Toate articolele (748 articole)

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   19 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   102 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   204 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   261 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   167 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   194 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.354 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   381 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   264 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.566 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   311 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.930 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.173 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   537 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   290 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   535 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.224 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   189 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.603 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   829 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.533 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.362 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

De vorba cu Chef Foa despre street food, pauza de pranz si mii de arome



Restograf  (Jul 2016)
595 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Chef Foa este o figura foarte importanta pentru tot ce inseamna viata culinara a Romaniei, gastronomia simpla, aromata si pe intelesul si placul tuturor. A inceput sa gateasca de mic, a cucerit apoi publicul prin participarea la MasterChef, dar adevaratul K.O a venit cand a creat Flavours, un concept tradus printr-un restaurant, catering cu dichis, o cantina intr-o scoala in care cei mici invata sa manace corect si sanatos, dar si multe alte activitati culinare. Misiunea Flavours se traduce simplu: e usor sa mananci bine.

Vara aceasta, Chef Foa, pe langa toate activitatile deja bine stabilite, a devenit si imaginea Street Food Festival, un festival al mancarii stradale din Cluj, un eveniment la care mancarea buna va fi la indemana tuturor curiosilor timp de 4 zile. Mai multe despre acest festival gasiti aici si in interviul de aici.

foa 4

Acum va lasam pe mana lui Chef Foa, un optimist cand vine vorba despre tendinte culinare, un educator cand vine vorba de o masa de pranz corecta, un showman al tigailor si un iubitor al aromelor.

Restograf: Tu gatesti de mic. Dat fiind trecutul tau in ale lumii culinare, care e prima ta amintire legata de mancare, una care te-a facut sa te gandesti ca DA, vrei sa te faci bucatar? 

Chef Foa: Prima amintire este de fapt o serie de amintiri, in care ma furisam in bucatarie pentru mici experimente culinare. Imi placea sa stau pe langa mama atunci cand gatea si sa prind secrete si de fiecare data cand nu era acasa, ma strecuram in bucatarie sa exersez. De atunci a fost clar pentru toata lumea ca vreau sa fiu bucatar si ma bucur ca a fost un “microb” care i-a prins si pe fratii mei.

Restograf: Care e definitia ta pentru Street food, ce inseamna pentru tine mancarea stradala? 

Chef Foa: Sunt de ajuns cateva cuvinte: arome, creativitate, simplitate – este vorba despre tipuri de mancare ce se regasesc de sute de ani in istoria culinara a unui popor, pe care reinvatam sa le savuram, sa le intelegem la adevarata lor valoare. In esenta, ceea ce defineste o mancare “traditionala” pentru street food in zilele noastre este de fapt felul in care ne-o insusim noi, consumatorii, iar rolul meu, ca sustinator al acestei miscari, este sa aduc tot ce este mai bun din lumea larga si sa ma asigur ca ceea ce facem noi, Flavours, e cu adevarat savuros. Am pus in practica aceasta definitie chiar la ultimul nostru eveniment, un Night Market savuros, primul de acest gen din Bucuresti, care a reunit tinerii gurmanzi pana tarziu in noapte.

Restograf: Unde ai gasit un street food de care sa te indragostesti, in ce loc din lume ti se pare ca acest concept e facut ca la carte? 

Chef Foa: Clar in Asia conceptul este pus in valoare cel mai bine, dar sunt si cateva orase europene care au happening-uri (asa cum avem si noi) prin care incearca sa recreeze acest spirit si practic sa il introduca si celor cu mai putina experienta in domeniu.

Restograf: Cum a fost primit Stradale de catre bucuresteni, restaurant cu un concept inedit pentru orasul acesta? Care au fost cele mai mari curiozitati ale clientilor sau cele mai interesante remarci legate de acest loc?

Chef Foa: Din fericire a prins tare bine inca de la inceput, avem parte de oameni frumosi care ne calca pragul, mereu pregatiti sa incerce ceva nou. Ceea ce ne-am dorit a fost sa luam preparatele romanesti si internationale pe care le iubim cu totii si sa le dam un nou twist, sa le facem si mai savuroase si mai aratoase. Clientii nostri sunt mereu incantati sa descopere meniul (gatim altceva in fiecare zi) si locatia (au diferite cornere in care pot lua masa, astfel incat de fiecare data e o experienta noua). Cat despre remarci, sunt mai degraba sugestii cu ce le-ar placea sa mai gaseasca in meniu si ne bucuram ca ne inspira.

Restograf: In cat timp crezi ca vei reusi, tu cu Flavors si altii cu aceeasi misiune, sa revolutionati felul in care oamenii de la birou mananca de pranz? Cum crezi ca s-ar putea intampla asta?

Chef Foa: E intr-adevar o misiune complicata si va mai dura ceva vreme. Cred ca aceasta schimbare tine de o schimbare de mentalitate si de un shift al modului in care oamenii se raporteaza la viata, care le sunt prioritatile. Am facut un prim pas cu Stradale, sa le aratam ca pranzul poate fi si altfel si vom continua cu noi locatii. In plus, gatim in scoli si speram ca noile generatii vor creste cu ideea importantei mesei de pranz. Sper ca in urmatorii ani sa vedem din ce in ce mai multi oameni care iau pranzul cu prietenii si colegii si nu cu monitorul calculatorului si voi continua sa ma implic activ in aceasta cauza.

Restograf: Ce inseamna pentru tine live cooking-ul, e un spectacol, e un soi de tutorial, cu ce impresii ai vrea sa ramana oamenii in urma participarii la un live cooking cu Chef Foa? 

Chef Foa: E o invatare distractiva, sau asa as vrea sa fie. Imi place sa fac cooking show-uri de mici dimensiuni in care sa pot interactiuna cu fiecare participant in parte, sa vad la ce se pricepe cel mai bine in bucatarie, ce-i place sa faca si la ce mai are de lucrat. De aceea ii implic pe toti participantii in toate etapele: cineva spala legumele, cineva taie fructele si cineva e responsabil cu glumele. La final poate ca nu vor sti sa faca singuri o reteta complicata cap-coada, dar cu siguranta vor fi invatat ceva ce nu stiau pana atunci.

Restograf: Ce ne poti spune despre participarea ta la Street Food Festival, ce vei pregati acolo si la ce sa se astepte participantii? 

Chef Foa: Sunt un mare sustinator al miscarii Street Food, sunt convins ca e o experienta care devine addictive la un moment dat si ma bucur ca sunt din ce in ce mai multe ocazii pentru romani sa experimenteze aceasta zona. La Cluj va fi o nebunie de arome si culori, ii vom astepta pe vizitatori la standul nostru Stradale cu gusturile autentice Flavours si le-am pregatit si o cina speciala.

Restograf: Cum ai ajuns ambasadorul acestui festival? Care e povestea din spatele acestei colaborari?

Chef Foa: Asa cum ziceam, street food-ul este un stil de viata si imi doresc tare mult sa il popularizam si in Romania, asa ca atunci cand am discutat pentru prima oara despre Street Food Festival Cluj si am vazut ca cei din spatele proiectului sunt la fel de pasionati ca mine, am zis ca e o potrivire foarte buna. Ma bucur ca lucram impreuna in acest proiect si sper sa depaseasca toate asteptarile.

Restograf: Care crezi ca ar putea fi street food-ul caracteristic Romaniei, o mancare care sa devina emblematica pentru ideea de mancare stradala in Romania?
Chef Foa: Multa lume crede ca Romania nu are street food, ca nu ne putem compara cu tari in care poti pune degetul clar pe un preparat din aceasta categorie. Ii contrazic de fiecare data, pentru ca pe langa binecunoscutii mici, sunt multe alte mancaruri care pot intra in categoria asta, de la covrigi si merdenele pana la sarmale.

Restograf: Cea mai simpla si cea mai buna mancare pentru tine este…

Chef Foa: Mi-este imposibil sa iti raspund la intrebarea asta, pentru ca mancarea preferata sau mancarea cea mai usor de facut depinde la mine de stare sau de moment. Chiar acum insa as pofti la un preparat nou – il numim Foa’s pastrami si e o minune cu piept de vita scos din “brine” dupa 14 zile, dupa ce a prins toata savoarea condimentelor.

 

Detalii despre Street Food Festival Cluj

Mai multe despre Street Food Festival direct de la organizatori


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?









Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two + = 10