Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   185 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   195 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   557 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   694 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   314 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   298 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   403 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   986 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.383 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   8.657 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   692 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   460 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   359 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   228 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   578 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.109 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.352 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.017 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   424 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.388 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   2.069 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   463 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   577 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Daca i-ar fi dat asa ceva de mancare vreunui voievod, le taia capul cu sabia



George Butunoiu  (Jun 2013)
9.313 Vizualizarivizualizari
8 Comentariicomentarii
10 placut 
2 displacut 

 

Voievozi dupa o cina in PanduriInsa bucurestenii sunt blajini, iertatori si, mai ales, stiu cum sa ia mancarea proasta drept mancare buna…

Hanul Voievozilor din Panduri e ceea te-ai astepta sa fie dupa ce ai trecut prin tot felul de alte « hanuri » din Bucuresti, cu denumiri care mai de care mai « medievale » si « boieresti » si « domnesti », si de la care aflam ca toti boierii nostri si cavalerii si pandurii si voievozii si domnitorii si regii si chiar dacii isi faceau cumparaturile, de fapt, de la supermarket. Si, mai mult, ca erau economi si stransi la punga si ca nu luau orice de acolo, ci doar ce era mai ieftin si mai « popular ».

Asa si cu Hanul Voievozilor, deci; « eternele » ciupercute, ficatei, carnaciori, cartofiori, mititei si alte asemenea, cu exact acelasi gust prost si miros de sange in Panduri ca si in Militari si in Pantelimon si in centru si in alte sute de restaurante din Bucuresti in care gasesti mancare « traditional romaneasca », adica fix aceeasi peste tot, la fel, la fel, la fel! Doar cartofii si muraturile ce au fost cat de cat acceptabile la Hanul Voievozilor, micii asa si asa, iar restul, adica sarmalutele, puiul, porcul, carnaciorii, ciupercutele, ficateii, bilutele de cascaval si ce o mai fi fost prin farfurie au fost de pus la pachet pentru servitori. Si painea la fel.

Sigur, o sa imi scrie imediat cineva un comentariu cum ca de ce am luat « gustare calda » si nu am luat vreun ciolan afumat sau cine mai stie ce alte delicatese. Ca ceea ce iau eu pe la restaurante nu e « reprezentativ ». Dar daca nu e « reprezentativ », adica e prost, mai clar spus, ce cauta in meniu? Ca daca il intrebi pe chelner ce e mai bun la ei acolo, iti spune ca totul e foarte bun. Evident! La fel de bune sunt toate ? Da, da, la fel de bune! Totul e proaspat, facut aicea etc. etc. Si asta dupa ce, mai intai, primesti inevitabilul si idiotul raspuns ca ce va place dumneavoastra. Adica cel mai bun la ei e ce imi place mie. Stiau ca o sa ajung intr-o zi acolo, s-au interesat ce imi place mie cel mai mult si mai mult pe lumea asta si pac! au bagat in meniu. Foarte inteligent! Bine, atunci dati-mi o gustare calda. Da sefu, imediat! De ce nu le-oi fi pus o nota mai mica la mancare, nu stiu. Ma simt vinovat fata de alte gustari calde, la fel de proaste, cu care am fost mai intransigent.

Despre casa par sa fie mai multe de spus. Lucrurile stau cam asa. In spatele sirului de blocuri mari, ale lui Ceausescu, de o parte si de alta a bulevardului Panduri, sunt si cateva case cu etaj. Omu nostru o are pe cea despre care scriem acum, ca nu pare sa fie inchiriata. Cred ca hangiul chiar locuieste in acea casa, fiindca nu am vazut vreo legatura cu carciuma, iar voievozilor le-a construit in curte o terasa complet acoperita, din lemn si placaj, destul de intunecoasa, cu geamuri pe o singura parte. De afara se vede urat. Nu stiu daca pentru constructii usoare ca aceasta e nevoie de o autorizatie de la Primarie. Daca da, atunci acela care i-a dat-o e un idiot sau un criminal estetic sau un corupt sau toate la un loc. In Anglia, in dimineata urmatoare toti vecinii te-ar da in judecata pentru ca o asemenea hidosenie scade instantaneu valoarea proprietatilor de pe intreaga strada. Asta daca au si ei idiotii lor care dau avize la primarie si se ajunge pana acolo. Inauntru e rezonabil. Deja vu, capete de animale impaiate, becuri pe roata de caruta (parca), scaune si mese din lemn masiv de brad. Intunecos, maro inchis la greu, dar merge. Se fumeaza, evident.

Preturile par mici la Hanul Voievozilor, dar dupa ce mesteci putin iti zici ca ce folos. Chelneri « profesionisti », de meserie, plus o fata placuta care facea nota discordanta in peisaj. Voievozi putini, unii in pantaloni scurti si cu papuci de plastic.

Asadar, cand mergeti la Hanul Voievozilor din Panduri sa nu cereti gustare calda. Sau cereti una si duceti-o vizitiului care va asteapta afara cu caleasca. Tot spun ca e din Panduri pentru ca mai au un Han al Voievozilor si in Regie, la Sema Parc. Oare acolo cum o fi gustarea calda? Imi inchipui ca voievozii studenti sunt inca si mai ingaduitori…

(voievozii din poza sunt de pe www.deviantart.com)

***


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Dezamagitor! De sarbatori, adica a 2a zi de Craciun, nu mai aveau mancaruri specifice romanesti: sorici, jumari, carnaciori sau tuica fiarta. Din meniul extraordinar de vinuri, cred ca au 10% sau chiar mai putin. Am comandat vin alb, demisec si uitandu-ne pe mesele din jur toata lumea servea acelasi vin. Hai sa spunem ca nu ar fi o problema, ca poate toti aveau aceleasi gusturi, dar dupa 3 sticle nu mai aveau disponibil, stocul se terminase. Iar “bomboana” a fost cand am cerut smantana si ni s-a spus ca nu mai au, in schimb aveau un magazin non-stop la fix 20 m de restaurant. Si din punctul meu de vedere, muzica foaaarte tare! Nu puteai avea o conversatie cu persoana de langa. Dar asta a fost pentru mine!
Si pentru ca am inteles ca nu ar fi prima data cand cineva pateste asa ceva acolo, avand prieteni care au mai trecut prin asta, nu voi mai merge a 2a oara acolo!

Reply

eu mi-am serbat ziua onomastica am avut o seara exceptionala o atmosfera de nedescris mincarea buna recomand sa va uitati la petrecerile de pe youtube si cu siguranta ramineti uimiti multumin hanul voievozolor

Reply

asa restaurant mai rar in bucuresti mincarea si atmosfera de vis mai rar asa mincare cu gust romineasca in special scaricica ciolanu si pastrama de oaie eu si sotia mea vom reveni si cu prieteni cu drag si placere

Reply

asa mincare buna si atmosfera minunata mai rar un local de bun gust servici bune muzica de te unge la suflet si portia de mincare ca pentru un voievod un restaurant de recomandat eu si amici mei vom reveni de ficare data cum avem ocazia BRAVO

Reply

ma rog, ce treaba are poza cu romanii cu voievozii de care vorbesti?

Reply

O supa crema nu avea? o mananci si rece, si pe post de desert (2 in 1). :) Bucuresteanu’ de ce soi este? Original & originar sau contrafacut? Asta ca sa-mi dau seama cat de blajin si iertator este. :)

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 + six =