Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   558 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   695 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   315 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   987 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.384 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   694 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   461 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.354 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.018 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   425 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.390 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.071 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   579 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Daca belly dance ar tine si de foame…



George Butunoiu  (Nov 2012)
7.026 Vizualizarivizualizari
4 Comentariicomentarii
13 placut 
0 displacut 

 

Palmyra e un restaurant arabesc deschis la sfarsitul verii lui 2012 la parterul unui bloc de birouri de la intersectia dintre Barbu Vacarescu si Lacul Tei, in locul lui Habibi, care fusese un restaurant cu bucatarie libaneaza destul de buna. A mai existat un Palmyra la Piata Galati (Piata Gemeni), deschis de unul dintre arabii din grupul de la Habibi, insa care nu a rezistat prea mult, acum e inchis. Am inteles ca Palmyra de aici nu are nicio legatura cu fostul Palmyra, doar ca noilor proprietari le-a placut numele si l-au reciclat.

Locul e sumbru, intunecat, maro-cenusiu, cu una dintre cele mai neinspirate amenajari si mobilari din cate mi-a fost dat sa vad in restaurantele mai apropiate de centru, cel putin. Sunt numai mese joase, de cafenea, cu fotolii in jur, acoperite cu material maro inchis, gros si lucios, din acela pentru cuverturi care se pun mai degraba pe pat. Fum sa-l tai cu cutitul; cam toata lumea e cu cate o tigara in gura acolo. Niste fete araboaice, sau ceva din cultura musulmana, oricum, cu esarfa lor pe cap, fumau narghilea (si nu numai) si jucau carti. La fel dansatoarele, clientii prieteni cu patronii sau ceva apropiati…

Multi din cei de la Palmyra pareau sa fie arabi sau oameni de-ai lor, oricum, si sigur nu luau salariul de la vreuna din marile companii din apropiere. Desi Palmyra e lipit de cateva cladiri imense de birouri, in care sunt multe firme bogate si cu angajati cu salarii mari, se pare ca nu veti vedea vreun corporatist acolo la pranz, desi au un «meniu al zilei» cu 3 feluri de mancare la doar 15 lei. Iar seara cu atat mai putin…

Am inteles repede si de ce. In prima clipa am crezut ca am gresit intrarea, ca am nimerit la o sala de fitness sau de aerobic, pentru ca un grup de fete exersa in mijlocul salii ceva ce s-a dovedit repede a fi prea senzual si lasciv ca sa semene cu aerobicul pe care il vad eu din intamplare in televizor. Logica imi spunea sa ies, altceva, insa, m-a tinut locului, asa ca am ramas sa ma uit. Fetele erau foarte tinere toate, subtiri, frumoase si senzuale, imbracate cu echipament de sport, mai degraba, nu cu costume de dansatoare. Am aflat mai tarziu ca se antrenau constiincioase pentru un dans important (“Show incendiar cu trupa de dans oriental Izmahan Show” scrie pe un afis) care ar urma sa aiba loc tot acolo, in zilele urmatoare.

Am reusit cu greu sa-mi eliberez un ochi ca sa il arunc pe meniu. E imens, pagini intregi cu mancarurile deja bine cunoscute din bucataria arabeasca, urmate de alte cateva foi cu «paste italiene» si apoi cu «pizza»! Si asta desi Palmyra se recomanda mai degraba ca o cafenea, au si scris mare la intrare «Cafe Palmyra». Noi am luat din multe cate putin, insa numai din bucatele arabesti, evident. Le-a luat mai mult de trei sferturi de ceas ca sa ni le aduca, ceea ce nu ti se intampla prea des intr-un restaurant oriental. Ne-am zis ca poate merita asteptarea. Mai ales ca fetele isi continuau antrenamentul printre mese. Insa ne-a fost dat sa ramanem doar cu «gustul» dansatoarelor, pentru ca mancarea a fost banala de-a binelea; doamna Vali nu a fost intr-o pasa prea buna azi… Doar un kebab si niste coaste de berbecut ce au mai salvat pranzul, insa nici pe departe ca altele pe care le poti gasi in restaurantele orientale din Bucuresti. Si lipia a fost buna, sa nu uit!

Nu se vinde alcool la Palmyra, de niciun fel, asa ca nu lasi multi bani acolo, fiindca preturile mancarii sunt destul de rezonabile. Serviciul a fost, in mare, in ton cu restul atmosferei, asa ca nu a iesit cu nimic in evidenta in contextul dat.

Asadar, noul Palmyra e un restaurant a carui logica e greu de patruns unui «outsider». Cu siguranta ca sunt destui care gasesc motive suficiente ca sa mearga si sa revina la Palmyra, insa aceia nu cred ca sunt cititori fideli ai Restografului. Dar ce bine ar fi pentru toata lumea daca belly dance ar tine si de foame…

PS: pozele sunt de pe www.deviantart.com, pentru ca nu ne-au dat voie sa le fotografiem fetele.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Palmyra Arabian Flavour January 15, 2014 at 2:45 pm

Ne cerem scuze pentru experienta neplacuta, cu mai mult fum si mai putina mancare pe care ati avut-o in 2012. Intre timp am redeschis restaurantul intr-o noua locatie, pe strada Fluierului nr 19, ( aproape de Pro Tv) si ne-ar face mare placere sa va avem din nou oaspete.

Desi se fumeaza multa narghilea la noi, ventilatia e mult mai buna asa ca nu mai punem pe mese si cutitul de taiat fum :)
In plus, de cand ne-am mutat cheful nostru e intr-o constanta buna dispozitie :)

Asadar, va asteptam cu drag, de luni pana duminica, incepand cu 11:00.

Reply

Lasand la o parte amenajarea locului, mancarea este ingrozitoare. Bucatarul cred ca are o problema cu faimosul condiment – sofran care eu personal nu vreau nici sa il miros, pentru ca toate mancarurile au din abundenta acest condiment.
Am acceptat la insistentele colegelelor sa merg acum 3 zile la pranz cu acest meniu de 15 lei si mare greseala am facut. Toate mancarurile aveau aceeasi culoare – maro inchis…. :(

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine + = 12