Toate articolele (770 articole)

Beraria lui Locic din Piata Dorobantilor
George Butunoiu (May 2010)
   7.421 vizite  5 comentarii   0 like

Daca s-ar fi intamplat sa merg de trei ori si nu de patru la Beraria Dorobanti inainte de a scrie despre ei, i-as fi pus direct in lista celor care dau mancare proasta bucurestenilor, alaturi de Burebista, de La Mama si de alte cateva ca ele. Nu stiu daca e doar o intamplare ca toate cele la care am...

............................................citeste tot

Jadoo Gardin, restaurantul care nu isi asuma riscuri inutile
George Butunoiu (May 2010)
   9.416 vizite  2 comentarii   0 like

In Wikipedia scrie ca Jadoo e numele unui album scos de un cantaret pakistanez. Nu stiu daca “gardin” inseamna ceva in vreo limba sau daca are o legatura cu “gradina”, asa cum pare; m-am uitat si pe Internet si nu am gasit cuvantul asta. E drept, am renuntat repede, poate ca m-as fi lamurit ...

............................................citeste tot

Ce mananca constantenii la Marco Polo
George Butunoiu (May 2010)
   26.139 vizite  3 comentarii   3 like

Ori de cate ori am fost in Constanta (foarte rar, o data la cativa ani), prietenii mei de acolo, care stiu ce-mi place si ce nu, m-au dus la niste restaurante in care am mancat mai mult peste fi alte inotatoare. Ca locurile acelea nu semanau prea mult cu cele cu care sunt eu obisnuit in Bucuresti, ...

............................................citeste tot

Memento mori la Mju
George Butunoiu (May 2010)
   15.472 vizite  0 comentarii   4 like

Sunt sigur ca as gasi multe articole admirative la adresa neobisnuitului restaurant de la intersectia dintre strazile Batistei (se citeste “batishtei”) si Vasile Lascar daca m-as uita putin pe Internet. Nu ar fi de mirare, stiind ca au primit si un titlu de “restaurant al anului”, in 2008 ...

............................................citeste tot

Despre ce mananca brasovenii si targumuresenii la Casa Hirscher, Bella Muzica si Laci Csarda
George Butunoiu (Apr 2010)
   18.200 vizite  4 comentarii   2 like

Mi-am propus sa scriu despre un restaurant numai dupa ce ma duc de mai multe ori acolo, si intotdeauna insotit de cineva care sa-mi mai tempereze elanul critic. De data aceasta voi face o exceptie, doar din simple ratiuni logistice, pentru ca vorbesc despre niste restaurante in care nu cred ca voi ...

............................................citeste tot

Un lucru turcesc bine facut – restaurantul Divan
George Butunoiu (Apr 2010)
   13.760 vizite  4 comentarii   0 like

Eu nu am inteles niciodata de ce Bucurestiul nu e plin de restaurante ca acesta. Bucataria turceasca e buna, e bogata, e bine definita si coerenta si e mult mai la indemana restaurantelor mici decat cea frantuzeasca sau cea asiatica, de pilda. Psihologia patronului roman de restaurant va ramane o ...

............................................citeste tot

Cand mergeti la Aquarium spuneti ca sunteti un fotbalist celebru
George Butunoiu (Apr 2010)
   8.495 vizite  2 comentarii   1 like

La putin timp dupa Revolutie, un fotbalist celebru si un sarb a deschis Aquarium, un restaurant cu putin cunoscuta pe atunci bucatarie italiana. O buna bucata de vreme a ridicat pretentii la lista scurta a restaurantelor bune din Bucuresti. Nici nu a fost prea greu acum aproape 20 de ani, cand ...

............................................citeste tot

Amuse-bouche pe nota de plata de la Aqua
George Butunoiu (Mar 2010)
   19.020 vizite  2 comentarii   5 like

Cativa romani si niste libanezi (din cate am auzit de la cei din jur) au facut un pariu riscant si au deschis acum cateva luni, in plina criza, un restaurant in Parcul Herastrau, pe care l-au vrut pozitionat de la inceput direct in top. Cred ca investitia – destul de consistenta, din cate se vede...

............................................citeste tot

Ici et la, sau cum isi poate bate joc un arhitect de munca omului
George Butunoiu (Mar 2010)
   9.703 vizite  3 comentarii   4 like

Saptamana trecuta am scris despre Sangria, poate cel mai frumos loc din Bucuresti. Acum voi scrie despre cel mai urat. Nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreodata un restaurant mai urat, nici in Romania si nici in alta tara. Si nu am umblat putin prin lume… Am ramas pur si simplu perplex cand am intrat...

............................................citeste tot

Bucataria de supermarket romanesc la Burebista
George Butunoiu (Feb 2010)
   8.764 vizite  0 comentarii   1 like

Nu mai am abonament la TBR si, de cand nu am mai vazut cronicile despre restaurante ale lui Michael Barclay, am incetat sa mai citesc asa ceva in presa bucuresteana. Mi-am zis ca mai bine le scriu singur si mi le citesc pe ale mele, daca nu o sa am altceva mai bun de facut. Am luat multe tepe ...

............................................citeste tot

La Die Deutsche Kneipe i se face in ciuda Profesorului Mencinicopschi
George Butunoiu (Feb 2010)
   10.221 vizite  2 comentarii   4 like

Imi aduc aminte si acum toate lucrurile pe care le-am vazut si care mi s-au intamplat in primele zile atunci cand am iesit eu intaia oara din tara, la foarte putin timp dupa Revolutie. Unul dintre acestea era micul bistrot al lui Philippe si al lui Marie, dintr-o margine a Parisului. I-a luat ceva ...

............................................citeste tot

Cand mergeti Sangria sa aveti un cu spray contra arsurilor la indemana
George Butunoiu (Feb 2010)
   14.118 vizite  6 comentarii   2 like

Printre profesionistii din hospitality se zice ca exista 100 de secrete care fac diferenta dintre marile restaurante si celelalte. Pe 10 le cunosc numai marii bucatari si marii sefi de restaurante, pe celelalte 90 le cunoaste toata lumea, insa numai marii bucatari si marii sefi de restaurante le ...

............................................citeste tot

Benihana - prezentare
Howard Johnson Hotel (Jan 2010)
   18.831 vizite  1 comentarii   -3 Dislike

RESTAURANTUL  BENIHANA in BUCURESTI Prezentare Generala Situat in centrul Bucurestiului, la primul etaj al Hotelului Howard Johnson Grand Plaza, restaurantul Benihana va ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi. Varianta bucuresteana a celebrului lant de ...

............................................citeste tot

Avalon - prezentare
Howard Johnson Hotel (Jan 2010)
   19.926 vizite  0 comentarii   0 like

AVALON Address: Howard Johnson Grand Plaza Hotel Calea Dorobantilor 5 – 7, District 1, Bucharest Tel. 021 201 5030 Capacity: 80 – 100 persons Underground, guarded parking available In a contemporary environment and cozy atmosphere, our Canadian Chef Henrik Sebok offers you a wide ...

............................................citeste tot

Inainte de a merge la La Cena faceti un test de rezistenta fizica!
George Butunoiu (Oct 2009)
   13.287 vizite  6 comentarii   0 like

Cunoscutul restaurant-pizzerie de pe Maria Rosetti nu e un restaurant “de fite”, nici nu pare sa fie rodul vreunei pasiuni innascute a cuiva pentru gastronomie, ci e facut ca sa faca bani. Repede, multi, constant, desi nu fara efort si imaginatie. Ceea ce e un lucru de admirat, totusi. Am fost ...

............................................citeste tot

Ieri m-am impacat cu Casa Ardeleneasca (Caredy)!
George Butunoiu (Oct 2009)
   10.615 vizite  0 comentarii   1 like

Acum vreo doi ani mi-au dat un peste stricat la restaurantul acesta. Nu m-a afectat prea tare pentru ca, aproape toata viata mea mancand departe de casa (mai intai la cantina, apoi pe la restaurante), am vazut multe si mi s-au intamplat si lucruri mult mai rele. Nu m-a mirat prea tare nici ca ...

............................................citeste tot

Mancare buna si “circ” la Balthazar
George Butunoiu (Oct 2008)
   18.305 vizite  3 comentarii   2 like

Dupa ce era sa ma bat cu un chelner, nu am mai trecut de vreo doi ani pe la Balthazar, desi am mancat foarte bine acolo, de fiecare data. Eu nu las automat bacsis la un restaurant, nici nu imi scot calculatorul ca sa socotesc exact cat e “atata la %” din nota de plata, ci dau cat si cand vreau ...

............................................citeste tot

Intrebati de Nicoleta cand mergeti la Capricciosa
George Butunoiu (Sep 2008)
   9.813 vizite  4 comentarii   3 like

Oare cine ar putea crede ca un restaurant de la “capatul pamantului”, printre locuri virane si santiere de constructii, situat intr-o baraca de lemn pe care te astepti sa o vezi cazand la trecerea primei betoniere pe sub geamurile sale (si trec multe, incontinuu!) sa aiba un asemenea succes? ...

............................................citeste tot

Cum mi-am dat eu seama ca Jaristea si-a pierdut banca de date
George Butunoiu (Aug 2008)
   15.271 vizite  4 comentarii   -2 Dislike

Am avut foarte multe ezitari inainte de a ma hotari sa ma duc din nou la Jaristea, loc in care am mers de multe ori pana acum cinci ani, mai ales cand imi veneau ceva straini in vizita. Cu destula teama am pus mana pe telefon si am format numarul. Mi-am spus numele si apoi am cerut o rezervare ...

............................................citeste tot

Cum gandeste un chelner
George Butunoiu (May 2008)
   9.463 vizite  0 comentarii   0 like

Eu m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca s-a deschis un alt restaurant grecesc aproape de biroul meu, pana la care sa pot merge pe jos. Ar merita ceva concurenta Mesogios, ca e destul de scump. Imi place mult mancarea greceasca, probabil iremediabil influentat de pasiunea pentru tot ce e legat ...

............................................citeste tot

Despre Dantes si chelnerii lui insetati de cunoastere
George Butunoiu (Mar 2008)
   8.741 vizite  0 comentarii   0 like

Chinuitul restaurant din Piata Dorobantilor (Beller, ca sa fiu mai precis)se pare ca nu prea a avut noroc in viata, desi a trecut prin mai multe maini pana acum si s-au facut diverse experimente pe “spinarea” lui. Casa are personalitate, e mare – salile pentru clienti sunt pe 3 niveluri, din ...

............................................citeste tot

  31 
Afiseaza

De la Selgros! Frumos, curat…



George Butunoiu  (Oct 2012)
15.635 Vizualizarivizualizari
13 Comentariicomentarii
13 placut 
3 displacut 

 

El roman, tanar absolvent de matematica la Cambridge, ea coreeanca maruntica si plapanda; se tin de mana. Intra in restaurant, emotionati.

– Buna ziua!
– Buna ziua!
– Aaa… stiti, noi tocmai ne-am casatorit si vrem sa facem o nunta aici in tara. Dar una mica, intima, intre neamuri si prieteni… Si neaparat cu mancare romaneasca, pentru i-am dus dorul cat am fost plecat si le-am povestiti si lor (arata cu capul catre coreeanca), abia asteapta sa vada cum e.
– Aaaaa, poftiti, poftiti, sigur ca da, poftiti! Costele, fa repede loc aicea si ada o cola pentru domnu si o limonada pentru domnisoara. Asa… si cam ce meniu ati vrea?
– Pai ne-am gandit la felurile traditionale obisnuite, de asta am venit aici, ca scrie pe site ca sunteti un restaurant cu specific traditional romanesc.
– Sigur ca da! Eu zic sa incepem cu niste gustarele taranesti: zacusca, slaninuta, soric, jumarele, urda…
– Da, da, da…
– … cas cu ceapa, toba, carnaciori…
– Da, da, sigur ca da…
– … sarmalute cu mamaliguta, si in foi de vita si in foi de varza, o tochitura…
– Oh!
– … si mititei, sigur! Daca ei vin pentru prima data in Romania, tocmai de acolo…, nu se poate fara mititei! Si apoi un miel la protap (zambeste si face cu ochiul)…
– Si muraturi, neaparat cu muraturi…
– Si purcelus de lapte cu mar in gura… Asta e specialitatea noastra!
– Si purcelus de lapte cu mar in gura???
– Sigur! Si apoi o placinta din aia cu branza, rasucita, stiti, si totul cu vinisor alaturi si cu tuiculita (si face iar cu ochiul)…
– Oh, Doamne! De cate ori nu ma gandeam eu la astea si ii povesteam si ei cand mancam pe la restaurantele si cantinele alea englezesti… Si de unde aduceti toate minunatiile astea?
– Pai cum de unde? De la Selgros, noi numai de acolo luam totul (zambet plus facut cu ochiul)! Frumos, curat…
– De la Selgros? Zacusca, slaninuta, soriciul…
– Sigur ca da! Frumos, curat, cu acte…
– … si jumarile, si casul?
– Pai da, v-am spus eu ca noi suntem profesionisti… Frumos, curat!
– … si toba, carnaciorii, mititeii, purcelusul, marul, tuiculita…
– Tot! Calitate prima, totul ambalat, frumos, curat…
– Dar noi, stiti… noi ne gandeam la ceva mai traditional, ca la bunica, poate aduceti un berbecut de la tara, si niste urda, niste branza, o sunculita… Chiar daca e umpic mai mult, ca stim cum e…
– De la tara??? Dar de ce, cand le avem pe toate aicea, la Selgros? Frumos, curat… Pai stiti dumneavoastra pe unde a umblat porcul acela, si ce a mancat? Si daca s-a spalat pe maini cand l-a taiat? Noi va oferim totul garantat, frumos, curat… Noi suntem restaurant serios, domle, suntem in uie, nu umblam cu din astea. Va vad intelectuali…

Si discutia a mai continuat cateva minute, dupa care s-a mutat la alt restaurant, apoi la altul…

(mai multe astfel de poze pe www.desprecancer.com)

E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Trist dar foarte adevarat, domnule Butunoiu,
suntem permanent pacaliti, inselati si lauti
de fraieri pentru ca sistemul permite, sistem care practic vegheaza ca aceste lucruri sa se intample, pentru ca (din pacate
pentru noi) convine de minune.

Reply

Si cum pot eu de exemplu sa am acces la acest sistem? Iti multumesc pt raspuns.

Reply

Nu ma mira nimic, avand in vedere ca am vazut ca in Romania traieste sigura specie de porc care are ceafa de 1,5 m lungime. Pentru ca peste tot gasesti ceafa de porc sa grataresti!!de parca numai asta facem. Si cumperi 2 kg si ramane 1 kg (SIC) ca e naturala!!!

Reply

S-a umplut Bucurestiul de parveniti domnule Butunoiu. Mai ales de astia care isi deschid bodegi de mare lux si finete cu aprovizionare de la Metro, dar nu de la rafturile pentru saraci!
Sublima clarificarea dumneavoastra!
O curiozitate, Oscar mananca de la rafturile pentru cainii plebei sau au cei de la Metro prin spate si ceva cu pret pe masura lui?

Reply

“nu pe cele de la raft, care sunt pentru saraci”. sunt curioasa, ati sesizat ca replica poate sa fie perceputa cu dublu sens?

Reply

George, inteleg perfect articolul insa ceea ce am inteles din recenta mea vizita in Romania (si-mi pare rau ca efectiv nu am apucat sa trec si pe la tine) este ca nu poti servi mancare traditionala romaneasca facuta de tarani fiindca trebuie sa ai factura la ea si tb urmarita fito-sanitar, in caz de ceva probleme.
Nu stiu cum tb rezolvata treaba asta, insa e greu in actuala societate culinara romaneasca :(.

Reply

    Ei, daca chiar vrei, poti gasi cu usurinta. Selgros nu cred ca au produse de calitati diferite, insa cei de la Metro au, poti lua produse de foarte buna calitate de la ei – nu pe cele de la raft, care sunt pentru saraci – insa platesti pe masura, evident! GB

    Reply

      George, nu inteleg, explica-mi te rog daca vrei,cum e cu produsele de la Metro. Cele pt saraci sunt la raft ,iar celelalte unde?

      Reply

        Metro are o retea logistica gigantica si foarte bine pusa la punct + un sistem de consultanta pentru profesionisti foarte eficient. Le spui ce ai nevoie, ce cantitati si la ce calitate, si ei iti aduc produsele respective in 24 sau 48 de ore (inclusiv proaspete) cam de oriunde din Europa. Si mai au si un sistem de alerte (un fel de abonament) prin care te anunta cand vin anumite produse in magazin. Cele din categoria de sus (calitate maxima) sunt vandute direct, de obicei, acestor clienti profesionisti, care au prioritate prin sistemul descris mai inainte. Restul ajung la raft…

        Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


× nine = 72