Toate articolele (770 articole)

Un restaurant de fine dining din Bucuresti, printre cele mai bune 25 din Europa
 (Oct 2016)
   3.447 vizite  0 comentarii   0 like

Ca si anul trecut, restaurantul The Artist a reusit sa se numere din nou printre cele mai bune 25 de restaurante de fine dining din Europa. Cei de la Tripadvisor au publicat topul pe anul 2016, iar restaurantul din Bucuresti s-a clasat pe locul 17, urcand astfel doua locuri fata de anul trecut, ...

............................................citeste tot

Cum arata clasamentul celor mai bune baruri din lume in anul 2016
Restograf (Oct 2016)
   1.515 vizite  0 comentarii   0 like

Anual, The World's Best 50 Bars lanseaza clasamentul celor mai bune baruri din lume. Este vorba despre un top realizat de un grup format din 476 de barmani, istorici si degustatori, care analizeaza intre 500 si 700 de localuri. In 2016 au fost analizate 652 de localuri. La o prima vedere, ...

............................................citeste tot

CONCURS: castigati 2 locuri la Seara Turceasca din cadrul Tea&Coffee Festival 2016
Restograf (Oct 2016)
   590 vizite  0 comentarii   0 like

Tea&Coffee Festival a deschis portile unui nou eveniment la care puteti degusta cafele de toate tipurile, ceaiuri aromate, dar puteti sa si descoperiti farmecul anumitor culturi. Tea&Coffee festival a pregatit in program si niste seri tematice: seara armeneasca, seara braziliana, seara ...

............................................citeste tot

Mancarea preferata a bucatarilor pentru zilele reci
Restograf (Oct 2016)
   3.289 vizite  0 comentarii   0 like

Cand zilele reci dau navala peste noi, si alegerile noastre culinare se schimba. Atunci cand ploua si e mohorat sau bate vantul si abia ne urnim sa iesim afara, o masa buna poate fi singurul argument care sa ne scoata afara din casa. De aceea, ne-am gandit sa intrebam cativa dintre bucatarii ...

............................................citeste tot

Restaurantele din Romania, obligate sa anunte daca produsele sunt obtinute din alimente congelate
 (Oct 2016)
   1.814 vizite  0 comentarii   0 like

Incepand cu data de 20 octombrie, restaurantele, dar si brutariile, covrigariile, patiseriile, cafenele si magazinele sunt obligate prin lege sa-si informeze clientii daca produsele pe care le comercializeaza sunt obtinute din alimente congelate. Noua lege este cunoscuta si ca "legea ...

............................................citeste tot

[INCHEIAT] CONCURS: castigati un cupon de cumparaturi de la Brutaresti Artizanal + o surpriza speciala
Restograf (Oct 2016)
   1.130 vizite  0 comentarii   2 like

Castigatoarea este:  Janeta Ivan (comentariul cu numarul 7). Felicitari!  Te rugam sa ne dai un mail la [email protected] ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului.  *extragerea live a castigatorului poate fi vazuta mai jos.  Brutaresti Artizanal este visul implinit a 2 ...

............................................citeste tot

Gustul Chefs, o experienta culinara unica
Restograf (Oct 2016)
   2.064 vizite  0 comentarii   0 like

Inca de la inceput, Chefs Experience a fost ca un restaurant al experientelor. Experiente descoperite si oferite in timp, deoarece nu le-a fost usor sa reuseasca, insa dupa indelungi discutii, cercetari, calatorii in jurul lumii si intalniri cu specialisti, chefi bucatari, furnizori  si chiar cu ...

............................................citeste tot

Festivalul preparatelor din animale calcate de masini - un altfel de street food
 (Oct 2016)
   847 vizite  0 comentarii   0 like

Bineinteles, acest festival culinar ciudat are loc in Statele Unite, in oraselul Marlinton, situat printre dealurile din West Virginia. Chiar daca are doar in jur de o mie de locuitori, la sfarsitul lunii septembrie aici se organizeaza unul dintre cele mai ciudate evenimente gastronomice anuale ...

............................................citeste tot

Adrian Hadean si teapa de la actualul Minister al Economiei
 (Oct 2016)
   3.915 vizite  0 comentarii   2 like

Cunoscutul bucatar Adrian Hadean, fost jurat la MasterChef si cel care spunea despre actualul sef al Guvernului ca e genul sau de persoana si ca sunt "cumva la fel", a fost pus intr-o situatie extrem de neplacuta chiar de Guvern. Prezent la Salonul International de Alimentatie (SIAL) de la Paris...

............................................citeste tot

Cooking Ground: cand copiii si parintii se joaca in acelasi loc de-a bucataritul
Restograf (Oct 2016)
   1.368 vizite  0 comentarii   0 like

De curand ne-a atras atentia un nou concept din lumea culinara, unul in care copiii si parintii sunt elevi la acelasi curs, si anume unul de gatit. The Cooking Ground e un program de invatare pentru toti cei interesati de un stil de viata sanatos si cu gust bun. Proiectul a luat nastere la ...

............................................citeste tot

8 lucruri pe care doar bucatarii le observa in restaurante
 (Oct 2016)
   2.359 vizite  0 comentarii   0 like

Este clar ca bucatarii, atunci cand iau masa in oras, sunt atenti la multe alte detalii care omului obisnuit ii scapa atunci cand se afla intr-un restaurant. Probabil e un defect profesional, dar bucatarii nu sunt interesati doar de meniu si de mancare, ci si de lucruri marunte, cum ar fi ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase poze vii cu mancare - inspiratie pentru restaurante
Restograf (Oct 2016)
   2.158 vizite  0 comentarii   1 like

Cinemagraphs sunt aceste imagini vii in care obiectul principal din fotografie e nemiscat, dar in jurul lui exista diverse actiuni care creeaza impresia ca poza prinde viata. Asa cum era de asteptat, imaginile vii cu mancare sunt superbe, apetisante si starnesc reactia aceea de: "vreau sa mananc ...

............................................citeste tot

(P) Magia unei nunti de iarna
Restograf (Oct 2016)
   1.263 vizite  0 comentarii   0 like

O nunta in perioada iernii are cu siguranta un farmec aparte. Decorul alb in care este invaluita natura, atmosfera de basm, decoratiunile specifice anotimpului rece, tinutele iesite din tipar si reducerile aferente fiind extra sezon, acestea sunt doar cateva dintre elementele pe care trebuie sa le ...

............................................citeste tot

Cum arata barul oamenilor frumosi, interzis oamenilor urati
 (Oct 2016)
   2.635 vizite  0 comentarii   0 like

Un site de matrimoniale din State, Beautiful People, isi deschide un bar in care poti intra doar daca esti frumos / frumoasa. Barul va fi un fel de extensie a site-ului si va servi ca un VIP room pentru cei binecuvantati de Afrodita. Insa, din moment ce frumusetea este o chestie subiectiva, n-...

............................................citeste tot

Brutaresti Artizanal - sau ce se intampla cand bunicile aduc in viata nepotilor dragostea pentru paine si prajituri bune
Restograf (Oct 2016)
   2.703 vizite  0 comentarii   3 like

Bunicile care insufla dragostea pentru bucatarie puteau foarte usor sa devina un mit urban. Din fericire, mai apar oameni care transforma mitul in realitate, declarandu-se inspirati de "bunica" si dand nastere unui proiect in zona culinara datorita povestilor din familie. Acesta este si cazul lui ...

............................................citeste tot

Nou trend in lumea cafegiilor: cafea la cornet
Restograf (Oct 2016)
   6.301 vizite  0 comentarii   2 like

Instagramul este reteaua de socializare care anticipeaza urmatoarele trenduri, mai ales pe cele din lumea culinara. Asa a fost si cazul cu trendul din lumea cafelei care a invadat Instagramul, dovada fiind hashtag-ul #coffeeinacone si cele cateva mii de poze care stau marturie faptului ca e o noua ...

............................................citeste tot

5 bucatari exceptionali pe care merita sa-i urmaresti pe Instagram
Restograf (Oct 2016)
   1.746 vizite  0 comentarii   1 like

Daca va plac conturile Instagram cu poze cu mancare exceptionala, care nu doar ca va vor face sa va ploua in gura, dar din care veti avea si de invatat lucruri noi si interesante despre mancare, avem noi exact ce trebuie. Este vorba de conturile a 5 bucatari exceptionali, Chefi de cariera si ...

............................................citeste tot

Cum arata restaurantul pe care Dani Otil il deschide in Bucuresti
 (Sep 2016)
   36.009 vizite  2 comentarii   2 like

Am facut la un moment dat o lista cu restaurantele din Bucuresti cu patroni vedete. Acum, acestei liste i se adauga si Dani Otil. Starul Antena 1 a anuntat pe Facebook ca-si deschide restaurant in zona de nord a Bucurestiului si ca e in cautare de colegi si colege. Restaurantul se va ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase si bune 10 restaurante din Sibiu
 (Sep 2016)
   45.793 vizite  3 comentarii   -4 Dislike

Sibiul este un oras superb, de care nu te saturi. Nu de putine ori, aflandu-ne in Sibiu, am avut impresia ca suntem intr-un oras dintr-o cu totul alta tara decat Romania. De aceea revenim aici de fiecare data cu mare placere. In plus, acum aveti un motiv in plus sa va faceti bagajele si sa ...

............................................citeste tot

Tocanita cu fructe de mare a lui Chef Scarlatescu - un preparat pe care nu ai cum sa nu-l incerci
Restograf (Sep 2016)
   2.428 vizite  0 comentarii   0 like

Fructele de mare sunt un deliciu, fara doar si poate. Un deliciu care castiga din ce in ce mai mult teren si adepti in tara noastra. Preparatele cu creveti, caracatita, calamari sau midii sunt intotdeauna o alegere sanatoasa, usoara si, mai ales, gustoasa. Iar spre bucuria amatorilor de fructe de ...

............................................citeste tot

Cel mai bun restaurant din Londra are bucatar roman
 (Sep 2016)
   1.509 vizite  0 comentarii   0 like

Pe 27 septembrie au avut loc The AA Hospitality Awards 2016. Gala de decernare a premiilor pentru cele mai bune restaurante / hoteluri / pub-uri / wine bars / chefs din Marea Britanie a avut loc la Grosvenor House Hotel, in Londra. Evenimentul a adus si o surpriza placuta pentru romani, pentru...

............................................citeste tot

IKEA a deschis un restaurant in care iti gatesti singur mancarea
 (Sep 2016)
   1.399 vizite  0 comentarii   0 like

Daca credeati ca cei de la IKEA erau cat se poate de enervanti pentru faptul ca au transformat articolele de mobilier in puzzle-uri imposibile, aflati ca acum au deschis si un restaurant in care-ti pregatesti singur mancarea. E un fel de next level de DIY in materie de cooking. Poate parea o...

............................................citeste tot

Bill Murray a fost barman pentru o zi in restaurantul fiului sau
 (Sep 2016)
   707 vizite  0 comentarii   0 like

Fiul celebrului actor american Bill Murray si-a deschis un restaurant in New York, iar tatal lui l-a ajutat un pic cu promovarea, trecand in spatele barului si preparand bauturile pentru clienti. Murray devenise deja renumit pentru faptul ca obisnuieste sa apara in diverse baruri modeste, unde...

............................................citeste tot

INCHEIAT! Castigati o cina pentru 2 persoane la restaurantul Excellence
Restograf (Sep 2016)
   2.046 vizite  62 comentarii   4 like

Castigatoarea este:  Isabela, comentariul din data de 21 septembrie, ora 5:40. "Dulceata de trandafiri, sirop de trandafiri si negresa cu dulceata de trandafiri si bezea, doar la bunica am mancat dulceata de trandafiri, ea imi facea de fiecare data cand o vizitam toamna." P.S: ne cerem ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 localuri din Bucuresti unde sa bei un pahar de vin bun
 (Sep 2016)
   13.296 vizite  0 comentarii   1 like

Vremea s-a racit si e timpul sa incepem sa ne luam la revedere de la terase si sa cautam localuri cu interioare confortabile si frumoase. De asemenea, e si momentul in care halba rece de bere se inlocuieste cu un pahar de vin rosu bun, la temperatura camerei. Asadar, ca sa nu va lasam de ...

............................................citeste tot

  3   4  5  6  7  8  9
Afiseaza

De la Selgros! Frumos, curat…



George Butunoiu  (Oct 2012)
16.253 Vizualizarivizualizari
13 Comentariicomentarii
13 placut 
3 displacut 

 

El roman, tanar absolvent de matematica la Cambridge, ea coreeanca maruntica si plapanda; se tin de mana. Intra in restaurant, emotionati.

– Buna ziua!
– Buna ziua!
– Aaa… stiti, noi tocmai ne-am casatorit si vrem sa facem o nunta aici in tara. Dar una mica, intima, intre neamuri si prieteni… Si neaparat cu mancare romaneasca, pentru i-am dus dorul cat am fost plecat si le-am povestiti si lor (arata cu capul catre coreeanca), abia asteapta sa vada cum e.
– Aaaaa, poftiti, poftiti, sigur ca da, poftiti! Costele, fa repede loc aicea si ada o cola pentru domnu si o limonada pentru domnisoara. Asa… si cam ce meniu ati vrea?
– Pai ne-am gandit la felurile traditionale obisnuite, de asta am venit aici, ca scrie pe site ca sunteti un restaurant cu specific traditional romanesc.
– Sigur ca da! Eu zic sa incepem cu niste gustarele taranesti: zacusca, slaninuta, soric, jumarele, urda…
– Da, da, da…
– … cas cu ceapa, toba, carnaciori…
– Da, da, sigur ca da…
– … sarmalute cu mamaliguta, si in foi de vita si in foi de varza, o tochitura…
– Oh!
– … si mititei, sigur! Daca ei vin pentru prima data in Romania, tocmai de acolo…, nu se poate fara mititei! Si apoi un miel la protap (zambeste si face cu ochiul)…
– Si muraturi, neaparat cu muraturi…
– Si purcelus de lapte cu mar in gura… Asta e specialitatea noastra!
– Si purcelus de lapte cu mar in gura???
– Sigur! Si apoi o placinta din aia cu branza, rasucita, stiti, si totul cu vinisor alaturi si cu tuiculita (si face iar cu ochiul)…
– Oh, Doamne! De cate ori nu ma gandeam eu la astea si ii povesteam si ei cand mancam pe la restaurantele si cantinele alea englezesti… Si de unde aduceti toate minunatiile astea?
– Pai cum de unde? De la Selgros, noi numai de acolo luam totul (zambet plus facut cu ochiul)! Frumos, curat…
– De la Selgros? Zacusca, slaninuta, soriciul…
– Sigur ca da! Frumos, curat, cu acte…
– … si jumarile, si casul?
– Pai da, v-am spus eu ca noi suntem profesionisti… Frumos, curat!
– … si toba, carnaciorii, mititeii, purcelusul, marul, tuiculita…
– Tot! Calitate prima, totul ambalat, frumos, curat…
– Dar noi, stiti… noi ne gandeam la ceva mai traditional, ca la bunica, poate aduceti un berbecut de la tara, si niste urda, niste branza, o sunculita… Chiar daca e umpic mai mult, ca stim cum e…
– De la tara??? Dar de ce, cand le avem pe toate aicea, la Selgros? Frumos, curat… Pai stiti dumneavoastra pe unde a umblat porcul acela, si ce a mancat? Si daca s-a spalat pe maini cand l-a taiat? Noi va oferim totul garantat, frumos, curat… Noi suntem restaurant serios, domle, suntem in uie, nu umblam cu din astea. Va vad intelectuali…

Si discutia a mai continuat cateva minute, dupa care s-a mutat la alt restaurant, apoi la altul…

(mai multe astfel de poze pe www.desprecancer.com)

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Trist dar foarte adevarat, domnule Butunoiu,
suntem permanent pacaliti, inselati si lauti
de fraieri pentru ca sistemul permite, sistem care practic vegheaza ca aceste lucruri sa se intample, pentru ca (din pacate
pentru noi) convine de minune.

Reply

Si cum pot eu de exemplu sa am acces la acest sistem? Iti multumesc pt raspuns.

Reply

Nu ma mira nimic, avand in vedere ca am vazut ca in Romania traieste sigura specie de porc care are ceafa de 1,5 m lungime. Pentru ca peste tot gasesti ceafa de porc sa grataresti!!de parca numai asta facem. Si cumperi 2 kg si ramane 1 kg (SIC) ca e naturala!!!

Reply

S-a umplut Bucurestiul de parveniti domnule Butunoiu. Mai ales de astia care isi deschid bodegi de mare lux si finete cu aprovizionare de la Metro, dar nu de la rafturile pentru saraci!
Sublima clarificarea dumneavoastra!
O curiozitate, Oscar mananca de la rafturile pentru cainii plebei sau au cei de la Metro prin spate si ceva cu pret pe masura lui?

Reply

“nu pe cele de la raft, care sunt pentru saraci”. sunt curioasa, ati sesizat ca replica poate sa fie perceputa cu dublu sens?

Reply

George, inteleg perfect articolul insa ceea ce am inteles din recenta mea vizita in Romania (si-mi pare rau ca efectiv nu am apucat sa trec si pe la tine) este ca nu poti servi mancare traditionala romaneasca facuta de tarani fiindca trebuie sa ai factura la ea si tb urmarita fito-sanitar, in caz de ceva probleme.
Nu stiu cum tb rezolvata treaba asta, insa e greu in actuala societate culinara romaneasca :(.

Reply

    Ei, daca chiar vrei, poti gasi cu usurinta. Selgros nu cred ca au produse de calitati diferite, insa cei de la Metro au, poti lua produse de foarte buna calitate de la ei – nu pe cele de la raft, care sunt pentru saraci – insa platesti pe masura, evident! GB

    Reply

      George, nu inteleg, explica-mi te rog daca vrei,cum e cu produsele de la Metro. Cele pt saraci sunt la raft ,iar celelalte unde?

      Reply

        Metro are o retea logistica gigantica si foarte bine pusa la punct + un sistem de consultanta pentru profesionisti foarte eficient. Le spui ce ai nevoie, ce cantitati si la ce calitate, si ei iti aduc produsele respective in 24 sau 48 de ore (inclusiv proaspete) cam de oriunde din Europa. Si mai au si un sistem de alerte (un fel de abonament) prin care te anunta cand vin anumite produse in magazin. Cele din categoria de sus (calitate maxima) sunt vandute direct, de obicei, acestor clienti profesionisti, care au prioritate prin sistemul descris mai inainte. Restul ajung la raft…

        Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


seven + 9 =