Toate articolele (770 articole)

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti - partea a III-a
Restograf (Sep 2015)
   37.039 vizite  2 comentarii   8 like

Am revenit si cu ultima parte din "trilogia" celor mai frumoase restaurante din Bucuresti. Astfel, acum aveti o colectie de 30 de restaurante numai bune pentru ocazii speciale si pentru a va reaminti de frumusetea acestui oras, care de multe ori poate sa para gri / anost/ ostil si urat. 1. ...

............................................citeste tot

Vinexpert se reprofileaza pe vanzarea de ciorbe, nu mai e interesat de vinuri
George Butunoiu (Sep 2015)
   3.540 vizite  4 comentarii   -12 Dislike

The Wine Bistro e vinoteca (wine shop) cu bistrou a celor de la Vinexpert, din Piata Victoriei. Se pare ca acela e un loc in care se testeaza niste noi si misterioase teorii de marketing, nefacute inca publice. Au un spatiu destul de mare la parterul unui bloc mare din rond, pe latura cu ...

............................................citeste tot

10 locuri frumoase din Bucuresti unde mananci un desert bun
 (Sep 2015)
   36.011 vizite  1 comentarii   6 like

Atunci cand vrei sa incerci un desert bun, dar nu la pachet, ci undeva frumos, cu o atmosfera placuta, exista cateva in locuri in Bucuresti de care trebuie sa stii. Mai jos am enumerat 10 astfel de locuri, daca nu reusesti sa te hotarasti la unul singur, sfatul nostru este sa le vizitezi pe ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti - partea a II-a
Restograf (Sep 2015)
   52.087 vizite  0 comentarii   1 like

Va spuneam ca Bucurestiul nu duce lipsa de restaurante frumoase, iar saptamana trecuta v-am prezentat 10 dintre cele mai frumoase localuri din capitala. Astazi continuam acea lista cu inca 10 dintre cele mai frumoase restaurante pe care le puteti gasi in Bucuresti si pe care merita sa le vizitati...

............................................citeste tot

O experienta traumatizanta cu pestele care nu vine
George Butunoiu (Aug 2015)
   4.975 vizite  16 comentarii   -20 Dislike

Am scris cu simpatie despre aparitia Raionului cu peste, micul restaurant (sau cum altfel mai poate fi numit) din Piata Dorobantilor, adica chiar din piata in care se vand legume, fructe si alte cele. Conceptul e foarte raspandit in toate tarile, dupa cum am spus, si e un lucru foarte bun sa il ...

............................................citeste tot

Dinner in the sky - iei masa suspendat la 50 de metri deasupra Bucurestiului
 (Aug 2015)
   3.579 vizite  0 comentarii   3 like

Dinner in the Sky revine in Bucuresti in week-end-ul 28 - 30 august, ceea ce inseamna ca bucurestenii vor avea din nou ocazia sa ia masa suspendati la 50 de metri deasupra capitalei. Dinner in the Sky consta intr-o platforma cu dimensiunile de aproximativ 9 x 5 metri, cu acoperis montat, pe care...

............................................citeste tot

Festivalul Transilvania Gastronomica - primul festival de cultura gastronomica din sudul Transilvaniei
Restograf (Aug 2015)
   1.601 vizite  0 comentarii   0 like

Transilvania isi intareste foarte bine pozitia in spectrul culinar romanesc. Pe langa evenimentele culinare din zona, acum in sudul Transilvaniei se pregateste si un festival de cultura gastronomica. Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival, este primul festival de acest tip din sudul ...

............................................citeste tot

Chef Toma Cosmin, bucatarul ardelean care-si serveste mancarea in ghivece de flori
 (Aug 2015)
   3.990 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Chef Toma Cosmin este consultant culinar la restaurantul La Cuptor, care a avut deschiderea pe 1 februarie in Sibiu. Printre preparatele din meniu pe care clientii le pot comanda, se numara si un aperitiv care vine servit intr-un "ghiveci de flori" si cu "pamant" de masline. "E o reteta ...

............................................citeste tot

Zeita de la McDonald's, cea mai frumoasa angajata a lantului de restaurante
Restograf (Aug 2015)
   2.113 vizite  0 comentarii   0 like

McDonald's este un loc fascinant, cu mancare de o calitate cel putin indoielnica, dar cu o masinarie de marketing care a marcat iremediabil cultura pop. Exista tot felul de legende urbane despre lucrurile care se intampla in "culisele" restaurantelor McDonald's. Cea mai recenta astfel de poveste...

............................................citeste tot

SanThe Fitoceainarie - locul gandurilor si faptelor bune
Restograf (Aug 2015)
   2.490 vizite  0 comentarii   0 like

In centrul Bucurestiului s-a deschis o ceainarie, asa cum ar trebui sa se deschida mult mai multe. E vorba de SanThe Fitoceainarie, un loc in care produsele au preturi mici fixe, iar oamenii fara posibilitati le primesc gratuit. Mai mult, ceainaria creeaza si locuri de munca pentru persoanele ...

............................................citeste tot

Iubirea pentru peste si grija pentru ecoturism fac casa buna in restaurantul Ivan Pescar
Restograf (Aug 2015)
   3.054 vizite  1 comentarii   1 like

In Tulcea, pe faleza, s-a deschis restaurantul Ivan Pescar, un restaurant exclusiv pescaresc, care sta sub bagheta magica a asociatiei Ivan Patzaichin - Rowmania. Restaurantul Ivan Pescar face parte dintr-un concept mai complex, aici functionand si un centru de informare pentru ecoturism si ...

............................................citeste tot

10 restaurante din Pipera unde sa iei pranzul
 (Aug 2015)
   7.796 vizite  0 comentarii   3 like

Cand spui Pipera, spui corporatisti. Datorita exploziei de cladiri de birouri din zona, spre Pipera migreaza in fiecare dimineata zeci de mii de bucuresteni din toate colturile Capitalei, cu cartele la gat si grabiti sa-si inceapa programul nine 2 five. Si, cum mintile ingandurate si preocupate ...

............................................citeste tot

CONCURS! Castiga un meniu complet pentru 2 persoane la restaurantul Sevis
Restograf (Aug 2015)
   2.185 vizite  73 comentarii   -7 Dislike

Extragrea s-a incheiat. Castigatoarea este Georgiana Serban. Felicitari! Te rugam sa ne trimiti un mail la [email protected] ca sa-ti spunem apoi cum poti intra in posesia premiului.  Pentur cei care vor sa vada cum s-a realizat tragerea la sorti, ii invitam sa vizualizeze clipul din josul ...

............................................citeste tot

10 restaurante din Bucuresti cu patroni vedete
Restograf (Aug 2015)
   8.921 vizite  3 comentarii   0 like

Multe vedete autohtone au luat calea antreprenoriatului si si-au deschis localuri in Bucuresti. In timp, acestea au devenit restaurante destul de apreciate, insa fara a se folosi (prea mult) de imaginea vedetelor respective. Astfel, putin stiu ca Garcea de la Vacanta Mare detine unul dintre ...

............................................citeste tot

Festin in aer liber marca Transilvanian Brunch
My Transylvania (Aug 2015)
   1.207 vizite  1 comentarii   0 like

In afara granitelor capitalei exista niste experiente culinare pe care trebuie sa le incercati macar o data in viata. Prin diverse zone ale Romaniei exista brunch-uri, pranzuri, cine si trasee gastronomice, experiente cu mult mai multe ingrediente decat vizita la un restaurant, adevarate aventuri ...

............................................citeste tot

10 bucatari romani renumiti pe care sa-i urmaresti pe Facebook
Restograf (Aug 2015)
   29.094 vizite  13 comentarii   -3 Dislike

Acum, majoritatea bucatarilor romani (chefs) sunt pe Facebook, iar daca esti pasionat sa afli retete, ponturi pentru a-ti face viata mai usoara in bucatarie, este foarte simplu: le dai like pe Facebook. De asemenea, cativa dintre acestia au si restaurantele lor sau gatesc in diverse localuri ...

............................................citeste tot

Sevis - mancare cu emotie in mijlocul parcului
Restograf (Aug 2015)
   2.766 vizite  3 comentarii   1 like

In Parcul Tineretului, aproape de Oraselul Copiilor de unde poti sa admiri fortul indienilor, a aparut de 3 luni un restaurant care isi propune sa se diferentieze de toate restaurantele cu mici la carton si bere din acest cartier. Sevis, pe numele lui e un restaurant cu o poveste emotionanta in ...

............................................citeste tot

S-a scos o lege care obliga toate restaurantele sa fie amenajate in stilul industrial?
George Butunoiu (Aug 2015)
   5.093 vizite  2 comentarii   -8 Dislike

Il Villagio e unul dintre restaurantele noi ale Bucurestiului, deschis in urma cu cateva saptamani, in iulie 2015 intr-o casa lipita de Parcul Gradina Icoanei, unde iese Cristofor Columb in Xenopol. E o casa mare, fara etaj, cu o curte in fata. A fost renovata complet, inauntru asa cum se fac toate ...

............................................citeste tot

Targ de week-end cu Legume de Tara pe terasa A2
Restograf (Aug 2015)
   1.178 vizite  0 comentarii   0 like

Incepand cu acesta sambata, pe terasa A2 se va testa ideea unui targ de week-end cu producatori locali de fructe si legume crescute responsabil. Intre orele 10:00 - 14:00, ii veti putea gasi acolo si pe cei de la Legume de Tara, cu produse de sezon de la ferma din Albota, Arges, conserve, ...

............................................citeste tot

Restaurantele si cafenelele incep sa interzica laptopurile si Wi-Fi-ul
 (Aug 2015)
   712 vizite  0 comentarii   0 like

Din ce in ce mai multe restaurante din toata lumea, din Malaezia si pana in Marea Britanie sau Statele Unite, au inceput sa interzica laptop-urile sau wi-fi-ul. Motivele sunt destul de bine intemeiate si se reflecta atat in ceea ce priveste economia localului, cat si experienta clientilor. ...

............................................citeste tot

Restaurantul care interzice accesul copiilor sub 7 ani
Restograf (Aug 2015)
   1.601 vizite  4 comentarii   -2 Dislike

Acum o luna, un restaurant din Australia a luat o decizie mai mult decat indrazneata si riscanta. Mai precis, restaurantul Flynn's din Australia a interzis accesul copiilor sub 7 ani in local. Decizia a fost comunicata pe Facebook pe 5 iulie, proprietarul anuntand ca de la acea data clientii ...

............................................citeste tot

10 restaurante din Brasov pe care nu trebuie sa le ratezi
Restograf (Aug 2015)
   71.613 vizite  7 comentarii   1 like

Avand in vedere ca Brasovul este la 2 ore de condus de Bucuresti (mai mult sau mai putin, in functie de traficul de pe Valea Prahovei) si ca este un loc minunat pentru a evada dintre betoanele, haosul si, mai nou, canicula din capitala, ne-am gandit sa va recomandam cateva restaurante pe care sa ...

............................................citeste tot

Restaurantele ne dezvaluie: cui ar oferi o masa gratuita si de ce
Restograf (Aug 2015)
   1.353 vizite  0 comentarii   0 like

Am ajuns la ultimul episod al serialului "Restaurantele ne dezvaluie". Pentru ultima parte am fost curiosi sa aflam cui ar oferi anumite restaurante din Bucuresti o masa gratuita si de ce. Fie ca sunt vedete, clienti fideli sau ONG-uri, noi am vrut sa aflam cui ar ar face anumite restaurante cinste ...

............................................citeste tot

Cele mai gustoase orase de pe Instagram - Bucurestiul nu sta prea bine
 (Jul 2015)
   678 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Cei de la Photo World au creat o harta interactiva care ne arata care sunt cele mai gustoase orase ale lumii. Pentru a realiza acest lucru, s-au folosit de hashtag-urile culinare aplicate la peste 100.000 de poze urcate pe Instagram in decursul unei saptamani. Au descoperit ca burgerii sunt ...

............................................citeste tot

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai amuzante cronici despre localul lor
Restograf (Jul 2015)
   1.370 vizite  6 comentarii   -10 Dislike

Materialele din seria "Restaurantele ne dezvaluie" au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de "critici" sau de clienti ai localului, ca se ...

............................................citeste tot

  11   12  13  14  15  16  17
Afiseaza

De la Selgros! Frumos, curat…



George Butunoiu  (Oct 2012)
16.194 Vizualizarivizualizari
13 Comentariicomentarii
13 placut 
3 displacut 

 

El roman, tanar absolvent de matematica la Cambridge, ea coreeanca maruntica si plapanda; se tin de mana. Intra in restaurant, emotionati.

– Buna ziua!
– Buna ziua!
– Aaa… stiti, noi tocmai ne-am casatorit si vrem sa facem o nunta aici in tara. Dar una mica, intima, intre neamuri si prieteni… Si neaparat cu mancare romaneasca, pentru i-am dus dorul cat am fost plecat si le-am povestiti si lor (arata cu capul catre coreeanca), abia asteapta sa vada cum e.
– Aaaaa, poftiti, poftiti, sigur ca da, poftiti! Costele, fa repede loc aicea si ada o cola pentru domnu si o limonada pentru domnisoara. Asa… si cam ce meniu ati vrea?
– Pai ne-am gandit la felurile traditionale obisnuite, de asta am venit aici, ca scrie pe site ca sunteti un restaurant cu specific traditional romanesc.
– Sigur ca da! Eu zic sa incepem cu niste gustarele taranesti: zacusca, slaninuta, soric, jumarele, urda…
– Da, da, da…
– … cas cu ceapa, toba, carnaciori…
– Da, da, sigur ca da…
– … sarmalute cu mamaliguta, si in foi de vita si in foi de varza, o tochitura…
– Oh!
– … si mititei, sigur! Daca ei vin pentru prima data in Romania, tocmai de acolo…, nu se poate fara mititei! Si apoi un miel la protap (zambeste si face cu ochiul)…
– Si muraturi, neaparat cu muraturi…
– Si purcelus de lapte cu mar in gura… Asta e specialitatea noastra!
– Si purcelus de lapte cu mar in gura???
– Sigur! Si apoi o placinta din aia cu branza, rasucita, stiti, si totul cu vinisor alaturi si cu tuiculita (si face iar cu ochiul)…
– Oh, Doamne! De cate ori nu ma gandeam eu la astea si ii povesteam si ei cand mancam pe la restaurantele si cantinele alea englezesti… Si de unde aduceti toate minunatiile astea?
– Pai cum de unde? De la Selgros, noi numai de acolo luam totul (zambet plus facut cu ochiul)! Frumos, curat…
– De la Selgros? Zacusca, slaninuta, soriciul…
– Sigur ca da! Frumos, curat, cu acte…
– … si jumarile, si casul?
– Pai da, v-am spus eu ca noi suntem profesionisti… Frumos, curat!
– … si toba, carnaciorii, mititeii, purcelusul, marul, tuiculita…
– Tot! Calitate prima, totul ambalat, frumos, curat…
– Dar noi, stiti… noi ne gandeam la ceva mai traditional, ca la bunica, poate aduceti un berbecut de la tara, si niste urda, niste branza, o sunculita… Chiar daca e umpic mai mult, ca stim cum e…
– De la tara??? Dar de ce, cand le avem pe toate aicea, la Selgros? Frumos, curat… Pai stiti dumneavoastra pe unde a umblat porcul acela, si ce a mancat? Si daca s-a spalat pe maini cand l-a taiat? Noi va oferim totul garantat, frumos, curat… Noi suntem restaurant serios, domle, suntem in uie, nu umblam cu din astea. Va vad intelectuali…

Si discutia a mai continuat cateva minute, dupa care s-a mutat la alt restaurant, apoi la altul…

(mai multe astfel de poze pe www.desprecancer.com)

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Trist dar foarte adevarat, domnule Butunoiu,
suntem permanent pacaliti, inselati si lauti
de fraieri pentru ca sistemul permite, sistem care practic vegheaza ca aceste lucruri sa se intample, pentru ca (din pacate
pentru noi) convine de minune.

Reply

Si cum pot eu de exemplu sa am acces la acest sistem? Iti multumesc pt raspuns.

Reply

Nu ma mira nimic, avand in vedere ca am vazut ca in Romania traieste sigura specie de porc care are ceafa de 1,5 m lungime. Pentru ca peste tot gasesti ceafa de porc sa grataresti!!de parca numai asta facem. Si cumperi 2 kg si ramane 1 kg (SIC) ca e naturala!!!

Reply

S-a umplut Bucurestiul de parveniti domnule Butunoiu. Mai ales de astia care isi deschid bodegi de mare lux si finete cu aprovizionare de la Metro, dar nu de la rafturile pentru saraci!
Sublima clarificarea dumneavoastra!
O curiozitate, Oscar mananca de la rafturile pentru cainii plebei sau au cei de la Metro prin spate si ceva cu pret pe masura lui?

Reply

“nu pe cele de la raft, care sunt pentru saraci”. sunt curioasa, ati sesizat ca replica poate sa fie perceputa cu dublu sens?

Reply

George, inteleg perfect articolul insa ceea ce am inteles din recenta mea vizita in Romania (si-mi pare rau ca efectiv nu am apucat sa trec si pe la tine) este ca nu poti servi mancare traditionala romaneasca facuta de tarani fiindca trebuie sa ai factura la ea si tb urmarita fito-sanitar, in caz de ceva probleme.
Nu stiu cum tb rezolvata treaba asta, insa e greu in actuala societate culinara romaneasca :(.

Reply

    Ei, daca chiar vrei, poti gasi cu usurinta. Selgros nu cred ca au produse de calitati diferite, insa cei de la Metro au, poti lua produse de foarte buna calitate de la ei – nu pe cele de la raft, care sunt pentru saraci – insa platesti pe masura, evident! GB

    Reply

      George, nu inteleg, explica-mi te rog daca vrei,cum e cu produsele de la Metro. Cele pt saraci sunt la raft ,iar celelalte unde?

      Reply

        Metro are o retea logistica gigantica si foarte bine pusa la punct + un sistem de consultanta pentru profesionisti foarte eficient. Le spui ce ai nevoie, ce cantitati si la ce calitate, si ei iti aduc produsele respective in 24 sau 48 de ore (inclusiv proaspete) cam de oriunde din Europa. Si mai au si un sistem de alerte (un fel de abonament) prin care te anunta cand vin anumite produse in magazin. Cele din categoria de sus (calitate maxima) sunt vandute direct, de obicei, acestor clienti profesionisti, care au prioritate prin sistemul descris mai inainte. Restul ajung la raft…

        Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 6 = fifteen