Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   713 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   432 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   842 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.247 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   456 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   439 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   500 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.250 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   686 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   2.934 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   375 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   9.321 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   896 vizite  0 comentarii   6 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   612 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   455 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   308 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   672 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   1.205 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   2.681 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   2.483 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   624 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.622 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   3.340 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   603 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   726 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Daca vreti sa va intoarceti in timp…



George Butunoiu  (Jun 2014)
2.895 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
1 placut 
2 displacut 

 

MagureleCelor nostalgici, care vor sa se intoarca in timp cu 20 de ani, 30 sau chiar mai mult, le recomanda sa faca un drum pana la Magurele, pe Platforma, ca tot a revenit aceasta in centrul atentiei cu cel mai mare laser din lume care se construieste acolo. Pentru cei care nu stiu, comuna Magurele e la cativa kilometri de Bucuresti, intre Jilava si Bragadiru. Acolo e Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti si e concentrata cea mai mare parte a cercetarii stiintifice fundamentale in domeniul fizicii, cu institutele de fizica atomica, de inginerie nucleara, de fizica laserilor, a radiatiilor si a pamantului, optoelectronica, biofizica si altele. Acolo, in padure, unde era inainte reactorul nuclear (acum in curs de dezafectare) se construiesc acum halele care vor adaposti marele laser care va face prima scanteie prin 2017, cred.

Platforma de la Magurele e acest complex de institute de invatamant si cercetare, care include si caminele studentesti. Chiar in centrul Platformei, in fata hotelului Magurele si langa Turnul IFIN e complexul comercial. Sus, la etaj era libraria pe vremea in care eram eu student acolo. Acum nu se mai vand carti. de vreo doi sau trei ani e un restaurant acolo, destul de mare, Sytago. Am uitat sa intreb de la ce i se trage acest nume. Pe langa restaurantul hotelului Magurele au aparut si altele: La Andrei, ceva cu autoservire, nunti, petreceri si altele, o cafenea cu terasa, Lifetime Lounge, intr-un colt al hotelului, si am auzit ca mai sunt si altele prin spate.

Sytago arata ca restaurantele de acum 20 de ani, sau chiar ca acelea de pe vremea lui Ceausescu, din cladirile comuniste. Au mocheta pe jos, o mocheta pamantie, care nu ar parea curata nici macar daca ar fi foarte curata. Atmosfera sumbra, austera, fara niciun concept, niciun decor de care sa imi aduc aminte, in afara de televizoarele cu plasma. Un fel de cantina.

Meniul e imens la Sytago, asa cum ma si asteptam. Mancare romaneasca, ceva bucatarie italiana, internationala; insa feluri simple, mancare de casa, de aceea i-am pus la bucatarie urbana si nu la cea internationala. Au si niste meniuri ale zilei cu mancare gatita pe la vreo 20 de lei. In acea zi era saramura de pui, care a fost rezonabila. Am luat un platou cu aperitive, cu somon, zacusca, niste cascaval, sunca, adica lucruri nemuncite, luate direct de la supermarket si puse pe masa noastra. Niste ciorbe de casa au fost asa si asa, le fel si snitelul. Mancare previzibila, de cantina, nu scumpa, insa nici ieftina daca te uiti mai atent la ce primesti in farfurie. Am fost acolo cu un mare om de stiinta din America, lui i-a placut mancarea, mai ales saramura de pui cu mamaliga, si parea sincer multumit de experienta culinara romaneasca…

Serviciul a fost memorabil la Sytago. Daca restaurante ca Sytago si astfel de mancare gesesc de multe ori mult mai aproape de mine, in Bucuresti, pe chelnerii de pe vremea lui Ceusescu aproape ca ii uitasem. Pe vremea aceea erau cei mai bogati oameni din Romania si, nu rareori, foarte invidiati si chiar respectati pentru acest statut social. Nu de mirare, deci, ca in orice restaurant relatia de condescendenta avea alt sens decat cel pe care il stim acum. De atunci exista expresia “Nu va suparati…”, care e la fel de bine inradacinata in constiinta romanului si care nu mai poate fi gasita in alta limba si in alta tara atunci cand te adresezi unui chelner. E drept, lucrurile s-au intamplat altfel la Magurele, chiar daca e la marginea Bucurestiului, acolo e alta lume. Banuiesc ca pe multi localnici nu-i socheaza catusi de putin chelnerul magurelean.

Clienti erau la Sytago. Nu multi; erau si fizicieni si nefizicieni, usor de observat diferentele si de facut niste grupari ad-hoc. In curand vor incepe sa vina la Magurele savanti din toata lumea, unii dintre ei faimosi. Si aceia nu sunt obisnuiti sa vina cu pachetelul pregatit de nevasta de acasa. Tare interesant va fi sa-i vezi mancand la Sytago. Sunt sigur, insa, ca multora li se va parea chic si cool si mancarea chiar buna, la fel ca marelui Profesor american. Tot se chinuie ei cu teleportarile…

(poza lui theRiKito de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Nu ar strica o noua vizita a echipei Restograf!
Dacă situația de acum 3 ani era asemănătoare perioadei de trista amintire sau asemănătoare culorii mochetei, acum…s-a înrăutățit și mai tare! In primul rând nu mai exista un bucătar profesionist (nu chef, Pt ca nu a intrat niciunul niciodată aici)! De gătit…gătește o gospodina, priceputa de altfel sa facă mâncare acasă Pt cei 9 puradei, nu la o cantina cu nume pompos țărănesc cu “y” care se vrea restaurant cu recenzii de 5*. Dacă mâncarea era acceptabila pana acum, Pt zona, nefiind altcineva care sa concureze (in sensul ca nu ai unde sa mergi), acum este groaznica, comanzi un preparat și îl Primești gătit in 3 moduri…crud, nefăcut și ars ! Calitate ioc! Meniul același de acum 3 ani. Plin cu de toate. In realitate mănânci ce e, adică mai nimic! Dacă vrei sa bei un pahar bun cu vin s-ar putea sa fie o adevarata aventura! Sa nu ai pretenția sa-l ceri pe al doilea din același soi pt ca nu-l vei primi! După părerea mea in următorul an, normal ar fi sa se închidă! Și spun un an, Pt ca noi, romanii, suntem toleranți și chiar intotdeauna lăsam bacșis, ca suntem sau nu multumiți! De mâine voi renunța la acest obicei și chiar voi întoarce farfuriile cu mâncare proasta la bucatarie!…pana una-alta noi plătim! Am spus de mâine Pt ca nu am alternativa, deci revin

Reply

Este parerea ta. Tampenii, in opinia mea!

Reply

Stimate domn ma voi referi doar la titlu. Intoarcerea in ani. Sincer mie mi-e dor sa ma intorc in ani. Acum douazeci de ani sau chiar mai mult in fiecare familie in care erai invitat simteai bucuria de a fi impreuna si a bucatelor care se gateau fie de gospodina fie de familie. Unii au avut curaj si si-au deschis pensiuni sau restaurante dar… la cadrul legislativ intr-o continua modificare cat si lacomia unora a dus la terminarea oricaror frumoase obiceiuri traditionale romanesti. Sincer acum ma simt straina in tara mea si nu mai stiu ce conteaza. Am calatorit foarte mult si acum dar si in copilarie cu bunicii care aveau prieteni in intreaga tara – bunicul meu a fost Sef de restaurant pe vagon restaurant si apoi adminstrator de localuri publice sezoniere. A facut scoala germana de conducere si administrare localuri – se numea altfel -. Tinuta sa era impecabila, servirea, atentia, calitatea vocabularului , a servirii, a aranjamentelor decorative ambientale cat si a aspectului si calitatii produselor servite. Era o stiinta si o arta de a fi gazda. Acum este o afacere in care te simti prost deoarece nu se mai creaza acea armonie ambientala intre decor, muzica, servire, produse. S-a uitat. Banii si taxele conteaza mai mult decat oamenii carora le este adresat. Bucataria romanesca este una dintre cele mai frumoase si complexe si are particularitati pe zone. Suntem un neam care si-a insusit cu drag si creativitate toate darurile acestui pamant. Acum sunt zeci de facultati si cursuri, suntem super ocupati si uitam sa traim, dar unde e stiinta si magia bucuriei din fiecare zi si a mesei intr-un ambient cald care sa inspire acasa sau un eveniment special ? Este o problema de educatie care daca s-a pierdut, dvs. cu stiinta si cunoasterea pe care o aveti o puteti relua. Si nu uitati bucataria este un termen feminin care nu poate fi altfel decat cu dragoste. Restaurantul este un termen masculin. Deci armonia intre cele doua. Muzica creeza si unirea dintre cele doua personalizand un eveniment. Frumos, practic, util, educativ, sanatos, plin de viata si de bucuria zilnica de a fi. Este un moment de hranire a trupului si a sufletului. Poate si cu ajutorul dvs. se va cunoaste ceva cu adevarat despre Romania si sufletul romanesc. Strainii isi pun in valoare trecutul si cei care l-au uitat si-l cauta. Le este dor de acasa – de gustul mancarii, de bucuria si sarbatorile din fiecare anotimp. Noi ne-am permis sa le ignoram … dar. Poate ca dvs. veti readuce acesta bucurie si traire magica romanesca. Ea este de fapt o parte din fiinta noastra si este atempora.Cu drag si cu respect

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two × = 10