Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   618 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   385 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   796 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.154 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   433 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   414 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   480 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.210 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   663 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.826 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   360 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.203 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   851 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   562 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   437 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   292 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   648 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.592 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.382 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   586 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.086 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   574 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   700 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cum sa-ti umpli restaurantul peste noapte dubland preturile



George Butunoiu  (Mar 2015)
7.017 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
2 placut 
31 displacut 

 

Hambar - restaurant charcuterie brutarie brasserie Aviatorilor BucurestiPe bulevardul Aviatorilor, intre statuie si Piata Charles de Gaulle, a fost un restaurant, la Sosea, acolo inca de pe vremea comunistilor, cred. Treceam adesea prin fata lui si abia dupa multa vreme mi-am dat seama ca era si deschis, adica se putea intra si manca ceva acolo. Tot timpul crezusem ca era parasit, nu vedeam pe nimeni intrand sau iesind, nici lumini nu se vedeau.

Apoi au venit capitalistii, care l-au rebotezat, i-au spus Paparazzi. Nu stiu daca au schimbat, sau daca au schimbat mult ambianta de la fostul La Sosea, fiindca nu intrasem acolo inainte, dupa cum am spus. Insa presupun ca nu, pentru ca tot lemnul acela nu parea nici nou si nici de gasit cu usurinta in zilele noastre nu era. Au incercat mai multe variante de concept, au adus o vreme si un bucatar francez de clasa, un excelent bucatar care facea mancaruri pe care nu le mai vazuse nimeni la acea vreme in Bucuresti. Preturile erau mari, evident, mai ales ca in vremurile acelea nu erau atat de multe restaurante scumpe in Bucuresti, ca sa nu mai mire pe nimeni. Apoi au trecut la o mancare mai simpla, insa mai ieftina, si in ultima vreme, inainte sa fie preluat de catre noii proprietari, era un restaurant popular, cu mancare italiana si pizza. Si cred ca au incercat si varianta cu evenimente, ceva muzica si alte asemenea.

Pe Paparazzi l-am vazut si plin, si foarte gol, cu fluctuatii mari de la o zi la alta, si asta in fiecare dintre versiunile de mai sus. Nu stiu daca au pierdut bani cu Paparazzi, insa de castigat foarte mult stiu sigur ca nu s-a intamplat. De aceea l-au si vandut, presupun.

Noii proprietari par sa cunoasca bine importanta marketingului, asa ca au facut lucrurile temeinic. Au investit mult, lucrarile au durat ceva, au reusit sa deschida la inceputul lui 2015. Au schimbat tot, nu a mai ramas nimic din ce ar putea aduce aminte de ambianta de secol XIX a lui Paparazzi. Locul e tot stramt, ca nu aveau cum sa-l lateasca, insa au dat fatada jos si au facut un perete de sticla, de a devenit dintr-o data luminos, au adus un arhitect bun care a reusit sa foloseasca fiecare coltisor si sa combine inteligent noul cu vechiul dupa gusturile zilelor noastre. Mesele sunt mici si foarte inghesuite, insa au fete de masa mari, de panza alba. La perete, peste tot, au banchete cu plus.

Mai mult, au reusit sa inghesuie acolo, cu succes, si un mic raion de paine si patiserie si un carrefour in miniatura, cu cateva mezeluri, branzeturi si altele de facut un sandvici rapid, cand nu ai timp de un pranz fara monitor in fata ochilor.

I-au pus numele Hambar si, scris cu niste litere pe care nu le ghicesti din prima, insa alaturi e o bufnita, simbolul localului, ca sa te asiguri ca acela e sensul. De fapt, numele intreg e Brasserie, Charcuterie Brutarie Hambar, cu “brasserie” scris ca in franceza, ca lucrurile sa fie clare.

Bucataria nu e clar localizata la Hambar, e meniu european, desemnat adesea ca specific, sau meniu international. Mancarea a fost buna, au un bucatar la Hambar care stie bine cum stau lucrurile in bucatarie. Supele de cartofi si de peste au fost bune, la fel si platoul cu fructe de mare si frigaruile. Sosul de zbarciogi (morilles in franceza) a fost surprinzator de bun. Deserturile la fel, foarte bune.

Restaurantul plin la pranz, corporatistii cu lefuri mari din zona vin la Hambar ca la cantina bogatilor. Cred ca nu se asteptau la un asemenea succes chiar din primele zile de la deschidere, asa ca serviciul nu prea a facut fata. Noi am primit supele dupa trei sferturi de ceas, si pentru asta ar fi trebuit sa le scad nota la servicii, insa chelnerii au fost atat de deschisi, de naturali si de zambitori ca ne-a trecut supararea.

Preturile sunt destul de mari la Hambar, o masa tuhnita in doi, cu un vin bun, iti scoate pe nesimtite 3-400 de lei de pe card. Insa pentru clientii pe care ii asteapta acolo, o suta de lei in plus sau in minus e totuna.

Brasserie, Charcuterie Brutarie Hambar e, asadar, o noua dovada ca daca studiezi bine piata, oamenii si obiceiurile si le dai ceea ce le place si au nevoie, unde si cand au nevoie, baga adanc mana in buzunar fara sa se gandeasca prea mult. Si ca ambianta vinde la Bucuresti, de cele mai multe ori, mai bine decat mancarea din farfurie. Cred ca Hambar va ramane multa vreme in acel loc si in aceeasi formula, pare sa fie lucul potrivit in locul potrivit. Le dorim sa le mearga bine, asa cum dorim fiecarui lucru bine si serios facut.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Deci, (am citit articolul si vreau sa concluzionez, asa ca pot sa incep cu “deci”)nu au dublat doar preturile, asa cum se intelege din titlul articolului, au facut niste schimbari si investitii, asa cum chiar dv spuneti. Nu am fost inca acolo, dar daca tot ziceti ca e mancarea buna, voi organiza urmatoarea masa cu sefii acolo. Nu toti corporatistii au lefuri atat de mari…dar la mese din astea, platesc sefii :)

Reply

Foarte buna mancarea la Hambar

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one × = 8