nefumatori.
Meniul scris – simpatic/savuros, dar nu poti sa nu remarci neprofesionalismul (salata de boeuf scris ca “beouf”, platoul “brigada moravuri” tradus ca “morals and manners squad” in loc de “vice squad”). In sfarsit, lucrul asta conteaza mai putin – conteaza ce mananci:
– parjoalele vegetariene – foarte bune
– ciorba de burta – insipida, subtire, cu urme de carne; nu ni s-a pus pe masa otet, mujdei (doar smantana si ardei iute)
– “brigada moravuri” – o tigaie cu franjuri prea bine prajite de carne; am cautat cu insistenta fuduliile si momitele, pe care abia le-am putut identifica; gustul – acceptabil, cu capere
– sarmalele cu carne de gasca – scazute pana la deshidratare, sarate rau
– porc “de pe frontiera”, cu zeama de portocale, usturoi si vin alb – cateva felii de friptura porc la tava, ca la cantina, niciun gust deosebit
– pastrama de berbecut – acceptabila
– 1 carafa de vin Pinot Noir – foarte bun
Pretul: cam 150 lei de persoana; foarte mult, fata de canlitate si cantitatile mici din farfurii.
Toaleta – sub orice critica, pentru un local cu reclama asta.
Concluzia mea: nu voi mai pasi pe acolo su nu as sfatui pe altcineva

Reply

Vad ca toata lumea se plange ca s-a trezit cu bacsisul trecut pe nota de plata si ca atare l-au platit de doua ori…dar nu verifica nimeni nota de plata inainte de a o plati? V-ati uitat pe ea dupa ce ati achitat???

Reply
Gogu de la Suceava May 25, 2014 at 1:08 pm

Jaf la drumu’ mare. Pentru fraieri.

Reply

un lucru e cert nu poti multumi pe toata lumea dar prezentarea e frumoasa pe mine m-a convins ma voi duce acolo macar pt sa zicem turkey on duty ,nuuu glumesc macar pentru o ciorba de burta si poate am norocul sa-l intalnesc pe dl Dinescu -ma voi face ca maninc poate ma da si la televizor si incepem o noua revolutie see you soon!poate am norocul sa ajung intr-o zi de salariu sa-i prind pe chelneri happy si serviabili

Reply

Bucatar sau poet…
Nu e bine sa modificam retetele clasice romanesti…
Un sfat de la un sef bucatar (romin)stabilit la Montreal

Reply

Referitor la taxa de servicii (10 % pe care trebuie sa-i platesti pentru ca asa vor ei indiferent ca marita sau nu) cred ca cel mai corect este sa informezi clientul inainte sa comande (sa fie scris clar in romana si engleza ca exista aceasta taxa pe fiecare pagina a meniului) iar pe nota finala sa fie evidentiat distinct (adica nu inserat intre felurile de mancare servite). Va imaginati cati au platit 20% in plus la nota adaugand sa spunem bacsisul suplimentar ? Corect nea`Mircea ?

Reply

    Referitor la pretul serviciului: am observat ca, de cateva luni, acesta este trecut pe nota de plata. Mie mi se pare normal ca, daca acea firma care detine restaurantul are aceasta politica, sa fie consemnat astfel. Personal, sunt totalmente contra a tot ce inseamna bacsis. Dar daca e scris pe nota e ok. E fiscalizat, etc. Dar bacsisul nu l-am mai oferit. Mâncarea, ca de obicei, buna. Bun si serviciul.

    Reply

E incredibil cat de rauvoitori pot fi unii…de la concurenta :).

Am fost de vreo 15-20 de ori in ultimii trei ani; la inceput portille mi se pareau cam mici, e drept, insa mancarea e foarte buna. Constat ca de vreun an incoace portiile sunt normale (ca marime), daca pot sa zic asa.
Niciodata nu am observat ca ospatarii ar fi plictisiti sau ca mancarea ar fi fost gatita prost, cum am vazut in unele posturi; mentionez ca am incercat tot ceea ce este in meniu.
Cred ca ar trebui sa fim corecti si sa spunem ca, la un restaurant cu preparate bune nu putem manca la pret de fast-food.
Pana la urma, e alegerea noastra, dar nu-si au rostul incrancenarile/frustrarile/rautatile.

Reply

Am fost mai multi amici… preturi mari spre foarte mari si portii mici spre foarte mici… descrierea frumoasa din meniu si numai descrierea probabil ca umfla pretul singura, in realitate bucataria fiind asa si asa… dar asta nu conteaza. Ce e interesant… pe bon, “TAXA SERVICII 118 LEI” ???? Este legal asa ceva? Ce servicii? Cum e posibil? Bineinteles ca nu s-a citit bonul cu atentie si am dat si bacsis la sfarsit… jenant… de ce nu te avertizeaza ca bacsisul este inclus in pret????
Taxa servicii… incredibil…

Reply

Am ajuns pe aceasta pagina de comentarii cautand un restaurant pe care sa-l comand unor clienti care vin in Romania. Stiu din auzite de restaurantul acesta si l-am cautat pe net tocmai sa vad daca poate fi recomandat sau nu. Initial am citit comentariile de mai jos dupa care am intrat pe site-ul restaurantului sa vad fotografiile. Repet, nu am fost niciodata in acest restaurant insa ce vad din fotografii, restaurantul arata superb, design-ul este categoric unul rafinat car imbina traditionalul cu modernul intr-un mod placut si inteligent. Tot din fotografii imi dau seama de ce restaurantul nu este pe gustul celor care au categorisit ambientul ca fiind un kitsch. Nu are capete de animale ucise de “barbati adevarati”care se numesc vanatori, nu are butoiae si carute de lemn etc. Adica tot decorul gen “Moeciu”si alte asezari rurale de bun gust. Situatia de fata imi confirma inca o data regula mea conform careia niciodata dara niciodata sa nu te ghidezi dupa gusturile altora. Dar ca sa fiu obiectiv, am sa merg si eu la un pranz la acest restaurant pentru a-mi forma o parere completa.

Reply

Decorul original, meniul atractiv , serviciul normal. Mancarea mi-a placut de fiecare data( am termen de comparatie si experienta, mananc foarte des in oras si gatesc cu pasiune si investesc in asta), portiile sunt de dimensiuni normale( deh…unii vor sa umple burta cu 10 lei…), gustul bun ( unii compara cu autoservire sau locantele rustice cu carute, pasari impaiate si coarne pe pereti…), painea excelenta ( a se schimba franzela de 80 de bani….si poate o sa va placa si altceva..)..sirop…care e o variatie buna pentru Cola sau Sprite( care imi plac..dar si sa schimb imi place…). Pe scurt: nu va mai zgarciti la 30 de lei, plimbati’va mai mult, destupati mintea mai mult…si daca tot nu va place..luati o casoleta de fasole de la supermarket cu 5 chiftele si nu va mai chinuiti prin restaurante. Pofta buna!

Reply

portii meschine,service charge inclus pe nota!!!service inexistent!!ne-am turnat singuri in pahare,scrumiera plina ochi!!sincer..ultima data.

Reply

Am fost astazi acolo. Servirea a fost ok. Portiile, insa mi s-au parut foarte mici. Am comandat o portie de icre, care insa erau exagerat de sarate. Porcul de pe frontiera a fost ok, dar la fel de mic. Nota de plata a fost 125 de lei si a cuprins: icre, porc de pe frontiera, 3 ape plate, 1 espresso dublu, mujdei, 2 placinte (care au fost excelente). Este interesant de mers, dar a doua oara nu voi mai calca pe acolo.

Reply

28iunie 2013:portii mici raportat la pret,practic pleci flamand,vinul casei bun,serviciul bun,bacsisul inclus obligatoriu in nota fara sa fii avizat astfel ca l-am platit de doua ori;cred ca pe termen lung genul asta de pacaleala romaneasca n-o sa mearga.Sper!

Reply
Dinescu Gheorghe June 6, 2013 at 3:32 pm

Am fost acum 2 ani, cred. Am luat o ciorba de burta cu un gust interesant si o rata pe varza, cred ca se numea in meniu “rata disparuta”. . Dupa aceste 2 feluri si un desert de care nu-mi mai amintesc, n-am mai vrut sa fac o alta experienta la LsS. Oricum este un loc bun sa-ti duci dusmanii infometati.

Reply

Am fost acolo impreuna cu aproape 20 prieteni si nu m-a impresionat deloc din nici un punct de vedere: mincarea – portii mici si scumpe, decorul – un amestec de vechi si nou si ceva kitsch pe alocuri, servirea destul de ok dar nu si-a meritat bacsisul trecut automat in nota de plata. Dar cel mai neplacut a fost faptul ca desi rezervasem o masa pt. aproape 20 pers. seful de sala ne-a aranjat mese separate pt ca asa ii raminea lui loc cel mai mult pt. alti eventuali clienti.Adica la petrecerea respectiva invitatii mei ar fi stat separat! Oricum grija lui era sa aiba loc cit mai mult pentru alti potentiali clienti si nu pentru noi cei prezenti. Parca am fi fost clienti de calitatea a doua! Asa ca ne-am apucat noi, clientii ,sa il ajutam si sa asezam mesele la un loc pentru toti invitatii nostri,dar astfel incit sa fie loc suficient si pt. alti eventuali clienti, desi noi am stat inghesuiti cu scaunele lipite unul de celalalt. Servirea a fost destul de ok, dar farfuriile erau ciobite, varza fiarta facuta terci, piftia de curcan avea vagi urme de carne si pirjoalele erau cam crude la mijloc. Bine ca mi-am adus tortul de acasa (am platit o taxa si pt. asta!) ca cine stie ce teapa imi mai luam si cu asta! Eu personal sigur nu mai revin acolo mai ales ca m-am simtit destul de incomod fata de invitatii mei. Ca de obicei, insa, am fost o lady si am achitat bacsisul fara comentarii pt. a nu deteriora atmosfera clientilor, dar iata ca fac acum acele comentarii, desi, fara indoiala ele nu mai au importanta pt. nimeni.

Reply

……am fost si eu iarna trecuta la acest restaurant “minunat”….singurul lucru placut pe care l am trait acolo, a fost intalnirea cu maestrul Radu Beligan pe care l am salutat respectuos si cu care am facut si cateva fotografii….este adevarat ca am facut fotografiile imbracat cu haina de iarna…..pt ca era f frig inauntru…..as fi baut o tuica fiarta, dar ospatarul ne a raspuns cu o “greata eminenta” ca nu se poate…….am intrebat de ce ? raspuns :pt ca nu se poate..am comandat mancarea……a adus o ospatarul …..am platit si am plecat la un alt restaurant sa mancam…aveti cuvantul meu……groaznic…..

Reply

Se pare ca lumea de pe la noi isi doreste serviciu cat mai bun si preturi accesibile. Realitatea este legata de numele restaurantului, pana la sfinti iti dau lacrimile:-)
Este curiozitatea care te face sa mergi, Dinescu este carismatic, poet si se pricepe si la bucatarie. Insa serviciu este o alta poveste, de unde sa gaseasca oameni antrenati, gaseste ce este la noi in aceasta industrie…
Mancarea: in corul de nemultumiti ma regasesc, putina si pe alocuri deosebita, mai dgeraba descris iscusit, foarte frumos meniul, ca realizare ecologica si literara.
Exemplu: Rata este un copan amarat cu o lingura de varza gatita bine, incercati Curtea Berarilor deliciul berarului, este mult mai bine facuta si evident portia este corect facuta.
Vinul la carafa nu are pretentii, atat dai atat bei, desertul este banal, scump si nefiert cum au fost galustile cu prune, tortul de ciocolata e o gluma.
Ce este frumos: as spune locul, nu am pretentii de designer, cred ca este potrivit stilului si pozitionarii.
Serviciul: observ ca nimeni nu a spus ca bacsisul este inclus in nota, fara a ti se specifica, ca orice client fraier il vei plati de 2 ori…
Lautarii fac treaba buna, o ultima remarca, pentru cei de la Restograf: chiar nu observati ca acordati dublu fata de de clienti? Ori vi se acorda alt gen de tratament?
Cu bune intentii am scris, si o sa mai merg!

Reply

Domnilor patroni aduce-ti ospatari cu experienta formati in A.P. Nu permiteti managerului sa-si formeze o echipa ineficienta pe care sa o MANEVREZE usor.Ospatarii sunt cei care pot eficientiza sau sabota munca celor implicati in desfasurarea activitatii din restaurantul dvs.Mai sunt ospatari adevarati care nu isi gasesc un loc de munca. Nu in totdeauna varsta face diferenta intre bine si rau.

Reply
    ruxandra sarbulescu clit March 16, 2013 at 4:40 pm

    Stimata doamna invata mai intii sa scrii corect romaneste. Daca reusesti fara AP mai citim o dat ce ai scris! Ospatarii pot fi atipici la fel ca tot ce se intimpla miraculos si incintator la Lacrimi si sfinti, dincolo de lumea voastra gris formata la TAPL.

    Reply

      Eu cred ca aceste posturi sunt puse pentru a putea aprecia prin experinetele altor oameni daca se merita sau nu sa mergem acolo. Deci care este legatura cu a stii sau nu sa scrii corect??? Nu are nici o relevanta in cazul acesta, sincer.

      Reply

Aduce-ti ospatari cu experienta pregatiti in domeniul a.p. nu tineri plictisiti care nu au vocatie.Pentru a lucra in A.P iti sunt necesare abilitati formate in timp prin practica si daruire.

Reply

Nu am fost in acest restaurant, dar ma uit la imagini si vreau sa-l intreb pe “maestru”..cine dracu poate sa stea mai mult de 1 ora pe acele scaune (unele din plastic)Dupa umila mea parere “design-ul” restaurantului este un mare ..kich. Aveam ceva mai multe pretentii de la un om ce a fost mult plecat pe afara

Reply
    ruxandra sarbulescu clit March 16, 2013 at 4:47 pm

    kich? ce “dracu” o fi ? La mata totul e “dupa ureche” pina si kitsch -ul categorie din care sigue faci parte asa cum Monsieur Jourdain “fait de la prose sans le savoir! ”
    Sancta simplicitas! domnule Radulescu

    Reply

Am stat 1,5h sa vina o amarata de rata, o pulpa atoasa si 2 linguri de varza. Maestrul e vigilent, da degeaba, se vede ca e poet. N-ar fi nici o problema dacă ar fi ceva de calitate. Nu e cazul. Evitati dacă puteți, la banii astia aveți si alte optiun, cu parcare, mâncare adevarata si servire decenta.

Reply

am fost de 3 ori acolo, mancarea gustoasa si putina, scumpa spre foarte scumpa, servirea sub orice critica. La vin iti da sifon, am asteptat mai bine de 20 min sa aduca sifonul dupa ce vinul a fost turnat in pahare, am asteptat si a trebuit sa repet de cateva ori sa ni se aduca apa plata, apoi ni s-au mai adus vreo 3-4 sticle de persoana si s-au pus pe masa (nu le comandase nimeni)

Reply

    @Monik
    Daca vrei sa mananci mai ieftin de 80-90 de lei de persoana, poti incerca la un fast-food. Am fost si eu in seara aceasta, iar mancarea a fost nemaipomenita, iar nota a venit in jur de 900 de lei si am fost 8 persoane( fiecare si-a comandat 2 feluri de mancare + desert, destul de multe carafe de vin, plus cafele,apa plata si sucuri).

    Reply

      Cu dracu’ ai platit tu 900 de ron 8 persoane si cu n carafe de vin…eu am platit 220 ron 3 persoane 2 pers au mancat un fel si desert si una aperitiv si desert ….si fara vin ….doar sticle de apa , un sifon si 2 cafele…

      Reply

      snobul dracu’. Exista restaurante decente unde poti manca cu 60 lei de persoana. Exista si mai ieftine si mai scumpe. Si daca costa 30 lei de persoana, tot pot sa am pretentii. Din comentarii eu inteleg ca e un restaurant scump pentru ce ofera cu chelneri nesimtiti. Dar tu si snobismul tau puteti merge in continuare. Pofta buna.

      Reply

        De ce e snob?? Ai platit tu pt el? Sunt restaurante mult mai scumpe..daca ai te duci, in fond fiecare cheltuieste dupa buzunarul lui, nu?

        Reply

Lacrimi si sfinti reprezinta in clipa de fata unul din cele mai mari paradoxuri culinare bucurestene, fiind un restaurant mult prea popular si aglomerat, pt calitatea mancarii oferite.
Probabil ca reclama continua de pe Realitatea si curiozitatea de a merge macar o data la restaurantul tacanitului Dinescu au contribuit la aceasta situatie.
Ca o comparatie, fata de mancarea de la zexe cea de la dinescu e cu cateva stele bune mai jos.
Si daca mancarea e pana la urma comestibila, vinul in schimb e de nebaut.
E de neacceptat sa obligi oamenii sa bea posircile tale, fara a le oferi posibilitatea de a-si alege un vin decent.
Personal am baut Feteasca neagra reserve, Visul lui Dinescu, si pot spune ca am avut cosmaruri.

Reply

    Nu sti ce vorbesti!:) Am avut deja multe experiente culinare romanesti formidabile in acest restaurant! Vinul nu e Shato Lafit dar e foarte bun.

    Reply

      Probabil, dar macar scriu corect gramatical…..iti doresc sa ai parte numai de vin de “calitate”, precum cel al lui Dinescu…

      Reply
      ruxandra sarbulescu clit March 16, 2013 at 4:56 pm

      monik(sic!) Stefan, Teo,
      Ce o fi Shato Lafit? Poate Château Lafite Rothschild un vin din regiunea Bordeaux. Ati gustat vreodata sau tot dupa ureche?
      Ce ati mincat si baut in aceasta existenta si ce repere aveti dincolo de fast food? Atmosfera, persoanele care va insotesc nu conteaza? Doar sistemul digestiv ca sa nu zic “matu’ “? Pe la noi si gustul vinului se schimba daca-l bei cu om frumos! Mai schimbati comesenii!

      Reply

        Nu inteleg de ce mi te-ai adresat, nu eu am pomenit de “Shato Lafite”.
        Sa-ti raspund totusi la intrebarile tale f inteligente:
        “Poate Château Lafite Rothschild un vin din regiunea Bordeaux. Ati gustat vreodata sau tot dupa ureche”
        Nu, n-am gustat, am idiosincrazie la vinurile de Bordeaux,minusculul procent de Petit Verdot imi da arsuri.
        “Ce ati mincat si baut in aceasta existenta si ce repere aveti dincolo de fast food?”
        Am mancat numai fast-food toata viata, pe care mi-am petrecut-o haotic, fara urma de reper.
        “Atmosfera, persoanele care va insotesc nu conteaza? Doar sistemul digestiv ca sa nu zic “matu’ “? Pe la noi si gustul vinului se schimba daca-l bei cu om frumos! Mai schimbati comesenii!”
        Cu alte cuvinte, traiasca paranghelia, pileala crunta si voia buna alaturi de oameni frumosi(chiar si idioti)…..

        Reply

      Prin Shato Lafit vrei sa spui Château Lafitte? Sau Shato Lafit e vreo varianta indiana contrafacuta a binecunoscutului Château Lafitte?

      Reply

Am fost aseara la L&S. Cred ca s-a schimbat bucatarul, ca mancarea a fost foarte proasta iar portiile mici. Am mancat porc de pe fontiera( sau asa ceva), iar in loc de muschiulet era ceafa prajita in o gramada de ulei si cam atat.Nu avea nici un gust. Chiftelele erau cam arse, si tot fara gust. Tortul era un tort banal de cofetarie de cartier pe care il salva niste dulceata.Vinul negru ni s-a adus bine frapat.Chelnarita parea groaznic de neprofesionista. Iar meniul din hartie reciclata era plin de pete, si scrisul era aproape ilizibil. Desi nu sunt prea multe feluri de mancare, jumatate din ele lipseau. Masa noastra era pusa langa o usa a unei cladiri vecine , iar lumea tot intra si iesea de acolo, iar in rest terasa era cam goala,dar mesele erau de la 6 persoane in sus iar noi eram doar 4. In rest totul a fost bine. O seara frumoasa de septembrie.

Reply
    ruxandra sarbulescu clit March 16, 2013 at 5:00 pm

    Hirtia “reciclata” e hirtie facuta artizanal dupa metode vechi, dar pentru cine merita, nu pentru ageamii! Daca asa va pricepeti si la bucate (vreau sa spun haleala!) m-am lamurit stimati connoisseur-i. Vorba lui Caragiale :a se slabi”!

    Reply

      Doamna, cred ca sunteti PR-ul de la restaurant. Altfel nu inteleg entuziasmul si in acelasi timp agresivitatea cu care il aparati.Adevarul este ca este un restaurant prost( scump sau ieftin aproape ca nu conteaza) Iar daca un meniu murdar e semn de rafinament, sa fie la dumneavoastra acolo.

      Reply

Cine a citit “Lacrimi si sfinti” poate intelege ironia (involuntara) cu care Dinescu si-a denumit localul.
Cartea se deschide astfel: “Incercat-am sa inteleg de unde vin lacrimile si m-am oprit la sfinti. Sa fie ei responsabili de stralucirea lor amara?”

Mie mi-au dat lacrimile cand ospatarul mi-a adus ceremonios felul principal de mancare intitulat bascalios “Porc de pe frontiera”. Un purcel minuscul (de mangalita) cu ceva zgarci (de grasime), un usturoi maruntit si o bucatica timida de portocala. Totul (nu mai mult de 100 gr carne, desi in meniu aparea la 180 gr) la “doar” 26 lei. Apoi m-am prins ca garnitura, inclusa in acesti bani, probabil suplinea diferenta pana la 180 gr. Desi trebuia sa fie condimentata (aromata), mancarea a avut un gust plictisitor, am tot pus piper sa-i dau ceva savoare.
Alaturi, un domn si-a comandat, adus intr-o tigaita, un copan cu ceva varza calita in jur, ca sa umple golul. Am intrebat ce poate fi si mi s-a raspuns ca e asa-zisa “Rata tacuta” (35 lei pentru copan).

Si as putea continua, dar cred ca am conturat deja ce vreau sa spun: mancare scumpa si nemeritat de mica pentru oricine vrea sa mearga undeva si sa nu se simta nemancat dupa ce se scapa, ca mine, de 50 lei pentru un mini-purcel, un paharel de vin si o salata de varza rosie (garnitura).

Dar, pentru straini, inteleg ca nu e nici prea scump, nici prea plictisitor fiindca Romania este si va ramane o tara exotica. Plus, brandul Dinescu (incl. situl localului)
se vinde bine printre multi romani.

Asa ca, poate Cioran avea dreptate: lacrimile sunt ale sfintilor, care plang pentru noi, in locul nostru.

Reply

Realitatea este ca in afara de curiozitate nu exista nici un motiv pentru a calca pragul la Lacrimi si Sfinti… Asta e situatia d-le Dinescu.

Reply

am fost astzai la L&S, recenzia dlui Butunoiu este cat se poate de corecta si de relevanta.
Noi am fot 4 adulti si 2 copii si am mancat asa: macaroane cu branza (4 feluri de branza, bagate un pic la cuptor si usor caramelizate), ciorba de burta (excelenta, autentica, fara sa mai fie nevoie sa o dregem cu ceva, doar un ardei iute) paine de casa extraordinar de buna (si chifle-baghte dar si o paine de casa taiata cuburi, calda si cu coaja crocanta), berbecut la tigaie in sos de vin si ierburi (nu ma dau in vant dupa cartofii fierti asa ca nu prea m am atins de ei, poate si un pic de sare in plus ar fi fost mai bine), sosul de vin f bun, carnea frageda. La inceput am luat un platou “la cetate” – 40 lei care a fost satios pentru 2 barbati gurmanzi (cred ca si 3 persoane se pot bucura de acest platou). Sotia mea a mancat porc de frontiera (porc de mangalita) – e barometrul perfect in functie de cat lasa in farfurie:) – a mancat tot! :))))
Am baut un rose la carafa, demidulce, cu un gust extrem de bun, romanesc, fara sa aibe pretentii de cine stie ce vin (cu scuzlele de rigoare, am bagat si gheata in pahare) :)
La final am luat cornelete (copiii au fost inantati, eu un serbet de zmeura pe care nu am mai putut sa l salvez din mainile nevestii:))))
Cred ca preparatele nu sunt loate de pe supermarketurile de aici ci sunt aduse de la tara sau fermele de pe langa Cetate.
Locul este amenajat extraordinar (mi a placut atat de tare incat cand am ajuns acasa am cautat referinte despre arhitect, Corvin Cristian (cautati si veti vedea despre ce vorbesc, omul e genial, nu am mai vazut o asa imaginatie si bun gust, plus ca se foloseste de materiale pe care le salveaza, le da o noua viata si le pune in valoare)

Va dau un pont:
eu am mers intr o amiaza de duminica (ora 13.00) cand era putina lume si absolut toata lumea din local era super fresh asadar foarte draguti si serviabili.

Recunosc ca e a doua oara cand merg la acest restaurant, prima data mi s a parut un pic scump si portiile nu prea mari,
insa daca analizezi bine totul, iti dai seama ca totul este gandit astfel incat sa fie ok: p[returile sunt medii, poate un pic peste dar nu cu mult, astfel incat sa te bucuri de acele bucate bune rau si sai ai parte si de comeseni de calitate (am vazut numai oameni ok, cativa i am recunoscut, de prin publicitate si corporatisti)
Una peste alta a fost o experienta culinara romaneasca formidabila!
Va recomand daca vreti sa mai schimbati un pic locul si sa incercati si altceva (noi de obicei mergem la SOFA)

A, si asa e, langa restaurant s a deschis un wine bar cu o mare varietate de vinuri (eu am baut un rose de Chile f bun) si au si gustari de branzeturi si carne uscata de vita (beefjerky)

Reply

was there today with 2 friends,good food and service

Reply

Good food and service – was there today with 2 friends

Reply

chiar atat de
neplacute impresii au lasat chelnerii? poate un raspuns din partea patronului ne-ar lamuri misterul,
multumesc anticipat

Reply
sfanta inlacrimata July 31, 2012 at 12:02 pm

am fost si eu acolo de curand, mancarea intr-adevar nu e rea, dar tot gustul l-au stricat chelnerii: serviciul execrabil, sunt aroganti si hoti – au “uitat” sa-mi aduca tocmai “macroul frivol” comandat, dar nu au uitat sa-l puna in nota de plata, si inca la pret mai mare decat in meniu! Cred ca si platoul de mezeluri (“cetate” sau asa ceva) a fost ciupit bine, nu se gaseau acolo nici jumatate din specialitatile minunate insirate in meniu. Ne-am “permis” niste observatii, la care cel ce se dadea sef peste chelneri, ne-a raspuns franc ca traim intr-o tara libera, si ca daca nu ne place, nu ne obliga sa mai venim. Oricum nu mai mergem acolo!

Reply

Am fost acolo zilele trecute si mancarea a fost foarte buna, insa servirea a fost foarte slaba. Chelnerii erau sictiriti si obositi de parca au fost adusi acolo cu forta. Unul aproape ca s-a “suparat” ca i-am mai cerut o suplimentare de bautura; cred ca era pe partea de bar. Asa cum spuneam mancarea era foarte buna dar nu cred ca compenseaza serviciul slab; cred ca nu voi mai reveni.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 6 = three