Toate articolele (759 articole)

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   4.181 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   164 vizite  0 comentarii   2 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   190 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   172 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   125 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   417 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   992 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   1.756 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   1.483 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   237 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.056 vizite  0 comentarii   1 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   1.186 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   284 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   383 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
Restograf (Jan 2017)
   620 vizite  0 comentarii   0 like

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA. De cativa ani ...

............................................citeste tot

McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica
 (Jan 2017)
   269 vizite  0 comentarii   0 like

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald's a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru. Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea ...

............................................citeste tot

Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova
 (Jan 2017)
   283 vizite  0 comentarii   2 like

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu - toti fiind termeni care descriu acelasi animal. Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea ...

............................................citeste tot

Care sunt restaurantele in care bucurestenii au dat cele mai multe checkins in 2016
 (Dec 2016)
   1.854 vizite  2 comentarii   0 like

In mare, localurile din clasamentul "restaurantelor in care romanii au dat cele mai multe checkins in 2016" sunt cam aceleasi cu cele din 2015. Cu cateva mici diferente. Si de aceasta data ne-am folosit de statisticile de pe Facebrands.ro si am ajuns la aceeasi concluzie: cele mai multe dintre ...

............................................citeste tot

Care sunt cei mai buni bucatari din lume, editia 2017
 (Dec 2016)
   701 vizite  0 comentarii   0 like

Revista Le Chef a revenit cu noul top al celor mai buni bucatari din lume, editia 2017 - 100 of The Best Chefs in the World. Topul este creat pe baza unui sondaj in randul maestrilor bucatari decorati cu doua si trei stele Michelin. Acestia ofera o lista cu numele a cinci bucatari care ar merita ...

............................................citeste tot

Petreceri de Revelion 2017 la restaurantele din Bucuresti
Restograf (Dec 2016)
   1.214 vizite  0 comentarii   0 like

Revelionul 2017: un nou an, aceleasi discutii: "unde petrecem noaptea aia lunga cat un an"? Daca nu v-ati facut planurile deja, mai jos gasiti o lista cu restaurantele din Bucuresti care organizeaza niste petreceri speciale de Revelion. Live music, mancare aparte, petreceri tematice, iata care sunt...

............................................citeste tot

Unde iei masa traditionala de Craciun in Bucuresti - recomandari facute de The Guardian
Restograf (Dec 2016)
   360 vizite  0 comentarii   0 like

Publicatia britanica The Guardian a inclus si Bucurestiul intr-un top 10 al traditiilor festive de Craciun din Europa. The Guardian mentioneaza faptul ca in Romania, de Craciun, inca se mai pastreaza obiceiul taiatului porcului in gospodarii, insa doar la tara. Totusi, turistilor care ...

............................................citeste tot

Unde si-a cinstit Tudor Chirila elevii de la Vocea Romaniei si cat a fost nota de plata
 (Dec 2016)
   1.999 vizite  0 comentarii   0 like

Vineri, 16 decembrie, Tudor Chirila a castigat Vocea Romaniei pentru a treia oara consecutiv. Bineinteles, acesta a fost un motiv foarte bun de sarbatorire.  Asadar, el si elevii sai de la Vocea Romaniei au iesit in oras pentru a petrece. Localul ales a fost Grand Cafe Van Gogh. Nota ...

............................................citeste tot

Prima shaormerie dulce din Timisoara a fost deschisa de un tanar de 19 ani
 (Dec 2016)
   791 vizite  0 comentarii   0 like

In primavara acestui an va povesteam despre noul trend in materie de fast-food: shaorma cu ciocolata sau choco-kebab. Nu a durat mult si a aparut si la noi asa ceva. Un tanar in varsta de 19 ani a deschis prima shaormerie dulce din Timisoara, in care clientii pot comanda kebab cu ciocolata, ...

............................................citeste tot

Le Boutique - un bistro provensal pentru inimile oamenilor
Restograf (Dec 2016)
   2.222 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Le Boutique - Food Concept Store este un bistro intr-o zona romantata a Bucurestiului unde inca se mai simte farmecul interbelicului – pe Strada Sfantul Stefan, aproape de Strada Mantuleasa, adica in universul creativ al unor autori celebri precum Mircea Eliade, Marin Preda sau Mircea Vulcanescu...

............................................citeste tot

Unde poti sa bei cel mai mare cappuccino din Bucuresti, o cana are peste un litru
 (Dec 2016)
   1.401 vizite  0 comentarii   0 like

In cazul in care sunteti tot timpul nemultumiti de marimea canilor de cappuccino din cafenelele din Bucuresti, am gasit noi un loc care cu siguranta va va satisface. In Camera din Fata gasiti cel mai mare cappuccino din Bucuresti. Asa arata:   In meniul din Camera din Fata se ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

De vorba cu un bucatar spaniol la Bucuresti – Chef Julio Armando Quintanar



Restograf  (Feb 2016)
2.145 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
2 placut 
0 displacut 

 

Chef Julio Armando Quintanar vine din aceeasi zona in care a luat nastere si faimosul Don Quijote, personaj al si mai celebrului Miguel de Cervantes. La Mancha, Spania, este o superba zona cu multe mori de vant, un loc perfect pentru cadre cinematografice. De aici a plecat si Julio si a ajuns sa gateasca intr-un restaurant inedit. Don Quijote e ca un container pozitionat in Pipera, dar inauntrul caruia se intampla experiente culinare aparte. Aici Julio aduce tot ce-a invatat el mai bine acasa si le gateste romanilor bucate spaniole in forma lor cat mai autentica.

Cu Chef-ul de pe pamanturile lui Don Quijote am stat si noi de vorba si ne-a povestit despre ce inseamna masa la spanioli, cum e bucataria lor, dar si cum a adus pasiunea aceasta in Pipera si si-a contaminat clientii cu iubirea pentru mancarea spaniola.

CON DORIAM POPA

Restograf: Spuneti-ne cate ceva despre dumneavoastra: unde v-ati nascut, unde ati copilarit, care sunt cele mai frumoase amintiri care va leaga de locul in care v-ati nascut?

Chef Julio: M-am nascut in Campo de Criptana, Regiunea La Mancha unde am si copilarit. Casele tipice varuite in alb cu soclu in culoarea “Añil” albastru inchis, faimoasa zona cu mori de vant ale lui Don Quijote unde petreceam in fiecare sfarsit de saptamana cu prietenii la cea mai buna discoteca din zona “Las Musas” imi aduc aminte de locul in care m-am nascut.

Restograf: Cand ati avut primul contact cu bucataria si cand ati descoperit pasiunea pentru arta culinara?

Chef Julio: Primul contact cu bucataria si totodata pasiunea pentru aceasta a inceput in adolescenta cand o ajutam pe mama sa pregateasaca mancarurile traditionale pentru anumite sarbatori, precum Pastele si Craciunul sau petrecerile in familie.

NAVAJAS (un del de Scoici lung)VIEIRAS (un fel de sant Jacks mai mic si mai gustos)

Restograf: In Romania cand ati ajuns si de ce ati ales sa va stabiliti tocmai aici?

Chef Julio: Primul contact cu Romania a fost in 2007, stabilindu-ma aici in 2008. Ocupandu-ma de constructii, cautam alternative; data fiind situatia Spaniei, Romania oferea un viitor in dezvoltarea mea personala.

Restograf: Care au fost primele diferente cultural-culinare pe care le-ati observat intre bucataria spaniola si cea romaneasca?  

Chef Julio: Prima diferenta pe care am observat-o a fost lipsa varietatii mancarurilor romanesti. Alta observatie este ca nu se gaseste in mod normal mancarea gatita care se serveste cu lingura, care in Spania este, in general, primul fel de mancare. Aici in Romania, in mod normal, la majoritatea restaurantelor, gasim in meniu anumite tipuri de ciorba, iar ca fel principal pui si porc. Puiul sau porcul este pregatit, de obicei, la plita sau la gratar, nu este gatit. Ciorba, de exemplu, atunci cand punem lingura in castron, se vede toata pana la fundul acestuia, iar la noi este o regula: “cand bagam o lingura in orice ciorba, nu trebuie sa se vada “, se gateste ciorba sau supa sa fie groasa.

FRUCTE DE MARE
Restograf: Ati observat si diferente intre publicul spaniol si cel roman? Daca da, care?

Chef Julio: Noi, spaniolii, cand decidem sa ne vedem la masa, sa luam pranzul sau cina impreuna, este ceva cultural sau un program important pentru noi. Chiar daca nu ne e foame, respectam ora de masa, nu luam pranzul la ora 11 sau 12, ori cina la ora 18 sau 19. Pentru noi, masa este un prilej de intalnire cu prietenii, familia sau chiar pentru a discuta afaceri. Atunci cand ne intalnim, respectam timpul de servire al mesei, mancam cu totii in acelasi timp si aceleasi feluri de mancare (prima data platourile sau aperitivele si dupa felul principal). Mancarea care se serveste rece trebuie sa fie rece iar cea calda trebuie sa fie calda, nu se poate manca o ciorba, o supa sau un fel principal cu carne sau peste daca acestea nu sunt fierbinti. Inainte de masa nu se consuma palinca, whisky, vodka sau cafea inainte de masa, toate acestea se consuma dupa masa.

Aici in Romania, in general nu exista acest obicei, acest respect al oamenilor fata de cei din jurul lor. Oamenii, in general, mananca pentru ca le este foame fara sa conteze cand si de asemenea fara sa se respecte intre ei neasteptand sa manance impreuna.

Restograf: Din ce ati observat, care sunt preparatele preferate ale clientilor romani?

Chef Julio: Printre mancarurile preferate ale clientilor romani, cea mai cunoscuta este Paella si bautura Sangria, dar cei care deja sunt cunoscatori ai meniului nostru au incercat si ne comande mereu si:
· aperitive: “Empanada Gallega” (Placinta umpluta cu ton), “Pate de Scoici”, “Creveti”, “Tortilla” (Omleta spaniola), “Jambon”, “Mezeluri Iberice”, “Torreznillos” (Jumari de porc crocante), “Queso Manchego” (Branzeturi)
· peste: “Bacalao al Pil Pil” (Cod la Pil Pil) sau peste gatit cu sos de rosi
· fructe de mare: “Calamar in sos verde”, “Creveti cu usturoi”, “Caracatita”, “Scoici in sos de rosi”
· carne: “Specialitate de Purcelus si Miel de lapte” (preparat la cuptor cu lemne), “Oreja a la plancha” (Urechi de Porc marinat sau cu Usturoi), “Callos a la Madrileña”(Burta gatita cu Chorizo si jambon)
· mancare gatita: “Arroz con Bogavante”(Orez cu homar si Fructe de mare – specialitatea casei), “Paella” (diferite tipuri: cu Fructe de mare, pui si porc, de legume, de Iepure),  “Naut cu urechii de porc” sau cu “Callos” (burta gatita), “Iepure in sos”
· deserturi: “Tarta de Cuajada”, “Tocino de Cielo”, “Natillas”, “Tarta de Queso”, Tarta de Semillas”, si de sezon (din Octombrie pana in Ianuarie) “Pene Galbel”,”Melon de la Mancha”, precizez ca toate deserturile sunt preparate de noi.

Din cand in cand preparam si “Mariscadas” (n.r: fructe de mare), doar la comanda sau doar pentru anumiti clienti, de asemenea, aducem vii diferite feluri de fructe de mare din Galicia (cea mai renumita regiune din lume in privinta fructelor de mare).

PAELLA (cu Liviu Guta)

Restograf: Cat de autentica este mancarea pe care o serviti in Bucuresti? Ati adaptat-o cumva la publicul roman si in functie de ingredientele pe care le gasiti aici sau e cat se poate de fidela celei de acasa?

Chef Julio: Toata mancarea pe care noi o servim clientilor nostri este total autentica, gatita ca acasa, produsele (carne, peste, orez, condimente,etc.) apartin in proportie de 100% Spaniei. In bucataria nostra se gateste doar cu ulei de masline, pana si ouale se prajesc tot in acest tip de ulei.

Restograf: Exista preparate din bucataria spaniola foarte dragi sufletului dvs pe care v-ar placea sa le gatiti in Bucuresti? Daca da, care?

Chef Julio: Toate preparatele pe care le gatesc sunt pe placul sufletului meu si pun foarte multa dragoste atunci cand gatesc, deci toate felurile de mancare care se gasesc in meniul nostru imi sunt extrem de dragi.

NOAPTE CU SANGRIA

Restograf: Cum ati descrie mancarea spaniola?

Chef Julio: Mancarea spaniola este foarte variata in functie de fiecare zona in parte. Este o mancare traditionala, de cele mai multe ori gatita, nu doar semipreparata.

Restograf: Credeti ca exista o legatura intre mancare si cultura unei tari? Daca da, care ar fi povestea spusa prin mancare legata de cultura spaniola?

Chef Julio: Da, eu cred ca exista o legatura intre mancarea si cultura unei tari, deoarece fiecare tara este structurata in regiuni iar fiecare regiune in parte are la randul sau o mancare specifica. In Spania, aceasta ar fi pestele, pentru ca tara noastra este inconjurata de mari de unde putem beneficia foarte usor de aceasta resursa a hranei.

Restograf: Ce preparate va place sa pregatiti cel mai mult, cu ce ingrediente va place sa lucrati?

Chef Julio: Cel mai mult imi place sa gatesc peste si fructe de mare, in special homar, dar toate gatite natural, fara condimente cu aroma, gust puternic. Folosesc, in general, usturoi si ulei de masline extravirgin.

Cititi si povestile altor Chef-i straini stabiliti in bucatariile unor restaurante din Bucuresti: 

Povestea unui bucatar indian.

Povestea unor bucatari thailandezi.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am fost de 1 martie (dupe ce am facut o rezervare cu 4 zile inainte) ca sa sarbatoresc un eveniment personal.
Stiam localul care nu are nimic special referitor la ambianta si nu ma asteptam mai mult decat poate oferi. Am mers acolo sa mancam ceva deosebit, special chiar. Am discutat cu patronul spaniol cu 4 zile in urma ce as putea manca din meniu si am ales impreuna cateva preparate.
Prima surpriza cand am ajuns, in restaurant este permis fumatul (chair patronal fuma!). Localul fiind mic fumul a fost mare. Am redus fumul deschizand usa!
A doua surpriza, dintre felurile de mancare alese lipseau jumatate.
Am ales altceva si am facut comanda.
Au venit preparatele si pot sa spun ca erau comune, adica gatesc si eu asemanator. Nu aveau acel “ceva” special!
In schimb vinul bun si relativ ieftin
Concluzie: Toate aprecierile facute sunt foarte exagerate asa ca eu propun cel multi 2 stele la totate categoriile cu except pretului.
Macati numai daca sunteti in zona. Carciuma de cartier (spaniel)!

Reply

    Im-i pare reu Domnul Adrian, din prima surpriza, nicio data a intrebat daca sa fumeaza sau nu, creed ca maioritate din Restaurante din Romania, se fumeaze (mai ai putin pentru dorinta Dvs).
    al doila surpriza, Dvs. ai facut anumite si diferite idei de mancare, dar nici una clar si ni comandat sau reservata anticipat (au trecut weekendul si am ramas fara anumite produse)
    al treila referitor la mancare, doar a comandat preparate comune (nimic special)
    al patru referitor, fie care persoana pot sa fac califiacare conform experentia care aavut aici la Carciuma de Cartier.
    al cinci referitor, pot sa fie si Carciuma de cartier unde sa canta, si sa bea, se fumeaze si este pentru oameni normale (fara nasu pe sus). Dar Dvs. au venit sa vizitez Carciuma inainte evenimentul personal.
    Daca nu au fost de placere Dvs., cer mie scuze.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


nine − = 4