Toate articolele (747 articole)

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   96 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   198 vizite  0 comentarii   1 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   251 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   163 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   193 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.346 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   378 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.050 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   263 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.559 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   305 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   1.928 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.169 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

Restaurante din Bucuresti care organizeaza petreceri de Craciun
 (Dec 2016)
   537 vizite  0 comentarii   0 like

Mai multi cititori ne-au intrebat care sunt restaurantele din Bucuresti care organizeaza petreceri sau evenimente speciale de Craciun. Ne-am documentat un pic si am gasit ca aveti de ales intre mese traditionale si atmosfera de sarbatoare, concerte de colinde, evenimente caritabile sau fancy, ...

............................................citeste tot

Noua bancnota de 5 lire a infuriat restaurantele vegane
 (Dec 2016)
   289 vizite  0 comentarii   0 like

In Marea Britanie s-a lansat o noua banconta de 5 lire sterline si milioane de englezi vegetarieni sau vegani sunt furiosi. De ce? Ce treaba are o bancnota cu o dieta din care este exclusa carnea sau alte tipuri de produse de origine animala? Ei bine, se pare ca aceasta noua bancnota face ca ...

............................................citeste tot

Cel mai mare parc gastronomic din lume se deschide in Bologna
 (Dec 2016)
   320 vizite  0 comentarii   0 like

Bologna este capitala culinara a Italiei. Daca vrei sa mananci cea mai buna mancare italieneasca, este clar ca trebuie sa vizitezi aceasta regiune. Un motiv in plus este si faptul ca, din septembrie 2017, in Bologna se va deschide cel mai mare parc gastronomic din lume. Multi s-au grabit deja sa-...

............................................citeste tot

Un roman a platit 100 de euro pentru a incerca burgerul cu Nutella
 (Nov 2016)
   532 vizite  0 comentarii   1 like

Gabriel Iosa este un blogger din Lugoj pasionat de calatorii si, se pare, si de preparate culinare mai putin obisnuite. Acesta a zburat din Timisoara pana in Milano pentru a incerca noul burger cu ciocolata Nutella, lansat de McDonald's doar in Italia, pe 14 noiembrie. E adevarat, etuziasmul a...

............................................citeste tot

9 locuri unde poti sa bei vin fiert in Bucuresti
Restograf (Nov 2016)
   3.220 vizite  0 comentarii   2 like

Iarna bate la usa, iar noua ni s-a facut deja pofta de un vin fiert care sa ne incalzeasca asa cum se cuvine. De asemenea, au inceput sa curga si intrebarile despre localurile unde poti savura o cana de vin fiert, pentru ca nu gasesti aceasta bautura chiar peste tot, asa cum ne-am dat si noi ...

............................................citeste tot

Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost
 (Nov 2016)
   189 vizite  0 comentarii   1 like

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic. De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un ...

............................................citeste tot

Un restaurant de lux se va deschide pe muntele Everest
 (Nov 2016)
   252 vizite  0 comentarii   0 like

James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest. Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni. James ...

............................................citeste tot

Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti - care sunt specialitatile anumitor locuri din oras
Restograf (Nov 2016)
   2.602 vizite  0 comentarii   1 like

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un "ceva" pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce ...

............................................citeste tot

Cel mai bun serial documentar despre cei mai interesanti bucatari din lume
 (Nov 2016)
   827 vizite  0 comentarii   1 like

Pentru toti cei pasionati de arta culinara sau care vor sa descopere care sunt cei mai interesanti bucatari din lume, exista un serial Netflix perfect: Chef's Table. Nu este vorba despre o fictiune, ci despre un serial documentar. Se afla deja la cel de-al 3 sezon, iar fiecare episod din acest ...

............................................citeste tot

S-a deschis localul in care poti intra doar daca esti teribil de mahmur
 (Nov 2016)
   1.530 vizite  0 comentarii   0 like

S-a deschis un local care pare un adevarat paradis pentru petrecaretii care se lupta dimineata cu mahmurelile. S-a intamplat in Amsterdam, se numeste The Hangover Bar si promite sa vindece chiar si cele mai grave si dureroase mahmureli. Bineinteles, este obligatoriu sa fii mahmur pentru a putea ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase 10 restaurante din Bucuresti, editia toamna 2016
Restograf (Nov 2016)
   29.336 vizite  0 comentarii   2 like

In urma cu ceva vreme intocmeam o trilogie cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti [partea I, partea a II-a, partea a III-a]. Intre timp au mai aparut destul de multe restaurante frumoase in peisajul bucurestean, asa ca ne-am gandit ca n-ar strica sa reluam periodic acest tip de lista. ...

............................................citeste tot

Doua restaurante din Bucuresti nu respecta legea anti-fumat
Restograf (Nov 2016)
   4.424 vizite  1 comentarii   0 like

Exista in Bucuresti cel putin 2 restaurante in care legea anti-fumat nu este respectata. Este vorba despre La Tiganci si The Great Trafalgar pub & restaurant. In timp ce unul se lauda pe Facebook cu aceasta chestie, celalalt o face pe furis. Mai exact, La Tiganci scrie urmatoarele pe ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

De vorba cu un bucatar francez la Bucuresti – Chef Samuel le Torriellec



Restograf  (Apr 2016)
1.278 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
0 displacut 

 

Samuel le Torriellec este al 5-lea bucatar din seria interviurilor cu bucatari straini stabiliti in Romania, Chefi care au venit sa promoveze cultura culinara a tarii lor in Bucuresti. Samuel e un bucatar atipic: tatuat, pasionat de sporturi extreme, dar cu aceeasi dependenta specifica marilor Chefs, aceea de a fi cat mai mult in bucatarie si de a da nastere unor farfurii cat mai creative.

Pe Samuel il gasiti acum la restaurantul L’Atelier din cadrul hotelului Epoque din Bucuresti. Aici creeaza si improvizeaza pornind de la trucurile bucatariei frantuzesti. Povestea lui o puteti descoperi mai jos:

_MG_8452
Restograf: Spuneti-ne cate ceva despre dumneavoastra: unde v-ati nascut, unde ati copilarit, care sunt cele mai frumoase amintiri care va leaga de locul in care v-ati nascut?

Samuel le Torriellec: M-am nascut in Normandia, un adevarat paradis culinar; aici gasesti cele mai bune fructe de mare si specialitati minunate de branzeturi. In copilarie am calatorit mult, deoarece tatal meu lucra in armata si era trimis intr-un post diferit la fiecare 3-4 ani. In felul asta am ajuns sa cunosc bine culturi diferite si bucatarii diverse, am incercat nenumarate gusturi si ingrediente si am invatat sa fiu deschis catre nou si exotic. Pentru mine, cea mai frumoasa perioada a copilariei a fost Tahiti: mancare delicioasa, complet biologica, natura si oceanul. Imi petreceam zilele facand surf si body board.

Restograf: Cand ati avut primul contact cu bucataria si cand ati descoperit pasiunea pentru arta culinara?

Samuel le Torriellec: Pot spune ca mi-am descoperit pasiunea de pe la 5 ani. In primul rand pentru ca am fost gurmand de mic, imi placea sa mananc si sa incerc de toate. Una dintre marile mele fericiri era sa stau in bucatarie cand gateau ai mei, asta e cea mai puternica amintire din copilarie: mirosul irezistibil din bucatarie. Nu prea am mai avut de ales; pur si simplu pasiunea a devenit profesie si vocatie. Sa gatesc face parte din viata mea, nu ma plictisesc niciodata si nu pot sa stau prea mult timp departe de bucatarie. 10 zile daca plec in vacanta mi se par prea lungi. Ultima oara – eram in vacanta pe o insula – m-am dus dupa peste si am vrut sa il pregatesc in bucataria hotelului. Proprietarul m-a inteles si ne-am imprietenit, i-am gatit o cina grozava iar eu am fost fericit sa petrec putin timp in bucatarie!

Restograf: In Romania cand ati ajuns si de ce ati ales sa va stabiliti tocmai aici?

Samuel le Torriellec: Am ajuns in Romania acum 8 ani, din pura intamplare. Mi-a placut foarte mult locul si am decis sa raman.

_MG_8358 copyRestograf: Care au fost primele diferente cultural-culinare pe care le-ati observat intre bucataria frantuzeasca si cea romaneasca?

Samuel le Torriellec: O mare provocare este programul restaurantelor, de la 12 la 23; cand esti perfectionist si lucrezi intens pentru fiecare fel, cu mare atentie la fiecare detaliu, un program de aproape 12 ore este destul de dificil. Apoi mai este diferenta de cultura culinara; probabil ca nu sunt singurul chef care spune ca isi iese din minti cand aude de friptura bine facuta. Ca sa nu mai zic de pasiunea tipic franceza pentru branzeturi, care aici e mai putin inteleasa. Dar, cu timpul, am invatat sa ma adaptez si incerc sa inteleg preferintele oaspetilor, iar ei, la randul lor, sunt deschisi in a descoperi stilul meu de a gati.

Restograf: Ati observat si diferente intre publicul francez si cel roman? Daca da, care?

Samuel le Torriellec: In Franta oamenii merg la masa in 2, 3, maxim 4 persoane. Aici se iese mult in grupuri mai mari, chiar de 8-10, cina este mai degraba un prilej de a petrece timpul cu familia sau prietenii.

Restograf: Care sunt preparatele romanesti preferate?

Samuel le Torriellec: Salata de vinete, ciorba de burta, salata de icre

Restograf: Cat de autentica este mancarea pe care o serviti in Bucuresti? Ati adaptat-o cumva la publicul roman si in functie de ingredientele pe care le gasiti aici sau e cat se poate de fidela celei de acasa?

Samuel le Torriellec: Unele feluri raman la reteta traditionala, cum ar fi supa de ceapa, sos bearnaise, souffle de ciocolata, insa restul specialitatilor sunt intr-o oarecare masura adaptate sau usor reinterpretate. Asta ramane o provocare pentru mine, cum am si spus, dar mai tine si de inspiratia si originalitatea bucatarului.

Restograf: Cum ati descrie mancarea frantuzeasca?

Samuel le Torriellec: Odata ce intelegi subtilitatea bucatariei franceze, cea mai sigura reteta a succesului este sa gatesti simplu. Simplitatea e semn de bun gust.

atelier
Restograf: Credeti ca exista o legatura intre mancare si cultura unei tari? Daca da, care ar fi povestea spusa prin mancare legata de cultura franceza?

Samuel le Torriellec: Sigur ca exista o legatura indisolubila intre mancare si specificul unei tari sau al unei regiuni. Gastronomia face parte integranta din profilul socio-cultural oriunde in lume.

Restograf: Ce preparate va place sa pregatiti cel mai mult, cu ce ingrediente va place sa lucrati?

Samuel le Torriellec: Felul meu favorit este poule au pot. Si ador sa gatesc peste, orice peste, oricand, in orice fel.

 

Cititi si: 

De vorba cu un bucatar indian la Bucuresti – Chef Rajiv Sharma Kumar

De vorba cu doi bucatari thailandezi la Bucuresti – Chef TJ si Chef Apple

De vorba cu un bucatar spaniol la Bucuresti – Chef Julio Armando Quintanar

De vorba cu un bucatar japonez la Bucuresti – Chef Ishii Makoto


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


four × 6 =